............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Πορεία προς την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας έβαλε χθες (Κυριακή) στις 9:30 το βράδυ το τουρκικό σεισμογραφικό «Μπαρμπαρός Χαριεντίν Πασά»

    ΕΙΔΗΣΕΙΣ     

ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ "BARBAROS" EIΣΗΛΘΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ

(Δευτ. 20/10/14 - 10:40)

Πορεία προς την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας έβαλε χθες στις 9:30 το βράδυ το τουρκικό σεισμογραφικό «Μπαρμπαρός Χαριεντίν Πασά» με δύο συνοδευτικά σκάφη, ένα τουρκικό και ένα νορβηγικό, (τα M/V «Bravο» και M/V «Deep Supporter», σύμφωνα με την ιστοσελίδα marinetraffic) και στις 6.30 το πρωί (ώρα Ελλάδος) εισήλθε προκλητικά στην Κυπριακή ΑΟΖ, εντός των ορίων του τεμαχίου «3» των ΕΝΙ-KOGAS, όπως επιβεβαίωσε στο ΡΙΚ ο Κύπριος υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαϊδης.

Να σημειωθεί πως τα δύο συνοδευτικά σκάφη περιλαμβάνονταν στην οδηγία προς ναυτιλομένους (Navtex) που εξέδωσε η Άγκυρα.Στις 7:45 το πρωί, το «Barbaros» βρισκόταν σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από το Κάβο Γκρέκο και με πορεία προς την νότια τα ανοικτά του κόλπου Δεκέλειας, με προδιαγραφόμενη πορεία παράλληλη με τις νότιες ακτές της Κύπρου και σε απόσταση 35-40 χιλιομέτρων από αυτές.

Στις 9:00 το τουρκικό ερευνητικό έπλεε 50 χλμ. βορείως του τεμαχίου «3», ενώ τα δύο συνοδευτικά συνέχιζαν το πλου τους προς το συγκεκριμένο τεμάχιο ακολουθώντας νότια-νοτιοανατολική πορεία.

Το «Barbaros» βρισκόταν τις τελευταίες μέρες μεταξύ των κόλπων Ισκεντρεούν και Μερσίναςπραγματοποιώντας σεισμογραφικές έρευνες, ενώ μετά το μεσημέρι χθες, ανεφοδιάστηκε σε λιμάνι κοντά στην Μερσίνα.

Η κάθοδος του «Barbaros» στην κυπριακή ΑΟΖ, έγινε με πορεία από τα ανοικτά του Αποστόλου Αντρέα, περνώντας από τα βορειοδυτικά όρια της θαλάσσιας ζώνης που δέσμευσε η Ρωσία για τις αεροναυτικές ασκήσεις, λίγο πριν τεθεί σε ισχύ το ρωσικό NOTAM.
Με την έκδοση της Navtex, η Τουρκία δέσμευσε από σήμερα και μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου περιοχές για τη διενέργεια σεισμογραφικών ερευνών. Η οδηγία καλύπτει μέρος τόσο του τεμαχίου 9 όσο και των τεμαχίων2 και 3, τα οποία έχουν παραχωρηθεί στην ιταλοκορεατική κοινοπραξία ENI/KOGAS.
Στην περιοχή, αρκετά πιο νοτιοανατολικά βρίσκεται ήδη τουρκική φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού που παρακολουθεί τη γεώτρηση της κοινοπραξίας ENI-Kogas σε απόσταση 5 μιλίων από το κυπριακό τεμάχιο 9.

AΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Στο μεταξύ, αεροναυτικές ασκήσεις στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Συρίας άρχισε στις 7.00 το πρωί η Ρωσία.Οι ασκήσεις πραγματοποιούνται εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας και του FIR Λευκωσίας από το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό, το καταδρομικό «Moskva», κλάσης «Slava» (Project 1164 Atlant).
Για τους σκοπούς της άσκησης η Ρωσία εξέδωσε ΝΟΤΑΜ με το οποίο δεσμεύει θαλάσσια ζώνη συνολικής έκτασης 4.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων ανάμεσα στην Κύπρο και τη Συρία.Τα δυτικά όρια της περιοχής που δεσμεύτηκε για τις ασκήσεις, ξεκινούν από σημείο σε απόσταση περίπου25 χιλιομέτρων από τον Απόστολο Αντρέα και φτάνει σε απόσταση μέχρι και 90 χιλιόμετρα από το Κάβο Γκρέκο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εφάπτεται των ορίων της περιοχής που «δέσμευσε» η Τουρκία, για τις έρευνες του τουρκικού σεισμογραφικού σκάφους «Μπαρπαρός», όπως και των ορίων του τεμαχίου «3» της κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με NOTAM που εξέδωσε το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας, οι ασκήσεις άρχισαν από τις 7:00 το πρωί -δηλαδή με την έναρξη ισχύος του τουρκικού Navtex- και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου στις 7:00 το απόγευμα.

Τα ανατολικά όρια της περιοχής εκτείνονται μέχρι και σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τις ακτές της Συρίας μεταξύ Ταρτούς και Λατάκιας.

Σύμφωνα με το ρωσικό ΝΟΤΑΜ, στην περιοχή θα γίνουν δοκιμαστικές βολές με ρουκέτες [RUSSIAN NAVY EXERCISE (ROCKET TEST FIRINGS)] και για τον σκοπό αυτό κατά το διάστημα των ασκήσεων η περιοχή θα κλείσει για την αεροπλοΐα σε ύψος μέχρι και 33.000 πόδια.

ΑΥΡΙΟ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΚΟΙΝΕΣ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ

Να σημειωθεί ότι η ρωσική στρατιωτική άσκηση εντός του FIR Λευκωσίας και της κυπριακής ΑΟΖ, δεν είναι η μόνη, καθώς αύριο Τρίτη, θα αρχίσει και άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ με τη συμμετοχή και της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Στην άσκηση θα χρησιμοποιηθούν μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-15 και F-16.
Για τις ανάγκες της άσκησης έχουν δεσμευθεί μεγάλες περιοχές που ξεκινούν από τη θάλασσα δυτικά της Πάφου, μέχρι και ανοικτά του κόλπου Πισσουρίου και εκτείνονται καλύπτοντας μεγάλο μέρος τουΤροόδους μέχρι και τα Καννάβια ανατολικά και τα Κατύδατα βόρεια. Επίσης, με άλλο ΝΟΤΑΜ, έχει δεσμευτεί και περιοχή που καλύπτει τα όρια των τεμαχίων «2», «3» και «9» επίσης για αεροναυτικέςασκήσεις.


Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...