............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Εκδηλώσεις μνήμης Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου...

   Λίγο πριν το συλλαλητήριο   

  Για να τιμήσουμε την μνήμη του  νεαρού  Αλέξη
και αυτό που θα ήθελε ο ίδιος έτσι πιστεύουμε
 είναι ειρηνικές εκδηλώσεις και ΟΧΙ  ΒΙΑ και βανδαλισμοί που είναι έξω από κάθε λογική...
 σε μια Χώρα με πολιτισμό όπως είναι η Ελλάδα...


 

Αγγελική Στελλάκη



ΜΝΗΜΗ Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
ας γίνει το Σύμβολο Ειρήνης σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές...


Αθήνα: Λίγες ώρες προτού ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και ενώ η Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός για την αποτροπή επεισοδίων, το Βήμα της Κυριακής παρουσιάζει δημοσκόπηση για τα γεγονότα της 6ης Δεκεμβρίου 2008.
Σύμφωνα με την έρευνα της Kάπα Research, 2 στους 3 πολίτες φοβούνται επανάληψη των περυσινών γεγονότων: πολύ πιθανό να επαναληφθούν το θεωρεί το 22% των ερωτηθέντων και αρκετά πιθανό το 44,6%.
Στον αντίποδα το 27,6% δηλώνει ότι δεν είναι και τόσο πιθανό, ενώ το 3,1% θεωρεί ότι είναι απίθανο να γίνουν επεισόδια.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις των ερωτηθέντων στο ερώτημα αν οι ομάδες που συμμετέχουν στα επεισόδια (κουκουλοφόροι και νέοι τρομοκράτες) αποτελούν γνήσια έκφραση αντίστασης ή είναι υποκινούμενες: το 73,6% των ερωτηθέντων τις θεωρεί υποκινούμενες, έναντι 11,9% που μιλούν για γνήσια έκφραση αντίστασης.
Παράλληλα, το 53,5% εκτιμά ότι οι ομάδες υποκινούνται από τα κόμματα, το 17,5% από κύκλους της ασφάλειας και το 9% από ξένες δυνάμεις.
Για τη φύση της αντίδρασης μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το 50,7% μιλά για ουσιαστική διαμαρτυρία στην κρίση, ενώ το 22,6% εκτιμά ότι πρόκειται για αυθόρμητη αντίδραση στον άδικο χαμό ενός μαθητή.
Παράλληλα, το 17,6% δηλώνει ότι αντιπροσωπεύει την αντίδραση των νέων της Ευρώπης απέναντι στο μοντέλο διακυβέρνησης που εφαρμόστηκε συνολικά στην ΕΕ την τελευταία δεκαετία.
Όσο για τα «υλικά» της αντίδρασης των νέων, κατά σειρά αξιολόγησης αναφέρονται: η έλλειψη κράτους πρόνοιας και δικαίου (36,9%), η έλλειψη προτύπων και ιδανικών (33,3%), η απειλή της ανεργίας (32%), η αναξιοκρατία (31%), τα προβλήματα του εκπαιδευτικού συστήματος (25,1%), το κλειστό πολιτικό-κομματικό σύστημα (15,9%) και οι δυσκολίες της ελληνικής οικογένειας (14,1%).
Τέλος, για τη μορφή της νέας τρομοκρατίας (σε σχέση με οργανώσεις όπως η 17Ν και ο ΕΛΑ), το 55,4% θεωρεί ότι είναι πιο επικίνδυνη και ότι μάλλον θα ενισχυθεί στα επόμενα χρόνια (σχεδόν 70%).
Η πανελλαδική έρευνα έγινε το διάστημα 1-2 Δεκεμβρίου 2009 σε δείγμα 1.520 ατόμων άνω των 18 ετών.
Η συλλογή των στοιχείων έγινε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου. Μέγιστο σφάλμα 3,09% με διάστημα εμπιστοσύνης 95%.


«Το ελάχιστο που του οφείλουμε»


Μήνυμα Κάρολου Παπούλια για ειρηνικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Αλ.Γρηγορόπουλου



Η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου ήταν ένα δίδαγμα για το που μπορεί να οδηγήσει η αυθαιρεσία, τόνισε ο Πρόεδρος Κάρολος  Παπούλιας



Μήνυμα για να τιμηθεί ειρηνικά η μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, κατά τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του από σφαίρα ειδικού φρουρού στα Εξάρχεια, στέλνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.



«Η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου δεν ήταν μόνο μία απεχθής πράξη. Ήταν ένα δίδαγμα για όλους μας, πού μπορεί να οδηγήσει η αυθαιρεσία. Δεν ξεχνιέται και δεν μικραίνουν οι διαστάσεις της στο υποσυνείδητο της κοινωνίας και ιδιαίτερα της νεολαίας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Παπούλιας, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του άτυχου μαθητή.
«Εκφράζω ακόμη μία φορά την πίστη μου και τις ενοχές μου απέναντι στην νέα γενιά, στην οποία χρωστάμε την εξασφάλιση μιας δικαιότερης κοινωνίας. Ελπίζω ότι η μνήμη του Αλέξη θα τιμηθεί ειρηνικά γιατί αυτό είναι το ελάχιστο που του οφείλουμε όλοι».


*από το http://www.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...