............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Σε Γενική Απεργία Τρίτη και Τετάρτη οι εργαζόμενοι





Τρίτη Τετάρτη. Διήμερη απεργιακή κινητοποίηση προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη στις 11 το πρωί, στο Πεδίον του Άρεως και την Τετάρτη  συγκέντρωση  στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 7 μ.μ. Σε δυναμική συμμετοχή στην 28ωρη απεργία καλεί και τοΠΑΜΕ με χωριστές συγκεντρώσεις: Την Τριτη στις 10 π.μ στην Ομόνοια και ξανά στις 7 μ.μ. στις στύλες του Ολυμπίου Διός, ενώ την Τετάρτη συγκέντρωση στις 10 π.μ και πάλι στην Ομόνοια.
Στη 48ωρη απεργία ανακοίνωσαν ότι συμμετέχουν και οι διπλωματούχοι μηχανικοί, όλοι οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς και στα Μέσα Ενημέρωσης, οι δημοτικοί υπάλληλοι, οι νοσοκομειακοί γιατροί (Τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίες Πρόνοιας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας).Κλειστά όλα τα φαρμακεία την Τετάρτη.

Να σημειωθεί ότι με ανακοινώσεις τους υπέρ των απεργιών, τάσσονται ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Αριστερά. Κατά της απεργίας τάσσεται με ανακοίνωση ο ΛΑΟΣ. Ανακοίνωση ενάντια στο ΠΑΜΕ και στις «συντεχνίες» της ΔΕΗ, εξέδωσε η Δημοκρατική Συμμαχία.
Ποιοι απεργούν: λεωφορεία της ΕΘΕΛ ,για 28 ώρες (με εξαίρεση τις ειδικές λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν τους αθλητές των Special Olympics), οι εργαζόμενοι στα οι εργαζόμενοι στα τρένα του ΟΣΕ θα απεργήσουν όλο το 24ωρο την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 4 το απόγευμα και από αυτή την ώρα και μετά, δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας  - Αεροδρόμιο, λόγω της απεργίας του ΟΣΕ.  48ωρη απεργία και στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και στο τράμ. Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ αποφάσισαν, προκειμένου να διευκολύνουν τους διαδηλωτές, οι συρμοί να λειτουργήσουν κανονικά από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα την Τρίτη και από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη της βάρδιας την Τετάρτη.
θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Από τον ΟΑΣΘ διευκρινίζεται ότι τα πρώτα πρωινά δρομολόγια των γραμμών, θα πραγματοποιηθούν σταδιακά μετά τις 08:00΄ π.μ. και έως τις 08:30΄ π.μ., αναλόγως της αποστάσεως των αφετηριών και τερμάτων από τα αμαξοστάσια.
Στα Λιμάνια: Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν στα δρομολόγια των πλοίων. Συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία, τα ναυτεργατικά σωματεία, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής . Σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη συμμετέχουν η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού.
Στα αεροδρόμια: Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας συμμετέχει με δύο 4ωρες στάσεις εργασίας Τρίτη και Τετάρτη, από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ. Στάσεις εργασίας, πραγματοποιούν και τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας από τις 7 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ. Από τις αεροπορικές εταιρίες, εκδόθηκε πρόγραμμα πτήσεων που ματαιώνονται.
Κλειστοί για δύο ημέρες και οι δήμοι όλης της χώρας με απόφαση της ΠΟΕ - ΟΤΑ.
Αποκλεισμό της Βουλής οργανώνουν οι Αγανακτισμένοι με διαδηλώσεις, μοτοπορείες και αυτοκινητοπομπές

κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει
Προσκλητήριο για καθολική συμμετοχή στην πλατεία Συντάγματος ώστε να περικυκλωθεί για δύο 24ωρα η Βουλή, απευθύνουν οι Αγανακτισμένοι για την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη 28 και 29 Ιουνίου, προκειμένου να αποτρέψουν το Κοινοβούλιο να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο  Πρόγραμμα και τα εφαρμοστικά μέτρα. Υπενθυμίζεται ότι τις δύο αυτές ημέρες πέριξ του Συντάγματος και με κατεύθυνση στη Βουλή, πραγματοποιούνται και οι συγκεντρώσεις και πορείες της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ, καθιστώντας τη «Βουλή της Πλατείας», το φανερό «δημοψήφισμα» καταψήφισης του Μεσοπρόθεσμου από τον λαό.
Σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας ναυλώνονται πούλμαν για μεταφορά διαδηλωτών στο Σύνταγμα ενώ συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Λευκό Πύργο αλλά και στις υπόλοιπες πλατείες της Ελλάδας, όπου δραστηριοποιούνται οι Αγανακτισμένοι.
Κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης που χαρακτηρίζεται από τους Αγανακτισμένους ως «η μητέρα όλων των κινητοποιήσεων» είναι «48 ώρες στο δρόμο - Όλη η Ελλάδα στο Σύνταγμα».
Όπως υπογραμμίζεται στο ψήφισμα των Αγανακτησμένων του Συντάγματος και στην ιστοσελίδα real-democracy.gr  "το διήμερο της Γενικής Απεργίας μπορεί να πάρει τις διαστάσεις παλλαϊκού ξεσηκωμού που θα ενταφιάσει οριστικά το Μεσοπρόθεσμο. Αυτός ο αγώνας δεν είναι κρίσιμος μόνο για το μέλλον μας, αλλά αποτελεί φάρο ελπίδας για όλους τους λαούς του κόσμου που θέλουν να πάρουν τις ζωές τους στα χέρια τους".
Στις 28 Ιουνίου η συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος θα αρχίσει από τις 9 το πρωί.  «Θα διαδηλώσουμε, λένε οι Αγανακτισμένοι και θα περιμένουμε τις απεργιακές διαδηλώσεις να ενωθούν μαζί μας»
 Στις 6 το απόγευμα  θα ξεκινήσει λαϊκή συναυλία που θα διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ. Έχουν δηλώσει συμμετοχή οι ΗΛΙΑΣ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ, ΓΗ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΟΚΑΡΙΝΗΣ, ΜΑΤΟΥΛΑ ΖΑΜΑΝΗ, ΗΧΟΚΑΜΠΟΣ, TIGGER LILLIES, LOST BODIES, MODE PLAGAL
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, YΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ, SALVADOR, SEBLORIA.
Στις 29 Ιουνίου προγραμματίζεται η πλήρης περικύκλωση της Βουλής.
Στο  real-democracy.gr  δημοσιοποιείται ο προγραμματισμός των προσυγκεντρώσεων: Οι λαϊκές συνελεύσεις των βορείων προαστίων δίνουν ραντεβού στις 8:00 πμ στο μετρό Ευαγγελισμός. Ενδεικτικά στον Ευαγγελισμό θα είναι οι λαϊκές συνελεύσεις Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, Χολαργού, Παπάγου, Ζωγράφου, Γλυκών Νερών, Παλλήνης, Γαλατσίου, Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Πατησίων, Ν. Φιλαδέλφειας, Γκύζη, Πειραιά, Αμπελοκήπων-Ερυθρού Σταυρού- Πολυγώνου. Οι λαϊκές συνελεύσεις των νοτίων και ανατολικών προαστίων μαζεύονται στις 8:00 πμ στο Καλλιμάρμαρο. Ενδεικτικά: Ν. Σμύρνη, Βύρωνας, Αγ. Δημήτριο, Βούλα-Βάρη, Νέος Κόσμος, Πετράλωνα-Θησείο-Κουκάκι, Ελληνικό. Οι δυτικές συνοικίες συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα (Αμαλίας και Β. Σοφίας). Ενδεικτικά: Πετρούπολη, Αιγάλεω, Περιστέρι, Χαϊδάρι, Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό. Τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι λαϊκές συνελεύσεις από όλη την Ελλάδα, συμμετέχουν επίσης στα διάφορα σημεία συγκέντρωσης.
Μάλιστα οι Αγανακτισμένοι καλούν όλο τον κόσμο που δεν μπορεί να είναι πεζός στα μπλόκα, να βοηθήσει την περικύκλωση με το αυτοκίνητό του από τις 8 πμ, συμμετέχοντας σε μια λευκή κυκλοφοριακή διαδήλωση οχημάτων που θα κινούνται διαρκώς με 10-20 χλμ την ώρα στην Κηφισίας, την Μεσογείων και τη Μιχαλακοπούλου,  θα επιστρέφουν από εναλλακτικούς δρόμους κάθε φορά που η τροχαία θα τα εκτρέπει, ώστε να δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα στην πρόσβαση των βουλευτών στο Κοινοβούλιο.
Στο ψήφισμα για τις κινητοποιήσεις οι Αγανακτισμένοι, τονίζουν:
«Την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου περικυκλώνουμε τη Βουλή, στέλνουμε το μήνυμα ότι ο λαός το απορρίπτει» .


Επίσης, οι «Αγανακτισμένοι» καλούν την Αστυνομία «να σεβαστεί αυτή τη φορά τη θέληση του λαού και την συνταγματικά κατοχυρωμένη λαϊκή κυριαρχία».


«Τους προειδοποιούμε να μην διανοηθούν καν να εφαρμόσουν παράνομες διαταγές από μια έκπτωτη κυβέρνηση, που έχει κουρελιάσει το σύνταγμα της Ελλάδας και έχει παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στη Τρόικα, στο ΔΝΤ και στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό-τραπεζικό σύστημα» αναφέρεται σε άλλο ψήφισμα.
«Στα διλήμματα «Μεσοπρόθεσμο ή τανκς» του κου Πάγκαλου, λένε, εμείς απαντάμε: «το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει». Να χαίρεται τον παππού του!».
Με ψήφισμά τους οι Αγανακτισμένοι απηύθυναν  έκκληση μας στα ΔΣ των σωματείων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και συγκεκριμένα τα ΔΣ των Σωματείων Ηλεκτροδηγών ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ και ΤΡΑΜ ΑΤΤΙΚΗΣ να μην απεργήσουν στις 28 και 29 Ιουνίου.


Εν τω μεταξύ οι Αγανακτισμένοι του Λευκού Πύργου με ανακοίνωσή τους καλούν τους Αγανακτισμένους από όλη τη βόρεια Ελλάδα  «να γίνουν ρυάκια που θα ενωθούμε σε ένα μεγάλο ποτάμι που θα ξεκινά από την Θεσσαλονίκη και θα καταλήγει στο Σύνταγμα» και ειδοποιούν ότι τα λεωφορεία από τον Λευκό Πύργο θα ξεκινήσουν την Τρίτη στις 10 το βράδυ. Μάλιστα για την προβολή της καθόδου στην Αθήνα δημιουργήθηκε και σελίδα στο Facebook.
Ταυτόχρονα από τη Θεσσαλονίκη (από τον Λευκό Πύργο στις 28/6 στις 12 το μεσημέρι) θα ξεκινήσει και 

Μοτοπορεία Αγανακτισμένων Βορειοελλαδιτών μοτοσυκλετιστών με κατεύθυνση το Σύνταγμα.
Οι μοτοσυκλετιστές των νομών Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας, Καβάλας, Σερρών, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης θα φτάσουν μία ώρα νωρίτερα στο σημείο εκκίνησης, ενώ οι μοτοσυκλετιστές των υπόλοιπων νομών που βρίσκονται στη διαδρομή προς την Αθήνα θα ενώνονται σταδιακά με το κομβόι των μοτο - διαδηλωτών
 Στις ιστοσελίδες των αγανακτισμένων αναφέρονται οι στάσεις που έχουν προγραμματιστεί:
1. ΣΕΑ Olympus Plaza, Κορινός 60062, Ελλάς (Ώρα άφιξης: 12:50)
2. ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΑΣΗ: GOODYS SEA EYAGGELISMOY, Λάρισα, Ελλάς (Ώρα άφιξης: 14:00)
3. Κόμβος Νέας Αγχιάλου (Ώρα άφιξης: 14:50)
4. ΣΕΑ Goodys Best200, Λαμία 35100, Ελλάδα (Ώρα άφιξης: 16:00)
5. Κόμβος Αρκίτσας, Δαφνουσίων 35200, Ελλάς (Ώρα άφιξης: 16:45)
6. ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΑΣΗ: ΣΕΑ Σείριος, Αυλώνας, Ελλάς (Ώρα άφιξης: 18:00)
7. Κόμβος Χαλκίδας, Σχηματάρι, Ελλάς (Ώρα άφιξης: 18:45)
8. Λεωφόρος Κηφισού (E75) (Ώρα άφιξης: 19:30)
Στον Παράδρομο Καβάλας θα περιμένουν οι μοτοσυκλετιστές από την Αττική και την Πελοπόννησο για να συνεχίσουν όλοι μαζί για την Πλατεία Συντάγματος όπου αναμένεται να φτάσουν στις 8 το βράδυ.
Χάρτης πορείας: http://goo.gl/jJLSQ
To event στο facebook http://goo.gl/tKa5w
Η μοτοπορεία των Πελοποννησίων έχει ορίσει σταθμό συνάντησης των μοτο-διαδηλωτών από όλους τους νομούς στον Ισθμό της Κορίνθου στις 4.30μμ.

Δείτε το αφιέρωμα του eklogika.gr στους Αγανακτισμένους


        * από το:        http://www.eklogika.gr/news/5245


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...