............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

«Κλείδωσε» η 20η Σεπτεμβρίου για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή το μεσημέρι της Πέμπτης«κλείδωσαν» οι πρόωρες εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση επιλέγει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες στις 20 Σεπτεμβρίου.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του, σήμερα το βράδυ (20.00), σε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό από το Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνεχεία θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως από Δευτέρα (24/08) αναλαμβάνει υπηρεσιακή πρωθυπουργός η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.
Βάσει του Συντάγματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να διαλύσει τη Βουλή ανά πάσα στιγμή και να προκηρύξει εκλογές για σοβαρό εθνικό λόγο, παρακάμπτοντας τις διερευνητικές εντολές. 
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε σύμφωνα με πληροφορίες τηλεφωνικές επικοινωνίες με αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης. 
Στη ΝΔ διαψεύδουν πως υπήρξε επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη τις τελευταίες ώρες.
Μάλιστα, κύκλοι της ΝΔ χρησιμοποιούν σκληρή γλώσσα για διαρροές που υπήρξαν νωρίτερα, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «αν δεν ήταν τέτοιες ώρες οι διαρροές αυτές θα ήταν ανόητες, τώρα όμως πρόκειται για πολιτική αγυρτία».
Κυβερνητικοί κύκλοι πάντως, ανέφεραν ότι δεν έχει υπάρξει ακόμη επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, και πως αυτό πρόκειται να γίνει αργότερα.

      Σκέψη για ανεξαρτητοποιήσεις         


Την ίδια ώρα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης βρίσκεται αυτήν την ώρα στην Βουλή και πληροφορίες θέλουν ο ίδιος αλλά και οι βουλευτές που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα να καταθέσουν στο προεδρείο της Βουλής, την ανεξαρτητοποίησήτους από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που βρίσκεται σε εξέλιξη υπό τον Παν. Λαφαζάνη και στελεχών της τάσης. 
Η κίνηση αυτή, τους αναγνωρίζει ως πολιτικό κόμμα και τους εξασφαλίσει συμμετοχή στα διακυβερνητική επιτροπή καθώς και τηλεοπτικό χρόνο (εφόσον αποφασίσουν να συμμετέχουν στις εκλογές). 
Εν τω μεταξύ, συνεδριάζει την Παρασκευή το μεσημέρι (14.00), η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, πιθανόν με την συμμετοχή και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να συζητήσει τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...