............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Κακοκαιρία με καταιγίδες και χιόνια ακόμη και στην Πάρνηθα


Τι θερμοκρασία θα έχει την ώρα της κατάδυσης του σταυρού σε όλη την Ελλάδα και τι θερμο-κρασία θα έχουν τα νερά. 

Αναλυτική πρόγνωση από σήμερα εως και τα Θεοφάνεια απο τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό. Θα χαλάσει ο καιρός.... 
Πιο αναλυτικά:

ΣΑΒΒΑΤΟ
Περιμένουμε στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με λίγες βροχές οι οποίες από το απόγευμα θα ενταθούν. Στη βόρεια Ελλάδα θα έχουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα και κυρίως από τα βόρειοανατολικά θα αρχίσουν να πυκνώνουν. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, τις νυχτερινές ώρες ακόμη και σε υψόμετρο από 600 και 500 μέτρα και πάνω. Στην υπόλοιπη δυτική κυρίως χώρα περιμένουμε λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν. Στις υπόλοιπες νοτιότερες περιοχές περιμένουμε πύκνωση των νεφώσεων μέσα στη νύχτα προς την Κυριακή με παροδικές νεφώσεις και χιόνια στα ορεινά ακόμη και σε  περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. 

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, θα ενισχυθούν όμως στα δυτικά και το Ιόνιο και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ ενώ το βράδυ οι άνεμοι θα ενισχυθούν και στο βόρειο Αιγαίο και θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -4 εως 10 βαθμούς, στα κεντρικά από -2 εως 15 βαθμούς και στα νησιά από 7 εως 16 βαθμούς κελσίου. 

ΑΤΤΙΚΗ 
Περιμένουμε νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώνουν, βοριάδες μέχρι 4 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 5 εως 13 βαθμούς κελσίου. 

Ακούστε την πρόγνωση για το Σάββατο από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό:ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ 
Την Κυριακή στη βόρεια Ελλάδα περιμένουμε το πρωί τοπικές νεφώσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη με λίγα χιόνια και χιονόνερο ακόμη και στις παραθαλάσσιες περιοχές. Στη δυτική Ελλάδα περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές κυριώς στα νότιοδυτικά και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές οι οποίες ωστόσο δε θα έχουν μεγάλη διάρκεια. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και νοτιότερης χώρας από τα 500 με 600 μέτρα και πάνω. Στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια θα χιονίσει ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και τοπικά θα φτάσουν τα 7 και τα 8 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο δεν αποκλείεται να φτάσουν και τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία πέσει ακόμη περισσότερο και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -6 μέχρι 7 βαθμούς, στα κεντρικά απο -2 εως 11 βαθμούς και στα νησιά από 6 εως 14 βαθμούς. 

ΑΤΤΙΚΗ 
Περιμένουμε νεφώσεις με βροχές στα πεδινά, χιονόνερο στα ημιορεινά και χιόνια στην Πάρνηθα ενώ δεν αποκλείεται να πέσουν και μερικές νυφάδες στα βόρεια προάστια. Οι βοριάδες θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 5 εως 9 βαθμούς κελσίου. Την ώρα της κατάδυσης του σταυρού η θερμοκρασία θα είναι 7 με 8 βαθμούς ενώ η θερμοκρασία των υδάτων θα ειναι 16 βαθμοί κελσίου. 

Ακούστε τι πρόβλεψε για την Κυριακή των Θεοφανείων ο Τάσος Αρνιακός:ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:
Θεσσαλονίκη: Περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό με αρκετή ηλιοφάνεια, βοριάδες 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 0 εως 8 βαθμούς κελσίου. Την ώρα της κατάδυσης του σταυρού η θερμοκρασία θα είναι 7 βαθμοί κελσίου ενώ η θερμοκρασία των υδάτων του θερμαϊκού θα είναι 15 βαθμοί. 
Βόλος: Περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια το πρωί και συννεφιά αργότερα, βοριάδες εως 4 μποφόρ και θερμορκασία από -2 εως 7 βαθμούς κελσίου. Την ώρα της κατάδυσης του σταυρού η θερμοκρασία θα είναι 6 βαθμοί κελσίου ενώ η θερμοκρασία των υδάτων στον Παγασητικό θα ειναι 14 βαθμοί. 
Αλεξανρούπολη: Περιμένουμε συννεφιά με βοριάδες 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 2 εως 7 βαθμούς. Την ώρα της κατάδυσης των υδάτων η θερμοκρασία θα είναι 5 βαθμοί ενώ η θερμοκρασία της θάλασσας θα είναι 13 βαθμοί. 
Χαλκίδα: Περιμένουμε συννεφιές και βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες, βοριάδες 5 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία από 2 εως 8 βαθμούς κελσίου. Την ώρα της κατάδυσης του σταυρού η θερμοκρασία θα είναι 6 με 7 βαθμοί κελσίου ενώ τα νερά του Ευρίπου θα έχουν 15 βαθμούς κελσίου. 
Πρέβεζα: Περιμένουμε  ηλιοφάνεια με αρκετά λαμπρό ήλιο, βοριάδες 4 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 4 εως 12 βαθμούς κελσίου. Την ώρα της κατάδυσης του σταυρού η θερμοκρασία θα ειναι 9 με 10 βαθμοί κελσίου ενώ η θερμοκρασία των υδάτων θα είναι 17 βαθμοί. 
Ηράκλειο: Περιμένουμε συννεφιές με βροχές και καταιγίδες, βοριάδες 4 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 2 εως 12 βαθμούς κελσίου. Την ώρα της κατάδυσης του σταυρού η θερμοκρασία θα είναι 10 με 11 βαθμοί ενώ η θερμοκρασία της θάλασσας θα είναι 18 βαθμοί. 
- Ρόδος: Περιμένουμε συννεφιές με βροχές και καταιγίδες, βοριάδες 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 8 εως 15 βαθμούς κελσίου. Την ώρα της κατάδυσης του σταυρού η θερμοκρασία θα είναι 14 βαθμοί ενώ η θερμοκρασία της θάλασσας θα είναι 19 βαθμοί κελσίου. 
Τρίπολη: Περιμένουμε νεφώσεις αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια, ανέμους 3 με 4 μποφορ και θερμοκρασία από 1εναν εως 11 βαθμούς κελσίου. Την ώρα της κατάδυσης του σταυρού η θερμοκρασία θα είναι 9 με 10 βαθμοί ενώ τα νερά του Πατραϊκού θα έχουν θερμοκρασία 17 βαθμούς κελσίου. 
Μυτιλήνη: Περιμένουμε βροχές και καταιγίδες, ανέμους 5 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία από 1εναν εως 11 βαθμούς κελσίου. Την ώρα της κατάδυσης του σταυρού η θερμοκρασία θα είναι 7 με 8 βαθμοί ενώ η θερμορκασία της θάλασσας θα ειναι 15 βαθμοί κελσίου. 

Ακούστε την πρόγνωση για 9 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας από τον μετεωρόλογο Τάσο Αρνιακό:

Ισμήνη Λέντζου
*από το: NEWSIT.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...