............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Τέσσερις ζωές χάθηκαν σήμερα από την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου, άλλη μία ζωή προχθές από την εκτροπή στρατιωτικού τζιπ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "η κακιά ώρα" και ας μην το ονομάσουν έτσι... Έτσι θα το πουν βέβαια μα, δεν είναι έτσι...Τέσσερις ζωές χάθηκαν σήμερα από την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου, άλλη μία ζωή προχθές από την εκτροπή στρατιωτικού τζιπ. (Στο Ρέθυμνο, ξεχωριστά βαρύ το πένθος, στους νεκρούς είναι και ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς, από το χωριό Ελεύθερνα, είναι ο άνθρωπος στη φωτογραφία, μόλις προχθές γιόρταζε το Πάσχα με συγγενείς και φίλους στο χωριό...). Αλλες πέντε οικογένειες φοράνε πλέον τα μαύρα του θανάτου... Δεν υπάρχουν άραγε ευθύνες; -Θα "διερευνηθούν", θα μας απαντήσουν οι στρατοκράτες και οι πολιτικοί, όμως την τύχη παρόμοιων ...διερευνήσεων την ξέρουμε από ανάλογα εγκλήματα στο παρελθόν....
Σε μια χώρα που καταξοδεύει τεράστια ποσά για εξοπλισμούς είναι τουλάχιστον πρόκληση και ύβρις να χάνονται ζωές από κακοσυντηρημένα και καταπονημένα ελικόπτερα και οχήματα!... Είναι η χώρα μας στην κορυφή των δαπανών αυτών που ονομάζουν "αμυντικές", αλλά για να προκύψουν οι μίζες στους άκηδες, τους γιάννους, τους σμπώκους κι όλο το συρφετό τους, αναμενόμενο είναι να παρελαύνουν τα σαπάκια... Τα πολεμοχαρή "δόγματα" του τωρινού υπουργού άμυνας που η "πρώτη φορά αριστερά", ανέσυρε από τις ακροδεξιές ντουλάπες, οι στρατοκρατικές αντιλήψεις του, βυθίζουν σε δίνη θανάτου το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. 
Η υπερεντατικοποίηση για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων κύρια το κατώτερο και τους στρατευμένους νέους δεν είναι συγκυριακό φαινόμενο αλλά μόνιμη κατάσταση. Οι αυτοκτονίες στις Ένοπλες Δυνάμεις τα τελευταία χρόνια κραυγάζουν!... Κυβερνήσεις που έχουν παραδώσει αμαχητί τη χώρα, κυβερνήσεις που έχουν βουτηχτεί στις μίζες των εξοπλισμών, κυβερνήσεις που έχουν θέσει τις Ένοπλες Δυνάμεις στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστών και των παρανοϊκών φονιάδων θερμών και ψυχρών πολέμων στην περιοχή, μην μας λένε πως κόπτονται για τη ζωή των ανθρώπων και πως "όλα γίνονται για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων" τάχα μου... Στα προτεκτοράτα βέβαια, όπου η γκαιμπελική προπαγάνδα πρυτανεύει, αυτά λέγονται μα δεν μας πείθουν όλους!...
Πέντε ζωές χάθηκαν τις τελευταίες μέρες, κι άλλοι ακόμα τραυματίστηκαν... Θα το πουν "η κακιά ώρα", θα περάσει και το τριήμερο πένθος... Θα λογαριάσουν τους θανάτους στις ..."δικαιολογημένες στατιστικά απώλειες", -λες και η ζωή του ανθρώπου είναι νούμερο στατιστικής λεπτομέρειας... 
Μα δεν είναι τα πράγματα έτσι...
-Δ.Τζ.
~~~~~~~~~~~~~~

Ανακοίνωση του Δικτύου "Σπάρτακος":
Πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου -4 νεκροί, μία σοβαρά τραυματίας
Και δεύτερο σοβαρό ατύχημα στις Ένοπλες Δυνάμεις μέσα σε δύο μέρες -Έπεσε ελικόπτερο, χάθηκαν 4, τραυματίστηκε σοβαρά γυναίκα υπαξιωματικός
Μετά το θανάσιμο τραυματισμό του 23χρονου συναδέλφου φαντάρου και του τραυματισμού ενός ακόμα, σήμερα έπεσε ένα ελικόπτερο.
Και αν το κακοσυντηρημένο σαπάκι τζιπ ήταν η αιτία για τη δραματική απώλεια, το πολύχρονο καταπονημένο ιπτάμενο σαπάκι από τον πόλεμο στο Βιετνάμ είναι η αιτία της μοιραίας πτώσης. 
Με μια λιτή ανακοίνωση το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε το στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Χιούι (UH-1H) που είχε χαθεί νωρίς το πρωί της Τετάρτης (19.04.2017) από τα ραντάρ. Στο ελικόπτερο, που εκτελούσε πτήση από τη Λάρισα προς την Κοζάνη, επέβαιναν πέντε άτομα, τρία μέλη του πληρώματος και δυο αξιωματικοί που επιβιβάστηκαν στη Λάρισα και μετέβαιναν στην Κοζάνη για επιτήρηση των συνόρων.
Το ελικόπτερο εντοπίστηκε από εναέρια μέσα στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας και πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση των επίγειων μέσων να φτάσουν στο σημείο. Πληροφορίες αναφέρουν πως το ελικόπτερο κατέπεσε σε προσβάσιμη περιοχή, 100 μέτρα από επαρχιακό δρόμο.
Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως ανάμεσα στους πέντε επιβαίνοντες ήταν κι ένας υποστράτηγος και πως από τα συντρίμμια έχει ανασυρθεί ζωντανή αλλά βαρύτατα τραυματισμένη μια γυναίκα αξιωματικός. Η τραυματίας μεταφέρεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο.
Γρήγορα έγινε γνωστό, μετά από την επιτόπια έρευνα ότι εντοπίστηκαν τέσσερις (4) σοροί επιβαινόντων, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν ως του Υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του Συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, του Ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και του Υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζή. Επίσης εντοπίστηκε τραυματισμένη εκτός κινδύνου η Αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα η οποία και διακομίζεται στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης.
Το επαναλαμβάνουμε: η πολεμοκαπηλεία της κυβέρνησης, η εντατικοποίηση και το κλίμα πολεμικής ετοιμότητας που απαιτεί ο εντεινόμενος ανταγωνισμός δύο αδίστακτων αστικών τάξεων για τον έλεγχο Αιγαίου και Ανατολικής Μεσογείου προκαλεί τις απώλειες.
Η καταπόνηση του συνόλου του προσωπικού και των μέσων (συχνά κακοσυντηρημένων και με τραγική έλλειψη ανταλλακτικών) προκαλεί τα συνεχή δυστυχήματα.
Η κυβέρνηση όμως και το Υπουργείο Άμυνας στέκεται με κτηνώδη αδιαφορία απέναντι σε όλα αυτά και τα αντιμετωπίζει ως αναμενόμενα του πολεμικού τυχοδιωκτισμού της.
Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ξοδεύει δισεκατομμύρια ευρώ για αγορές όπλων, προσλήψεις μισθοφόρων στρατιωτών και σε κοινές ασκήσεις με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και το Ισραήλ.
Γιατί θέλει να αναβαθμίσει τη θέση του ελληνικού κεφαλαίου στην Ανατολική Μεσόγειο.
Αυτές είναι οι επιλογές της κυβέρνησης. Για αυτούς δουλεύει.
Εμείς εκφράζουμε την αγωνία, την Αλληλεγγύη και τα συλλυπητήρια μας.
Καλούμε σε ένα μαζικό αποφασιστικό κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και της ίδιας μας της ζωής, ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό και το φασισμό.
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

~~~~~~~~~~~
Σχετικό και αυτό:
Πτώση ελικοπτέρου: Ποιος βρήκε τελικά το ελικόπτερο – Στοιχεία

~~~~~~~~~~~
...και αυτό:
Τι έκανε το ΓΕΣ για το θάνατο του 23χρονου φαντάρου;

~~~~~~~~~~~
...και αυτό:
23χρονος στρατιώτης ΝΕΚΡΟΣ: Θανατηφόρο τροχαίο με όχημα του στρατού στην Αθηνών-Λαμίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...