............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Έναστρον Βιβλιοκαφέ στην πολύχρωμη κίνηση της Σόλωνος...



Το Έναστρον Βιβλιοκαφέ, που δημιουργήθηκε από τους ίδιους ανθρώπους που ξεκίνησαν τις εκδόσεις Έναστρον το 2004, το Θανάση Σκύφα, το Μανώλη Παπούλια, την Έφη Ριζά-Σκύφα και το Βασίλη Ριζά, άρχισε να λειτουργεί στις 14 Φεβρουαρίου του 2009. Προετοιμαζόταν οκτώ μήνες περίπου, από τις αρχές Ιουνίου του 2008, στο ισόγειο του νεοκλασικού κτιρίου, στην οδό Σόλωνος 101. Το κτίριο αρχικά ανήκε στον καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιο Μιστριώτη ενώ στο ισόγειό του μέχρι πρόσφατα φιλοξενούνταν οι γνωστές στο χώρο των θετικών επιστημών εκδόσεις Παπαδημητρόπουλου και το ομώνυμο βιβλιοπωλείο τους.
Με σεβασμό στη φυσιογνωμία της οδού Σόλωνος, ενός πραγματικά ιστορικού δρόμου για το βιβλίο, τον πολιτισμό και τη μόρφωση (στο διάβα του συναντάμε τη Νομική και το Χημείο που στιγμάτισαν την επιστημονική και ιδεολογική εξέλιξη πολλών ανθρώπων) αλλά και με θαυμασμό στην ιστορία και την αρχιτεκτονική του χώρου μας, διαμορφώσαμε ένα περιβάλλον αισθητικό που προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση σε κάθε επισκέπτη του.
Μπαίνοντας στο Βιβλιοκαφέ, βλέπεις στο βάθος το βιβλιοπωλείο που ενημερώνεται διαρκώς για τις νέες κυκλοφορίες ενώ οι βιβλιοθήκες του προσφέρουν χώρο όχι μόνο σε μεγάλους αλλά και σε μικρούς ποιοτικούς εκδοτικούς οίκους που σε εμάς βρίσκουν τη φιλοξενία και την προσοχή που τους αξίζει.
Μπορείτε να μας επισκεφτείτε, να μας συμβουλευτείτε και να σας προτείνουμε αξιόλογα βιβλία και ενδιαφέροντα περιοδικά που θα χαρίσετε στον εαυτό σας αλλά και στους αγαπημένους σας.
Ο χώρος μπροστά από το βιβλιοπωλείο στο ισόγειο, με τις μεγάλες τζαμαρίες να σας ταξιδεύουν στην πολύχρωμη κίνηση της Σόλωνος και της εσωτερικής στοάς που τη διατρέχει, αλλά και το υπερυψωμένο πατάρι με τη θέα στο δρόμο, σας περιμένουν για να απολαύσετε, μόνοι ή με την παρέα σας, τον καφέ, το χυμό, το σνακ, το ποτό σας, βουλιάζοντας στους αναπαυτικούς καναπέδες και στις άνετες πολυθρόνες. Αν μάλιστα έχετε διάθεση μπορείτε να παίξετε μια μελωδία στο πιάνο μας, δίνοντας μια άλλη νότα στη χαλαρωτική μουσική που ακούγεται.
Στο χώρο συναντιούνται φίλοι, συνεργάτες, άτομα ή ομάδες που αγαπούν τη συζήτηση, την παρέα, το διάβασμα αλλά και λέσχες ανάγνωσης που αναζητούν ένα φιλικό περιβάλλον για τις συγκεντρώσεις τους.
Παράλληλα οργανώνουμε παρουσιάσεις βιβλίων, σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους ή ανεξάρτητους συγγραφείς, συζητήσεις για θέματα της επικαιρότητας -και όχι μόνο- αλλά και ενδιαφέρουσες μουσικές και ποιητικές βραδιές, αφιερώματα σε συνθέτες, στιχουργούς, τραγουδιστές, λογοτέχνες, ζωγράφους κ.ά.

Στοιχεία επικοινωνίας
 

Διεύθυνση email:
enastron_bookstore_cafe@hotmail.com
Γραφείο:
Σόλωνος 101, Αθήνα
Tοποθεσία:
Σόλωνος, Athens, Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...