................................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
______________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
______________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2007

"Ο Τύπος των δίπλα" «Albania Press»,


Μεγάλο τιράζ, πολυέξοδη ρεκλάμα, DVD: η «Albania Press» απευθύνεται στους Αλβανούς της χώρας μας
Το διαφημιστικό σποτ που μεταδίδεται τις τελευταίες τρεις εβδομάδες σε άπταιστα αλβανικά, σε πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς, και ενημερώνει για μια νέα εβδομαδιαία εφημερίδα που κυκλοφορεί, την «Albania Press», ήταν αρκετό για να προκαλέσει έκπληξη, πολλά ερωτήματα και ποικίλα σχόλια.
* Κάποιοι διέβλεψαν ότι κάτι νέο γεννιέται στον «μεταναστευτικό» τύπο, που απευθύνεται στους περίπου 850.000 αλβανούς μετανάστες που ζουν στη χώρα μας. Αλλωστε, πρώτη φορά έντυπο που απευθύνεται σε μετανάστες κάνει μια τόσο πολυέξοδη διαφήμιση. Εκδότης του είναι ο Δημήτρης Κατζουράκης που, μεταξύ άλλων, εκδίδει και τα αθλητικά περιοδικά «Basketnews» και «Sportive», τα γραφεία της νέας εφημερίδας βρίσκονται στην Καλλιθέα και το δημοσιογραφικό επιτελείο το απαρτίζουν περίπου 10 δημοσιογράφοι -όλοι τους Αλβανοί- που γράφουν τις 48 σελίδες της.
«Είναι μια καθαρά επιχειρηματική κίνηση με δημοσιογραφική σκέψη και στόχο την ενημέρωση και εξομάλυνση των σχέσεων των δύο λαών που είμαστε, πια, συγκάτοικοι στην πατρίδα μας», μας είπε ο ίδιος ο Δ. Κατζουράκης. «Ηταν μια ιδέα που γεννήθηκε πριν από ένα χρόνο, αρκετά δελεαστική, αφού είναι αρκετές χιλιάδες οι Αλβανοί που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας και οι οποίοι "διψάνε" για ενημέρωση».
* Η εφημερίδα τυπώνεται σε 50.000 τιράζ αλλά οι πωλήσεις της προς το παρόν δεν γνωστοποιούνται από τους υπεύθυνους της εφημερίδας. Διανέμεται στα περίπτερα όλης της χώρας μέσω κοστίζει 2 ευρώ και συνοδεύεται με ταινία dvd από τον αλβανικό κινηματογράφο του '70 και του '80. «Για τους Αλβανούς οι ταινίες αυτές είναι οι ανάλογες των ταινιών του Κωνσταντάρα, της Βουγιουκλάκη και των άλλων γνωστών ηθοποιών», μας είπαν οι υπεύθυνοι της έκδοσης.
* «Η διαφήμιση στην τηλεόραση έγινε στην αλβανική γλώσσα, γιατί απευθυνόμαστε σε συγκεκριμένο κοινό, κι όχι για να προκαλέσουμε αντιδράσεις», σχολίασε ο Δ. Κατζουράκης. Φαίνεται, πάντως, πως πέτυχε να κινήσει το ενδιαφέρον όσων την είδαν, όπως φάνηκε από σχόλια σε διάφορα blogs.
«Μου γεννήθηκε επιθυμία να ψηφίσω... ΛΑΟΣ», σημειώνει κάποιος, ενώ ένας άλλος του απαντά ότι είναι «ωραία κίνηση, χάρηκα που την είδα και στο περίπτερο. Μακάρι η εφημερίδα να έχει και προοδευτική κατεύθυνση».* «Δεν έχουμε δίαυλο επικοινωνίας με συλλόγους, πρεσβεία ή την αλβανική κυβέρνηση, ούτε κρύβεται κανείς πίσω από αυτή την εκδοτική προσπάθεια. Στόχος μας ο απλός Αλβανός και τα προβλήματά του», μας είπε ο Ramadan Bigza, αρχισυντάκτης της εφημερίδας. «Υπάρχει κενό ενημέρωσης σε θέματα μετανάστευσης, στέγασης και δικαιωμάτων».
* Τα «χτυπήματα» στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας έχουν σχέση με τα προβλήματα των μεταναστών: Γραφειοκρατία και διαδικασίες για τις άδειες παραμονής. Στις επόμενες σελίδες διαβάζεις για τα πολιτικά γεγονότα στην Ελλάδα, αθλητικά και πολιτιστικά ρεπορτάζ, αλλά και προσωπικές ιστορίες Αλβανών στη χώρα μας. Εντύπωση μας προξένησε η στήλη: «Καλές εντυπώσεις από τον έλληνα φίλο μου». Στο πρώτο τεύχος ο Kristo Zarkalli γράφει για τον φίλο του Μανώλη Γλέζο. «Θέλουμε να δείξουμε τις ανθρώπινες σχέσεις που έχουν δημιουργηθεί ανάμεσα στους δύο λαούς», μας είπε η δημοσιογράφος Frida Bedaj. «Κάθε εβδομάδα ένας Αλβανός θα γράφει για έναν έλληνα φίλο του».
ΣΠΥΡΟΣ ΦΡΕΜΕΝΤΙΤΗΣ

*από την ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 14.10.2007

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μέρα που είναι ας θυμηθούμε και την ιστορία του ηρωικού Σπύρου Μουστακλή, αξιωματικού από τους ελάχιστους που αντιστάθηκαν έμπρακτα στη Χούντα

Μιχάλης Κιτσώνης ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ  Μ έρα που είναι ας θυμηθούμε και την ιστορία του ηρωικού Σπύρου Μουστ...