............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Το 1ο Athens Baby Rally, το Σαββατοκύριακο, στη πλατεία Συντάγματος, που μετατρέπεται σε… πίστα ράλλυγια λιλιπούτειους οδηγούς.


Γιατί Το Σαββατοκύριακο Πρέπει Να Πας Τα Παιδιά Σου Στο Σύνταγμα


Το Σαββατοκύριακο, η πλατεία Συντάγματος, μετατρέπεται σε… πίστα ράλλυγια λιλιπούτειους οδηγούς. Πρόκειται για το 1ο Athens Baby Rally, για χάρη του οποίου, στην Πλατεία θα στρωθεί ειδικός τάπητας και θα διαμορφωθούν συνθήκες πόλης με φανάρια, στροφές, πλατείες, parking, δημόσια έργα, σχολεία, διασταυρώσεις, παρεμβάσεις ζώων και πιθανών ατυχημάτων κλπ, σε μια προσπάθεια το παιδί που θα οδηγεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο ή το ποδήλατο να έρχεται αντιμέτωπο με την πραγματικότητα που θα συναντήσει στους δρόμους.
Το TopSpeed.gr είναι υπερήφανος χορηγός της προσπάθειας αυτής, με το όνειρο και την ευχή η επόμενη γενιά οδηγών να είναι καλύτερη από κάθε προηγούμενη

Τα παιδιά θα εκπαιδευθούν στην οδική ασφάλεια υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, της Τροχαίας, του Ιδρύματος Σταθάκη και του Ινστιτούτου Ερευνών Αγωγής του Παιδιού, το οποίο οργανώνει όλες τις παράπλευρες δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης. Την εκδήλωση οργανώνουν η Image CommunicationΟργανισμός ΠολιτισμούΑθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, καθώς και η αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Ραντεβού στο Σύνταγμα λοιπόν, για χιλιάδες παιδιά και γονείς στο διήμερο εκδηλώσεων για την Οδική Ασφάλεια, την κυκλοφορία των παιδιών στους δρόμους, με πολλές δράσεις εξοικείωσης και πρακτικής.
Μια πρωτότυπη διοργάνωση σε ένα πανηγύρι χαράς, συμμετοχής και επιμόρφωσης.

Στο πλευρό των διοργανωτών στη μεγάλη αυτή κοινωνική γιορτή και προσφορά, του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και της image communication θα βρίσκεται και συμμετέχει η Τροχαία Αττικής ώστε να κατανοήσουν τα παιδιά τις συνθήκες ασφάλειας στους δρόμους αλλά και ότι οι τροχονόμοι είναι φίλοι τους και προστάτες της ζωής τους.

Επίσης έχουν δηλώσει συμμετοχή κοινωνικοί φορείς, σχολεία της Αττικής, ειδικάσωματεία γονέων και κηδεμόνων και εταιρείες που ασχολούνται με τοπ παιδί και τις ανάγκες του.

    

Τη διαχείριση της πίστας Κυκλοφοριακής Αγωγής θα έχει το Ίδρυμα του αείμνηστου Άρη Σταθάκη (ΙΣΤΑΡ)

Η είσοδος στο χώρο όλων των εκδηλώσεων που θα ξεκινούν από τις 10.00 το πρωί και θα διαρκούν έως τις 6.00 το απόγευμα θα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Το Athens Baby Rally αφορά παιδιά έως 10 ετών και θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Συντάγματος στην οποία υπάρχει εύκολη πρόσβαση για όλους τους κατοίκους της Αττικής.

Πρόκειται για μια μοναδική εκδήλωση που ως στόχο θα έχει να φέρει τα παιδιά μέσω των τεσσάρων ή των δύο τροχών πιο κοντά στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τον οποίο τα παιδιά πρέπει να μάθουν ως παιχνίδι.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα στηθούν δύο πίστες όπου τα παιδιά θα οδηγούν μεηλεκτρικά αυτοκινητάκια ή ποδήλατα.

Στη μία πίστα θα διαμορφωθούν συνθήκες πόλης με διασταυρώσεις, κυκλικές διαδρομές σε πλατείες, προτεραιότητα πεζών κ.λ.π. όπου τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι θα μαθαίνουν κανόνες οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας και στην άλλη, για τα μεγαλύτερα παιδιά, θα γίνει αγώνας «ταχύτητας».

Σε συγκεκριμένα σημεία θα υπάρχουν ιδιόμορφα pit, σταθμοί ανεφοδιασμού για τους οδηγούς.

Η image communication σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Άθλησης Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνουν το 1ο Athens Baby Rally, με τη φιλοδοξία να εξελιχθεί σε ένα μόνιμο θεσμό. Το TopSpeed.gr στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει αυτό το θεσμό.
 

Οι παράλληλες εκδηλώσεις

Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ερευνών και Μελετών για την Αγωγή του Παιδιού (Ι.Ε.Α.Π.), θα υπάρχει διαγωνισμός ζωγραφικής με αντικείμενο την οδική ασφάλεια καθώς και παραστάσεις Καραγκιόζη με θέμα τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, ώστε τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι να έρχονται πιο κοντά στην πραγματικότητα. Θα υπάρχουν επίσης και μια σειρά άλλων δραστηριοτήτων για τα παιδιά και τους γονείς.

Στα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα δοθούν έπαθλα και πολλά αναμνηστικά δώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...