«ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!»


ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (10/5) ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Σημαντική ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση διοργανώνεται το πρωί της Κυριακής (10/5) από την Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό, με  τίτλο «Το Ελληνικό δεν πωλείται - Ο αγώνας συνεχίζεται» και με βασικά αιτήματα να ακυρωθεί η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του  Ελληνικού, να καταργηθεί το ΤΑΙΠΕΔ και να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις ώστε ο χώρος να μετατραπεί σε όαση πρασίνου για τους πολίτες της Αθήνας. 
Στην εκδήλωση, η οποία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 11 π.μ. στο Μουσείο του ΠΟΛΚΕΟΑ (πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο), θα τοποθετηθούν ο αναπληρωτής Καθηγητής ΕΜΠ Νίκος Μπελαβίλας, η τέως καθηγήτρια ΕΜΠ Ελένη Πορτάλιου ενώ έχουν κληθεί να παρουσιάσουν τις απόψεις τους εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της Περιφέρειας Αττικής, των κομμάτων και της αυτοδιοίκησης.  
Ακολουθεί το δελτίο τύπου για την εκδήλωση:  
«ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!»
Ο αγώνας που κάνουμε εδώ και πολλά χρόνια για να μην ξεπουληθεί και να μην τσιμεντοποιηθεί ο χώρος του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά, να παραμείνει δημόσιος και ελεύθερος και να μετατραπεί σε Μητροπολιτικό Πάρκο με πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες κοινωφελείς δραστηριότητες, βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο του.
Με τις πρωτοβουλίες, την κινηματική δράση και τις νομικές ενέργειές μας, καταφέραμε να αποφύγουμε την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης της έκτασης στα ιδιωτικά συμφέροντα και να κρατήσουμε μέχρι ζωντανό το όραμα εκατομμυρίων συμπολιτών μας για μια αναβαθμισμένη ζωή σε μια ανθρώπινη πόλη με τη δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Πάρκου. Ο «διαγωνισμός» με τον μοναδικό διαγωνιζόμενο που κατέληξε σε συμφωνία παραχώρησης του Ελληνικού από το ΤΑΙΠΕΔ στον όμιλο Λάτση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και δεν πρέπει να ολοκληρωθεί, παρά τις ισχυρές πιέσεις των δανειστών.
Η «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό» συνεχίζει να αγωνίζεται για την ακύρωση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού, την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και τη διαμόρφωση συνθηκών που θα οδηγήσουν στη σταδιακή μετατροπή της έκτασης σε Μητροπολιτικό Πάρκο πρασίνου για όλους τους πολίτες της Αθήνας, άμεσα συναρτημένη με την παραγωγική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση της χώρας.
Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρώντας αναγκαία την περαιτέρω ανάδειξη του όλου ζητήματος και την προώθηση συγκεκριμένων πολιτικών και δράσεων ώστε να αποτραπεί η εκποίηση του Ελληνικού, σας καλούμε σε Δημόσια Συζήτηση με θέμα: «Το Ελληνικό δεν πωλείται! Ο αγώνας συνεχίζεται».
Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαϊου 2015 στις 11.00π.μ., στο Μουσείο του ΠΟΛΚΕΟΑ, στο πρώην Δυτικό  Αεροδρόμιο (είσοδος από Λεωφ. Ποσειδώνος), Ελληνικό.
Θα τοποθετηθούν:
  • ο Νίκος Μπελαβίλας, Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΜΠ
  • η Ελένη Πορτάλιου, τέως Καθηγήτρια ΕΜΠ
  • εκπρόσωποι της Κυβέρνησης
  • εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής
  • εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων
  • εκπρόσωποι Τοπικής Αυτοδιοίκησης
  • εκπρόσωποι φορέων και κινημάτων
Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού
Πέμπτη 7 Μαΐου 2015
_____________
http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=20485:elliniko&catid=98:koinperivallon&Itemid=294

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πρώτα ονομάστηκε κήπος των Μουσών μετά πλατεία Ανακτόρων και στο τέλος πλατεία Συντάγματος.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: Μας παίρνουν τηλέφωνο οι υπάλληλοι τηλεφωνητές και λένε ότι τηλεφωνούν από το δικηγορικό γραφείο της Βαρελά, της Ευτυχίδου, του Κοντογεωργίου και άλλων δικηγόρων υπαλλήλων των Σιούφηδων

Οι πρώτοι ξένοι περιηγητές στην Αθήνα στα μέσα του 19ου αιώνα