............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΓΣΕΕ




ΟΜΟΦΩΝΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΘΩΩΣΗ ΜΟΥ  ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΟΥ 

ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΕΛΥΣΕ παράνομα Η ΓΣΕΕ



Το ΣΤ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών στην συνεδρίαση της 25/2/2011 Ομόφωνα με απάλλαξε από τις κατηγορίες που εκκρεμούσαν σε βάρος μου, για υπόθεση διαδικτυακού τόπου ελληνικού domain name Κοινωνικής Δυκτύωσης .
Σε νόμιμη και δημόσια εταιρική μου δραστηριότητα , άσχετη με την εργασία μου στη ΓΣΕΕ,  και καθαρά διαδικτυακού περιεχομένου (Ηλεκτρονικές Ενημερωτικές Εκδόσεις και Διαδικτυακές Εφαρμογές) .
Δεν θεωρώ σκόπιμο να επαναλάβω πως ξεκίνησε από αυτεπάγγελτη δίωξη  η υπόθεση, τον  θόρυβο που δημιουργήθηκε  στα ΜΜΕ επι τριήμερο  περί δήθεν  παράνομων και κρυφών δραστηριοτήτων , περί δήθεν «εγκεφάλου διαδικτυακής πορνογραφίας , μαστροπείας κλπ αγγελιών» και άλλων ασυναρτησιών και τερατουργημάτων ηλεκτρονικής μυθοπλασίας.
Η υπόθεση αυτή ήταν του 2004 ( Δεκέμβριος παραμονές Χριστουγέννων) στην Ελλάδα του «μηδενικού» internet και του απόλυτου ηλεκτρονικού αναλφαβητισμού , της ηλεκτρονικής μυθοπλασίας, όπου πίσω από το ιντερνετ  “κρυβόταν και ένας αδίστακτος κερδοσκόπος,  με αμύθητα έσοδα” ( όταν στη ΜΕΚΚΑ του διαδικτύου, την Αμερική, όλες οι εταιρίες κολοσσοί λειτουργούσαν με παθητικό ) Κλπ
Εκ των πραγμάτων η πορεία και η τεράστια  ανάπτυξη των Social Νetwοrks και σε οτι σχετίζεται με την παραβατικότητα των χρηστών με δικαίωσε!
Από την πρώτη στιγμή και μέσω των δικηγόρων μου δήλωσα, με ονοματεπώνυμο, ευθέως ποια τι ήταν η σελίδα και  πως λειτουργούσε,  αποκλειστικά με παροχή υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης και σε τρίτους  χρήστες ( βλέπε Facebook , Τwitter και εκατοντάδες αντίστοιχες ελληνικές και ξένες σελίδες )
Επίσης με σεβασμό  και καρτερικότητα στις αποφάσεις της δικαιοσύνης, πορευτικά όλα αυτά τα χρόνια. Άλλωστε το βούλευμα εκδόθηκε μέσα 7 μήνες  από την παραπομπή της δικογραφίας στις ανακριτικές αρχές και αρχικώς με απάλλαξε ομόφωνα από τις αποδιδόμενες σε μένα κατηγορίες, περί δήθεν παραγωγής κατοχής διακίνησης πορνογραφίας και υλικού ανηλίκων (που ούτε θα είχα ποτέ και ούτε θα κατείχα ποτέ ) και όλα αυτά για μια εταιρική  web εφαρμογή ( όπως είναι όλα αυτές οι σελίδες  πρόσβασιμη και συγκρινόμενη τότε απο πασίγνωστη ειδική έγκυρη έκδοση για τα PC και το διαδίκτυο με αντίστοιχες της Υahoo.com) και σε σέρβερ πασίγνωστης εταιρίας με την οποία είχα σύμβαση συνεργασίας ! Όπως και από δήθεν “διαμεσολάβηση σε μαστροπεία δεκάδων γυναικών”  !
Υπήρξε παραπομπή μου επι  πλημμεληματικών κατηγοριών για το περιεχόμενο των σελίδων των χρηστών,στους οποίους  ανήκαν και διαχειρίζονταν οι ίδιοι , αποδίδοντας μου ευθύνες ελέγχου.
Η απόφαση του ΣΤ Εφετείου Πλημμελημάτων ΑΘΗΝΩΝ, μετά την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου για ενοχή,  ήταν απαλλακτική για το σύνολο των κατηγοριών.
Απλά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους  όσους πραγματικά με στήριξαν ( σε αυτούς που ήξεραν και είχαν το θάρρος να μιλήσουν ) σε αυτή την δοκιμασία και πάνω απ όλα στους δικηγόρους μου που ανέλαβαν αφιλοκερδώς  την υπόθεσή μου, σε ένα τόσο θολό περί διαδικτύου ελληνικό τοπίο και με ελάχιστο έως ανύπαρκτο νομοθετικό πλαίσιο και εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας στο e- επιχειρείν.
Και βέβαια στους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες αυτού του blog που φθάνουν σύντομα στο 1.000.000 και στους 2.500 φίλους του facebook !
Γιάννης Xαρονικολάου
Δημοσιογράφος
Απολυμένος από τη ΓΣΕΕ

UPDATE 17/7/2006
Απορρίφθηκε ΠΡΩΤΟΔΙΚΑ η αγωγή μου κατά της απόλυσης μου από την ΓΣΕΕ…συνεχίζω στο Εφετείο

Το Πρωτοδικείο της Αθήνας απέρριψε την αγωγή μου κατά της παράνομης και καταχρηστικής απόλυσης μου από την ΓΣΕΕ τον Δεκέμβριο του 2004 με ωμή και σαφή παραβίαση του εσωτερικού κανονισμού του Προσωπικού της ΓΣΕΕ …ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ
Τι προβλέπει ο εσωτερικός κανονισμός προσωπικού της ΓΣΕΕ στην περίπτωση μου..
«Η μεταξύ του προσωπικού της ΓΣΕΕ σχέση εργασίας λύεται μετά από ΠΟΙΝΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΟΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ …2112/1920»
Σύμφωνα με την απόφαση , την οποία ούτε έκρινα ούτε κρίνω αφού οι αποφάσεις των δικαστηρίων πρέπει να είναι σεβαστές , ο εσωτερικώς κανονισμός αφού παραπέμπει στο νόμο, στην ουσία δεν παρέχει ειδική προστασία , οπότε κρίνει ότι η ΓΣΕΕ έκανε χρήση του 2112/1920

Επίσης απέρριψε και την ανταγωγή της ΓΣΕΕ με την οποία ζητούσε να δώσω στην ΓΣΕΕ εγώ 100.000 ευρώ …Πιστεύω στo εφετείο να τα διπλασιάσει…

Βέβαια όπως προαναφέρω σέβομαι τΙς δικαστικές αποφάσεις …και δεν τις κρίνω κατά το δοκούν …ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ
Πάντως η απόφαση έχει ενδιαφέρον καθότι στην ουσία … κρίνει ότι ο εσωτερικός κανονισμός …δεν προσφέρει προστασία …
Θα σας αναφέρω τι λέει το συγκεκριμένο άρθρο του ν 2112/1920 …αλλά και η νομολογία από αποφάσεις Εφετείου και Αρείου Πάγου .
Ο ν 2112/1920 ΑΡΘΡΟ 5 ΠΑΡ 1 ΟΡΊΖΕΙ ΟΤΙ O ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΦΟΣΟΝ …ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΝΗ ΠΡΑΞΗ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΧΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ Η ΤΟΥ ΑΠΑΓΓΕΛΘΗΚΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΦΈΡΕΙ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΟΣ…

ΑΜΕΣΩΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 9 ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ « ΔΕΝ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΩΣΑΥΤΩΣ ΕΙΣ ΤΑ ΔΙΑΤΆΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ Η ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΙ ΛΗΦΘΕΙ ΔΙΑ ΤΑΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΔΙΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΠΑΡΕΧΟΝΤΩΝ ΙΣΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΝΟΜΟΥ»

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
«Η μεταξύ του προσωπικού της ΓΣΕΕ σχέση εργασίας λύεται μετά από ΠΟΙΝΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΟΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ …2112/1920»

Αμέσως παρακάτω ο Εσωτερικός κανονισμός προσωπικού της ΓΣΕΕ ΑΝΑΦΈΡΕΙ «..ΟΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΚΕΙΜΕΝΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΕΣΤΕΡΟΙ , ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΟΝΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΑΡΕΧΕΤΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ»

ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΚΑΙ ΕΦΕΤΕΙΑ ΠΟΥ ΚΡΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ 5 …ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ .. ( ΑΡ ΠΑΓΟΣ 223/1998, ΕΕΡΓΔ 1999/58/280, ΑΠ 1043/1997 ΔΔΕ 1998/70 ΕΦΕΤΕΙΟ ΘΡΑΚΗΣ 450/1998ΑΡΜ 54/1679 )

ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΟΥ

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΩΡΑ Η ΓΣΕΕ και καθότι η πλειοψΗφΙα των μελών της ΓΣΕΕ είναι δημόσιοι υπάλληλοι και των ΔΕΚΟ και προστατεύονται από Ισχυρότερους από τΟν κανονισμό του προσωπικού της ΓΣΕΕ εσωτερικούς κανονισμούς προσωπικού ,όταν η Κυβέρνηση πήγε να τους καταργήσει με νόμο έκαναν το παρακάτω διάβημα

ΔΙΑΒΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε.

«….5. Διαφωνούμε πλήρως με το άρθρο 13 για την πρόσληψη και απόλυση του προσλαμβανόμενου προσωπικού κατά παρέκκλιση των Εσωτερικών Κανονισμών ή Οργανισμών των Δημόσιων επιχειρήσεων, οι οποίοι έχουν ισχύ νόμου καθώς και κατά παρέκκλιση οποιονδήποτε διατάξεων ή συμφωνιών (εξειδίκευση με ΚΥΑ των παρεκκλίσεων!). με το άρθρο 13 παραβιάζεται το άρθρο 4 του Συντάγματος (αρχή της ισότητας) με τη δημιουργία εργαζόμενων δύο ταχυτήτων σε κάθε δημόσια επιχείρηση.

Παραβιάζονται επίσης κατάφωρα οι κανόνες για τη δεσμευτικότητα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας (Γενικοί Κανονισμοί Προσωπικού) που περιέχουν κανονιστικούς όρους με ισχύ νόμου, όροι που ειδικά για τους νεοπροσλαμβανόμενους δεν θα εφαρμόζονται.»


Να σημειώσω δε η απόλυση μου έγινε και χωρίς αποζημίωση …

Να σημειώσω ότι στο πρωτοδικείο της Αθήνας τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν μαζί με την δική μου κατατεθεί τρεις εργατικές αγωγές ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ Η δική μου ήταν για απόλυση οι άλλες ΔΥΟ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ …ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΟΘΕΊ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ( ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ)

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΟΥ ..

ΑΥΤΗ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 2004 ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΝΟΜΙΜΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΜΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ …
ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΕΝΩ Η ΔΙΩΞΗ ΗΤΑΝ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ… ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΕΙ ΓΙΑ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΑ …

Η επίμαχη ιστοσελίδα αφορούσε παροχή υπηρεσιών μέσω διαδικτύου σε τρίτους χρήστες του διαδικτύου στα πρότυπα των παγκόσμιων πόρταλ ΜSN , YAHOO, YOU TUBE , my space και αφορούσε την χρήση υπηρεσιών email , chat, messenger , personal , με τους παρακάτω όρους χρήσης :

Οροι Χρήσης (Αντιγραφή από το site ( copy paste )όπως τους είχε ο κατασκευαστής και με την ορθογραφία που αυτός είχε )
Η χρήση των υπηρεσιών γνωριμιών του ……..επιτρέπεται σε άτομα άνω των 18 ετών.
Με την εγγραφή σας συμφωνείτε οτι τα στοιχεία τα οποία δίνονται απο εσάς ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αφορούν εσάς προσωπικά και μόνο για την εγγραφή σας. Συμφωνείτε πως είστε αποκλειστικά υπεύθυνος τόσο για το περιεχόμενο της εγγραφή σας όσο και για την επικοινωνία σας με άλλα μέλη και οτι δεν υποδύεστε οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο εκτός από τον εαυτό σας.
Η εγγραφή σας στο ……….είναι προσωπική και δεν μπορείτε να εκχωρήσετε την χρήση της σε κανέναν άλλο και υπό καμία συνθήκη .
Απαγορεύετε να προσθέσετε οποιασδήποτε μορφής παράνομο υβριστικό, δυσφημιστικό , πορνογραφικό, προσβλητικό , απειλητικό ,επιβλαβή , άσεμνο και γενικά ενοχλητικό περιεχόμενο .
Συμφωνείτε οτι δεν δίνεται προσωπικά στοιχεία (πχ τηλέφωνα, διευθύνσεις κλπ) τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άλλους ώστε να προσωποποιήσουν το προφίλ σας , παρά μόνο στοιχεία τα οποία περιγράφουν τα χαρακτηριστικά σας στα πλαίσια της παρούσης υπηρεσίας.
Απαγορεύετε η χρήση του για διαφημιστικούς η εμπορικούς σκοπούς από τα μέλη του και δεν θα στείλετε κάποιο υλικό στο ……για καταχώρηση που είναι σήμα καταθετεν η καταστρατηγεί κάποιον κανόνα δεοντολογίας η αυθεντικότητας.
Δήλωση αποποίησης υπευθυνότητας : Το …………….δεν εισάγει ούτε παρέχει πληροφορίες για τα μέλη του .Τα ίδια τα μέλη εισάγουν και ανταλλάσσουν πληροφορίες μεταξύ τους. Κατά συνέπεια ουδεμία ευθύνη φέρει για την ακρίβεια η αλήθεια των πληροφοριών αυτών. Το ……. και οι δημιουργοί του δεν είναι υπεύθυνοι απέναντι στα μέλη του για οποιοδήποτε προβλήματα προκύψουν κατά την χρήση των υπηρεσιών του.
…..
Προσωπικά δεδομένα : Το …………δεν επεξεργάζεται στοιχεία προσωπικών δεδομένων οιουδήποτε. Οι χρηστές των ηλεκτρονικών σελίδων του ……….δεν πρέπει να εισάγουν στοιχεία προσωπικών δεδομένων παρά μόνο στοιχεία τα οποία τους είναι απαραίτητα για την μεταξύ τους επικοινωνία
….
Οι όροι χρήσης του διέπονται από το ελληνικό δίκαιο ,το ευρωπαϊκό δίκαιο και τους νόμους του διεθνούς εμπορίου. Σε κάθε περίπτωση αντιδικίας αρμόδια είναι τα δικαστήρια Αθηνών. Στην δε περίπτωση που κάποια από τις παρούσες διατάξεις κριθεί ως μη εφαρμόσιμη η καταχρηστική οι υπόλοιποι όροι χρήσης της παρούσας σελίδας και των όρων προστασίας απορρήτου παραμένουν σε πλήρη ισχύ »

ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΩ ΚΑΘΑΡΟΓΡΑΜΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ …ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ …ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΥΒΩ ΤΙΠΟΤΑ …
ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΤ-ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΥΣ …όπως και η συνεχεία τους…
ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΩ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΤΑΣΧΕΣΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ …ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΣΕΕ …Η ΑΝΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ 100.000 ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ..
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ …
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ BLOG MOY
Το χρονικό μια απόλυσης …..Αφορά την «εξπρές» απόλυση μου την 24 Δεκεμβρίου(κοινοποιημένη σε εμένα εξώδικα την ημέρα αυτή ) του 2004 από την συνδικαλιστική οργάνωση που εργαζόμουν επί 18 συναπτά έτη στο γραφείο τύπου, μετά από αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη μου για υπόθεση άσχετη με την εκεί εργασία μου και αφορούσε ιστοσελίδα ιδιοκτησία μου νόμιμης και με όρους χρήσης … αλλά για την υπόθεση αυτή δεν έχω να πω τίποτα , όπως δεν έχω πει μέχρι σήμερα για το αυτονόητο, αφού αυτή θα κριθεί από την δικαιοσύνη και συγκεκριμένα από τριμελές πλημμελειοδικείο όπου έχει παραπεμφθεί.


Η απόλυση μου αυτή χωρίς να μπαίνω σε οποιαδήποτε νομική κρίση αναφέρω ότι έγινε κατά παράβαση του εσωτερικού κανονισμού εργασίας ( τι είναι εσωτερικός κανονισμός εργασίας κάτι αντίστοιχο με αυτόν που κυβέρνηση ετσιθελικά κατάργησε στον ΟΤΕ … και δίκαια εργαζόμενοι και συνδικαλιστικό κίνημα καταγγέλλουν και διαμαρτύρονται…»
Η ΓΣΕΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΏΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ …ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΠΕΛΥΣΕ ..ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ –ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ !!!
Δείτε τι λέει μεταξύ άλλων… σε διάβημα … διαμαρτυρίας στις 13/12/2005
ΔΙΑΒΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε.
«….5. Διαφωνούμε πλήρως με το άρθρο 13 για την πρόσληψη και απόλυση του προσλαμβανόμενου προσωπικού κατά παρέκκλιση των Εσωτερικών Κανονισμών ή Οργανισμών των Δημόσιων επιχειρήσεων, οι οποίοι έχουν ισχύ νόμου καθώς και κατά παρέκκλιση οποιονδήποτε διατάξεων ή συμφωνιών (εξειδίκευση με ΚΥΑ των παρεκκλίσεων!).με το άρθρο 13 παραβιάζεται το άρθρο 4 του Συντάγματος (αρχή της ισότητας) με τη δημιουργία εργαζόμενων δύο ταχυτήτων σε κάθε δημόσια επιχείρηση.
Παραβιάζονται επίσης κατάφωρα οι κανόνες για τη δεσμευτικότητα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας (Γενικοί Κανονισμοί Προσωπικού) που περιέχουν κανονιστικούς όρους με ισχύ νόμου, όροι που ειδικά για τους νεοπροσλαμβανόμενους δεν θα εφαρμόζονται.»
ΑΠΛΑ ΑΝΑΦΕΡΩ τι προβλέπει μεταξύ άλλων ο Εσωτερικός Κανονισμός Προσωπικού της ΓΣΕΕ…που έχει σχέση με την υπόθεση …της απόλυσης μου

« Η μεταξύ του προσωπικού της ΓΣΕΕ σχέση εργασίας λύεται μετά από ΠΟΙΝΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΟΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ …2112/1920»

Επιπλέον να αναφέρω ότι η απόλυση μου έγινε ΚΑΙ χωρίς αποζημίωση …μετά από 18 χρόνια εργασίας … ΕΤΣΙ πρέπει να επιστρέψω και 350 ευρώ στην «εργοδότρια» μου υπόλοιπο μισθού του τρέχοντος μηνός απόλυσης … ( θα μπορούσε να καθιερωθεί και «ως απόλυση …με ρέστα..» και κατά την πρωτόδικη εκδίκαση της εργατικής μου αγωγής κατατέθηκε εμβόλιμαΑΝΤΑΓΩΓΗ ( και μετά από 2 ολόκληρα χρόνια ) από την εργοδότρια και πάνω στην εργατική διαφορά ΑΣΤΙΚΉ διεκδίκηση 100.000 ευρώ ως ηθική ικανοποίηση ,όπως υποστήριξε για βλάβη που υπέστη από τα ΜΜΕ που αναφέρθηκαν στην εργασιακή σχέση μου με την εργοδότρια, όχι βέβαια από δική μου δημοσιοποίηση, αλλά από δικές τους πηγές και επίσημη ανακοίνωση της ίδιας της εργοδότριας μου, η οποία βέβαια πέραν, των χαρακτηρισμών που με «στόλιζε» στην ανακοίνωση ανέφερε-πάλι καλά -ότι η διερευνώμενη υπόθεση δεν είχε σχέση η σύνδεση με την εργασία μου εκεί …
Εκτός και δεχθώ και άλλη αγωγή …όποτε ούτε το super deal δίνει τόσα πολλά .. σκεφθείτε ότι ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΓΗΣ για τα 100.000 ΕΥΡΏ που μου ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΩ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΤΗΣΙΩΝ ΑΠΟΔΟΧΏΝ μου ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΟΥ…
Μια απόλυση που με οδήγησε στην απόλυτη επαγγελματική και οικονομική καταστροφή …και σε μια μακροχρόνια δικαστική διεκδίκηση αφού η πρωτόδική εκδίκαση της … έγινε 18 μήνες μετά … Εφετεία και Άρειος Πάγος αν υπάρξει συνεχεία … και έχω χρήματα να πληρώνω τους δικηγόρους μου … βαλτέ αλλά 3 χρόνια… μέχρι να έχει ένα οριστικό τέλος…
Παρ’ όλα αυτά στόχος μου είναι να συνεχίσω μέχρι τέλους …γιατί η ατομική δικαστική διεκδίκηση ενός εργασιακού δικαιώματος αποβαίνει και συλλογική …..
Δεν λέω γενναία η απόφαση της ΓΣΕΕ να καλύψει ΜΕ 30.000 ευρώ την δικαστική εγγυηση για μια προσωρινή αποφυλάκιση …ενός προσώπου που ανεξάρτητα γιατί κατηγορείται … και που προφανώς πιστεύει στην αθωότητα του … και του προσφέρει την προσωρινή ελευθερία του …
Άλλωστε εδώ δεν δικάζουμε … ούτε ελέγχουμε δικογραφίες …γεγονός που ανακοίνωσε η ίδια σχολιάζουμε…
ΚΑΙ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΠΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕΝΑΡΙΑ
Ένας άλλος που απλά κατηγορείται για υπόθεση που δεν αφορά την ΓΣΕΕ … που δουλεύει στην ΓΣΕΕ απολύεται μέσα σε ένα 12ωρο χωρίς αποζημίωση , ελέω νόμων και εσωτερικού κανονισμού , συκοφαντείτε με δημόσιες ανακοινώσεις …
Τον καταστρέφεις οικονομικα και τον διαβάλεις επαγγελματικά … πριν αποφανθούν τα δικαστικά συμβούλια και τα δικαστήρια που είναι αρμόδια να κρίνουν .. την ενοχή η μη ..του κάθε κατηγορούμενου.
Και όταν αυτός προσφεύγει στην δικαιοσύνη απλά για τα εργασιακά του δικαιώματα …ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ .. ΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΖΟΥΜΕ .. …του καταθέτεις ανταγωγή μετά από 2 ολόκληρα χρόνια για να «διαβάλεις» την εργατική διαφορά ως δήθεν αστική … ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ
Και στις δύο περιπτώσεις οι ίδιες αρχές δεν έκαναν τις δικογραφίες ..οι ίδιες δικονομικές διαδικασίες ….δεν έγιναν … άσχετα τι πιστεύει η ίδια για τον ένα η τον άλλο δικαίωμα της είναι …

Κανένα σχόλιο … η κρίση δική σας ..

ΑΠΛΑ … ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ … ΠΕΡΝΑΩ ΚΡΙΣΗ.. ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΕΝΑΝ ΕΦΙΑΛΤΗ.. ΣΑΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ…
…ΟΡΚΙΣΜΈΝΟΙ «ΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ» …ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ 100.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΑΝ ΤΑ ΕΙΧΑ ΘΑ ΕΙΧΑ ΣΩΘΕΙ ..Η ΧΑΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ…. 18 ΧΡΟΝΙΑ … ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ … ΣΤΟΝ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΜΟΥ ΑΚΟΜΑ … 350 ΕΥΡΏ … ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ- ΤΕΣ …
ΑΚΟΜΑ ΑΝΤΗΧΟΥΝ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΉ ΑΙΘΟΥΣΑ .. Η ΦΩΝΉ ΤΟΥ «ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΥ ΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ» … ΜΑ ΤΟ ΛΕΓΑΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟ ΕΓΡΑΦΑΝ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ … ΑΥΤΟΣ ΕΙΧΕ ΤΙΣ «ΙΣΤΙΟ»…ΣΕΛΙΔΕΣ»…

Ανεξάρτητα από τους εφιάλτες μου …
ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ … ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΒΡΕΘΕΙΣ .. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ…ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ..ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ …
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΝΙΚΟΛΑΟΥ

1 σχόλιο:

Perch David είπε...



Μήπως χρειάζεστε ένα δάνειο; Είστε σε ένα οικονομικό χάος, έχετε δοκιμάσει τις τράπεζες, και απορρίφθηκαν, προσφέρουμε όλα τα είδη των δανείων σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο σε διαφορετικά νομίσματα, για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δάνειο μας επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail μας: forafinancialloancompany@gmail.com.

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...