............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ 2.6 ΕΚΑΤ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η UNICEF

Αθήνα, 7 Δεκεμβρίου

Η UNICEF σχεδιάζει να προσεγγίσει 2,6 εκατομμύρια παιδιά στη Συρία, με χειμερινές προμήθειες και οικονομική ενίσχυση

Οι προειδοποιήσεις για δυσμενείς καιρικές συνθήκες, υπογραμμίζουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα πιο ευάλωτα παιδιά

Αμμάν, 7 Δεκεμβρίου 2015 
- Ένας ακόμα βαρύς χειμώνας πλησιάζει για περισσότερα από οκτώ εκατομμύρια παιδιά στη Συρία, που ζουν μέσα στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα, ή ως πρόσφυγες γύρω από την περιοχή και πέραν αυτής.
Οι πρώτες προγνώσεις του καιρού, δείχνουν ότι αυτός ο χειμώνας, θα μπορούσε να είναι πιο σκληρός απ’ ότι πέρυσι με θερμοκρασίες που σε ορισμένες ορεινές περιοχές θα πέσουν πολύ χαμηλά και αναμένεται να φτάσουν στους -13°C κατά τη διάρκεια των πιο κρύων ημερών του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου. Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, οι καταιγίδες και οι έντονες χιονοπτώσεις είναι πιθανό να προκαλέσουν δυσκολίες για τις οικογένειες που αγωνίζονται να επιβιώσουν ακόμη και σε κανονικές συνθήκες.
«Αυτοί οι μήνες είναι ιδιαίτερα σκληροί για τα παιδιά», δήλωσε ο Δρ. Peter Salama, Περιφερειακός Διευθυντής της UNICEF για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. «Θα αντιμετωπίσουν υψηλότερο κίνδυνο ν’ αναπτύξουν αναπνευστικές λοιμώξεις από το κρύο, και -κατά τραγικό τρόπο- θα είναι επίσης εκτεθειμένα σε κίνδυνο, όταν οι οικογένειες τους θα καίνε πλαστικά ή άλλα τοξικά υλικά, μέσα στα καταφύγιά τους για να τα κρατήσουν ζεστά».
Η συνεχιζόμενη σύγκρουση έχει εκτοπίσει περισσότερα από τρία εκατομμύρια παιδιά στο εσωτερικό της Συρίας, μερικές φορές, παραπάνω από μία φορά. Στη γειτονική Τουρκία, το Λίβανο, την Ιορδανία, το Ιράκ και την Αίγυπτο περισσότερο από 2,2 εκατομμύρια παιδιά ζουν πλέον ως πρόσφυγες.
Σχεδόν πέντε χρόνια από την αρχή της κρίσης, οι οικονομικοί πόροι πολλών οικογενειών έχουν εξαντληθεί, κάνοντας αγορές, ακόμη και πρώτης ανάγκης όπως ένα ζεστό παλτό, ή ένα κασκόλ, αδύνατες.
Αυτό το έτος, η UNICEF θα παράσχει ένα πακέτο βοήθειας για τα 2,6 εκατομμύρια παιδιά της Συρίας, που βρίσκονται στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή. Η έμφαση θα δοθεί στα παιδιά που έχουν πληγεί περισσότερο, συμπεριλαμβανομένων των εκτοπισμένων και όσων ζουν σε δυσπρόσιτες περιοχές, ή σε άτυπους καταυλισμούς με σκηνές.
Η υποστήριξη αυτή, έρχεται επιπρόσθετα με τα εν εξελίξει προγράμματα στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης, της ύδρευσης, της αποχέτευσης και της προστασίας που συνεχίζουν προσεγγίζουν τα εκατομμύρια των παιδιών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ξεκίνησε κι ένα πρόγραμμα για την παροχή βοήθειας με κουπόνια για οικογένειες με παιδιά έως 15 ετών .
Στο εσωτερικό της Συρίας, οι απαραίτητες διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για να παράσχουν μέχρι και σε ένα εκατομμύριο παιδιά υποστήριξη ενόψει του χειμώνα, συμπεριλαμβανομένων και των διανομών σετ ρούχων, κουβερτών και θερμαντικών συστημάτων, εκτός από τη διανομή των κουπονιών - που επιτρέπουν στις οικογένειες να καλύψουν τις δικές τους χειμερινές ανάγκες. Επιπλέον 100.000 παιδιά, θα προσεγγιστούν, μέσω των πρωτοβουλιών διασυνοριακής συνεργασίας από την Τουρκία και την Ιορδανία. Η οικονομική υποστήριξη και τα κουπόνια αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της ανταπόκρισης της UNICEF ενόψει του χειμώνα στην Τουρκία, το Λίβανο, το Ιράκ και την Ιορδανία.
Νωρίτερα σήμερα, η UNICEF πραγματοποίησε την ετήσια έκκλησή της για κεφάλαια για τη στήριξη του συνόλου των προγραμμάτων της στο εσωτερικό της Συρίας και τις γειτονικές χώρες, ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2016.
Υπενθυμίζεται ότι η UNICEF Ελλάδος έχει ξεκινήσει εκστρατεία ευαισθητοποίησης και αλληλεγγύης για τα παιδιά πρόσφυγες της Συρίας. Όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει μπορεί να το κάνει στο http://bit.ly/unicefgr-Syria

Για πληροφορίες και συνεντεύξεις επικοινωνήστε με τη UNICEF (κ. Ηλίας Λυμπέρης), τηλ.: 210-7255.555 ή 6944-653799

Ηλεκτρονική δημοσίευση:

Ελληνική Εθνική Επιτροπή UNICEF
Διεύθυνση Ενημέρωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...