Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απρίλιος, 2014

Ομιλία Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο συνέδριο με θέμα: «Η Αριστερά στην κυβέρνηση»

Εικόνα
Τοπική  αυτοδιοίκηση 
"Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση σε όλα τα επίπεδα, αλλά είμαστε αισιόδοξοι γιατί ξέρουμε πως θα δουλέψουμε μαζί με την κοινωνία".

Καλό Πάσχα από τη UNICEF!

Εικόνα
Ευχές για Καλό Πάσχα από τη UNICEFκαι μην ξεχνάτε τα παιδιά!Γίνετε ΝΟΝΟΣ/ΝΟΝΑ της UNICEF:http://www.unicef.gr/nonos.phpΚαλό Πάσχα από τη UNICEF!

Η διοίκηση, οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές της UNICEF,
σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα, με υγεία,
ειρήνη και ευτυχία για σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Ηλίας Λυμπέρης
Γεν. Διευθυντής

Economist: Κι όμως η Ελλάδα βγήκε χαμένη από την ένταξή της στην Ε.Ε.!

Εικόνα
Η διεύρυνση της Ε.Ε. έχει υπάρξει πολύ επωφελής για όλα τα κράτη που εντάχθηκαν σε αυτήν, με μοναδική εξαίρεση την Ελλάδα, διαπιστώνει ο Economist, επικαλούμενος τα ευρήματα από πρόσφατη έρευνα, ομάδας καθηγητών ευρωπαϊκών πανεπιστημίων.

Τα στοιχεία της έρευνας των Ναούρο Κάμπος (Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου), Φαμπρίτσιο Κοριτσέλι (Paris School of Economics) και Λουίτζι Μορέτι (Πανεπιστήμιο της Πάντοβας) δείχνουν ότι το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδας κυμαίνεται σε περίπου 15% χαμηλότερο επίπεδο, από αυτό που θα βρισκόταν, εάν η χώρα δεν είχε ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση!
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έρευνα δεν περιλαμβάνονται οι επιπτώσεις της μακράς επιβολής μέτρων λιτότητας, αφού η έρευνα περιλαμβάνει δεδομένα μέχρι το 2008, δηλαδή αποτυπώνει την προ μνημονίων κατάσταση.
"Το ερώτημα, λοιπόν, είναι γιατί η Ελλάδα τα πήγε τόσο άσχημα και πόσο οι επιδόσεις αυτές συνέβαλαν στην πρόσφατη οικονομική καταστροφή", σημειώνει ο Economist. Επιχειρώντας να απαντήσει, επισημαίνει ότι &…

Την Κυριακή το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ με Χουντή, Παπαδημούλη, Σακοράφα,

Εικόνα
Δυνατά ονόματα για το ευρωψηφοδέλτιό του επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ, η κεντρική επιτροπή του οποίου συνεδριάζει την Κυριακή για να οριστικοποιήσει τουλάχιστον ένα μεγάλο αριθμό υποψηφίων – ίσως μείνουν κενές δύο με τρεις θέσεις για επιλογές έκπληξη την τελευταία στιγμή.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να δώσει με τους καλύτερους δυνατούς όρους τη μάχη και γι’ αυτό η πολιτική γραμματεία κατέληξε το βράδυ της Τετάρτης στις υποψηφιότητες του νυν ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή,Δημήτρη Παπαδημούλη και της Σοφίας Σακοράφα, που μαζί με συγκροτούν μία ισχυρή τριάδα πολιτικών στελεχών στο ευρωψηφοδέλτιο. Παπαδημούλης και Σακοράφα δήλωσαν διαθεσιμότητα για το ψηφοδέλτιο και απομένει μάλλον τυπικά η έγκριση των υποψηφιοτήτων τους, παρότι από την αριστερή πλατφόρμα υπάρχει η άποψη ότι η επιστράτευση τέτοιων στελεχών ίσως δώσει την εντύπωση πως ορισμένοι κορυφαίοι βλέπουν να απομακρύνεται το ενδεχόμενο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό αναζητούν ασφαλή διέξοδο στην ευρωβουλή.
Στόχος της ηγεσίας είναι …

Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας

Εικόνα
   Βομβαρδισμένο τοπίο το κέντρο της Αθήνας    Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και των πυροτεχνουργών του ΤΕΕΜ στο σημείο που έγινε η έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου, έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας, στην οδό Αμερικής 4.


Διάβασε περισσότερα στο: Βομβαρδισμένο τοπίο το κέντρο (pics) | gazzetta.gr
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

ΕΚΘΕΣΗ UNICEF «Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2014

Εικόνα
– ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ»
Σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού 686.000 παιδιά στη χώρα μας Μεγάλος Ραδιομαραθώνιος UNICEF: Καμιά γενιά χαμένη!    Νερό, φαγητό, υγεία για όλα τα παιδιά του κόσμου 
Αθήνα 3 Απριλίου 2014 - Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF παρουσίασε την ετήσια Έκθεση «Η Κατάσταση των Παιδιών στην Ελλάδα 2014 - Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στα παιδιά» που συντάχθηκε για λογαριασμό της σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και σκιαγραφεί την κατάσταση των παιδιών στη χώρα μας σήμερα, καθώς και το μεγάλο της ετήσιο Ραδιομαραθώνιο για τα παιδιά σε όλο τον κόσμο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Απριλίου.Στην παρουσίαση συμμετείχαν: ο Πρόεδρος της UNICEF κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος, ο Γεν. Διευθυντής κ. Ηλίας Λυμπέρης, ο καθηγητής του  Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημοσθένης Δασκαλάκης, ο Υπεύθυνος της Δημόσιας Ραδιοφωνίας κ. Θανάσης Γεωργακόπουλος, ο καθηγητής του Λεοντείου Λυκείου Ν. Σμύρνης, κ. Παντελής Ζο…

Ξεφτυλίστηκε στη Γερμανία ο Σημίτης! Δείτε το βίντεο πριν το εξαφανήσουν! Διαδώστε το...

Διεθνείς αντιδράσεις για το ξεπούλημα του Ελληνικού

Εικόνα
Εμείς εδώ τι κάνουμε; Θα τους αφήσουμε να λεηλατήσουν και να ξεπουλήσουν τον μοναδικό ελεύθερο χώρο στην Αττική;Μπετόν αρμέ και τσιμετοποίηση;Θα είμαστε άξιοι της τύχης μας αν δεν τους σταματήσουμεμε ξεσηκωμό και Λαϊκούς Αγώνες...  συντάκτες  εφημ. "Εν Αθήναις"ΤΡΙΤΗ, 1 Απριλίου 2014 της Βάλιας Μπαζού  εφημερίδα "Το Ποντίκι" 

Διεθνείς διαστάσεις έχει πάρει η αντίδραση κατά της εκποίησης του Ελληνικού αλλά και της δήθεν πρότασης ανάπτυξης που προωθούν κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ αφού 50 προσωπικότητες– αρχιτέκτοντες, πολεοδόμοι, χωροτάκτες, κοινωνιολόγοι- από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Τουρκία, την Ισπανία, τις Φιλιππίνες, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ελβετία, τη Βρετανία, τον Καναδά και την Ιαπωνία έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής το κείμενο της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό.Ήδη από τις 7 Μαρτίου που ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών την αντίθεσή τους έχουν διατυπώσει 92 συλλογικότητες από την Ελλάδα, 13 από χώρες του εξωτερικού καθώς και 50 διεθν…