............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

Στα 6 εκατ. ευρώ!!!! κόστισαν οι VIP πτήσεις της κυβέρνησης

Tους τελευταίους 12 μήνες εκτελέστηκαν 134 αποστολές μεταφοράς επισήμων με διάρκεια 864,4 ωρών

Σχεδόν 6 εκατ. ευρώ κόστισαν οι VIP πτήσεις της κυβέρνησης
  
Τις 136 έφτασαν οι πτήσεις των VIP αεροσκαφών κι ελικοπτέρων της πολεμικής αεροπορίας. Στη φωτογραφία το πρωθυπουργικό Εμπραέρ.

Αθήνα: Στα 5,8 εκατομύρια ευρώ έφτασε το κόστος κινητοποίησης των VIP αεροσκαφών κι ελικοπτέρων των Ενόπλων Δυνάμεων για την μεταφορά μελών της κυβέρνησης και επισήμων. Σύμφωνα με απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Π. Μπεγλίτη σε ερώτηση των βουλευτών, κ.κ. Μ. Τζίμα και Αλ. Δερμεντζόπουλου, τα VIP αεροσκάφη κι ελικόπτερα έκαναν 136 πτήσεις, μεταφέροντας επισήμους, με συνολικό κόστος τα 5,8 εκατ. ευρώ. Έτσι, κατά μέσον όρο κάθε χρήση κόστισε περίπου 43.000 στο δημόσιο.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας είχε την μερίδα του λέοντος στη μετακίνηση των επισήμων. Σύμφωνα με την απάντηση του κ. Μπεγλίτη, τους τελευταίους 12 μήνες εκτελέστηκαν 134 αποστολές με διάρκεια 864,4 ωρών και συνολικό κόστος 5,8 εκατ. ευρώ.
«Οι πτήσεις αεροσκαφών και ελικοπτέρων στο εξωτερικό επιβαρύνονται πλέον των άλλων και με τις δαπάνες αποζημιώσεων εξωτερικού των πληρωμάτων, με τα τέλη προσγειώσεως - διανυκτερεύσεως των αεροσκαφών - ελικοπτέρων σε ξένα αεροδρόμια και τις τυχόν άλλες δαπάνες που επιβαρύνουν τις πτήσεις αυτές» αναφέρεται στην απάντηση.
«Συγκεκριμένα, για το υπόψη χρονικό διάστημα, οι αποζημιώσεις προσωπικού από μετακινήσεις στο εξωτερικό ανέρχονται στο ποσό των 121.999,10 ευρώ και τα τέλη προσγείωσης και εξυπηρέτησης (handling, landing, parking, catering, λοιπά έξοδα) στο ποσό των 256.306,80 ευρώ» σημειώνεται.
Η αρμοδιότητα παραχώρησης των τριών αεροσκαφών VIP ανήκει στον γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, ενώ η εκτέλεση των πτήσεων υλοποιείται από την Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.
Επίσης, όπως αναφέρεται στην απάντηση, ο Στρατός Ξηράς, ο οποίος δεν διαθέτει ελικόπτερα VIP, αλλά μόνο ελικόπτερα για την κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών, διέθεσε δύο ελικόπτερα Σινούκ (CH-47D) για την μετακίνηση της πολιτικής ηγεσίας.


Οι VIP πτήσεις σε αριθμούς (1/4/2010-1/4/2011)
- Το EMBRAER 209 πραγματοποίησε 41 πτήσεις με διάρκεια 230 ώρες και κόστος 1,6 εκατ. ευρώ
- Το GULFSTREAΜ έκανε 36 πτήσεις σε 310 ώρες και στοίχισε 2 εκατ. ευρώ
- Το LEGACY εκτέλεσε 43 πτήσεις σε 272 ώρες με κόστος 1,9 εκατ. ευρώ
- Το ελικόπτερο Augusta Β- 212 πραγματοποίησε 2 πτήσεις, διάρκειας 4 ωρών, με κόστος 20.522 ευρώ
- Το VIP SUPER PUMA πέταξε 12 φορές για 47 ώρες, με κόστος 251.884 ευρώ
Το CHINOOK (CH -47D) έκανε 2 πτήσεις σε 7 ώρες, που κόστισαν 40.164 ευρώ*
*στο διάστημα από 30/5/2010 έως 30/5/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Αγορά των Αθηνών, μια ενδιαφέρουσα βόλτα στην Βαρβάκειο Αγορά του 1894

 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ  «Όλοι την γνωρίζετε την αγοράν των Αθηνών, μακρόν επίμηκες τετράγωνον ακάθαρτον και πολυάσχολον. Δεν παρουσιάζε...