............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Την παραίτηση Κουτρουμάνη ζήτησε ο Αλέξης ΤσίπραςKOINΩΝΙKO ΚΡΑΤΟΣ ΩΡΑ  ΜΗΔΕΝ...........................................................................


«Θα προτιμούσα αν ήμουν στην θέση σας να κάνω αυτό που έκανε χθες ο υφυπουργός σας» είπε ο πρόεδρος του Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Γιώργο Κουτρουμάνη.
 Η απάντηση του υπουργού Εργασίας στον Α. Τσίπρα ήταν ότι ο ίδιος έχει μάθει από μικρός να δίνει μάχες τις οποίες, όπως τόνισε, δεν τις εγκαταλείπει.«Η κυβέρνηση δίνει αυτή τη μάχη σήμερα, ώστε να υπάρξει υλοποίηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, ελάφρυνση του χρέους και υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης. Κύριος στόχος μας είναι να αποτρέψουμε τα χειρότερα», ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, απαντώντας στον έλεγχο του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τις μειώσεις των μισθών. 

«Κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό ότι διαπραγματεύεστε. Εστιαστήκατε στις επικουρικές. Ο λαός καταλαβαίνει, όμως, ότι μειώνοντας τον βασικό μισθό μειώνουμε τους μισθούς -και αυτό θα οδηγήσει και σε μείωση των συντάξεων», αντέταξε ο Αλέξης Τσίπρας, αξιώνοντας και διευκρινίσεις επί των πληροφοριών για κατάργηση του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας.
«Ποτέ δεν επικεντρώθηκα στις επικουρικές. Στην διαπραγμάτευση, το θέμα δεν ήταν οι επικουρικές συντάξεις που είχαν κλείσει ως θέμα πριν 2-3 μήνες. Ξεκινήσαμε απ’ το 35% και πήγαμε στο 15%. Η διαπραγμάτευση έγινε για πάρα πολλά θέματα, που ξεκινούν και απ’ τον κατώτερο μισθό και τον 13ο και 14ο», απάντησε ο Γ. Κουτρουμάνης, σημειώνοντας πως «δεν είναι το μισθολογικό κόστος εκείνο που δημιουργεί προβλήματα ανταγωνιστικότητας, αλλά σε ορισμένες όμως περιπτώσεις είναι και αυτό».

«Καταφέραμε να μην είναι μέσα ο 13ος και 14ος μισθός και να παραμείνουν μέσα οι κλαδικές συμβάσεις και η μετενέργεια. Αν δεν το είχαμε καταφέρει, θα είχαμε πολύ μεγάλη μείωση, βίαιη, σε όλους τους μισθούς, που θα έφθανε το 40%. Ξεκίνησε επίσης μια διαπραγμάτευση με το θέμα των συντάξεων, όπου υπήρχε στην ατζέντα ένα ποσό 2,5 δισ. ευρώ που έπρεπε να καλύψουμε με μείωση των συντάξεων. Και φτάσαμε στα 300 εκατ. ευρώ, ώστε να μην έχουμε απώλειες με μείωση που θα έφτανε στο 10%. Σαφώς υπάρχει μείωση στις συντάξεις και τους μισθούς, αλλά θα πρέπει να δείτε το αποτέλεσμα σε σχέση με τις αρχικές απαιτήσεις», τόνισε ο υπουργός Εργασίας. 

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και την Εργατική Εστία, ο κ. Κουτρουμάνης διευκρίνισε πως «το θέμα δεν έχει κλείσει» και πρόσθεσε ότι «υπήρξε συζήτηση τις τελευταίες μέρες και θέση μας είναι πως δεν πρέπει να κλείσουν οι δύο αυτοί οργανισμοί». 

Από πλευράς του, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, εστιάστηκε συν τοις άλλοις στις καταγγελίες του Γιάννη Κουτσούκου περί "εκβιασμών" και "εκπροσώπησης συγκεκριμένων συμφερόντων εκ μέρους της τρόικας", ζητώντας από τον Γ. Κουτρουμάνη να τοποθετηθεί επ’ αυτών- κάτι που ο υπουργός Εργασίας απέφυγε, λέγοντας: «Ο κ. Κουτσούκος είναι φίλος μου, η επιλογή του είναι σεβαστή, αλλά δεν νομίζω πως μπορούμε να σταθούμε στο τι μπορεί να γράψει ο κάθε πολιτικός και άνθρωπος και πώς προσδιορίζει τη δική του κατάσταση στη νέα πραγματικότητα». 

«Αν δεν θέλετε να πείτε εσείς τα συμφέροντα, θα τα πω εγώ: Είναι η τραπεζοκρατία, ο ΣΕΒ, εκείνοι που θέλουν να κερδοσκοπήσουν πάνω στα κοινωνικά ερείπια της χώρας», απάντησε ο πρόεδρος του Συνασπισμού. 

«Το μεγάλο έλλειμμα, είναι το έλλειμμα πολιτικής ηγεσίας, να κοιτάξει στα μάτια τον Έλληνα και την Ελληνίδα και να διαπραγματευτεί με σθένος απέναντι σ’ εκείνους που θέλουν την υποδούλωση της χώρας» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

«Δεν υπάρχει σωτηρία για μία χώρα που περικόπτει το 7% στις συντάξεις του ΝΑΤ και δεν έχει πάρει ούτε μισό ευρώ απ' τους εφοπλιστές, που μειώνει το 22% από τον κατώτερο μισθό για να εξυπηρετήσει τους κουκουλοφόρους και μαυραγορίτες του ΣΕΒ, που κόβει τα κοινωνικά επιδόματα, της μητρότητας, της ανεργίας και καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις. Με λιτότητα δεν βγαίνουμε απ’ την κρίση. Μια χώρα που προσεγγίζει μισθούς τριτοκοσμικών χωρών είναι χώρα που απομακρύνεται απ’ την Ευρώπη- και αυτό μπορεί να γίνεται και με σχέδιο», εκτίμησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε ως χώρα, είναι πως δεν έχουμε συνειδητοποιήσει το πρόβλημα», απάντησε ο Γ. Κουτρουμάνης. «Όταν μια χώρα, εμφανίζεται το 2009 να είναι η χώρα με το μεγαλύτερο έλλειμμα στην Ευρώπη, με το δεύτερο μεγαλύτερο χρέος στην Ευρώπη και το πιο αρνητικό ισοζύγιο πληρωμών στον κόσμο, έχουμε ένα πρόβλημα. Σήμερα η χώρα, δεν δανείζεται μόνον απ’ το ΔΝΤ, αλλά κι απ’ τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες- και οι λαοί τους σε πολλές περιπτώσεις έχουν χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο απ’ τους Έλληνες. Δεν μπορούν να κατανοήσουν πώς μπορεί να δανείζουν για να διατηρήσουμε εμείς το υψηλότερο επίπεδο ζωής- κι αυτό είναι πρόβλημα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας.

________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ (1910 – 1989) «....σπίτια καμωμένα με στοργή από μάρμαρο, ξύλο, ασβέστη και κεραμίδια»

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ «Τα νεοκλασικά σπίτια δεν ήταν αριστουργήματα. Πριν απ'αυτά υπήρχαν ωραιότερα...