............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Απεβίωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Νίκος Λεγάκης

Την τελευταία του πνοή άφησε σε νοσοκομείο του Λονδίνου ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Νίκος Λεγάκης, επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία στον Πειραιά» που υποστηριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ τους Οικολόγους Πράσινους και τη Δημοκρατική Αριστερά.

«Η υγεία είναι πάνω απ’ όλα είχε δηλώσει ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με μια λιτή ανακοίνωση προκειμένου να ενημερώσει τους ψηφοφόρους του συνδυασμού του ότι θα απουσιάσει για λίγες ημέρες, για μια αναγκαία επέμβαση στο Λονδίνο. Ο εκλιπών είχε μεταβεί στο Λονδίνο τη Δευτέρα για μια αγγειοχειρουργική επέμβαση.

«Με οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Νίκου Λεγάκη. Υπήρξε ένας ανιδιοτελής αγωνιστής που αφήνει πλούσια παρακαταθήκη με τους αγώνες του για την Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία του Πειραιά. Ο Νίκος Λεγάκης υπηρέτησε με αφοσίωση την Ιατρική και τον άνθρωπο. Η προσφορά του είναι ανεκτίμητη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού.


Βιογραφικό Νίκου Λεγάκη
Γεννήθηκε, μεγάλωσε στα Καμίνια του Πειραιά. Υπήρξε απόφοιτος, με άριστα, του Α’ Πρότυπου Γυμνασίου Αρρένων Πειραιά (τώρα Ιωνίδειος σχολή).
Φοίτησε στην Οδοντιατρική και μετά διετή παρακολούθηση, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έλαβε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής και υπηρέτησε επί 35 συναπτά χρόνια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ανήλθε επάξια όλες τις βαθμίδες εξέλιξης μέχρι τον βαθμό του Αναπληρωτή Καθηγητή Χειρουργικής.
Υπηρέτησε, κατά την πολυετή σταδιοδρομία του, στα Νοσοκομεία ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Αθηνών, Γενικό Κρατικό Νικαίας και ΑΤΤΙΚΟΝ.
Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας, διετέλεσε Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής, κατά τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της.
Υπηρέτησε σαν Επιστημονικός Διευθυντής της κλινικής «ΙΑΣΙΣ» Πειραιά.
Είχε ασχοληθεί με τον Αθλητισμό. Κατά τα έτη 1958-1975 ασχολήθηκε στενά με το ποδόσφαιρο και κατά τα έτη 1985-2000 τα ενδιαφέροντά του στράφηκαν στην καλαθοσφαίριση.
Σαν φοιτητής της Οδοντιατρικής Σχολής υπήρξε μέλος της ΔΕΣΠΑ (Διοικούσας Επιτροπής Συλλόγων Πανεπιστημίου Αθηνών), την εποχή του 1-1-4 και του Κυπριακού αγώνα.
Από το 1974 ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα, μέσω της Ε.Ι.Ν.Α.Π
Από το 1989, όταν βρέθηκε στο Νοσοκομείο Νικαίας, πρωτοστάτησε όλων των κινητοποιήσεων, που οδήγησαν σε μια σειρά επιτευγμάτων προς όφελος των γιατρών και τον πασχόντων, με επιστέγασμα στην αλλαγή τρόπου εφημερίας των Νοσοκομείων ευθύνης Πειραιά.
Το 2002, μαζί με άλλες και άλλους Πειραιώτισσες και Πειραιώτες ίδρυσαν την αυτόνομη κίνηση «ΑΚΙΚΑΠ» και κατήλθε σαν υποψήφιος Δήμαρχος στις Δημοτικές εκλογές της ίδιας χρονιάς. Η ΑΚΙΚΑΠ συγκέντρωσε 5000 ψήφους και έκτοτε συνεχίζει τη δράση της.
Στις Δημοτικές εκλογές του 2006 κατήλθε υποψήφιος Δήμαρχος επικεφαλής της παράταξης «ΑΚΙΚΑΠ - Οι γειτονιές του Πειραιά» και εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά.

Η «Συμμαχία στον Πειραιά» τον επέλεξε και τον είχε προτείνει ως υποψήφιο Δήμαρχο, για τρίτη συνεχή φορά, για τις δημοτικές εκλογές του 2010 στο Δήμο Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...