............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Γ. Παπανδρέου: Έχουμε σχέδιο και όραμα




Ήρθε η ώρα για μια νέα πορεία και αρχή για τη χώρα, δήλωσε στο μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αποφεύγοντας να απαντήσει στις επιθέσεις που εξαπέλυσε εναντίον του ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι “η κυβέρνηση κατέρρευσε κάτω από το βάρος των αδιεξόδων που η ίδια δημιούργησε”.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει αποκλειστικά την ευθύνη για την κρίση που περνά η χώρα, υπενθυμίζοντας ότι ο ελληνικός λαός έδωσε δυο φορές εντολή στην κυβέρνηση, όμως, “αυτή την εντολή δεν την τίμησε”. Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για αναμέτρηση δυο διαφορετικών αντιλήψεων και επιλογών και έθεσε το εξής δίλημμα: “Από τη μια η νεοσυντηρητική επιλογή και αδιαφανής διαχείρισης της χώρας που μας έφερε στη σημερινή τραγική κρίση. Και από την άλλη η προοδευτική λύση για μια άλλη πορεία της χώρας”.

Υποστήριξε ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το μέλλον της Ελλάδας χτίζει ένα μεγάλο όραμα, προσθέτοντας ότι το κόμμα του έχει τη γνώση, την πολιτική βούληση, ξέρει τα προβλήματα, έχει αξιόπιστες λύσεις που σέβονται το βιος και τις ελπίδες του λαού. Μάλιστα έκανε λόγο εφτικές και δίκαιες λύσεις, που υπηρετούν τον πολίτη και όχι τα μικροκομματικά συμφέροντα.

“Έχουμε σχέδιο εξόδου από τη σημερινή κρίση. Έχουμε και τη δύναμη και την τόλμη να συγκρουστούμε με κάθε κατεστημένο”, δήλωσε, εκφράζοντας την πίστη του στις δυνάμεις όλων των Ελλήνων. “Ο τόπος έχει ανάγκη εθνικής ανάτασης”, είπε και ζήτησε τη συνεργασία των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας που θέλουν να δουν την Ελλάδα να προοδεύει.

“Τώρα είναι η ώρα να πάμε μπροστά, η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει”, ανέφερε και κάλεσε “σε μια μεγάλη εθνική προσπάθεια, σε μια ενότητα για το μέλλον που θα βασίζεται στις αξίες που όλοι μοιραζόμαστε”.

Η δήλωση

Ολόκληρο το κείμενο της δήλωσης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ:

"Ελληνίδες, Έλληνες,
Ήρθε η ώρα του λαού.
Ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε για το σήμερα και το αύριο, το δικό μας και των παιδιών μας.
Ήρθε η ώρα για μια νέα αρχή, για μια νέα πορεία.

Η κυβέρνηση κατέρρευσε κάτω από το βάρος των αδιεξόδων που η ίδια δημιούργησε. Ο Ελληνικός λαός έδωσε εντολή εμπιστοσύνης δύο φορές στην σημερινή κυβέρνηση. Αυτή την εντολή, όχι μόνο δεν την τίμησε, αλλά ακόμα και αυτονόητες αρχές και αξίες δεν τήρησε. Έχει η ίδια αποκλειστικά την ευθύνη για την βαθιά κρίση που περνά σήμερα η χώρα.

Σήμερα, δεν αναμετρώνται απλώς τα κόμματα. Αναμετρώνται δύο ριζικά διαφορετικές πολιτικές, αντιλήψεις και επιλογές. Μια νεοσυντηρητική επιλογή, πελατειακής και αδιαφανούς διαχείρισης της χώρας - που μας έφερε στη σημερινή κρίση - και από την άλλη, η προοδευτική λύση, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μια άλλη πορεία της χώρας. Βασισμένη σε αξίες και αρχές δικαίου.

Η δική μας πρόταση για το μέλλον της Ελλάδας χτίζει ένα μεγάλο όραμα που μπορούμε να το κάνουμε πράξη όλοι μαζί.
Έχουμε τη γνώση, έχουμε την πολιτική βούληση.
Ξέρουμε τα προβλήματα.
Έχουμε προτείνει λύσεις.
Λύσεις αξιόπιστες, που σέβονται το βιος και τις ελπίδες του Ελληνικού λαού.
Λύσεις εφικτές, αλλά και δίκαιες. Λύσεις που υπηρετούν τον πολίτη και όχι μικροκομματικά ή ισχυρά συμφέροντα των λίγων.


Έχουμε σχέδιο.
Σχέδιο ανάπτυξης και εξόδου από την σημερινή κρίση, που σε τόσους τομείς μαστίζει την καθημερινή ζωή των πολιτών.
Έχουμε και τη δύναμη και την τόλμη να συγκρουστούμε με κάθε κατεστημένο που κρατά τη χώρα μας καθηλωμένη.

Πάνω από όλα όμως, έχουμε βαθιά πίστη στις δυνάμεις του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας. Ο τόπος σήμερα έχει ανάγκη εθνικής ανάτασης.
Θα χρειαστεί η συνεργασία όλων των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, όλων εκείνων που θέλουν να δουν αυτή τη χώρα να προοδεύει, να προστατεύεται ο πλούτος της, να αναπτύσσεται, να πρωταγωνιστεί,.

Γι’ αυτό, απευθύνομαι σε όλους τους Έλληνες, σε όλες τις Ελληνίδες.
Στην μεγάλη δημιουργική πλειοψηφία της κοινωνίας μας.

Τώρα είναι η ώρα να πάμε μπροστά.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει.
Σας καλώ να συμβάλουμε όλοι σε μια μεγάλη εθνική προσπάθεια.
Σε μια νέα ενότητα των Ελλήνων για το μέλλον.
Σε μια νέα ενότητα, που θα βασίζεται στις αξίες που όλοι μας μοιραζόμαστε.

Μαζί μπορούμε!
Και μαζί θα πετύχουμε!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...