............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

H ΕΛΛΑΔΑ ΕΤΑΙΡΟΣ ΣΕ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟΥ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ



Ρουμάνοι αντιπρόσωποι με τις κυρίες Μάρακα Μαρία,
Νομπιλάκη Πηνελόπη,  Περσεφόνη Τρίχα του ΕΟΤ,
Αnna Mironova (ANCE) και Μάγδα Μυστικού (ΕΔΣΤΕ)



Αντιπροσωπεία Ρουμάνων σε σχέση με το πρόγραμμα "ανθρώπινο δυναμικό μια πολύτιμη επένδυση στον Ρουμανικό αγροτικό τουρισμό " είχε με τους Έλληνες εταίρους συνάντηση για την μεταφορά εμπειριών.

Η Ελλάδα επιλεγμένη ως εταίρος στο πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο (ΕΚΤ) στην Ρουμανία, έδωσε την ευκαιρία στους Ρουμάνους επισκέπτες να έχουν από πρώτο χέρι την πρακτική της τεχνογνωσίας στον τομέα του αγροτουρισμού στον τόπο μας. 
Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και η ANCE (ATHENS) Δίκτυο Εμπειρογνωμόνων σε συνεργασία με την κα Otilia Manta την διευθύντρια σχεδιασμού του προγράμματος και τις κυρίες Μάρακα Μαρία και Νομπιλάκη Πηνελόπη από την κεντρική υπηρεσία του ΕΟΤ Αθήνας υλοποίησαν την εξέλιξη του προγράμματος με την δυναμική της επικοινωνίας όλων των τοπικών παραγόντων  του αγροτουρισμού στην Ελλάδα σε όλο το εύρος της γεωγραφικής και παραγωγικής της ταυτότητας.

Η μελέτη των στοιχείων από τους τοπικούς παραδοσιακούς βιοτέχνες και επιχειρηματίες έδωσε την ευκαιρία στους εταίρους Ρουμάνους να οικοδομήσουν τα οφέλη της γνώσης για την ανάπτυξη τους. Η Ελλάδα με την συμμέτοχη της στον σχεδιασμό του προγράμματος ωφελείται οικονομικά και κατ’ επέκταση ανταποδοτικά από την σύναψη εμπορικών ανταλλαγών μεταξύ των δυο χωρών.

Τελευταίος σταθμός της διαδρομής του προγράμματος στην Ελλάδα η Κεντρική Μακεδονία όπου και η επίσκεψη στις Σέρρες την Λίμνη Κερκίνη , την Έδεσσα , την Αριδαία και την Επανομή . Επισκέφθηκαν το Μοναστήρι του Αγίου Προδρόμου , την Φάρμα Βουβαλιών , Φάρμα αλόγων , Spa, οινοποιείο , γυναικείους συνεταιρισμούς παραδοσιακών προϊόντων . Όλοι έζησαν από πολύ κοντά τις εγκαταστάσεις παράγωγης αλλά και την παρεχόμενη τοπική φιλοξενία της περιφέρειας σε σχέση με ξενοδοχειακές μονάδες.

Τέλος έκαναν επίσκεψη στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΄΄ Philoxenia΄΄ στην Δ.Ε.Θ  της Θεσσαλονίκης.

Οι εμπειρίες πολλές και ικανοποιητικές είπαν οι επισκέπτες εταίροι της Ρουμανίας φεύγοντας με την υπόσχεση για περεταίρω συνεργασία με τους Έλληνες εμπειρογνώμονες στα θέματα του αγροτικού Τουρισμού και του πολιτισμού γενικότερα.

e-mail : office@rgic.ro



  
της Μάγδας Μυστικού-Καραγιαννιώτου
Δημοσιογράφος – ΕΔΣΤΕ-FIJET
Εικαστικός συντάκτης


www.psema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...