............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

“Οι τράπεζες δεν ανήκουν στην τρόικα. Ούτε σε παρέες…”


Η ψύχραιμη φωνή του Γιάννη Δραγασάκη αποτέλεσε πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν ανάχωμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην “φοβίσει” η Κουμουνδούρου τμήματα της ελληνικής κοινωνίας κρίσιμα για την έκβαση κάθε εκλογικού αποτελέσματος, με το βλέμμα πλέον στις αναμετρήσεις που έρχονται.
Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς που είχε ηττηθεί οριακά από την Αλέκα Παπαρήγα στη μάχη για το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ και τη διαδοχή του Χαρίλαου Φλωράκη, πριν από περίπου 20 χρόνια εμφανίζεται όλο και συχνότερα στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα, όπως συνέβη στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης, την οποία παραχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Έχει λοιπόν σημασία να παρακολουθεί κανείς τη ρητορική την οποία αναπτύσσει ο Γιάννης Δραγασάκης, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με τη σημερινή συνέντευξή του στην “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”, μέσω της οποίας ασκεί σκληρή κριτική για το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Και αφήνει σαφείς αιχμές.
“Η ανακεφαλαιοποίηση έπρεπε να γίνει από πέρυσι, μαζί με το PSI. Τότε κάποιοι την εμπόδισαν. Οι τράπεζες δεν ανήκουν στην τρόικα. Ούτε σε παρέες”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές για συμφέροντα γύρω από τον τραπεζικό τομέα.
Ο Γιάννης Δραγασάκης διατύπωσε ακόμη την εκτίμηση ότι η ευρωζώνη δεν είναι βιώσιμη με το σημερινό μοντέλο λειτουργίας, και τις συνθήκες που διαμορφώνονται στη ζώνη του κοινού νομίσματος, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στον προβληματισμό και τις ενστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το εθνικό νόμισμα, στο περιθώριο της συζήτησης για επιστροφή στη δραχμή.


________________________
REPORTER | 07.04.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...