............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

"Η Ευρωομάδα της Αριστεράς καταψηφίζει την έκθεση του Ευρ. Κοινοβουλίου για την Κρίση"


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


Δελτίο Τύπου

·        Νίκος Χουντής: ‘Η Ευρωομάδα της Αριστεράς καταψηφίζει την έκθεση του Ευρ. Κοινοβουλίου για την Κρίση’.

Την τελική έκθεση της ad hoc Επιτροπής (CRIS) που είχε συστήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη διερεύνηση των αιτιών της κρίσης και την κατάθεση προτάσεων για το ξεπέρασμά της, καταψήφισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής στη δήλωση που κατέθεσε μετά το πέρας της ψηφοφορίας και αιτιολογώντας την αρνητική του ψήφο στην εν λόγω έκθεση, της οποίας εισηγήτρια ήταν η Γαλλίδα σοσιαλίστρια Prevenche Beres, τόνισε:

«Καταψηφίζουμε την έκθεση γιατί πιστεύουμε ότι η Επιτροπή αυτή, έχασε την ευκαιρία να κάνει σοβαρή και ολοκληρωμένη απεικόνιση των αιτιών της κρίσης. Δηλαδή να θέσει υπό αμφισβήτηση το κυρίαρχο νεοφιλελεύθερο παραγωγικό μοντέλο που οδήγησε στη σημερινή κατάσταση, με αποτέλεσμα να πληρώνουν τα βάρη της κρίσης του χρηματοοικονομικού συστήματος οι εργαζόμενοι και οι λαοί της Ευρώπης.

 Η Έκθεση κινείται μέσα στο πλαίσιο της νεοφιλελεύθερης διαχείρισης της κρίσης που χάραξαν οι ηγεσίες της ΕΕ και οι εθνικές κυβερνήσεις, την οποία παραλείπει να αξιολογήσει όσον αφορά τα αποτελέσματα της που είναι η διαρκής λιτότητα, η αύξηση της ανεργίας, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι περικοπές εργασιακών ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Στο πλαίσιο αυτό κινούνται και οι περισσότερες προτάσεις της Έκθεσης που όταν δεν είναι ευχολόγια δεν αντιστρέφουν την αντικοινωνική και αντιαναπτυξιακή πολιτική που ακολουθείται.

Τέλος, δεν θέτει όπως όφειλε ως Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του μόνου αιρετού οργάνου της ΕΕ, το πρόβλημα της νομιμοποίησης των ακολουθούμενων συντηρητικών πολιτικών, το πρόβλημα της δημοκρατίας.

Καταψηφίζουμε λοιπόν γιατί ερήμην των πολιτών και των λαών της Ευρώπης λαμβάνονται αποφάσεις και εφαρμόζονται πολιτικές που επιδεινώνουν τη κατάστασή τους και υπονομεύουν το μέλλον των νέων γενεών».


31.05.2011                                                                                          Το Γραφείο Τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Αγορά των Αθηνών, μια ενδιαφέρουσα βόλτα στην Βαρβάκειο Αγορά του 1894

 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ  «Όλοι την γνωρίζετε την αγοράν των Αθηνών, μακρόν επίμηκες τετράγωνον ακάθαρτον και πολυάσχολον. Δεν παρουσιάζε...