Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιούνιος, 2008

Ενας στους δύο Ελληνες δεν θα κάνει διακοπές

Εικόνα
2 δισ. ευρώ «μαύρη τρύπα» στον τουρισμό...
Ολα τα στοιχεία δείχνουν 7% λιγότερες αφίξεις.

Σε ελεύθερη πτώση, που σε νούμερα μεταφράζεται σε μείωση περίπου 7% όσον αφορά τις αφίξεις και με λιγότερα έσοδα κατά τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ φαίνεται να κινείται φέτος η τουριστική κίνηση στη χώρα μας. Η κατάσταση όπως διαμορφώνεται τώρα, θυμίζει πολύ έντονα τις δύσκολες μέρες του καλοκαιριού του 2004: Οι αφίξεις ήταν μειωμένες, οι Ελληνες λόγω Ολυμπιακών είχαν περιορίσει τις διακοπές τους και ξενοδόχοι και ταξιδιωτικοί πράκτορες ανακοίνωναν ειδικές προσφορές και εκπτώσεις ακόμη και για τον Αύγουστο.


Στο παρά πέντε
Οσο για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες ενδέχεται να καταφύγουν σε μεγάλες προσφορές της τελευταίας στιγμής, σε περίπτωση που τα πακέτα που διαθέτουν μείνουν... αδιάθετα.

Η κρίση στον τουρισμό δείχνει σύμφωνα με τις κρατήσεις, να υποχωρεί προς τα τέλη Ιουλίου, αλλά και πάλι η περίοδος των 40 αυτών ημερών, μέχρι τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη, δεν αρκεί για να καλύψει τις απώλειες από την …

Δυσαρέσκεια και δυσπιστία απέναντι στον πολιτικό κόσμο καταγράφει δημοσκόπηση

Εικόνα
H εικόνα στο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009

Όχι» σε όλους!
Δυσαρέσκεια και δυσπιστία απέναντι στον πολιτικό κόσμο καταγράφει δημοσκόπηση

Αθήνα:
Καταλυτικά επιδρά στο πολιτικό σκηνικό η υπόθεση της Siemens, εντείνοντας τη δυσπιστία απέναντι στο σύνολο του πολιτικού κόσμου, όπως φανερώνει δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για Το Βήμα της Κυριακής.
H συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το θέμα της Siemens πλήττει το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του και τα δύο μεγάλα κόμματα (53,3% και 25,9% αντιστοίχως, σύνολο 79,2%) αντί τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτό (17,9%).
Παράλληλα, επικρατεί απαισιοδοξία ότι τελικώς «η υπόθεση θα κουκουλωθεί» (80,2%) και ότι οι εξεταστικές επιτροπές «οδηγούν τελικά σε κουκούλωμα των υποθέσεων» (78,9%).
Σε αυτό το πλαίσιο, η δύναμη των δύο μεγάλων κομμάτων -βάσει ερωτήματος για τις Ευρωεκλογές- φαίνεται να εξασθενεί, ενώ στάσιμα εμφανίζονται και τα μικρότερα κόμματα.
Έτσι, στο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου στις ευρ…

Γραφείο (ταλαιπωρίας) για ξένους εργαζόμενους... για άδειες παραμονής στο Δήμο Αθηναίων

Εικόνα
Μια φωτογραφία αξίζει χίλιες λέξεις...Καθημερινό μαρτύριο για χιλιάδες άτυχα παιδιά που επιλέξανε την χώρα μας για μια καλύτερη τύχη.
Εμείς τι περισσότερο να πούμε... καθημερινά πάνε στις 3.00 τα ξημερώματα για να πιάσουνε σειρά με μωράκια στην αγκαλιά και με 38 βαθμούς πάνω από τα κεφάλια τους.
Ο Δήμος Αθηναίων που είναι υπεύθυνος γι' αυτή την κατάσταση πρέπει να διορθώσει τα "κακώς κείμενα" για μια πιο ανθρώπινη αντιμετώπιση των συνανθρώπων μας.
Γιατί ειλικρινά αυτή η κατάσταση δεν μας τιμά ούτε σαν χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά ούτε σαν ανθρώπους "πολιτισμένους".
Θα επανέλθουμε με μαρτυρίες αυτών των ανθρώπων που τους ταλαιπωρούν για τα αυτονόητα.

Αλέξης Τσίπρας: "Η σημερινή Ευρώπη, ανέφερε, προκαλεί δυσπιστία και ανασφάλεια"

Εικόνα
Διαφάνεια ζητά ο Αλέξης Τσίπρας
Ο κάθε Έλληνας, η κάθε Ελληνίδα, όλοι οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν ποιοι τα πήραν, πώς τα πήραν, πώς λειτουργούσε όλο αυτό το κύκλωμα διανομής μαύρου πολιτικού χρήματος στα μεγάλα κόμματα στη χώρα μας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ σχετικά με την υπόθεση της Siemens.
Ο κ.Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι "στη Γερμανία έχουν προχωρήσει οι έρευνες και έχει διαλευκανθεί μια δύσκολη υπόθεση διότι υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που, όχι μόνο αφήνει ελεύθερη τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, αλλά τη διευκολύνει κιόλας. Δεν υπάρχει αυτός ο απαράδεκτος νόμος περί ευθύνης υπουργών, που παραγράφει τις ποινικές τους ευθύνες μετά το πέρας της πενταετίας.
Στην Ελλάδα τα πράγματα δεν είναι έτσι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι ο Εισαγγελέας του Άρειου Πάγου κ. Σανιδάς και ο Υπ. Δικαιοσύνης κ. Χατζηγάκης έσπευσαν πριν μια εβδομάδα και πριν την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας να πουν ότι δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων".


Συνέντευξη Αλέκου Α…

Οι «χαζές» μύγες ζουν περισσότερο

Εικόνα
Η ανάπτυξη του εγκεφάλου ίσως αφαιρεί πολύτιμα αποθέματα ενέργειας από τις υπόλοιπες ζωτικές λειτουργίες

Του ΣΠΥΡΟΥ ΜΑΝΟΥΣΕΛΗ
ΒΙΟΛΟΓΙΑ«Μη στύβεις το μυαλό σου αν θες να ζήσεις εκατό χρόνια»। Την αλήθεια αυτής της αρχαιότατης συμβουλής φαίνεται να επιβεβαιώνει η έρευνα μιας ομάδας βιολόγων του Πανεπιστημίου της Λοζάνης, στην Ελβετία. Οι ερευνητές που επικεντρώθηκαν στη λεπτομερή μελέτη της συμπεριφοράς ενός από τα πιο ενοχλητικά έντομα, της μύγας, κατέληξαν στο εξής εκπληκτικό συμπέρασμα: Οσο μικρότερη είναι η εγκεφαλική δραστηριότητα αυτών των εντόμων, τόσο μεγαλύτερο είναι το προσδόκιμο ζωής τους. Με άλλα λόγια, οι «χαζές» μύγες ζουν περισσότερο από τις «έξυπνες».Το ότι είναι πονηρές, ταχύτατες και αφόρητα ενοχλητικές ήταν ήδη γνωστό σε όλους. Αυτό που μέχρι σήμερα αγνοούσαμε, και το οποίο αποτέλεσε το αντικείμενο της έρευνας των Ελβετών επιστημόνων, ήταν το αν διαθέτουν και κάποια μορφή νοημοσύνης. Πράγματι, οι εξελικτικοί βιολόγοι Tadeusz Kawechi και Joep Burger επιβεβαίωσαν πειραματ…

Μπουρλότο στο Φεστιβάλ από τον δήμαρχο Αθηναίων

Περί δήθεν ακαταλληλότητα του θεάτρου
ΞΑΦΝΙΚΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟΝ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟ

Των ΝΑΤΑΛΙ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ*
Πρωτοφανές! Χθες, ξαφνικά, λίγες ώρες πριν από το sold-out συναυλιακό διήμερο με τον διάσημο Βρετανό τραγουδοποιό Τζέιμς Μπλαντ, το θέατρο του Λυκαβηττού σφραγίστηκε από τη Δημοτική Αστυνομία κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης!
Τα 20 χρόνια του στο τραγούδι γιόρτασε με διπλή συναυλία στον Λυκαβηττό (3, 4 Ιουνίου) ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Τότε ο δήμος κοιμόταν; Αν δεχτούμε, φυσικά, όσα υποστηρίζει για τη δήθεν ακαταλληλότητα του θεάτρου
Ιθύνων νους ο Δήμος Αθηναίων, που προφασίστηκε λόγους ασφαλείας. Βέβαια, είναι ανεξήγητο γιατί ο δήμος αποφάσισε στο... και πέντε να κάνει το «καθήκον» του ως μη όφειλε: η απόφαση στηρίχτηκε σε «ληξιπρόθεσμο» έγγραφο της, ιδιοκτήτριας του θέατρου, Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων περί ανάγκης μελέτης ελέγχου για τη στατική επάρκεια των κερκίδων. Μόνο που η σχετική επιστολή της προς το Ελληνικό Φεστιβάλ (που νοικιάζει τον χώρο, έχοντας την ευθύνη …

5η έκθεση Βιβλίου του Δήμου Βύρωνα

Εικόνα
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Βύρωνα διοργανώνει την 5η έκθεση Βιβλίου, από 18 - 25 Ιουνίου, στο πάρκο Καραολή & Δημητρίου, με ενδιαφέροντα δρώμενα για μικρούς και μεγάλους και τη συνεργασία ιδιοκτητών βιβλιοπωλείων του Δήμου।

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη (18/6) στις 8.30 μ.μ. από το δήμαρχο Νίκο Χαρδαλιά και την πρόεδρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαρία Κοκκίνου, η οποία στο σύντομο χαιρετισμό της θα αναφερθεί στη διαχρονική αξία του βιβλίου ως μέσου μεταφοράς στο απολαυστικό ταξίδι της γνώσης και της διασκέδασης.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε:
«Υπάρχουν πολλοί τρόποι να διαλέξεις ένα βιβλίο. Από το όνομα του συγγραφέα, από τον τίτλο, από το θέμα, από το εξώφυλλο, από κριτικές…
Αυτό που τελικά, όμως, έχει σημασία είναι η διάθεση να διαβάζουμε, να ανακαλύπτουμε κάθε φορά κόσμους άλλους, ιστορικούς, φανταστικούς, μαγικούς, επιστημονικούς...
Αυτό που έχει σημασία είναι το ταξίδι.
Σε κάποιους αρέσουν τα βιβλία από δεύτερο χέρι, κάποιοι δε θέλου…

NAΣΤΙΑ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ μια αγαπημένη συντρόφισα

Εικόνα
NAΣΤΙΑ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ
1967-2008

Χάσαμε μια αγαπημένη συντρόφισα। Η Νάστια πέθανε ξαφνικά την Τρίτη 10 Ιούνη το βράδυ στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν. Ένα ανεύρυσμα την είχε χτυπήσει πριν λίγες μέρες. Η Νάστια ήταν ένα ξεχωριστό παράδειγμα συντρόφισας, που έκανε όλους μας περήφανους για το ρόλο που παίζουν οι γυναίκες στο ΣΕΚ. Οργανωμένη εδώ και χρόνια στην πάλη για την επανάσταση και το Σοσιαλισμό, βοήθησε τις περιφέρειες αρχικά του Πειραιά και στην συνέχεια των Βορείων Προαστείων να οικοδομηθούν. Τη θυμόμαστε πάντα στα τριήμερα του Μαρξισμού να βοηθάει με τις ομιλίες στην κατανόηση της οικονομικής θεωρίας του Μαρξ. Ηταν πολλές φορές υποψήφια στα ψηφοδέλτια της Αντικαπιταλιστικής Συμμαχίας, της Συμμαχίας για την Υπερνομαρχία, της ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α. και της Πρωτοβουλίας ΓΕΝΟΒΑ στις εκλογές του σωματείου της στους λογιστές. Πρωτοπόρα στο νέο κίνημα, βρέθηκε στην Πράγα, στη Γένοβα, στις 15 Φλεβάρη με τη Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο από το ξεκίνημά της. Δούλεψε για την επιτυχία του Ευρωπαϊκού Κοινων…

Δύσκολα τα πράγματα για τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ...

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ Στα άδυτα της Λέσχης
Tου ΜΙΧΑΛΗ ΜΗΤΣΟΥ mmitsos@dolnet।gr
Δύσκολα τα πράγματα για τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Όχι μόνο οι μεγάλες εφημερίδες δεν έγραψαν τίποτα φέτος για την ετήσια σύνοδό της, αλλά και ένα εξέχον στέλεχός της αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την ομάδα του Μπάρακ Ομπάμα. Διπλό πλήγμα για την οργάνωση που διοικεί μυστικά τον πλανήτη από τα παρασκήνια. Ή μήπως όλα αυτά έχουν στόχο να θολώσουν τα νερά και να μπερδέψουν όσους προσπαθούν να αποκαλύψουν την παγκόσμια συνωμοσία; Η 56η σύνοδος της Λέσχης έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Σαντιγύ της Βιρτζίνια, δέκα χιλιόμετρα από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Ουάσινγκτον....

* εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" 14.6.08

408.900.000 ΔΡΧ. ΠΕΤΑΞΕ Η ΕΡΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΝΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ...

Kαι στην πρώην του εφημερίδα έστειλε επιστολή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ ΑΕ, Χρήστος Παναγόπουλος, προκειμένου να απαντήσει σε άρθρο του Παντελή Μπουκάλα για τα νέα σήματα της ΕΡΤ!
Εκείνο δε που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση είναι η τελευταία παράγραφος του πρώην διευθυντή σύνταξης της Καθημερινής και η έμμεση αναφορά που κάνει μαζί με ένα λογοπαίγνιο για... παντελή άγνοια ενός ανθρώπου που είναι από τους πιο σοβαρούς αρθρογράφους του ελληνικού Τύπου...
Το κυριότερο, απευθύνεται με αυτόν τον τρόπο σε ένα πρόσωπο το οποίο συναντούσε στους ορόφους του Νέου Φαλήρου επί χρόνια ο πρώην διευθυντής σύνταξης της Καθημερινής και δημοσίευε τα άρθρα του όλα αυτά τα χρόνια!
Η επίμαχη αναφορά τού επί χρόνια στελέχους της Καθημερινής απευθύνεται στον σημερινό διευθυντή του Αλέξη Παπαχελά, ορίζοντας πώς θα πρέπει να ασκεί τον δημοσιογραφικό έλεγχο: «Φυσικά δικαιούται ο καθένας να έχει τις προσωπικές τ…

«Οσμή συγκάλυψης και στην πολύκροτη υπόθεση πιθανού εντοπισμού Ελλήνων φοροφυγάδων στην διαβόητη «μαύρη» λίστα των μεγαλοκαταθετών του Λίχτενστάιν!»

Εικόνα
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών και Δικαιοσύνης

Θέμα: «Οσμή συγκάλυψης και στην πολύκροτη υπόθεση πιθανού εντοπισμού Ελλήνων φοροφυγάδων στην διαβόητη «μαύρη» λίστα των μεγαλοκαταθετών του Λίχτενστάιν!»

Είναι πάγια πρακτική της κυβερνώσας παράταξης να καταφεύγει συχνά πυκνά σε βαρύγδουπες ανειλικρινείς εξαγγελίες εντυπωσιασμού, που λειτουργούν ως προκάλυμμα για το γεγονός ότι η Κυβέρνηση Καραμανλή είναι ανίκανη, άβουλη και απρόθυμη να ελέγξει μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που φοροδιαφεύγοντας κερδοσκοπούν εις βάρος των δημοσίων εσόδων και του Ελλήνων πολιτών. Με δεδομένη, λοιπόν, την προφανή πια τακτική αυτή της Κυβέρνησης και επειδή εδώ και μήνες καμία ενημέρωση δεν έχει λάβει η Βουλή ή η κοινή γνώμη για την πορεία της πολυδιαφημισμένης επιχείρησης του Υπουργείου Οικονομικών για τον εντοπισμό Ελλήνων φοροφυγάδων στη «διαβόητη» λίστα των μεγαλοκαταθετών του Λιχτενστάιν δημιουργείται έντονος προβληματισμός σχετικά με την Κυβερνητική σιωπή και σε αυτό το κρίσιμο …

Μοίρασαν τρόφιμα σε διερχόμενους στη λαϊκή

Εικόνα
Νέα κλοπή... διαμαρτυρίας σε σουπερμάρκετ της Αθήνας
ΑΠΕ
Δεύτερο περιστατικό κλοπής ως διαμαρτυρία κατά της ακρίβειας. Ομάδα ατόμων που σύμφωνα με την αστυνομία ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο έκανε επιδρομή σε δύο σουπερμάρκετ στον Αγιο Παντελεήμονα και στη συνέχεια μοίρασε τα κλεμμένα τρόφιμα σε κοντινή λαϊκή αγορά.
Παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί στα τέλη Μαΐου στα Εξάρχεια. Τότε είχαν μάλιστα πετάξει και φέιγ βολάν με συνθήματα κατά της ακρίβειας.
Αυτή τη φορά, οι δράστες μπήκαν στο σουπερμάρκετ DIA, στη διασταύρωση Κολοφώνος και Αχαρνών, και στο κατάστημα Βερόπουλος, στη διασταύρωση Περγάμου και Ρεμούνδου. Γέμισαν καρότσια με τρόφιμα, έφυγαν χωρίς να πληρώσουν και στη συνέχεια άρχισαν να τα μοιράζουν στην παρακείμενη λαϊκή αγορά.
Όταν αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο τράπηκαν σε φυγή, αφήνοντας πίσω τα κλοπιμαία.

Για τη Διάσωση του Ελαιώνα...

Εικόνα
Την Τρίτη, στις 27 Μαΐου το βραδάκι πραγματοποιήθηκε από το Forum Αγορά Ιδεών (http://www.agoraideon.gr) ημερίδα με θέμα "Αστική ανάπτυξη και αναπλάσεις υποβαθμισμένων περιοχών". Ναι, ναι... Σωστά πήγε το μυαλό σας। Για την "ανάπλαση" του Ελαιώνα κουβέντιαζαν.
Προσωπικά το Forum αυτό δεν το είχα υπόψη μου και μόνο ο τίτλος του "Αγορά ιδεών" μου έφερε ανατριχίλα. Από το σάιτ τους έμαθα ότι "αποτελεί ένα διαδικτυακό τόπο με πολλαπλές λειτουργίες και επιλογές, σταθερά προσανατολισμένο στην κατεύθυνση της ανάδειξης, προβολής και προώθησης νέων καινοτομικών, ριζοσπαστικών ιδεών και τάσεων, προτάσεων και πρακτικών σε ένα ευρύ φάσμα της δημόσιας ζωής". Ομολογώ ότι δεν έγινα σοφότερη περί των στόχων του.
Φαντάστηκα όμως τον άμεσο στόχο που εξυπηρετούσε η συγκεκριμένη ημερίδα βλέποντας το πάνελ. Σύσσωμη η ηγεσία του ΠΑΟ, με το νέο της διευρυμένο σχήμα, και ο κ. Σκυλακάκης, δεξί χέρι της κας Μπακογιάννη στο Δήμο και νυν γ.γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και…

«Ανοιχτές» φυλακές στο ΜΠΑΣΤΟΪ, ΟΣΛΟ

Εικόνα
Πλανήτης ΓΗ

Παλιά ο Λαρς πουλούσε ναρκωτικά και ξυλοκοπούσε άτομα. Πριν από δύο χρόνια συνελήφθη με 360 γραμμ. χασίς και καταδικάστηκε σε τεσσεράμισι χρόνων φυλάκιση. Αρχικώς οδηγήθηκε σε ίδρυμα υψίστης ασφαλείας στο Οσλο, αργότερα μεταφέρθηκε στο νησί των 2,6 τετρ. χλμ., το Μπαστόι, καταμεσής στο φιορδ του Οσλο. Εδώ δεν υπάρχουν φράχτες, κάγκελα και κελιά, αλλά ένα γραφικό αγρόκτημα με οικισμό ξύλινων κτιρίων, μια εκκλησία από κόκκινα τούβλα κι ένα μπακαλικάκι. Εδώ, μαζί με άλλους 114 συγκρατούμενους, που φροντίζουν κότες, άλογα, χοίρους, ο Λαρς εκτίει την ποινή του. Μία ποινή αλλιώτικη από τις άλλες αλλού.

Η φυλακή στο Μπαστόι δεν έχει πολλά κοινά με τις άλλες πέντε «ανοιχτές» φυλακές της Νορβηγίας. Εδώ οι κρατούμενοι έχουν αναλάβει εργασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ στον ελεύθερο χρόνο τους μπορούν να επιλέξουν διάφορα σπορ. Επιπλέον, οι φρουροί είναι άοπλοι και ο διευθυντής τούς φέρεται μάλλον σαν προστατευτικός ψυχοθεραπευτής παρά ως επικεφαλής σωφρονιστικού ιδρύματοςΗ φυλακ…

Σύμβουλοι Επικρατείας «αδειάζουν» Βουλγαράκη για την κατεδάφιση των κτιρίων στην Ακρόπολη

Εικόνα
Την ακύρωση της υπουργικής απόφασης και της σχετικής γνωμοδότησης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου με τις οποίες επιτρέπεται η κατεδάφιση δύο διατηρητέων κτιρίων στον πεζόδρομο της Δ. Αρεοπαγίτου ζήτησαν οι εισηγητές Ι. Μαντζουράνης και Αικατερίνη Σακελλαροπούλου κατά τη συζήτηση της υπόθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ο Γ. Βουλγαράκης ως υπουργός Πολιτισμού είχε εγκρίνει την κατεδάφιση των κτιρίων, με το σκεπτικό ότι εμποδίζουν την ελεύθερη θέαση ανάμεσα στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης και τον Ιερό Βράχο. Σύμφωνα, όμως, με τους εισηγητές, η υπουργική απόφαση είναι πλημμελώς αιτιολογημένη, καθώς δεν έχει αξιολογήσει επαρκώς τη βασική αρχή του πρόσφατου αρχαιολογικού νόμου 3078/02, που επιδιώκει την ανάδειξη της διαχρονικής διάστασης της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ισότιμη αντιμετώπιση αρχαίων και νεότερων μνημείων.
Β.ΦΩΤ.

*εφημερ. "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"

Σε κατάσταση αμόκ "ζουν" τελευταία οι κάτοικοι στο κέντρο της Αθήνας...

Εικόνα
Ράβε-ξήλωνε
Σε κατάσταση αμόκ ζουν τελευταία οι κάτοικοι στο κέντρο της Αθήνας με τα έργα «ράβε-ξήλωνε, δουλειά να μη σου λείπει», που λέει και ο λαός.
Κομπρεσέρ, μπουλντόζες, φορτηγά και άλλα ακόμη «βομβαρδιστικά» μηχανήματα έχουν μετατρέψει δρόμους σε «ναρκοπέδια». Πάνω από τέσσερις μήνες «βομβαρδίζουν» 70 μέτρα πεζοδρόμιο στην οδό Κανάρη στο Κολωνάκι και ακόμη τελειωμό δεν έχει. Οσοι εργάζονται στην περιοχή ή την επισκέπτονται για δουλειές ζουν ένα μαρτύριο. Το ίδιο συμβαίνει στην Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου, στην Πινδάρου και αλλού.
Καλά είναι τα έργα, αλλά κάποτε πρέπει και να τελειώνουν. Ελεος.
Γ.ΚΑΝ.

**********
Θα τον ακούσει;
Την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, την προμήθεια του ειδικού εξοπλισμού, καθώς και την εκπόνηση του οργανογράμματος άμεσα, για να λειτουργήσει το Κέντρο Στήριξης Ατόμων με Αναπηρία στον οικισμό Κελιά του Δήμου «Νίκος Καζαντζάκης», έφερε με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου.
Η λειτουργία του Κέντρου, το οποίο τόσο έχει ανάγκ…