............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2008

Το "Φύτεψε τις Ρίζες Σου στην Ελλάδα" συμμετέχει στην αναδάσωση της Πεντέλης



AΠE: Πρωτοβουλία για την αναδάσωση των βουνοπλαγιών της Αθήνας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές το περασμένο καλοκαίρι αναλαμβάνει ομάδα Ελληνο-Αμερικανών, Κύπριοι επιχειρηματίες, στελέχη πρεσβειών, Δήμοι και οικολόγοι, ενώνοντας τις δυνάμεις τους σε μία κοινή προσπάθεια με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την Διεύθυνση Αναδάσωσης Αττικής. Η πρωτοβουλία ξεκινά την ερχόμενη Κυριακή 13 Ιανουαρίου από το βουνό της Πεντέλης, το οποίο φιλοξενεί τα λατομεία που στην αρχαιότητα έδωσαν το περίφημο λευκό πεντελικό μάρμαρο με το οποίο χτίστηκαν πριν από 25 αιώνες τα μνημεία της Ακρόπολης. Ανάμεσα στις ηγετικές μορφές της πρωτοβουλίας συγκαταλέγεται ο κ. Στέλιος Χατζηιωάννου, ο Κύπριος ιδρυτής και πρόεδρος του ομίλου easyGroup με έδρα το Λονδίνο, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις εταιρείες easyJet, easyCruise και easyHotels. Παρόν θα είναι επίσης ο Υφυπουργός Γεωργικής Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης, ενώ φθάνουν αεροπορικώς αυτή την εβδομάδα ακόμη και εθελοντές από την Αμερική.
Η πρωτοβουλία απέκτησε νέα ώθηση με την σύμπραξη της οργάνωσης "Φύτεψε τις Ρίζες Σου στην Ελλάδα". Η οργάνωση έχει έδρα στο Σικάγο στις Η.Π.Α. και στην Αθήνα, και λειτουργεί υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού και του Ελληνο-Αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου (Hellenic American National Council).

Τα δάση της Πεντέλης καταστράφηκαν σχεδόν ολοσχερώς από την φοβερή πυρκαγιά που σάρωσε την περιοχή στις 16 Αυγούστου 2007. Ένας 57-χρονος βρίσκεται κρατούμενος στις Φυλακές Κορυδαλλού σε αναμονή δίκης με την κατηγορία του συγκεκριμένου εμπρησμού.

«Η ανταπόκριση και η βοήθεια του κόσμου για τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα είναι μεγάλη και αρκετά έργα αποκατάστασης σπιτιών και χωριών φαίνεται να προχωρούν ικανοποιητικά», δήλωσε ο κ. Χατζηιωάννου μετά από επίσκεψή στις καμμένες περιοχές και τα λατομεία της Νέας Πεντέλης. «Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να εστιάσουμε την προσοχή μας στο Πεντελικό Όρος, λόγω της σημασίας του για τις περιβαλλοντικές ανάγκες των Αθηναίων και της συνεισφοράς του στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.»

«Εάν αυτό το εγχείρημα πετύχει, θα μπορέσουμε στη συνέχεια να προχωρήσουμε και σε άλλες περιοχές της Αθήνας και της Ελλάδας γενικότερα», πρόσθεσε. «Χαίρομαι ιδιαίτερα που συμβάλλω σ’ αυτή την αξιόλογη προσπάθεια. Πιστεύω πως τόσο ο χρόνος όσο και οι οικονομικοί πόροι που έχω δεσμευθεί να διαθέσω θα αποτελέσουν τον καταλύτη για να ενθαρρυνθούν κι άλλοι να συνεισφέρουν στην αναδάσωση της Αθήνας».Η Ελληνο-Αμερικανική οργάνωση "Φύτεψε τις Ρίζες Σου στην Ελλάδα" έχει διοργανώσει αναδασώσεις σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας από το 1999. Για εφέτος έχει διοργανώσει δεύτερη δενδροφύτευση σε έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της χώρας, στο αρχαιολογικό πάρκο του Δίου στην Πιερία και στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής, σε συνεργασία με το Σωματείο “Οι φίλοι του Πράσινου” που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Μεταξύ άλλων ξεκίνησε μια πρωτοποριακή εκστρατεία για τη συγκέντρωση χρημάτων για την περιοχή του Ταυγέτου που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα οικοσυστήματα στην Ελλάδα. Η οργάνωση έχει επίσης αποφασίσει να εστιάσει την προσοχή της στα βουνά που περιβάλλουν την Αθήνα.

«Η αναδάσωση των περιοχών που επλήγησαν από πυρκαγιές στην Ελλάδα αποτελεί τον κύριο σκοπό του οργανισμού μας,» δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Σπυρόπουλος, Συντονιστής του Σ.Α.Ε. των ΗΠΑ. «Η Πεντέλη έχει ιδιαίτερη σημασία τόσο για το περιβάλλον της Αθήνας όσο και για τη συμβολική της σημασία καθώς από το πεντελικό μάρμαρο χτίσθηκε ο Παρθενώνας, ο οποίος αποτελεί το κορυφαίο μνημείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και αποτελεί το σύμβολό του διεθνώς».

Η πρωτοβουλία για το βουνό της Πεντέλης, και ειδικά τα κατεστραμμένα δάση κοντά στα αρχαία λατομεία που παρείχαν το μάρμαρο των μνημείων της Ακρόπολης, ανήκει στη νεοϊδρυθείσα οργάνωση “Ανεξάρτητη Κίνηση Αναδάσωσης Δεν Ξεχνώ – Αναδάσωση Τώρα!». Mέλη της αποτελούν ιστορικοί, πυροσβέστες, οικολόγοι, στελέχοι τοπικών οργανώσεων καθώς και Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι. Η πρωτοβουλία τους για συμβολή στην αναδάσωση της περιοχής έχει λάβει την έγκριση της Διεύθυνσης Αναδάσωσης Αττικής.
Η πρώτη φάση της αναδάσωσης, με το φύτεμα χιλιάδων μικρών πεύκων από Έλληνες και ξένους εθελοντές, θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 13 Ιανουαρίου στο σημείο Κοκκιναρά, στα σύνορα Νέας Πεντέλης και Κεφαλαρίου (τέρμα Οδού Ξενίας).
Στις δενδροφυτεύσεις θα παραστεί ο Υφυπουργός Γεωργικής Ανάπτυξης κ. Κιλτίδης, ο οποίος θα φυτέψει ο ίδιος δενδρύλλια μαζί με τον Κύπριο επιχειρηματία κ. Χατζηιωάννου, με ανώτερα στελέχη της βρετανικής πρεσβείας, με εκπροσωπους και μέλη των οργανώσεων "Φύτεψε τις Ρίζες Σου στην Ελλάδα" και "Ανεξάρτητη Κίνηση – Αναδάσωση Τώρα!", και με δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια των γύρω περιοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...