Παπαγάλοι, κορμοράνοι ασημόγλαροι και αλκυόνες εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, στα μεγάλα ρέματα της πρωτεύουσας. Τα αποτελέσματα της φετινής καταγραφής ήταν πλούσια και γεμάτα απρόσμενες εκπλήξεις, τονίζουν οι επιστήμονες της Ορνιθολογικής εταιρείας.
Είναι μικροί, υποβαθμισμένοι και μετά βίας χαρακτηρίζονται ως υγρότοποι. Παρόλ' αυτά είναι εντυπωσιακό ότι στην «καρδιά» της Αττικής, φωλιάζουν όλο και περισσότερα είδη πουλιών κατά τη χειμερινή περίοδο. Οι εκβολές του Κηφισού και του Ιλισού μεταμορφώνονται προς το καλύτερο τα τελευταία χρόνια. Όπως, επισημαίνει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, η οποία πριν δύο μήνες πραγματοποίησε τις τελευταίες φετινές καταγραφές στο ρέμα της Πικροδάφνης και στον Κηφισό, τα αποτελέσματα ήταν πλούσια και γεμάτα απροσδόκητες εκπλήξεις.
Παπαγάλοι, αλκυόνες, βραχοκιρκινέζοι, ασημόγλαροι, κορμοράνοι είναι μερικά από τα πουλιά που ζουν μέσα στην πρωτεύουσα, δίπλα στους πολύβουες συνοικίες. Στην περιοχή του Φαλήρου εντοπίστηκε, μάλιστα, και ένα λαμπροβούτι, ένα από τα λίγα της Νότιας Ευρώπης. Το ρέμα της Πικροδάφνης, πάνω από τη γέφυρα της Παραλιακής ζουν δεκάδες δενδροφυλλοσκόποι που κυνηγούν έντομα, ενώ στο σημείο εντοπίζονται επίσης λίγοι τρυποφράκτες, αρκετοί μαυροσκούφηδες, πολλές σταχτοσουσουράδες και ψαρόνια. Εκείνες που έκλεψαν, ωστόσο, την παράσταση ήταν οι αλκυόνες με τα υπέροχα χρώματά τους, που είτε παραμόνευαν στα καλάμια είτε διέσχιζαν σαν σφαίρα την κοίτη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου