............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Ύστατο χαίρε στον Θύμιο Καρακατσάνη


 
Σε κλειστό οικογενειακό κύκλο γίνεται αυτήν την ώρα στο Νεκροταφείο Παιανίας η κηδεία του σπουδαίου ηθοποιού και σκηνοθέτη, Θύμιου Καρακατσάνη, ο οποίος έφυγε από την ζωή το Σάββατο, σε ηλικία 72 ετών.
Ο 72χρονος ηθοποιός αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας -σάκχαρο και καρκίνο- αλλά το τελειωτικό χτύπημα το έδωσε η νόσος του Πάρκινσον, όπως υποστηρίζει η σύζυγός του.
Ύστερα από επιθυμία της οικογένειάς του, αντί στεφάνου, τα χρήματα θα δοθούν στο Σύλλογο «Η Καρδιά του Παιδιού» που εδώ και 31 χρόνια στηρίζει οικονομικά και ηθικά τα παιδιά που πάσχουν από συγγενείς καρδιοπάθειες.
Ο Θύμιος Καρακατσάνης γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1940 στα Ταμπούρια του Πειραιά. Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν και άρχισε την καριέρα του από το θέατρο το 1960.
Αρχικά ήταν βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης και συνέχισε στο Ελεύθερο Θέατρο.
Χαρακτηριστικές ήταν οι ερμηνείες του στις κωμωδίες του Αριστοφάνη, οι οποίες τον καθιέρωσαν ως τον καλύτερο αριστοφανικό ηθοποιό. 
Ήταν μέλος του θιάσου του Θεάτρου Τέχνης όταν ο Κάρολος Κουν ανέβασε την ιστορική παράσταση «Όρνιθες», το 1959. Ο ίδιος πρωταγωνίστησε και σκηνοθέτησε την ίδια κωμωδία, τη δεκαετία του ’90, ενώ έδωσε αξέχαστες ερμηνείες σε θεατρικά έργα όπως, Πλούτος του Αριστοφάνη, Ο Καλός Στρατιώτης Σβέικ του Γιάροσλαβ Χάσεκ, Ειρήνη του Αριστοφάνη, Λυσιστράτη στο ρόλο της Λυσιστράτης.

Το θέατρο ήταν και ο χώρος που αγαπούσε περισσότερο, αν και έπαιξε σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες, όπως Το πιο λαμπρό αστέρι (1967), Η χαρτορίχτρα (1967), Μπουμ Ταρατατζούμ (1972) και Η γυναικοκρατία (1973).
Από τις τελευταίες του εμφανίσεις ήταν στο έργο «Ο θάνατος του εμποράκου» του Αρθουρ Μίλερ (2008-2010), «Οι νταντάδες» του Γιωργου Σκούρτη ενώ το περασμένο καλοκαίρι ανέβασε τις «Νεφέλες».
http://www.ezy.gr/wp-content/uploads/2012/07/image426.jpeg
http://www.ezy.gr/wp-content/uploads/2012/07/image427.jpeg
http://www.ezy.gr/wp-content/uploads/2012/07/image428.jpeg
http://www.ezy.gr/wp-content/uploads/2012/07/image429.jpeg
* από eZy News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...