............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2009

Στην Ελλάδα το γάλα-ψωμί σε τιμές Ελβετίας...

ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ «ΧΡΥΣΑΦΙ»
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ:
Ο Ελληνας καταναλωτής πληρώνει τον καφέ, το γάλα και το ψωμί ακριβότερα από τον Ελβετό, τον Λουξεμβούργιο και τον Βρετανό, οι οποίοι ζουν σε χώρες με πολύ υψηλότερους μισθούς από αυτούς που ισχύουν στην Ελλάδα.
Αυτό προκύπτει από στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με βάση έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε κράτη-μέλη και την Ελβετία.
Συγκεκριμένα, ο καφές στο καφενείο στη χώρα μας κοστίζει κατά μέσο όρο 2,70 ευρώ, ενώ στο Λουξεμβούργο, που έχει το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ε.Ε., η τιμή του δεν υπερβαίνει τα 2,06 ευρώ. Στη Μ. Βρετανία κοστίζει 2,09 ευρώ και στην πανάκριβη αλλά με υψηλά εισοδήματα Ελβετία 2,31 ευρώ.
Σε σχέση με χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, η τιμή του καφέ στην Ελλάδα είναι τριπλάσια ή διπλάσια...Το γάλα (1 λίτρο) κοστίζει στη χώρα μας 1,31 ευρώ και στο Λουξεμβούργο 1,26 ευρώ, ενώ στη Μ. Βρετανία η τιμή του είναι κάτω από το 1 ευρώ και στην Ελβετία ακριβώς 1 ευρώ. Στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης κυμαίνεται κάτω από το 1 ευρώ.
Το ψωμί στη χώρα μας (1 κιλό λευκό) κοστίζει 1,31 ευρώ. Η διαφορά είναι μεγάλη σε σχέση με τη Μ. Βρετανία (0,85 ευρώ), το Λουξεμβούργο (1,01 ευρώ), την Κύπρο (1,13 ευρώ) και την Αυστρία (1,02 ευρώ).
Μην πάμε στην Πολωνία (0,63 ευρώ) ή τη Σλοβακία (0,50 ευρώ).Το νωπό κοτόπουλο (1 κιλό) κοστίζει 3,63 ευρώ το κιλό στην Ελλάδα, σχεδόν στην ίδια τιμή που το αγοράζουν οι Βρετανοί (3,64 ευρώ).
Οι Πορτογάλοι, όμως, το πληρώνουν 2,66 ευρώ και ακόμη πιο φθηνά οι πολίτες των ανατολικών χωρών. Ακόμη και η τιμή του ελαιόλαδου (5,71 ευρώ το λίτρο) είναι πιο υψηλή στην Ελλάδα σε σχέση με την Κύπρο (5,03 ευρώ) και την Πορτογαλία (4,74 ευρώ).

Από την έρευνα προκύπτει, επίσης, ότι τόσο οι καταναλωτές όσο και οι έμποροι φοβούνται για την ποιότητα των προϊόντων στην Ελλάδα... *
*Του ΚΩΣΤΑ ΜΟΣΧΟΝΑ από την εφημ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 03/02/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ (1910 – 1989) «....σπίτια καμωμένα με στοργή από μάρμαρο, ξύλο, ασβέστη και κεραμίδια»

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ «Τα νεοκλασικά σπίτια δεν ήταν αριστουργήματα. Πριν απ'αυτά υπήρχαν ωραιότερα...