............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

Σε «τεντωμένο σχοινί» η κατάσταση στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και Πάτρα...


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το θάνατο του 15χρονου από πυροβολισμό ειδικού φρουρού στα Εξάρχεια διοργανώνεται σήμερα Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στην περιοχή της Καμάρας στη Θεσσαλονίκη, από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Τεταμένη η ατμόσφαιρα στην πρωτεύουσα Σε «τεντωμένο σχοινί» η κατάσταση στην Αθήνα, καθώς έχει προγραμματιστεί πορεία διαμαρτυρίας προς τη ΓΑΔΑ το μεσημέρι.

Σχετική ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, ενώ ειδικά συνεργεία καθαρίζουν και μαζεύουν τα οδοφράγματα που στήθηκαν τη νύχτα. Στην Ακαδημίας έλαβαν τέλος τα επεισόδια που συνεχίζονταν μέχρι τις δέκα το πρωί περίπου, ενώ μικρές ομάδες παραμένουν στο χώρο του Πολυτεχνείου.
Πορεία διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί για ττο μεσημέρι, η οποία θα ξεκινήσει από το Μουσείο και θα καταλήξει στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Τη νύχτα οι νεαροί πυρπόλησαν δεκάδες τράπεζες καταστήματα, αστυνομικές υπηρεσίες στην Αθήνα και στην επαρχία, ενώ μέχρι πριν από λίγη ώρα μια μεγάλη φωτιά ήταν σε εξέλιξη στην περιοχή του Πολυτεχνείου, όπου όμως δεν μπορούσε να πλησιάσει πυροσβεστική.
Στην Αθήνα οι πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες είχαν τεθεί σε επιφυλακή επενέβησαν για να σβήσουν σοβαρές πυρκαγιές σε 16 τράπεζες, 20 καταστήματα και 12 αυτοκίνητα με αποκορύφωμα τρεις μεγάλες πυρκαγιές στην οδό Ερμού και στο Μοναστηράκι καθώς και στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως στην οδό Λεοχάρους.
Μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν από την πυρκαγιά στο κατάστημα με αθλητικά είδη «SPRIDER» στην Καπνικαρέα, που έβαλαν ομάδες νεαρών με βόμβες μολότοφ, όπου καταστράφηκαν σχεδόν και οι τρεις όροφοι.
Ανάλογες ζημιές προκλήθηκαν στο κατάστημα INTERSPORT στην πλατεία Μοναστηρακίου όπου κάηκε κι ένα αυτοκίνητο, ενώ στο αστυνομικό τμήμα πέταξαν βόμβες μολότοφ με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε περιπολικά και εξωτερικά του κτιρίου.
Παράλληλα, ομάδες νεαρών έβαλαν φωτιές σε δεκάδες κάδους απορριμάτων σε όλο το κέντρο της Αθήνας. Δεν έχει γίνει απολογισμός ακόμα σε ζημιές που έχουν προκληθεί με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα σε τράπεζες, αυτοκίνητα και άλλα κτίρια.

Επεισόδια σε πολλές πόλεις
Στην Πάτρα, η πυροσβεστική αναγκάστηκε να επέμβει για να σβήσει φωτιές στο Μέγαρο της αστυνομίας, και στο πάρκινγκ της αστυνομίας όπου ξέσπασαν πυρκαγιές σε αυτοκίνητα, καθώς και σε ένα υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.
Στη Θεσσαλονίκη η πυροσβεστική κλήθηκε να σβήσει τις φωτιές σε τρεις τράπεζες, ένα ΙΧ και δεκάδες κάδους απορριμάτων. Στο Ηράκλειο της Κρήτης νεαροί πυρπόλησαν τρεις τράπεζες, ενώ στα Χανιά έγινε επίθεση με μολότοφ στο κτίριο της Νομαρχίας που και εκεί η πυρκαγιά σβήστηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία.

*από την www.kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...