............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Εκτός παιδικών σταθμών περί τα 50.000 πιτσιρίκια

   ΚΟΙΝΩΝΙΑ   

paidikos.jpg

Οι αιτήσεις για δωρεάν φιλοξενία κατατίθενται από 5 έως 18 Αυγούστου, 
ενώ το κονδύλι των 184 εκατ. ευρώ δεν επαρκεί για να καλυφθούν 
οι αυξημένες φετινές ανάγκες | EUROKINISSI/ ΞΑΝΘΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Από 5 έως 18 Αυγούστου καλούνται οι ενδιαφερόμενες μητέρες να υποβάλουν αιτήσεις για τη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών τους σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία) για το σχολικό έτος 2015-2016, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», σύμφωνα με την πρόσκληση που δημοσιοποίησε χθες η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).
Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος για την υλοποίησή του την ερχόμενη σεζόν ανέρχεται στα 184 εκατ. ευρώ. Αποτελεί εξ ολοκλήρου δημόσια δαπάνη και προέρχεται αποκλειστικά από ευρωπαϊκούς πόρους, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας. Αίτημα της Αυτοδιοίκησης και φέτος, να εξασφαλιστεί το μίνιμουμ ποσό των 200 εκατ. ευρώ.
Οπως υπολογίζει ο δήμαρχος Νεαπόλεως-Συκεών (αντιπρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής της ΚΕΔΕ), Σ. Δανιηλίδης, τα 184 εκατ. ευρώ, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι δομές έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν θέσεις έως το 70% της δυναμικότητάς τους, συνεπάγεται την ένταξη 70.000 παιδιών στο πρόγραμμα.
Εκτιμώντας ότι οι αιτήσεις φέτος θα αυξηθούν και θα φτάσουν στις 120.000 (από 111.279 το 2014), καταλήγει ότι περίπου 50.000 παιδιά θα μείνουν εκτός δωρεάν φιλοξενίας.

Εμπροσθοβαρής δαπάνη

Ο περιορισμός κατά 30% της δυναμικότητας των δομών αποδίδεται, σύμφωνα με στοιχεία από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης, στην περσινή μείωση των προσφερόμενων θέσεων φιλοξενίας (91.656 από 98.188 το 2013).
Πηγές του υπουργείου Εργασίας λένε στην «Εφ.Συν.» ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να φιλοξενηθεί και φέτος ο ίδιος αριθμός παιδιών με πέρυσι.
Επομένως δεν αποκλείεται η αύξηση των πόρων, ενδεχομένως και με την επιλογή μιας εμπροσθοβαρούς δαπάνης. Πέρυσι, τα συναρμόδια υπουργεία χρηματοδότησαν το πρόγραμμα με 200 εκατ., βρίσκοντας όμως, με αγωνιώδη τρόπο, 40 εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους την τελευταία στιγμή.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μητέρες που έχουν: οικογενειακό εισόδημα έως 27.000 ευρώ και μέχρι 2 παιδιά, 30.000 ευρώ για 3 παιδιά, 33.000 ευρώ για 4 παιδιά και 36.000 ευρώ για 5 παιδιά και πάνω. Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει το ποσό των 36.000 ευρώ.
Το οικογενειακό εισόδημα που θα λαμβάνεται υπόψη θα προκύπτει από το εκκαθαριστικό σημείωμα του οικονομικού έτους 2015 (δηλαδή εισοδήματα που αποκτήθηκαν στη διάρκεια του 2014). Δεν λαμβάνεται υπόψη το επίδομα μητρότητας από τον ΟΑΕΔ και η αποζημίωση απόλυσης.

Η μοριοδότηση

Εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις συμμετοχής, θα ισχύσουν κριτήρια μοριοδότησης για την επιλογή των ωφελούμενων γονέων. (Ολόκληρη την πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ και περαιτέρω λεπτομέρειες για προϋποθέσεις, κριτήρια και απαιτούμενα δικαιολογητικά θα τα βρείτε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας μας, efsyn.gr).
Το έντυπο της αίτησης θα είναι διαθέσιμο από την 4η Αυγούστου, αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή, στις ιστοσελίδες: eetaa.gr, epanad.gr, kedke.gr. Οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται αποκλειστικά ταχυδρομικά ή με courier, με καταληκτική ημερομηνία τη 18η Αυγούστου και ώρα 14.00, βάσει ταχυδρομικής απόδειξης.
Εκπρόθεσμες αιτήσεις θα απορρίπτονται. Στην αίτηση συμμετοχής οι μητέρες έχουν δικαίωμα να δηλώσουν έως και πέντε εναλλακτικές επιλογές δομών με σειρά προτεραιότητας και έως δύο εναλλακτικές επιλογές ΚΔΑΠ/ΚΔΑΠ-ΜΕΑ. Οι πίνακες των δομών που θα υπαχθούν στο πρόγραμμα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα eetaa.gr στις 4 Αυγούστου.
Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται στα εξής σημεία:
Αθήνα: Μυλλέρου 73-77, ΤΚ 10436 – Για Περιφέρειες Αττικής, Κρήτης, Δυτ. Ελλάδας, Αν. Μακεδονίας & Θράκης, Β. Αιγαίου, Ν. Αιγαίου, Στ. Ελλάδας, Πελοποννήσου.
Θεσσαλονίκη: Τσιμισκή 27, ΤΚ 54624 – Για Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Λάρισα: Αλέξ. Παπαναστασίου 33 (5ος όροφος), ΤΚ 41222 – Για Περιφέρειες Θεσσαλίας, Δυτ. Μακεδονίας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...