............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Γιουχάισμα παντού: Πλήρης απαξίωση της κυβέρνησηςΠέρασε στα ψιλά των εφημερίδων και εξαφανίστηκε από την τηλεόραση. Κι όμως ήταν ένα ιδιαίτερα σημαντικό πολιτικό γεγονός, το διπλό γιουχάισμα που εισέπραξε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου (προσοχή) από το κοινό του Ηρώδειου στη συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη. Ακολούθησε λίγες μέρες μετά νέο γιουχάισμα του πρωθυπουργού στο ταξίδι του στην Αρκαδία, από εργαζόμενους αυτή τη φορά. Ήταν τέτοια η οργή, που η αστυνομία προέβη σε τρεις συλλήψεις.

Μόνιμος στόχος των εκπαιδευτικών έχει γίνει η Άννα Διαμαντοπούλου. Όπου πάει, βρίσκει μπροστά της ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, φοιτητές, δασκάλους και καθηγητές. Πριν λίγες μέρες αναγκάστηκε να ακυρώσει τη συμμετοχή της σε εκδήλωση στην Πάτρα, καθώς είχαν κινητοποιηθεί μια σειρά από συλλόγους εκπαιδευτικών της περιοχής και συγκεντρώθηκαν περίπου 400 άτομα έξω από το χώρο της εκδήλωσης. Ανάλογη υποδοχή της επιφυλάχτηκε και το Σάββατο (12/6) στα Χανιά, όπου βρέθηκε για τα εγκαίνια του Ινστιτούτου Περιφερειακού Τύπου.
Τελευταίο κρούσμα οι έντονες αποδοκιμασίες που εισέπραξε ο Γ.Γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης, την Πέμπτη (17/6), κατά την Ολομέλεια των Προέδρων των δικηγορικών Συλλόγων όλης της χώρας, στη Θεσσαλονίκη, όπου αποφασίστηκε η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από τις 23 Ιούνη έως τις 7 Ιούλη.
Αν κάτι δείχνουν όλα αυτά τα περιστατικά, είναι η πλήρης πλέον απαξίωση αυτής της κυβέρνησης. Τα στελέχη της δεν μπορούν να σταθούν πουθενά. Δεν μπορούν καν να βγουν στα καφενεία και τις καθιερωμένες καλοκαιρινές γιορτές στην επαρχία. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο θυμός του λαού ακουμπά τον ίδιο τον πρωθυπουργό, για τον οποίο επιχειρείται (από τα ΜΜΕ μέχρι τον Καρατζαφέρη) να υπάρξει ένα τείχος πολιτικής προστασίας και ασυλίας. Έχει πλέον περάσει ανεπιστρεπτί ο όποιος δισταγμός υπήρχε μέσα στο λαό να επικρίνει τη νέα διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τους πρώτους μήνες.
Το «να φύγουν όλοι» αρχίζει και εδραιώνεται μέσα στη λαϊκή συνείδηση. Είναι θετική αυτή η διεργασία, αρκεί η Αριστερά να παίξει επιτέλους το ρόλο της. Όχι άλλη κυριλέ αντιπολίτευση (θεσμική, προγραμματική, προτασιολογική) ούτε απογείωση από το παρόν (σαν να μην συμβαίνει κάτι ξεχωριστό, πάντα καπιταλισμό είχαμε, λύση ήταν πάντα η λαϊκή εξουσία)

Υπάρχουν και οι… μπούκες
Εκτός από τα γιουχαΐσματα υπάρχουν και οι μπούκες. Για παράδειγμα, οι ωρομίσθιοι στη ΝΕΤ, πιο παλιά το ΠΑΜΕ είχε μπει στην ΕΤ3, ενώ πριν λίγες ημέρες μέλη του ΠΑΜΕ εισέβαλλαν στη συνέντευξη τύπου του υπουργού Πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου για την τουριστική προβολή. Υπάρχουν ακόμα οι μπούκες του ΠΑΜΕ στο γραφείο του Λοβέρδου. Όταν οι μπούκες είναι ουσιαστικές και δεν γίνονται για τα τηλεοπτικά παράθυρα τότε πράγματι αναγνωρίζονται και επιδοκιμάζονται από τον κόσμο. Και κατοχυρώνονται κι αυτές σαν μια μορφή έκφρασης της οργής και της αντίστασης στην αδικία. Από την άποψη αυτή, είναι κάτι θετικό το να επεκταθούν οι «μπούκες διαμαρτυρίας», ειδικά απέναντι στα προκλητικά ΜΜΕ του ψεύδους αλλά και παντού, όπου υλοποιείται η πολιτική της τρόικας, της κατοχής, της κοινωνικής κατάρρευσης.

http://e-dromos.gr/index.php?
*από την βδομαδιαία εφημ. "ΔΡΟΜΟΣ"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...