............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Στο 1 δις ευρώ οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί της ΔΕΗ

- Τη σοκαριστική αποκάλυψη κάνει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ της ΔΕΗ
- "Ανοιχτο το ενδεχόμενο να υπάρξει μπλακ -αουτ και να μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι"
- Μεγάλο πρόβλημα η σύνδεση του τέλους ακινήτων με τους λογαριασμούς ρεύματος
- Τι λέει στο Newsit o άνθρωπος που αποκάλυψε το θέμαΣε κόκκινο συναγερμό η ΔΕΗ μετά τον διπλασιασμό του ύψους των ανεξόφλητων λογαριασμών κατά το τελευταίο 6 μήνο. 
Οπως δήλωσε στο Newsit o εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ της ΔΕΗ Ευάγγελος Μπουζούλας "οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί μέχρις τις 31 /12/2011 ανέρχονται σε περίπου 819 εκατ. ευρώ. Οι οφειλές αφορούν πελάτες και της υψηλής τάσης και της μεσαιας και της χαμηλής τάσης. Αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην επιχείρηση καθώς από τα χρήματα που εισπράττει πληρώνει τις υποχρεώσεις της και τους μισθούς των εργαζομένων. Οταν λοιπόν δεν εισπράττει η ΔΕΗ θα υπάρχει δυστοκία απέναντι στην πληρωμή των αναδόχων, δυστοκία απέναντι στο καύσιμο, δυστοκία απέναντι σε όποια πληρωμή υπάρχει. Καταλαβαίνετε πως αυτό θα δημιουργήσει μέγα θέμα στη ΔΕΗ και κατά συνέπεια θα την πληρώσουν οι πελάτες της. 
Στο ερώτημα εάν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει μπλακ - αουτ και να δούμε να υπάρχουν προβλήματα στη μισθοδοσία των εργαζομένων ο κύριος Μπουζούλας απαντά "δεν εύχομαι κάτι τέτοιο αλλά πρέπει να κάνουμε ότι χρειάζεται ως διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ να πάρουμε τις οφειλες πίσω γιατί εάν δεν έχουμε τις οφειλές δεν μπορούμε να πληρώσουμε. Καταλαβαίνετε ότι όλα είναι ενδεχόμενα. Και εγώ σε μια τέτοια λογική, να σταματήσει δηλαδή πρώτα η κατανάλωση ρεύματος ως κοινωνικό αγαθό και δεύτερον να μη μπορούν να πληρωθούν οι μισθωτοί καταλαβαίνετε οτι θα υπάρξει μείζον θέμα. Πέρα από τα χρηματοιοικονομικά της επιχείρησης που όλοι καταλαβαίνουν πως σε αυτή τη συγκυρία πρέπει να υπάρξει ρευστότητα". 
Ακούστε τη δήλωσή του στο NewsIt:


Αλλωστε σε ανακοίνωση του ο κ. Μπουζούλας επισημαίνει πως "οι παλινωδίες της κυβέρνησης,  η μη αποφασιστικότητα γρήγορων αποφάσεων της ΡΑΕ και η επιβολή του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ , ως φοροεισπράκτορα, δημιουργούν προβλήματα στις χρηματοεισροές της ΔΕΗ, στραγγαλίζοντας τα επενδυτικά της προγράμματα, τις υποχρεώσεις της σε αναδόχους, προμηθευτές και δυσχεραίνουν δανειοληπτικές συναλλαγές". 
Μόλις πριν μερικούς μήνες με βάση στοιχεία που είχαν διαρρεύσει οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί της ΔΕΗ δεν ξεπερνούσαν τα 400 εκατ. ευρώ. Στη ΔΕΗ επικρατεί προβληματισμός μετά και το νέο απίστευτο αλαλούμ που προκλήθηκε για την πληρωμή του τέλους ακινήτων καθώς πολλοί καταναλωτές πλήρωσαν το ρευμα αλλά όχι το χαράτσι ενώ το Υπουργείο Οικονομικών αποσαφήνισε πως τα χρήματα που εισέπραξε η ΔΕΗ θα πάνε πρώτα στην πληρωμή του τέλους ακινήτων και μετά στα ταμεία της επιχείρησης ηλεκτρισμού. 
Αυτο αναμένεται μεγαλώσει ακομη περισσότερο το ποσό των ανεξόφλητων λογαριασμών και άρα να μεγεθύνει το πρόβλημα που ήδη υπάρχει. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Ισμήνη Λέντζου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Αγορά των Αθηνών, μια ενδιαφέρουσα βόλτα στην Βαρβάκειο Αγορά του 1894

 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ  «Όλοι την γνωρίζετε την αγοράν των Αθηνών, μακρόν επίμηκες τετράγωνον ακάθαρτον και πολυάσχολον. Δεν παρουσιάζε...