............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Γερμανικά ΜΜΕ: Η Γερμανία έχει δεθεί με ένα πτώμα, την Ελλάδα


Γερμανικά ΜΜΕ: Η Γερμανία έχει δεθεί με ένα πτώμα, την Ελλάδα
Φωτιά είναι τα σημερινά γερμανικά ΜΜΕ εναντίον της Ανγκελα Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι εξαπάτησε τους γερμανούς φορολογούμενους σχετικά με το αληθινό κόστος διάσωσης της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα σώθηκε και πάλι», γράφει η οικονομική εφημερίδα «Χάντελσμπλατ» στην οποία ο γερμανός ακαδημαϊκός Γκούναρ Μπεκ αναφέρει ότι η Γερμανία «δέθηκε με ένα πτώμα» εννοώντας την Ελλάδα και προσθέτει πως θα ήταν καλύτερο να απελευθερωθεί παρά τα οφέλη που το κοινό νόμισμα προσφέρει στους γερμανούς εξαγωγείς.

Άλλες εφημερίδες γράφουν πως η ειδική μεταχείριση που επιφυλάχθηκε για την Ελλάδα αδικεί χώρες όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, οι οποίες έχουν κάνει μεγάλες θυσίες για να βάλουν σε τάξη τα δημόσια οικονομικά τους.

Η Bild γράφει πως 25 ευρωσκεπτικιστές βουλευτές από το συνασπισμό της Μέρκελ θα ψηφίσουν κατά του πακέτου για την Ελλάδα. Mε τίτλο «Ιστορία χωρίς τέλος» η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας είναι καταπέλτης εναντίον της κυβέρνησης.
Σε σχόλιό του, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Ούγκο Μίλερ-Φογκ χρησιμοποιεί μια μεταφορά από τον κόσμο της ιατρικής για να επαναλάβει τη μακροχρόνια αντίθεση της εφημερίδας στις διασώσεις στην ευρωζώνη, για τις οποίες υποστηρίζει πως οι γερμανοί φορολογούμενοι δεν μπορούν να αντέξουν.

«Η ομάδα των ευρωπαίων γιατρών γύρω από το κρεβάτι του ασθενούς δικαιολογεί τα διαρκώς αυξανόμενα κόστη της θεραπείας με την ελπίδα ότι σε κάποιο σημείο τα ακριβά φάρμακα θα αποδειχθούν αποτελεσματικά», έγραψε.
Κανένας από τους γιατρούς δεν πρόκειται να παραδεχθεί πως το κόστος της διάσωσης της Ελλάδας θα είναι μεγάλο, προσθέτει.

Η επιχειρηματική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρει πως τα μέτρα που συμφωνήθηκαν για την Ελλάδα, τα οποία περιλαμβάνουν μείωση επιτοκίων και παράταση της ωρίμανσης των δανείων, ήδη ισοδυναμούν με ένα «κούρεμα» για τα κράτη πιστωτές που κατέχουν ελληνικό χρέος.
«Έπειτα απ' αυτές τις διαπραγματεύσεις, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν μπορεί πλέον να ισχυρίζεται πως η διάσωση του ευρώ δεν κοστίζει τίποτε», έγραψε η εφημερίδα
«Η συμφωνία δεν μπορεί να περιγραφεί ως κούρεμα για να μην ρεζιλευτούν οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Φινλανδίας και της Ολλανδίας», προσθέτει αναφερόμενος στις χώρες-πιστωτές των οποίων τα κοινοβούλια πρέπει να εγκρίνουν το πακέτο.


__________________________________________________________________
Πηγή: iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/node/78816#ixzz2DXgifHz7

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Για το πτώμα της Ελλάδας ξέρουν να γράφουν.
Για της αποζημιώσεις από τον πόλεμο δεν ξέρουν να γράφουν, ούτε για τα υποβρύχια που γέρνουν και ακόμη δεν βλέπω να γράφουν τίποτα για τo φαγώποντη της siemens.

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...