............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Επίθεση με καλάσνικοφ εναντίον αστυνομικών στα Εξάρχεια


Δολοφονική επίθεση με Καλάσνικοφ δέχθηκε στις 03.05 τα ξημερώματα αστυνομική δύναμη, που εκτελούσε υπηρεσία για τη φύλαξη του υπουργείου Πολιτισμού στη διασταύρωση των οδών Ζαΐμη και Κουντουριώτη στα Εξάρχεια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας 20χρονος αστυνομικός.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τουλάχιστον δύο άτομα όπως αναφέρουν οι πρώτες μαρτυρίες. Ο 20χρονος αστυνομικός τραυματίστηκε στο στήθος και στο μηρό αλλά σώθηκε χάρη στο αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ βολίδες βρέθηκαν πάνω στον ασύρματό του και σε άλλον εξοπλισμό που έφερε.
Διακομίστηκε αμέσως στον "Ερυθρό Σταυρό" όπου υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών, φέρεται ότι πιθανότατα έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Στον τόπο της επίθεσης βρέθηκαν πάνω από 15 κάλυκες , ενώ πιθανότατα οι δράστες έχουν χρησιμοποιήσει και δεύτερο όπλο που είναι μάλλον πιστόλι.
Οι κάλυκες έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου εξετάζονται για να διαπιστωθεί αν προέρχονται από το ίδιο όπλο με το οποίο άγνωστοι είχαν πυροβολήσει επίσης με Καλάσνικοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Κοκκινοπούλου στου Ζωγράφου με βολές που είχαν ριχθεί μέσα από το χώρο της Πολυτεχνειούπολης.
Αμέσως μετά τη νέα επίθεση σήμερα τα ξημερώματα ολόκληρη η περιοχή των Εξαρχείων αποκλείστηκε από την αστυνομία ,ενώ ισχυρές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή οι οποίες προβαίνουν σε προσαγωγές υπόπτων.
Αρχικά ομάδα νεαρών επιχείρησε να αντιδράσει στην οδό Στουρνάρη όπου σημειώθηκαν επεισόδια και οι αστυνομικές δυνάμεις τους διέλυσαν με τη χρήση δακρυγόνων.
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω από 40 προσαγωγές ,ενώ οι επιχειρήσεις της αστυνομίας συνεχίζονται.
Στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο αστυνομικός βρίσκονται ο υπουργός και ο υφυπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος και Παναγιώτης Χηνοφώτης, ενώ τις επιχειρήσεις της αστυνομίας συντονίζει ο αρχηγός Βασίλης Τσιατούρας.
Πηγή: Express.gr 05/01/09-07:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...