............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ψηφίστε τώρα ΟΧΙ στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών!

Όχι στους πλειστηριασμούς ακινήτων των υπερχρεωμένων Ελλήνων! Ενώνουμε την φωνή μας με αυτή της ΕΚΠΟΙΖΩ ενάντια στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών!

Ψηφίστε τώρα ΟΧΙ στην απελευθέρωση 
των πλειστηριασμών!
 http://bit.ly/19OdGzn


~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ενώνουμε την φωνή μας με αυτή της ΕΚΠΟΙΖΩ ενάντια στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών! Δεν θα επιτρέψουμε να βρεθούν χιλιάδες οικογένειες στον δρόμο ενώ θα οφείλουν ακόμα στις τράπεζες χρήματα για το ακίνητο που έχασαν και πρέπει να ξεπληρώσουν! Δεν θα επιτρέψουμε να κινδυνεύσουν χιλιάδες μικροεπιχειρηματίες να χάσουν, όχι μόνο την κατοικία τους, αλλά και την επαγγελματική τους στέγη, οδηγούμενοι οριστικά στο περιθώριο της ζωής! Λέμε ΟΧΙ στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών για τα επόμενα 3 χρόνια! Λέμε ΟΧΙ στην πώληση επισφαλών δανείων σε ξένες εταιρείες. Απαιτούμε από την κυβέρνηση την λήψη άμεσων μέτρων για τις ρυθμίσεις των χρεών βάσει των πραγματικών δυνατοτήτων των οφειλετών. Join your voice with ours and sign our petition! Together… 

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Έρευνα: Οι Έλληνες είναι ο λιγότερο ευτυχισμένος λαός της Ευρώπης

Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2013 11:18  UPD

ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο λιγότερο ευτυχισμένος λαός της Ευρώπης είναι οι Έλληνες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη για λογαριασμό των Γερμανικών Ταχυδρομείων και δημοσιεύεται από το οικονομικό περιοδικό «Wirtschaftswoche». Στον αντίποδα, οι πιο ευτυχισμένοι είναι οι Δανοί.
Στην ετήσια μελέτη «Ατλας της Ευτυχίας», οι γερμανοί επιστήμονες Μπερντ Ραφελχούσεν και Ρενάτε Κέχερ, επισημαίνουν ότι το χάσμα μεταξύ των Ευρωπαίων διευρύνεται πλέον και σε ό,τι αφορά την ευτυχία. Ποτέ, όπως τονίζουν, από το 2002 που πραγματοποιήθηκε η πρώτη μελέτη, η διαφορά μεταξύ των χωρών της Ευρώπης δεν υπήρξε μεγαλύτερη. Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ Ελλάδας και Δανίας η διαφορά βρισκόταν τότε στις 3,4 μονάδες, ενώ σήμερα έχει διευρυνθεί στις 5,5 μονάδες.
Στην έρευνα συμμετέχουν κάθε χρόνο 3.000 Ευρωπαίοι, οι οποίοι απαντούν σε ερωτήσεις για την προσωπική τους κατάσταση, την οποία αξιολογούν οι ίδιοι, σε κλίμακα από 0 μονάδες (πολύ δυσαρεστημένος) ως 10 μονάδες (πολύ ευχαριστημένος).
Το 2007 η Ελλάδα είχε βαθμολογηθεί με 5,7 μονάδες, ενώ σήμερα περιορίζεται στις 3,4. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στις υπόλοιπες χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση, όπου ο βαθμός «ευτυχίας» μειώθηκε αισθητά. Αντιθέτως, κατά το ίδιο διάστημα αυξήθηκε ο βαθμός «ευτυχίας» για τους λαούς των χωρών της Βαλτικής.
______________
Πηγή: ΑΜΠΕ

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Tα OXI του ΣHMEPA

  Άρθρα γνώμης  



• Λαοί χωρίς μνήμη χάνουν την ταυτότητά τους
• O,τι αξίζει, κερδίζεται με κόπο και θυσίες από λαούς που προτάσσουν το αύριο απέναντι στο σήμερα
• Tο εμείς απέναντι στο εγώ
• Tην αξιοπρέπεια απέναντι στην ιδιοτέλεια
H σημερινή ημέρα έχει χαραχθεί βαθιά στη συνείδηση της ελληνικής ψυχής ως ημέρα δόξας και τιμής. H 28η Oκτωβρίου δικαιωματικά ανήκει στις πιο λαμπρές σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας μας.
Aισθήματα όπως εθνική υπερηφάνεια, ομοψυχία, αδούλωτο φρόνημα, εθνική αυτοπεποίθηση και βαθύτατη συγκίνηση, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το σημερινό εορτασμό.
H ετήσια επανάληψη μπορεί όντως να κουράζει όσους έχουν βαρεθεί να ακούνε τα ίδια και τα ίδια, λόγια μεγάλα, λόγια συγκινητικά, που χαίρονται να τα ακούνε αλλά δεν τα πολυκαταλαβαίνουν.
H δική μας απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι ο εορτασμός των εθνικών επετείων με παρελάσεις και γιορτές είναι ξεπερασμένος και δίνει την εντύπωση προς τα έξω ενός τριτοκοσμικού κράτους είναι ξεκάθαρη.
H επέτειος της 28ης Oκτωβρίου του 1940 είναι πρέπον και ωφέλιμο να εορτάζεται για τους παρακάτω λόγους:
- Γιατί πρόκειται για κάτι το  υπερφυσικό, το ασύνηθες. Στα βουνά της Πίνδου οι πρόγονοί μας αποδείχθηκαν υπεράνθρωποι, καθώς, αν και ολιγάριθμοι, χωρίς επαρκή πολεμοφόδια, μεγαλούργησαν.
- Γιατί οι επικές νίκες μας στην Kορυτσά κι αλλού είναι ο συνδετικός κρίκος με το ένδοξο παρελθόν μας. Eίναι η απόδειξη της ελληνικότητάς μας, αφού μας θυμίζουν τα ανάλογα «μολών λαβέ» της φυλής μας μπροστά στους εκάστοτε «βαρβάρους» (εισβολείς).
- Γιατί είναι ένα μεγάλο δίδαγμα στις νέες γενιές: μια αδικία όσο μεγάλη, όσο καλοστημένη κι αν είναι, δεν πρέπει να μας τρομάζει στη ζωή μας, όταν έχουμε πίστη βαθιά στα εθνικά μας ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.
- Γιατί είναι το παράδειγμα αυτοθυσίας και ομοψυχίας του ελληνικού λαού. Στην κρίσιμη στιγμή, λοιπόν, στη στιγμή του «νυν υπέρ πάντων ο αγών», ο στρατιώτης του αλβανικού μετώπου δεν πολεμούσε για την προσωπική του δόξα και την υστεροφημία, αλλά πολεμούσε για τη μάνα του, τα αδέλφια, τη γυναίκα του και τα παιδιά του, ξεχνώντας το «εγώ» και ευρισκόμενος στο «εμείς».
- Γιατί αναδεικνύεται η ελληνική παλικαριά, το αίσθημα της τιμής, το ελληνικό φιλότιμο η ελληνική τρέλα, όπως φάνταζε σε μερικούς, στην αρχή τουλάχιστον, η άρνηση των Eλλήνων να υποταχθούν στην υπεροπλία του εχθρού.
- Γιατί αποδεικνύει ότι ο ηρωϊσμός μπορεί να γεννηθεί από το τίποτα, φτάνει να υπάρχει ιστορική μνήμη και η ψυχή να τρέφει μέσα της την παράδοση. Oπως αναφέρεται σε μαρτυρία φαντάρου, «η γενιά του σαράντα δε φαντάστηκε ποτέ τον εαυτό της ήρωα. Hρθαν όλα τόσο αυθόρμητα και φυσικά».
TA ΔIKA MAΣ OXI, ΣHMEPA
Tο «Oχι» του Σαράντα αξίζει να μνημονεύεται και να εορτάζεται λαμπρά, γιατί φέρνει στο προσκήνιο τα δικά μας «Oχι».
«Oχι» να βροντοφωνάξει η νέα γενιά στις σύγχρονες μορφές δεσποτισμού και υποδούλωσης των λαών.
«Oχι» στην περιφρόνηση της παράδοσής μας και την παραχάραξη της εθνικής μας ταυτότητας.
«Oχι» στην τυφλή και δουλική υιοθέτηση ξένων προτύπων.
«Oχι» στην υπονόμευση παραδοσιακών θεσμών, όπως είναι η οικογένεια και η εκκλησία.
«Oχι» στην αποδυνάμωση και το κλείσιμο του σχολείου της ελληνικής δυσπρόσιτης υπαίθρου.
«Oχι» στη υπογεννητικότητα και στον εφησυχασμό του «καναπέ» και στην αποχαύνωση της τηλεόρασης.
Δε φτάνει, όμως, μόνο η άρνηση. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε στο «Oχι». Tο βαθύτερο πνεύμα του Σαράντα δεν πρέπει να μας εμπνέει μόνο σε ώρες πολέμου ή κινδύνου, αλλά και στις ειρηνικές εκδηλώσεις και στις αναγεννητικές προσπάθειες του Eθνους.
O Hρόδοτος έλεγε ότι οι μαλθακές συνθήκες φτιάχνουν μαλθακούς λαούς. H σημερινή επέτειος μας υπενθυμίζει πως, ό,τι αξίζει στη ζωή κερδίζεται με πολύ κόπο και πολλές θυσίες, από λαούς που ξέρουν να προτάσσουν το αύριο απέναντι στο σήμερα, το εμείς απέναντι στο εγώ, την αξιοπρέπεια απέναντι στην ιδιοτέλεια, και στον πόλεμο και στην ειρήνη.
Mακάρι η θυσία των προγόνων μας να μας βρει άξιους κληρονόμους της και το αίμα που έχυσαν στο χιόνι και στο χώμα πάντοτε να συγκινεί τις ψυχές μας και να κατευθύνει σωστά τα βήματά μας.
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~


Tα OXI του ΣHMEPA

Ένα βαθιά στοχαστικό κείμενο για την επέτειο της 28ης Oκτωβρίου που εκφωνήθηκε την ημέρα της επετείου
από την Aλεξάνδρα Kολοβού φιλόλογο του λυκείου Aρεόπολης. Tο κείμενο που διαφεύγει από τις συνήθεις ηρωϊκές κορώνες συνέγραψαν ο κ. Bασίλειος Bασιλείου και η κ. Aλεξάνδρα Kολοβού και αποτελεί πρότυπο λιτού αποτελεσματικού λόγου.

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ο. Ελύτης ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ - Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ Μ. Κατράκης



... Νύχτα πάνω στη νύχτα βαδίζαμε ασταμάτητα, ένας πίσω απ' τον 
άλλο, ίδια τυφλοί. Με κόπο ξεκολλώντας το ποδάρι από τη λάσπη,
όπου, φορές, εκαταβούλιαζε ίσαμε το γόνατο. Επειδή το πιο συχνά
ψιχάλιζε στους δρόμους έξω, καθώς μες στην ψυχή μας. Και τις λίγες 
φορές όπου κάναμε στάση να ξεκουραστούμε, μήτε που αλλάζαμε 
κουβέντα, μονάχα σοβαροί και αμίλητοι, φέγγοντας μ' ένα μικρό δα-
δί, μία μία εμοιραζόμασταν τη σταφίδα. 
Ή φορές πάλι, αν ήταν βολε- 
το, λύναμε βιαστικά τα ρούχα και ξυνόμασταν με λύσσα ώρες πολ- 
λές, όσο να τρέξουν τα αίματα. Τι μας είχε ανέβει η ψείρα ως το λαι-
μό, κι ήταν αυτό πιο κι απ' την κούραση ανυπόφερτο. Τέλος, κάποτε 
ακουγότανε στα σκοτεινά η σφυρίχτρα, σημάδι ότι κινούσαμε, και 
πάλι σαν τα ζα τραβούσαμε μπροστά να κερδίσουμε δρόμο, πριχού
ξημερώσει και μας βάλουνε στόχο τ' αεροπλάνα. 
Επειδή ο Θεός δεν
κάτεχε από στόχους ή τέτοια, κι όπως το 'χε συνήθειο του, στην ίδια
πάντοτε ώρα ξημέρωνε το φως...

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Πανευρωπαϊκή εκστρατεία ενημέρωσης για την εύρεση της οικογένειας της τετράχρονης που βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά.


                                                                       Aθήνα, 18 Οκτωβρίου 2013

Με αφορμή την εύρεση τετράχρονου ξανθού κοριτσιού σε έρευνα της αστυνομίας σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Φαρσάλων Λάρισας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανακοινώνει ότι η μικρή κατόπιν εντολής του εισαγγελέα Λάρισας, θα μείνει σε σπίτι του Οργανισμού.

Η παρουσία του τετράχρονου ξανθού κοριτσιού στον καταυλισμό καθώς και οι αντιφάσεις στην κατάθεση των «φερόμενων» ως γονέων, κέντρισαν το ενδιαφέρον της αστυνομίας η οποία ζήτησε να πραγματοποιηθεί λήψη βιολογικού δείγματος DNA. Από τα αποτελέσματα των εξετάσεων προέκυψε ότι δεν πρόκειται για βιολογικό τους παιδί και ασκήθηκε σε βάρος τους ποινική δίωξη. Το γεγονός κινητοποίησε το μηχανισμό της Πολιτείας, και έπειτα από εισαγγελική παρέμβαση το παιδί  αποφασίστηκε να μείνει σε σπίτι του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέχρι την εύρεση των βιολογικών του γονέων.

Ο οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία προέβει άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κινητοποίηση και ενημέρωση όλων των αρμόδιων φορέων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα εξαφανισμένα και σεξουαλικά κακοποιημένα παιδιά (MCE), Διεθνές Κέντρο για τα εξαφανισμένα και θύματα εκμετάλλευσης παιδιά  (ICMEC)) με στόχο την ενημέρωση για την αναζήτηση των γονέων του τετράχρονου κοριτσιού.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνεχίζει την προσπάθεια αναζήτησης της οικογένειας του τετράχρονου κοριτσιού απευθύνοντας έκκληση για την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του κοινού.


Για περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού», Νάταλι Καρακιουλάφη, 210-33061406936-523039




Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Η παλιά Αθήνα… μέσα από τα κείμενα των μεγάλων λογοτεχνών μας



Η παλιά Αθήνα… Το ρομαντικό κομμάτι του 19ου αιώνα… Μίας πόλης που θαυμάζουμε, νοσταλγούμε κι αγαπάμε πλέον μόνο μέσα από τα κείμενα των μεγάλων λογοτεχνών μας.


Του Σταύρου Ζαγκανά

Θλίβομαι και δακρύζω πραγματικά με οτιδήποτε μου θυμίζει την όμορφη, ανθρώπινη, Ελληνοπρεπή, ρομαντική, και συναισθηματική παλιά Αθήνα.

Δακρύζω είτε όταν βλέπω φωτογραφίες, είτε ακούω τραγούδια της εποχής...

Και αποτελεί «έγκλημα» που κάποιοι άφρονες κατεδάφισαν παλιά πανέμορφα κτίρια, που θα φρέσκαραν τη μνήμη μας με τα ωραία παλιά και θα έδιναν και μια συνέχεια, συνοχή και σεβασμό του παλαιότερου συγκρινόμενου με το νεότερο…



Κάποια γειτονιά της Αθήνας με φόντο τον Λυκαβηττό




1930 - Κηφισιά - Πλατεία Πλατάνου - Τροχονόμος




Δεκαετία 1930 - Δημοτικό Θέατρο (νυν Πλατεία Κοτζιά) 
- Κατεδαφίστηκε 1939!!!




Αρχές 1900 - Βίλλα Μαργαρίτα 
- Γωνία Μεσογείων και Βασιλίσσης Σοφίας
 (Ιδιοκτησία Ευστ. Λάμψα)




Οδός Μιχαλακοπούλου - Δεκαετία 1960




Πλατεία Ομονοίας - 1930


Η Αθήνα το 1900!




Οδός Πανεπιστημίου - 1937




Οδός Σταδίου - 1930




Πλάκα - 1919




Κιν/φος "Ορφεύς" - Λεωφ Βουλιαγμένης - 1935




Γωνία Αθηνάς και Ερμού - 1906




Μ0ναστηράκι - 1950




Ο παλιός σταθμός της Ομόνοιας - 1925




Οδός Ερμού - 1912




Τα Αναφιώτικα - 1920




Αλυσίδα (τέρμα Πατησίων) - 1897




Ο παλιός σταθμός του Φαλήρου - 1920




Άγιος Κοσμάς, Αεροδρόμιο Αθήνας - 1890




Οδός Αθηνάς - 1958




Οδός Αιόλου - 1951




Κολωνάκι - 1911




Θησείο - 1875


_____________________

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΕΚΠΟΙΖΩ - Καμπάνια ενάντια στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. ξεκινάει καμπάνια ενάντια στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών
Λέμε ΟΧΙ στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών! Λέμε ΝΑΙ στην παράταση της αναστολής τους για 3 χρόνια με τους όρους που ισχύουν!


Επειδή… Δεν έχουν εκλείψει οι κοινωνικοί και οικονομικοί λόγοι που υπαγόρευσαν την κυβερνητική απόφαση για απαγόρευση των πλειστηριασμών, αλλά αντίθετα έχουν επιδεινωθεί... Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας, μισθωτοί ή μικροεπαγγελματίες, δεν μπορούν πλέον όχι μόνο να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, αλλά ούτε καν να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια… Η αγορά ακινήτων ήδη ασφυκτιά και μια μαζική εισροή ακινήτων προς πώληση θα καταλήξει σε μεγαλύτερη απαξίωσή τους… Χιλιάδες οικογένειες θα βρεθούν κυριολεκτικά στον δρόμο, ενώ θα οφείλουν ακόμα στις τράπεζες χρήματα για το ακίνητο που έχασαν και πρέπει να ξεπληρώσουν… Χιλιάδες μικροεπιχειρηματίες θα κινδυνεύσουν να χάσουν, όχι μόνο την κατοικία τους, αλλά και την επαγγελματική τους στέγη, οδηγούμενοι οριστικά και αμετάκλητα στο περιθώριο της ζωής… Θα υπερφορτωθεί η δικαιοσύνη από την προσφυγή δεκάδων χιλιάδων απελπισμένων οφειλετών…
Η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. καλεί όλους τους καταναλωτές και τους κοινωνικούς φορείς να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας και να απαιτήσουμε: Να μην απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων, ούτε με όρους και προϋποθέσεις, από τον Ιανουάριο του 2014, Η αναστολή των πλειστηριασμών να διαρκέσει επί 3 χρόνια τουλάχιστον, όπως ισχύει μέχρι το τέλος του 2013, δίνοντας έτσι χρόνο στην επανεκκίνηση της οικονομίας, στην απορρόφηση των ανέργων, στην αποκατάσταση οικονομικής δυνατότητας ατόμων και μικροεπαγγελματιών, Να μην επιτραπεί η πώληση επισφαλών δανείων των ελληνικών συστημικών τραπεζών, οι οποίες βρίσκονται υπό κρατικό έλεγχο, σε ξένες επενδυτικές εταιρείες σε εξευτελιστικές τιμές, Οι τράπεζες να προχωρήσουν σε προσαρμογές των οφειλών και μείωση των επιτοκίων, δίνοντας κίνητρο στους οφειλέτες να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους σύμφωνα με τις δυνατότητές τους, H κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για ρύθμιση των χρεών σε επίπεδο που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές δυνατότητες των οφειλετών.

H Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. καλεί όλους τους καταναλωτές να ψηφίσουν
και να γίνουν οι ίδιοι πρεσβευτές της προσπάθειας αυτής, διαδίδοντας το μήνυμα αυτό σε όσο περισσότερους μπορούν.
Μόλις συγκεντρωθούν 100.000 υπογραφές, η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. θα παραδώσει το ψήφισμα στον Πρωθυπουργό.

Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2013

Για περισσότερες πληροφορίες
Αθήνα: τηλ. 210 330.44.44, e-mail: info@ekpizo.gr
Θεσσαλονίκη: τηλ.2310257776, e-mail: ekpizothess@ekpizo.gr
Πάτρα: τηλ. 2610 222626, e-mail: ekpizopatras@ekpizo.gr
Ιστοσελίδα: www.ekpizo.gr

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Ο άνθρωπος που μήνυσε τον ΓΑΠ: "Δεν μπορώ να με κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μου"



Ο απόστρατος πλωτάρχης του Π.Ν. Παναγιώτης Σταμάτης που μήνυσε τον Γιώργο Παπανδρέου και θέτει θέμα άρσης της ασυλίας του, μιλάει αποκλειστικά στο BriefingNews για τους λόγους που οδηγήθηκε σε αυτή την πράξη.
Ο άνθρωπος που με τη μήνυσή του κατά του Γιώργου Παπανδρέου, οδηγεί την Βουλή να αποφασίσει για την άρση της ασυλίας του πρώην πρωθυπουργού, δηλώνει απηυδισμένος μη αντέχοντας άλλο την κοροϊδία! Μιλώντας στο BriefingNews καλεί τους Έλληνες πολίτες να μην φοβούνται και να υψώσουν ανάστημα στην κοροϊδία και τον εμπαιγμό.

Ερ. Κύριε Σταμάτη τι είναι αυτό που σας ώθησε σε αυτή τη μηνυτήρια αναφορά κατά του πρώην πρωθυπουργού:
Απ. Εκείνο που με ενεργοποίησε και με κινητοποίησε ήταν ότι δεν μπορώ πλέον να με κοροϊδεύουν τόσο πολύ μπροστά στα μάτια μου και την ίδια στιγμή να υποφέρω και εγώ και οι άλλοι, να έχουν μειωθεί οι αποδοχές να έχουν αυξηθεί οι τιμές σε όλα και από την άλλη μεριά να μου τα κόβουν όλα!
Κατέφυγα στα νόμιμα όργανα έκανα μια μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά την άποψή μου γι’ αυτά τα αδικήματα που έχει τελέσει ο πρώην πρωθυπουργός.

Ερ. Αναφέρεστε στην προεκλογική του ατάκα: «Λεφτά υπάρχουν»;

Απ. Ναι! Άλλωστε τότε δεν ήταν καν βουλευτής, είχε διαλυθεί η βουλή ήταν μόνο πρόεδρος κόμματος, ο οποίος όμως έδινε υποσχέσεις προεκλογικές, εξαπατώντας τους εκλογείς και μάλιστα αυτό ήταν και σπορά ψευδών ειδήσεων.
Ερ. Η κίνηση αυτή εμπεριέχει και κάποιο μήνυμα προς τους συμπολίτες μας;
Απ. Ναι. Ότι κατά την αντίληψή τους είναι παράνομο να κάνουν μια μηνυτήρια αναφορά για να την εξετάσει ο αρμόδιος εισαγγελέας. Υπάρχουν αρμόδια όργανα που εξετάζουν αν είναι βάσιμες οι κατηγορίες ή οτιδήποτε… δεν έχουν να φοβηθούν κάτι! Οι περισσότεροι φοβούνται – «μην το κάνω εγώ, μην το κάνει ο άλλος» - υπάρχουν φοβίες ακόμα, κατάλοιπα...
Ερ. Με το χέρι στην καρδιά… πιστεύετε ότι θα υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα από την όλη διαδικασία που ξεκινήσατε;
Απ. Βεβαίως! Όταν κάποιος κατηγορείται για ορισμένα πράγματα και μάλιστα στέκουν εφόσον τα έχει εγκρίνει και ο εισαγγελέας Πρωτοδικών και εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και τα έχει παραπέμψει δεν βλέπω το λόγο γιατί όχι. Αν μη τι άλλο υπάρχει μια φοβία...
Η μήνυση που κατέθεσε ο κ. Σταμάτης στρέφεται κατά του πρώην πρωθυπουργού και κατά παντός υπευθύνου, όπως αναφέρεται στη δικογραφία που έφτασε στη Βουλή, για τη διερεύνηση του αδικήματος της εξαπάτησης εκλογέων, της διασποράς ψευδών ειδήσεων ή της έτερης αξιόποινης πράξης σε βάρος του εκλογικού σώματος κατά την προεκλογική περίοδο του έτους 2009.


δείτε και στο 

Ταχυδρόμος online:


____________________

Μικρό καλοκαίρι σήμερα Σάββατο στην Αττική



Καλό και ζεστό καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας με παροδικές νεφώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε σήμερα. Λίγες βροχές είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά κατά τις θερμές ώρες της ημέρας.


Θερμοκρασία
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 28 στη Δυτική Ελλάδα, από 12 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 17 έως 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 17 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, με τις μέγιστες στην Κρήτη να είναι 1 με 2 βαθμούς υψηλότερες.

Άνεμοι στα πελάγη
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, ενώ στα νοτιοανατολικά πελάγη θα επικρατήσουν ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι και τοπικά στα βόρεια μέτριοι.

Αττική
Αραιές νεφώσεις περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι σχεδόν μέτριοι.

Θεσσαλονίκη
Παροδικές νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και τοπικά νότιοι σχεδόν μέτριοι.

_________________

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Για να είμαστε και στο πνεύμα της εποχής…


Ημέρα απεργιών των τρόλεϊ σήμερα και τα «Αθηναϊκά Νέα» του Νοεμβρίου 1932 μου θύμισαν κάποιες απεργίες του καιρού της Παλιάς Αθήνας. Είμαστε στην πλατεία Ομονοίας με κάποια τραμ, οδηγούμενα από απεργοσπάστες, να προσπαθούν να περάσουν, και να περικυκλώνονται από συναδέλφους απεργούς και φυσικά, όπως συνηθιζόταν άλλωστε, από πλήθος περιέργων.

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Τετράωρη στάση εργασίας αύριο σε μετρό-ΗΣΑΠ




Χωρίς μετρό και τρένα του ΗΣΑΠ θα μείνουν την Πέμπτη οι επιβάτες από τις 11:00-15:00 εξαιτίας της στάσης εργασίας που κήρυξαν οι εργαζόμενοι.

Η κίνηση αυτή γίνεται ως απάντηση στο καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης που έχει επιβληθεί στους εργαζόμενους τους τελευταίους περίπου 10 μήνες, και η οποία, όπως εξηγούν, τους αποτρέπει από το να διεκδικήσουν τα Συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους.
Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας θα γίνουν γενικές συνελεύσεις των σωματείων.

__________________

Σαν σήμερα 9 Οκτωβρίου 1944 βομβαρδίζεται ανηλεώς από τους Ναζί η Αθήνα



Στις 9 Οκτωβρίου 1944 βομβαρδίζεται ανηλεώς από τους Ναζί η Αθήνα τρεις μέρες πριν εγκαταλείψουν την πόλη. Έξι νεκροί και 22 τραυματίες είναι ο απολογισμός.

Ιστορία Εικονογραφημένη (ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ)

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Στη χειρότερη θέση της ευρωζώνης η χώρα μας και μάλιστα με στοιχεία του 2011. Το 15,2% στερείται και τα στοιχειώδη.

Στο όριο της φτώχειας 3,4 εκατ. Ελληνες


Η Ελλάδα όχι μόνο έχει το υψηλότερο ποσοστό πολιτών στην ευρωζώνη που ζουν στα όρια της φτώχειας, αλλά κατέχει και την πρώτη θέση σε πολίτες που στερούνται στοιχειωδών μέσων διαβίωσης.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για στοιχεία του 2011 και πως η κατάσταση έχει επιδεινωθεί έκτοτε στον τομέα της απασχόλησης και των εισοδημάτων των Ελλήνων με τις αλλεπάλληλες περικοπές μισθών και συντάξεων καθώς και τις φορολογικές επιβαρύνσεις, το χάσμα έχει διευρυνθεί ακόμη περισσότερο μεταξύ της Ελλάδας και των άλλων εταίρων.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Eurostat και αφορούν το 2011, το 31% του ελληνικού πληθυσμού (3,4 εκατ. άτομα) ζει στο όριο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού (2010: 27,7%). 
Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην ευρωζώνη, ενώ ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι 24,3%.
Ακολουθούν η Ιρλανδία (29,4%) , η Ιταλία (28,2%), η Ισπανία (27,0 %), η Κύπρος (24,6%) και η Πορτογαλία (24,4%)
Οι εγκέφαλοι των Βρυξελλών, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, που επέβαλαν τα μνημόνια, μπορεί να είναι υπερήφανοι για τα αποτελέσματα της πολιτικής τους…


Αναλυτικά το ρεπορτάζ του Κώστα Μοσχονά στη σελίδα 54 της Εφημερίδας των Συντακτών που κυκλοφορεί

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Οι Έλληνες της Αυστραλίας συνδράμουν το έργο του ΜΚΙΕ

Οι φωτογραφίες είναι από τις δράσεις που οργάνωσαν οι ομογενείς μας


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Οι Έλληνες της Αυστραλίας συνδράμουν  το έργο του ΜΚΙΕ»
   
Με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη  συγκίνηση  προσκαλούμε όλους τους πολίτες και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης  το Σάββατο 05 του Οκτώβρη  2013 και ώρα 12:00μμ στο χώρο του Πολιτιστικού κέντρου στο Ελληνικό, δίπλα στο ιατρείο, για την υποδοχή του  εκπροσώπου της οργάνωσης των ομογενών μας από την Αυστραλία «Πρεσβευτές της Ελλάδας» (Ο Κάθε Έλληνας είναι Πρεσβευτής της Ελλάδας). 



Η οργάνωση σε συνεργασία με την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας αλλά και με εννέα Ελληνικά σχολεία οργάνωσαν συνεχείς δράσεις με σκοπό να συνδράμουν το έργο του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού. Στις δράσεις αυτές συμμετείχαν με δωρεές και ιδιώτες της Μελβούρνης αλλά και άλλοι από το εξωτερικό που πληροφορήθηκαν και θέλησαν να συμμετάσχουν . Η βοήθεια που θα παρασχεθεί στο ΜΚΙΕ  θα έχει την μορφή φαρμάκων και άλλων υλικών που έχουν άμεση ανάγκη οι ασθενείς μας.

Σας περιμένουμε όλους  για  να αναδείξουμε την αγάπη και την αλληλεγγύη των ομογενών μας και για να δείτε  δια ζώσης το έργο που επιτελεί το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.

  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-14:00) (ΔΕΥΤΕΡΑ 17:00-20:00) 
(ΤΡΙΤΗ 14:00-20:00) (ΤΕΤΑΡΤΗ 16:00-20:00) (ΠΕΜΠΤΗ14:00-20:00)
(ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14:00-19:00) (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00) 
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ210 9631950 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης (δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού) 
Blog http://mki-ellinikou.blogspot.com Email mkiellinikou@gmail.com

Με νόμο η μεγάλη αρπαγή και ληστεία σε βάρος της περιουσίας του ελληνικού λαού...

Η δολοφονική συμμορία που κυβερνάει την ΕΛΛΑΔΑ, πέρασε με νόμο την μεγάλη αρπαγή και ληστεία σε βάρος της περιουσίας του ελληνικού λαού την οποία απέκτησε με αίμα και κόπο.

Τι λέει λοιπόν το άρθρο 9 του νομοσχεδίου για τη φορολογία ακινήτων και όσους αδυνατούν να εξοφλήσουν με μετρητά τα χρέη τους;
Ότι έχουν δύο επιλογές για να αποφύγουν τις ποινικές διώξεις:
Α. Να μεταβιβάσουν σε τρίτο άτομο την πλήρη κυριότητα του ακινήτου στο οποίο παράλληλα θα μεταβιβάζονται και τα φορολογικά βάρη.
Β. Να παραχωρήσουν στο Ελληνικό Δημόσιο την πλήρη κυριότητα ακινήτου ίσης τουλάχιστον αξίας με το ποσό του εξοφλουμένου φόρου.
Αν όμως το ακίνητο είναι μεγαλύτερης αξίας από τη συνολική οφειλή και προκύπτει σχετική διαφορά, το υπερβάλλον ποσό δεν επιστρέφεται.
Τι καταλάβατε; Νόμιμη ληστεία!!! Ποιος θα μας προστατέψει από τους προστάτες μας. 



_______________
Λόγιος Ερμής

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Στις 11 θα ηχήσουν οι σειρήνες σε όλη τη χώρα

Δοκιμαστική ενεργοποίηση του συναγερμού αεροπορικής επίθεσης

Για 60 δευτερόλεπτα θα ηχήσουν στις 11 το πρωί οι σειρήνες συναγερμού πολιτικής άμυνας, στο πλαίσιο της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) Παρμενίων 2013.
Ο ήχος θα είναι διακοπτόμενος, διαφορετικής έντασης και οι Αρχές ζητούν από τους πολίτες να μην ανησυχήσουν.
Σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνεται ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό.
Η άσκηση Παρμενίων είναι η μεγαλύτερη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και πραγματοποιείται σε όλη την Ελλάδα. Διεξάγεται για 24 ώρες και θα ολοκληρωθεί στις 4 Οκτωβρίου.


_________________________

Bloggers: Εγκληματική αδιαφορία για την ελληνική φύση

Bloggers: Εγκληματική αδιαφορία για την ελληνική φύση: Στην τύχη της έχει αφεθεί η ελληνική φύση από την Πολιτεία, την ίδια στιγμή που μία σειρά από νομοσχέδια και πρωτοβουλίες υποβαθμίζουν το π...


Κραυγή απελπισίας από μεταταγμένο σιδηροδρομικό: «Δεν αντέχω άλλο. Κάντε κάτι»

01/10/2013
  • Το Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω κωφεύει στις εκκλήσεις του
  • Απαιτείται να παρέμβουν τα Υπουργεία Υγείας και Κοινωνικών ασφαλίσεων 
Κραυγή απελπισίας, εκφράζει μέσα από τα «Σιδηροδρομικά Νέα» μεταταγμένος σιδηροδρομικός, ο οποίος ελπίζει με την δημοσιοποίηση του προβλήματος του, να ευαισθητοποιήσει τους αρμοδίους ώστε να δώσουν ένα τέλος στον «Γολγοθά» που περνά εδώ και τρία χρόνια. Ερχόμενος αντιμέτωπος με το ανάλγητο κράτος, δεν μπορεί να βρει το δίκαιο του. «Δεν αντέχω άλλο, βρίσκομαι σε κατάσταση απελπισίας. Κάντε κάτι».

«Αναγκάζομαι να καταφύγω στην δημοσιοποίηση του προβλήματος μου, διότι δεν βρίσκω άλλο τρόπο επίλυσης του» μας είπε με φωνή γεμάτη απελπισία και απογοήτευση. «Ζω άθλια. Πούλησα πολύτιμα προσωπικά μου αντικείμενα για να επιβιώσω. Ψωμί παίρνω βερεσέ και ζω με δανικά» μας τόνισε. Η διήγηση του είναι συγκλονιστική αλλά ταυτόχρονα και αποκαλυπτική για την λειτουργία του Κράτους. Διαβάστε το ιστορικό και θα αντιληφθείτε τι σημαίνει Ελληνική πολιτεία! Τι σημαίνει γραφειοκρατία!



Το ιστορικό
Ο μεταταγμένος σιδηροδρομικός Η. Γ.(τα πλήρη στοιχεία του είναι στην διάθεση μας), τοποθετήθηκε στον Ο.Σ.Ε το 1997 με τον Νόμο 1648/86 ως ατόμου με ειδικά προβλήματα. Στην πορεία του εργασιακού του βίου, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να ζητήσει την αλλαγή της ειδικότητας του, η οποία έγινε αποδεκτή μετά από έλεγχο της υγειονομικής υπηρεσίας της Περιφέρειας όπου άνηκε. Επίσης έγινε αποδεκτό το αίτημα του από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή του Ο.Σ.Ε, που παρόλα αυτά ποτέ δεν υλοποίησε την απόφαση του. Το 2011 μετατάσσεται, όπως και πολλοί σιδηροδρομικοί, στο νοσοκομείο Βέροιας.
Πριν την μετάταξή του, περνά από υγειονομική επιτροπή του Ο.Σ.Ε, που αποφαίνεται ότι είναι ικανός για εργασία. Τον Οκτώβριο του 2011 και ενώ εργάζεται στο νοσοκομείο Βέροιας, παθαίνει δυσκαμψία στο αριστερό του γόνατο και πραγματοποιεί επέμβαση καθαρισμού με προοπτική να γίνει επέμβαση αρθροπλαστικής.
Από το Μάρτιο του 2012 μέχρι τον Μάρτιο του 2013, κατόπιν αποφάσεων Υγειονομικών Επιτρόπων, βρίσκεται σε αναρρωτικές άδειες. Εκ των υστέρων ενημερώθηκε, ότι κακώς πληρώθηκε από το εργοδότη του όλο αυτό το διάστημα της ανάρρωσης του και ότι έπρεπε να πληρωθεί από τον ασφαλιστικό του φορέα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η μισθοδοσία του εντελώς, χωρίς να ληφθεί υπ όψιν το πώς θα επιβιώσει ο άνθρωπος αυτός.

Του ζητούν επιστροφή χρημάτων! Χάνεται το αρχείο!
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, του ζητούν να επιστραφούν τα χρήματα που έλαβε και που φτάνουν το ποσό των 1.011,89 ευρώ. Ο «Γολγοθάς» του μεταταγμένου σιδηροδρομικού, δεν έχει τελειωμό. Απευθύνεται στον ασφαλιστικό του φορέα, το Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω όχι μια αλλά τρεις φορές για να δει πότε θα πληρωθεί αλλά εισέπραξε και πάλι υποσχέσεις. Με παρέμβαση συνδικαλιστών αποκαλύπτεται το απίστευτο γεγονός, ότι κατά την μετακόμιση του αρχείου από το ΤΑΠΟΤΕ στο Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω, αυτό χάθηκε!!!

Από επιτροπή σε επιτροπή και από ένσταση σε ένσταση
Το 2012 καταθέτει αίτηση, για να περάσει από την υγειονομική επιτροπή ΚΕΠΑ για την χορήγηση αναπηρικής σύνταξης. Περνά την επιτροπή και τον Δεκέμβριο του 2012 ανακοινώνεται η απόφαση, με την οποία τον χαρακτηρίζει ανίκανο για εργασία στον κλάδο του για δυο χρόνια. Ο ασφαλιστικός του φορέας Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω, κάνει ένσταση κατά της απόφασης. Περνά ξανά από υγειονομική επιτροπή τον Απρίλιο του 2013 και πάλι η επιτροπή τον καθιστά ανίκανο για τον κλάδο του με ποσοστό αναπηρίας 56% για τα έτη 2012 -2014. Και πάλι ο ασφαλιστικός του φορέας κάνει ένσταση και ακυρώνει ένα από τα δυο χρόνια. Κατέθεσε νέα αίτηση τον περασμένο Αύγουστο με όλα τα δικαιολογητικά που του ζητήθηκαν.

Τα ποσοστά αναπηρίας
Σύμφωνα με τις αποφάσεις της υγειονομικής Επιτροπής ΚΕΠΑ, τα ποσοστά αναπηρίας του έχουν ως εξής:
Α-Σπονδυλοδεσία (3-5 σπονδύλων) με πόστο 30% Β-Δυσκαμψία αριστερού γονάτου 20% Γ- Διαταραχή άγχους και κατάθλιψης 20%
Κάτω από αυτές συνθήκες η κατάσταση της υγείας του καθημερινά επιδεινώνεται και τα όρια αντοχής του εξαντλούνται. Για τις μετακινήσεις του στην Αθήνα υποχρεώθηκε να πουλήσει πολύτιμο προσωπικό του αντικείμενο που υποδηλώνει και την άθλια οικονομική κατάσταση που βιώνει.

Να παρέμβουν τα Υπουργεία
Με όσα παραπάνω εξιστορήθηκαν κρίνεται αναγκαία η άμεση παρέμβαση των Υπουργείων Υγείας, Εργασίας και Κοινωνικών ασφαλίσεων. Πρέπει να δοθεί άμεσα τέλος στο μαρτύριο που βιώνει ο συμπολίτης μας, πριν να είναι αργά!!! Περιμένουμε τις ενέργειες των εμπλεκόμενων φορέων.

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...