............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

NY Times: Οι Έλληνες τραπεζίτες θησαυρίζουν…




Περιθώρια μεγάλων κερδών για υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη από το πρόγραμμα διάσωσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος διαβλέπει ο Landon Thomas, συντάκτης σχετικού δημοσιεύματος των N.Y Times.

Το πρόγραμμα που εκπονήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση και τους διεθνείς πιστωτές της για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών περιλαμβάνει μια «ασυνήθη» ρύθμιση: Οι νέες μετοχές στις τράπεζες θα παράσχουν στους επενδυτές δωρεάν και πιθανότατα εξαιρετικά επικερδή warrants, βάσει των οποίων θα δικαιούνται να αγοράσουν μελλοντικά περισσότερες μετοχές σε προκαθορισμένη τιμή.
Επειδή πολλοί από τους επενδυτές που αναμένεται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα είναι τα ίδια στελέχη που διεύθυναν τις τράπεζες όταν αυτές κατέρρευσαν, ο συντάκτης αλλά και άλλοι επικριτές θεωρούν ότι επιβραβεύονται παρά τα λάθη που διέπραξαν στο παρελθόν. Προσθέτουν επιπλέον ότι με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα αποποιείται πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η καμπάνια συγκέντρωσης κεφαλαίων ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου μήνα και ολοκληρώνεται τον επόμενο, με στόχο τη συλλογή έως και 23 δισ. ευρώ από τις τρεις μεγαλύτερες τράπεζες της Ελλάδας. Με το δέλεαρ των warrants να χρησιμεύει ως το βασικότερο κίνητρο, η Τράπεζα Πειραιώς, η Εθνική Τράπεζα και η Alpha Bank έχουν ήδη επιτύχει να συγκεντρώσουν 2,9 δισ. ευρώ και να εξασφαλίσουν την μη εθνικοποίησή τους. Τα υπόλοιπα χρήματα θα δοθούν από Ευρωπαίους φορολογούμενους μέσω του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Όμως, οι οικονομικοί αναλυτές επιμένουν ότι τα δωρεάν warrants, όχι μόνο θα επιβραβεύσουν τους έχοντες εσωτερική πληροφόρηση αλλά και θα στερήσουν από την ελληνική κυβέρνηση δισεκατομμύρια ευρώ σε δημόσια έσοδα από την μη πώληση αλλά δωρεά των warrants.
Στο δημοσίευμα εκφράζεται τέλος η άποψη ότι η κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών δεν οφείλεται στο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, όπως κοινώς προβάλλεται, αλλά στα «κακά δάνεια», τα οποία κόστισαν στις ελληνικές τράπεζες 48 δισ. ευρώ. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις επιδόσεις και στα πιθανά κέρδη από τα δωρεάν εντάλματα του Μιχάλη Σάλλα και της Τράπεζας Πειραιώς.


__________________________
REPORTER | 26.06.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...