............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Ηumanite: «Στην Ελλάδα δεν πρέπει να λες την αλήθεια: Δημοσιογράφος καταζητείται από την αστυνομία»

 28 Οκτωβρίου 2012


Νέα ανατροπή στην ιστορία της λίστας Λαγκάρντ και νέες απειλές για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα. Η γαλλική εφημερίδα Ηumanite ενημερώθηκε πως ο Κώστας Βαξεβάνης αναζητείται από την αστυνομία. Επιβεβαιώνεται καθώς κατ” εντολή του εισαγγελέα Αθηνών «η ελληνική αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για να βρει και να συλλάβει τoν εκδότη του περιοδικού HOT DOC μέσα στο οποίο δημοσιεύθηκε η λίστα Λαγκάρντ.

Τι περιέχει η λίστα; Περίπου 2.000 ονόματα πλουσίων Ελλήνων που έχουν τους λογαριασμός στην Ελβετία στην τράπεζα HSBC, αποφεύγοντας έτσι τη φορολόγηση στη χώρα τους. Αυτή η λίστα είχε δοθεί στους πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιώργο Παπακωνσταντίνου από την ίδια τη Κριστίν Λαγκάρντ όταν εκείνη ήταν υπουργός Οικονομικών και Βιομηχανίας.


Αλλά αυτή η λίστα ήταν προφανώς προορισμένη για να εξαφανιστεί. Ένας από τους υπουργούς ο Παπακωνσταντίνου, δήλωσε ότι δεν ήξερε σε ποιον δημόσιο υπάλληλο έδωσε το CD που περιείχε τα ονόματα. Ο άλλος υπουργός δήλωσε πως έχασε το στικάκι (USB). Από τότε η Γαλλία ήταν έτοιμη να κοινοποιήσει τη λίστα εάν η ελληνική κυβέρνηση το ζητούσε.

Και ενώ η Ελλάδα βυθίζεται σε μια κρίση άνευ προηγουμένου, το περιοδικό έρευνας ΗΟΤ DOC δημοσίευσε τα ονόματα χωρίς να αναφέρει ούτε λογαριασμούς ούτε ποσά. Σε αυτή τη λίστα υπάρχουν επιχειρηματίες που απέκτησαν επιχορηγήσεις από το ελληνικό κράτος πριν την κρίση, όπως η οικογένεια Λαναρά, εφοπλιστές, δημοσιογράφοι και τρεις πολιτικοί.
Αλλά η αστυνομία άρχισε την αναζήτηση για να βρει τον εκδότη της λίστας. «Η αστυνομία τον αναζητά, τον κατηγορεί πως ουσιαστικά μετέδωσε προσωπικά δεδομένα» εξηγεί στην Ηumanite ένας από τους συνεργάτες του κ. Βαξεβάνη, ο Μιγκέλ Σαμοθράκης.
«Η αστυνομία ήρθε ακόμη και στα γραφεία» λέει ο δημοσιογράφος.
«Ο Κώστας Βαξεβάνης σε επικοινωνία με την Ηumanite δήλωσε πολύ ανήσυχος». Δεν πρέπει να καταγγέλλουμε τη διαφθορά ενώ οι άνθρωποι που εμπλέκονται στην υπόθεση Siemens όπως ο Χριστοφοράκος δεν είναι καθόλου ανήσυχοι.
Τη στιγμή που οι κοινωνικές κινητοποιήσεις πολλαπλασιάζονται και το 25,3% του πληθυσμού πλήττεται από την ανεργία και γίνεται κάθε μέρα πιο φτωχό ενώ η απόρριψη της λιτότητας είναι μαζική, οι δημοσιογράφοι μοιάζουν να εμποδίζονται να ασκήσουν το επάγγελμα τους. Ήδη στην Ελλάδα κάποιοι έχουν ονομάσει τον Κώστα Βαξεβάνη, Τζούλιαν Ασάνζ. Ο Τζούλιαν Ασάνζ είχε διωχθεί για τη δημοσίευση εμπιστευτικών διπλωματικών εγγράφων. Αυτό το επεισόδιο θυμίζει σκοτεινές ώρες σε μια χώρα που βγήκε από το 1974 από τη δικτατορία των συνταγματαρχών.


Διαβάστε το δημοσίευμα της εφημερίδας Humanite εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...