............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΠΟΛΥΘΕΣΙΤΗ, ΑΝΙΨΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ


ορέ που πάμε!!! που θα 'λεγε  και ο Αυλωνίτης!Είναι το «δεξί χέρι» του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνη Μανιτάκη. Είναι ο άνθρωπος που θα κρίνει την τύχη χιλιάδων συμπολιτών μας που κατέχουν μια θέση στον «ήλιο» του Δημοσίου. Του ιδίου η τύχη, όμως, με πέντε θέσεις στο Δημόσιο δε φαίνεται να βρίσκεται σε κίνδυνο. Άλλωστε, ο κ. Χαράλαμπος (Μπάμπης) Κουταλάκηςτυγχάνει να έχει και «μπάρμπα στην Κορώνη»: είναι ο γιος της αδελφής τού υπουργού Α. Μανιτάκη.

Ποιες είναι οι θέσεις που κατέχει ο κ. Κουταλάκης στο Δημόσιο; Είναι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, στην Ένωση Περιφερειών, στην Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., αλλά και στο πρώτο τη τάξει υπουργείο, το Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πέραν των άλλων, ο κ. Κουταλάκης φέρεται και ως διευθυντής του γραφείου του υπουργού, και λειτουργεί στην ουσία ως πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης της Δημόσιας Διοίκησης, στην οποία τύποις προεδρεύει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Στεφάνου. Πρόκειται για τον άνθρωπο που ως παντοδύναμος γενικός γραμματέας του πρώην ενιαίου υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είχε τοποθετήσει τον κ. Κουτάλακη σε πολλές επιτροπές - μεταξύ των οποίων και σε αυτή για τον «Καλλικράτη».

Και επειδή ο κ. Κουταλάκης δεν ξεχνά τους φίλους, επέβαλε τον Δ. Στεφάνου στη θέση που κατέχει πλέον, παρά τις αντιρρήσεις της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστικό της «δύναμής» του είναι ότι -όπως λένε οι «κακές γλώσσες»- πολλές από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Αξιολόγησης γίνονται στο γραφείο του και όχι στο γραφείο του «προέδρου» Δ. Στεφάνου, όπως κανονικά είναι το «πρωτόκολλο».

Ανασυγκροτεί το Δημόσιο, διά χειρός... θείου

Με την υπογραφή Μανιτάκη, γίνεται μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εκεί δηλαδή που «προεδρεύει». Συγκεκριμένα με την ΑΔΑ: Β41ΙΧ-Δ5Υ, γίνεται μέλος της Ομάδας Εργασίας του υπουργείου, η οποία έχει ως αντικείμενο «την υποστήριξη του έργου της μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης για την αξιολόγηση των οργανικών μονάδων των φορέων του Δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στο πλαίσιο των διατάξεων του άρθρου 35 παρ. 4 του ν.4024/2011».

Και ποιο είναι το έργο του πολυθεσίτη Μπάμπη Κουταλάκη εκεί; «Η εκπόνηση κριτηρίων αξιολόγησης των δομών των υπηρεσιακών μονάδων της κεντρικής διοίκησης και η εκπόνηση μεθοδολογίας εφαρμογής των κριτηρίων αυτών, στο πλαίσιο των διατάξεων του άρθρου 35 παρ. 4 του ν.4024/2011, ο συντονισμός των εργασιών που προβλέπονται στο Παράρτημα (Οδικό Χάρτη) του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Ελληνικής και Γαλλικής Κυβέρνησης ως «εργασία 2» και η εισήγηση προτάσεων και μέτρων για την καλύτερη διάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, καθώς και η εν γένει υποστήριξη της σχετικής συνεργασίας για τα ως άνω θέματα μεταξύ Ελλάδας, Γαλλίας και της Ομάδας Δράσης (Task Force) για την Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα κριτήρια αξιολόγησης θα πρέπει να στοχεύουν στην αναδιάρθρωση των δομών κατά τρόπον ώστε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή βελτίωση της λειτουργικότητας και παραγωγικότητας της δημόσιας διοίκησης».

Μεταρρυθμίζει την Αυτοδιοίκηση...

Στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, έχει πιάσει «πόστο» συμβούλου, με απόφαση του προέδρου της, περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, και μάλιστα με την ΑΔΑ: Β4ΩΡΟΡΖΥ-ΜΩΧ έχει οριστεί ως αναπληρωματικό μέλος στη Στρατηγική Διευθύνουσα Ομάδα της ΕΝΠΕ.

Και εδώ ο κ. Κουταλάκης κάνει... μεταρρυθμίσεις, και συγκεκριμένα: «τον Οδικό Χάρτη για μεταρρυθμίσεις στην Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση (Περιφέρειες και Δήμους), που αφορά Πρόγραμμα τεχνικής βοήθειας με 5 πυλώνες (σ.σ.: από Γερμανία και Task Force) και μπορεί να εξειδικεύεται με απόφαση της Στρατηγικής Διευθύνουσας Ομάδας του Προγράμματος».

...και τους σχολικούς συμβούλους

Με απόφαση, εξάλλου, της πρώην υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, ο ανηψιός Μανιτάκη μπήκε σε άλλη μια ακόμη επιτροπή του Δημοσίου: σε μια από τις επταμελείς επιτροπές της αποτίμησης του συγγραφικού έργου (;;;) των υποψήφιων σχολικών συμβούλων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΦΕΚ 214/7 Ιουλίου 2011).

Λέκτορας στο... Πανεπιστήμιο Αθηνών

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, εξάλλου, ο κ. Κουταλάκης είναι λέκτορας στο Διοικητικής Επιστήμης στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης. Τι διδάσκει στα παιδιά, πέραν της... πολυθεσίας; (1) Διοικητική Επιστήμη, (2) Ανάλυση Δημόσιας Πολιτικής και (3) Ρυθμιστικές Πολιτικές σε Ελλάδα και ΕΕ.

Καθηγητής και στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Αν και δεν το αναφέρει στο βιογραφικό του, ο κ. Κουταλάκης βρίσκεται στη λίστα με τους καθηγητές του Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Συγκεκριμένα, ο ανιψιός του Α. Μανιτάκη είναι διδάσκων στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών.

Ειδικός και στην... Πληροφορία

Ως επιστήμων με «ειδικές γνώσεις και εμπειρία σε σχέση με τον επιδιωκόμενο σκοπό της εταιρείας ή σε θέματα δημόσιας διοίκησης ή διοίκησης επιχειρήσεων», ως επιστήμων διαθέτων «το απαιτούμενο για τη θέση του κύρος και εμπειρία, ώστε να μπορεί να εκπληρώσει το σκοπό της εταιρείας» και ως επιστήμονας που «δε συνδέετε με σχέση εξαρτημένης εργασίας ή συγγένειας μέχρι τετάρτου βαθμού εξ αίματος ή αγχιστείας, με πρόσωπα που είναι συμβεβλημένα με αυτήν», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της «Κοινωνίας της Πληροφορίας», ο κ. Κουταλάκης έχει διοριστεί ως μέλος του διοικητικού της συμβουλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...