............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2007

Οι Δανοί και οι Ιρλανδοί είναι οι πιο ευτυχισμένοι Ευρωπαίοι

Οι Ελληνες κάτω από τον μέσο όρο- Βούλγαροι οι πιο δυστυχισμένοι
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Οι Δανοί είναι οι πιο ευτυχισμένοι Ευρωπαίοι. Σύμφωνα τουλάχιστον με τις δικές τους δηλώσεις, οι Δανοί σε ποσοστό 49%, σχεδόν ο ένας στους δύο, λένε ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από τη ζωή τους. Στη δεύτερη θέση, με ποσοστό... ευτυχίας 46%, βρίσκονται οι Ιρλανδοί και στην τρίτη οι Ολλανδοί (43%). Οι Ελληνες, με 21%, είμαστε κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 26%. Πιο δυστυχισμένοι Ευρωπαίοι είναι οι Βούλγαροι... Τα στοιχεία, από το Ευρωβαρόμετρο, είναι αποκαλυπτικά. Πιο ευτυχισμένοι δηλώνουν οι λαοί του πλούσιου Βορρά της Ευρώπης, αφού φαίνεται ότι η υγεία του πληθυσμού, η ευημερία και η ποιότητα της ζωής μετρούν περισσότερο από τον καλό καιρό.
Ετσι οι Δανοί, οι Ιρλανδοί, οι Ολλανδοί, οι Σουηδοί και οι Βρετανοί συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα. Στους αντίποδες, πιο δυστυχισμένοι αισθάνονται οι Βούλγαροι (μόλις 8% δηλώνουν ευτυχισμένοι), οι Ρουμάνοι (9%), οι Σλοβάκοι (10%), οι Εσθονοί και οι Λετονοί (12%).
Οι υπόλοιποι λαοί της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) βρίσκονται κάπου ανάμεσα. Εντυπωσιακό είναι ότι οι Γερμανοί, που ζουν στο πιο πλούσιο κράτος της Ευρώπης, είναι κάτω από τον μέσο όρο. Δηλώνουν ευτυχισμένοι σε ποσοστό 24%. Αντίθετα Γάλλοι (31%) και Σκανδιναβοί νιώθουν σαφώς πιο ευτυχισμένοι από τον μέσο Ευρωπαίο.
Παραδόξως οι Ιταλοί (16%) αισθάνονται πιο δυστυχισμένοι από τους Ελληνες, τους Ισπανούς (23%), ακόμη και από τους Πορτογάλους (17%)- η Πορτογαλία είναι σαφώς πιο φτωχή χώρα.
Οσο για τους «δείκτες της ευτυχίας» είναι γνωστοί και από άλλες έρευνες. Η καλή υγεία έρχεται πάντα πρώτη, αλλά και τα χρήματα βοηθούν για να πει κανείς ότι είναι ευτυχισμένος.
Επιπλέον δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το θέμα της ευτυχίας είναι καθαρά υποκειμενικό. Το Ευρωβαρόμετρο ζήτησε από τους ερωτηθέντες να βαθμολογήσουν τον εαυτό τους ανάλογα με το αν νιώθουν πολύ, αρκετά, λίγο ή καθόλου ευτυχισμένοι. Θεωρητικώς οι απαντήσεις απηχούν την ικανοποίηση που νιώθει κάποιος γενικά από τη ζωή του και δεν εξαρτώνται από πρόσκαιρα συναισθηματικά ξεσπάσματα.

*Απόκομμα από ΤΟ ΒΗΜΑ - Ημερομηνία δημοσίευσης 1/11/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...