............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007

Απορρίφθηκε ξανά η αίτηση αποφυλάκισης του Μεταξόπουλου

«Κάθε φορά που πηγαίνουμε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος ο Αιμ. Μεταξόπουλος, βλέπουμε έναν άνθρωπο να πεθαίνει. Η επιστροφή του στις φυλακές θα είναι έγκλημα».
Η κραυγή απόγνωσης των οικείων, των φίλων και των γιατρών του πρώην πρύτανη του Παντείου, που εκτίει κάθειρξη 25 ετών για το θέμα της κακοδιαχείρισης στο πανεπιστήμιο, προσέκρουσε για δεύτερη φορά στην (κατά πλειοψηφία) άρνηση του δικαστηρίου να του επιτρέψει να συνεχίσει τη νοσηλεία του εκτός φυλακών.
Η δυσχερής εξέλιξη της υγείας του δεν αμφισβητήθηκε από τους δικαστές, αφού είναι εγνωσμένα τα προβλήματα που του προκαλεί η κίρρωση ήπατος (σε τρίτο στάδιο) όπως αυτά καταγράφονται στις διόλου ευοίωνες για το προσδόκιμο ζωής βεβαιώσεις δημόσιων νοσοκομείων. Πλην όμως και η δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης απορρίφθηκε, καθώς και πάλι οι δικαστές (με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα και με πλειοψηφία 3-2) έκριναν πως δεν απαιτείται αποφυλάκιση για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα υγείας. Αντίθετη άποψη είχαν δύο μέλη του δικαστηρίου, όμως η πλειοψηφία συντάχθηκε με την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος είχε εισηγηθεί να απορριφθεί η αίτηση αποφυλάκισης του Αιμ. Μεταξόπουλου, με το σκεπτικό ότι «οι λόγοι υγείας είναι υπαρκτοί, αλλά δεν θεμελιώνουν τους όρους για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του κατηγορούμενου». Ο εισαγγελικός λειτουργός προέτρεψε μάλιστα τους συνηγόρους υπεράσπισής του στην υποβολή αίτησης διακοπής της ποινής, λόγω ανήκεστου βλάβης της υγείας του. Πλην όμως, όπως του υπενθύμισαν εκείνοι, δεν έχει καν δικαστεί η υπόθεση στο Εφετείο για να μπορεί να γίνει αυτό.
Η συνεδρίαση του δικαστηρίου έγινε υπό την προεδρία της προέδρου Εφετών κ. Καρέλου, η οποία είχε συμμετάσχει και στην πολύμηνη ακροαματική διαδικασία που οδήγησε στην καταδίκη του Αιμ. Μεταξόπουλου και άλλων κατηγορούμενων για την «κακοδιαχείριση» στο Πάντειο. Η πρόεδρος ψήφισε υπέρ της απόρριψης της αίτησης, γεγονός που επισημάνθηκε από τους συνηγόρους. Τόνισαν δε ότι τυπικά δεν ήταν υποχρεωμένη να απέχει, αλλά πιθανόν θα μπορούσε για λόγους ηθικής τάξης να μη συμμετάσχει στη δίκη αυτή, η οποία άλλωστε δεν αφορούσε την ουσία της υπόθεσης.
Ως μάρτυρες εξετάστηκαν από το δικαστήριο ο καθηγητής Κοινωνιολογίας Κων. Τσουκαλάς, ο εκδότης Βικτ. Παπαζήσης και ο αδερφός του κατηγορούμενου Κρ. Μεταξόπουλος. Οι μάρτυρες αναφέρθηκαν στην κατάσταση της υγείας του η οποία είναι σοβαρή γι' αυτό άλλωστε τους τελευταίους μήνες νοσηλεύεται φρουρούμενος στο γενικό νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς».
Ο αδελφός του κατηγορουμένου, νομικός Κρ. Μεταξόπουλος, αμέσως μετά την έκδοση της ετυμηγορίας, τόνισε πως «αδυνατώ πραγματικά να αντιληφθώ το σκεπτικό της απόφασης, με δεδομένο ότι, όπως προκύπτει από αδιαμφισβήτητα στοιχεία, η κατάσταση της υγείας του αδελφού μου απαιτεί συνεχή και εξειδικευμένη ιατρική παρακολούθηση, την οποία καθ' ομολογία τους αδυνατούν να προσφέρουν τα νοσοκομεία οιουδήποτε καταστήματος φυλακών».
ΠΑΝ.ΣΤ.

* από την εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 18/12/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...