............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Eurostat: Κατά 341 εκατ. ευρώ αυξήθηκε το ελληνικό χρέος

ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

..... το γ΄ τρίμηνο του 2013

Eurostat: Κατά 341 εκατ. ευρώ αυξήθηκε το ελληνικό χρέοςτο γ΄ τρίμηνο του 2013

Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας (χρέος της Γενικής Κυβέρνησης) ήταν αυξημένο κατά 341 εκατ. ευρώ στο τέλος του τρίτου τριμήνου 2013, σε σχέση με το τέλος του δεύτερου τριμήνου και διαμορφώθηκε στα 317,31 δισ. ευρώ, από 317 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat).
Ως ποσοστό του ΑΕΠ, το χρέος αυξήθηκε στο 171,8% από 168,8% στο τέλος του δεύτερου τριμήνου (σ.σ.: η αύξηση αυτή αντανακλά ουσιαστικά τη μείωση του ελληνικού ΑΕΠ στο ίδιο διάστημα).
Στην Ευρωζώνη, το δημόσιο χρέος μειώθηκε στο τρίτο τρίμηνο σε απόλυτο μέγεθος, για πρώτη φορά από το τέταρτο τρίμηνο του 2007.
Συγκεκριμένα, το χρέος της Ευρωζώνης ανήλθε στα 8,8 τρισ. ευρώ από 8,9 τρισ. ευρώ στο τέλος του δεύτερου τριμήνου. Το χρέος της Ευρωζώνης μειώθηκε και ως ποσοστό του ΑΕΠ στο 92,7% από 93,4%.
Σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2012, το χρέος της Ελλάδας παρουσιάζει αύξηση 17,2 δισ. ευρώ σε απόλυτα μεγέθη και 19,9 ποσοστιαίες μονάδες ως ποσοστό του ΑΕΠ. Το ΑΕΠ της Ευρωζώνης ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι υψηλότερο από το τρίτο τρίμηνο του 2012 κατά 2,7 ποσοστιαίες μονάδες.
Το χρέος της Ελλάδας αποτελείται από δάνεια (128,3% του ΑΕΠ), χρεόγραφα πλην μετοχών (42,9% του ΑΕΠ) και νομίσματα και καταθέσεις (0,6% του ΑΕΠ).
Το χρέος της Ευρωζώνης αποτελείται κατά 79,3% από χρεόγραφα πλην μετοχών, κατά 17,9% από δάνεια και κατά 2,7% από νομίσματα και καταθέσεις. Το διακυβερνητικό χρέος που προέκυψε από τα δάνεια που δόθηκαν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης ανήλθε στο 2,4% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...