............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Τρία έργα που θα αλλάξουν την εικόνα της Αθήνας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ




Τρία σημαντικά έργα αναπτυξιακού, πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα, στο κέντρο της Αθήνας, δρομολόγησε το Περιφερειακό Συμβούλιο, με την έγκριση των εισηγήσεων της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη, Ερμίνας Κυπριανίδου.
Το πρώτο αφορά στη μελέτη για την αποκατάσταση των προσφυγικών πολυκατοικιών της Λ. Αλεξάνδρας. «Ένα έργο υπερτοπικής σημασίας, που απαντά στο χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, αλλάζοντας την φυσιογνωμία και τον προσανατολισμό της περιοχής», όπως σημειώνει η κ. Κυπριανίδου.
Το έργο, με τίτλο «Ολοκληρωμένη μελέτη αποκατάστασης και επανάχρησης των προσφυγικών πολυκατοικιών στη Λ. Αλεξάνδρας» εντάσσεται στις αστικές αναπλάσεις και χρηματοδοτείται με 1.000.000.000 ευρώ, από πόρους της Περιφέρειας.
Το δεύτερο έργο αφορά τη διατήρηση και ανάδειξη της ιστορικής μνήμης, με την επισκευή δύο εμβληματικών κτιρίων. Πρόκειται για την επισκευή του διατηρητέου κτιρίου Νο 8, πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ, στο πάρκο Ελευθερίας, προϋπολογισμού 1.350.000 ευρώ και την ανακαίνιση παρακείμενου, πρώην κτιρίου ΕΑΤ- ΕΣΑ, προϋπολογισμού 16.2158 ευρώ.
Τα κτίρια έχουν χαρακτηριστεί ιστορικά, διατηρητέα μνημεία και στόχος των παραπάνω έργων είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου μουσείου Αντιδικτατορικής Δημοκρατικής Αντίστασης, το οποίο αποτελεί αίτημα του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ).
Δρομολογήθηκε η ανακατασκευή της πλατείας Ηλία Ηλιού
Τέλος, δρομολογήθηκε η ανακατασκευή της πλατείας Ηλία Ηλιού, στο δημοτικό διαμέρισμα Υμηττού, προϋπολογισμού 180.000 ευρώ, με πρόβλεψη για ανάπλαση του νοτιοδυτικού τμήματος της πλατείας, έκτασης περίπου 2.500 μ2, με έμφαση στον βιοκλιματικό σχεδιασμό. 
Στόχος είναι η προστασία, η αναβάθμιση και η βελτίωση του τοπικού αστικού ιστού, καθώς και η περιβαλλοντική αποκατάσταση του μικροκλίματος, στα πλαίσια της αειφόρου ανάπτυξης.



____________
Πηγή: www.tribune.gr | Tο διαβάσαμε εδώ
*από το:  http://ingossip.gr/lifestyle/549658-poia-einai-ta-tria-erga-poy-tha-allaxoyn-ten-eikona-tes-athenas#sthash.jE9HlH0J.va6DVAhU.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...