............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011

Πάνω οι μπάρες και την Κυριακή στα διόδια Αφιδνών


;

«Διαμαρτυρόμαστε για όσα ακούστηκαν για τους "τζαμπατζήδες". Μας στερούν το αυτονόητο δικαίωμα να πηγαίνουμε στις δουλειές μας ελεύθερα.
Με νέα συγκέντρωση και μπλόκα στον σταθμό διοδίων στις Αφίδνες, απάντησαν μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω», στην τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή και μετατρέπει την άρνηση πληρωμής σε παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ σε κάθε παραβάτη.

«Δεν συζητάμε τίποτε παρά την κατάργηση των διοδίων σε έναν δρόμο, που έχουμε πληρώσει εδώ και 40 χρόνια», δηλώνουν τα μέλη του κινήματος και εμφανίζονται αποφασισμένα να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους ενόψει της ψήφισης της τροπολογίας, την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε ανακοίνωσή της το πανελλαδικό συντονιστικό επιτροπών αγώνα κατά των διοδίων καταγγέλλει την «αποκλίνουσα συμπεριφορά της κυβέρνησης» και δηλώνει την απόφασή της να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο, από τη μαζική ειρηνική διαμαρτυρία ως την προσφυγή στην ελληνική και ευρωπαϊκή δικαιοσύνη, μέχρι «την οριστική κατάργηση των ληστρικών συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών οδών στους μεγαλοεργολάβους».

Διαμαρτυρία και στη Λεπτοκαρυά

Σε νέα διαμαρτυρία και στα διόδια της Λεπτοκαρυάς Πιερίας, προχώρησαν κάτοικοι, φορείς και σύλλογοι του νομού, στο πλαίσιο κινητοποίησης του κινήματος «Δεν πληρώνω». Ομάδες πολιτών, με πανό, κατέλαβαν τα διόδια από τις 2 το μεσημέρι και σήκωσαν τις μπάρες, προκειμένου να περνούν ελεύθερα τα οχήματα, διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της κυβέρνησης που ποινικοποιεί την άρνηση πληρωμής του αντιτίμου των διοδίων.

«Διαμαρτυρόμαστε για όσα ακούστηκαν για τους "τζαμπατζήδες". Μας στερούν το αυτονόητο δικαίωμα να πηγαίνουμε στις δουλειές μας ελεύθερα. Είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε μεγάλα ποσά για την καθημερινή μας μετακίνηση», δήλωσε υπεύθυνος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας, Ηλίας Τσολακίδης.

Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν απλοί πολίτες, σύλλογοι αυτοκινητιστών, εκπαιδευτικών, δικηγόρων, μηχανικών και επιμελητηρίων κ.α., οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, ακόμη και να προχωρήσουν σε κατάληψη διαρκείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ (1910 – 1989) «....σπίτια καμωμένα με στοργή από μάρμαρο, ξύλο, ασβέστη και κεραμίδια»

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ «Τα νεοκλασικά σπίτια δεν ήταν αριστουργήματα. Πριν απ'αυτά υπήρχαν ωραιότερα...