............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ο Μίκης Θεοδωράκης στη μεγαλειώδη συγκέντρωση της Πλατείας Αριστοτέλους, απεύθυνε κάλεσμα προς τους Ελληνες βουλευτές: "Αρνηθείτε να πείτε ''ναι'' σε αυτό το νέο έγκλημα σε βάρος του λαού και της πατρίδας", τους είπε, σημειώνοντας πως το "νέο μνημόνιο" θα βάλει το μαχαίρι πιο βαθιά στις σάρκες του λαού μας...


  ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ  

ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ





ο Νότης Μαριάς στον σύντομο χαιρετισμό του προειδοποίησε τα κυβερνητικά στελέχη ότι:
 "δεν θα τους αφήσουμε να φύγουν με ελικόπτερα, όπως στη Λατινική Αμερική, αλλά θα τους κυνηγήσουμε για να δικαστούν".



Με πυρά κατά  του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης 
η ομιλία του Μίκη  έκανε αίσθηση στο Πανελλήνιο....

Χιλιάδες Θεσσαλονικείς κατέκλυσαν χθες την πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Μίκη Θεοδωράκη στη μεγαλειώδη συγκέντρωση, που ολοκληρώθηκε με τη συναυλία του Μανώλη  Μητσιά.
Ο μεγάλος μας μουσικοσυνθέτης, στην συγκλονιστική ομιλία του, ξεκίνησε απευθύνοντας κάλεσμα προς τους Ελληνες βουλευτές: "Αρνηθείτε να πείτε ''ναι'' σε αυτό το νέο έγκλημα σε βάρος του λαού και της πατρίδας", τους είπε, σημειώνοντας πως το "νέο μνημόνιο" θα βάλει το μαχαίρι πιο βαθιά στις σάρκες του λαού....
  

Κρεσέντο Μίκη στην πλατεία  Μέσα σε κλίμα αποδοκιμασίας του πολιτικού συστήματος και με τα συνθήματα "Προδότες" και "Αέρα-αέρα να φύγει η χολέρα" να κυριαρχούν, ο Μίκης  Θεοδωράκης άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντάς τον "ταχυδακτυλουργό" που κατάφερε να αναποδογυρίσει τις αξίες και να παρουσιάσει την τρόικα ως ελευθερία, το μνημόνιο ως λύτρωση, την υποδούλωση ως απελευθέρωση κι έτσι από το "Ελευθερία ή Θάνατος" φτάσαμε στο "Τρόικα ή Θάνατος".
"Κατόρθωσε για έναν ολόκληρο χρόνο να μας εγχειρίζει χωρίς αναισθητικό", είπε και πρόσθεσε: "Δεν νομίζω ότι υπήρξε στο παρελθόν άλλη ιστορική περίοδος με τόσους πολλούς και ισχυρούς ραγιάδες, έτοιμους να πωλήσουν τον λαό αντί πινακίου φακής".
Μεταξύ άλλων είπε πως "έχω φάει τα ψωμιά μου, αλλά το έχω βάλει γινάτι τώρα να προχωρήσω" και συνέχισε: "Αν οι εχθροί μου θέλουν να είμαι αφελής γέρος, παράλυτος, με ελαττωμένη νόηση και με Αλτσχάιμερ, τόσο το καλύτερο. 
Θα μπω με τη μαγκούρα μου στη φωλιά του λύκου
 και θα τους δείξω ποιοι είναι οι αληθινοί Ελληνες". 
Στους σύντομους χαιρετισμούς τους, πριν από την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη, οι καθηγητές Κώστας Ζουράρις, Γιώργος Κασιμάτης και Νότης Μαριάς ήταν καταπέλτες στην προδοτική πολιτική της κυβέρνησης που έχει φέρει σε πλήρη  εξαθλίωση ένα λαό και κατακύρωσε το κύρος της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Ο Κώστας  Ζουράρις έκανε λόγο για "χρήσιμους ηλίθιους της Βουλής", σαπίλα και παρασιτισμό των κομμάτων και καλωσόρισε στο βήμα τον "μουσηγέτη" και "μυροβλήτη" του ελληνικού πολιτισμού. 
Ο Γιώργος Κασιμάτης μίλησε για αμετάκλητη και άνευ όρων παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας στους δανειστές, που έγινε με την ανοχή και την κάλυψη της ΝΔ, και διεμήνυσε πως όταν η δημοκρατία παραβιάζεται, βγαίνει στις πλατείες.
Και ο  Νότης Μαριάς προειδοποίησε τα κυβερνητικά στελέχη ότι "δεν θα τους αφήσουμε να φύγουν με ελικόπτερα, όπως στη Λατινική Αμερική, αλλά θα τους κυνηγήσουμε για να δικαστούν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...