............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Η μεταφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στα δικαστήρια




Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έγινε η μεταγωγή από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια της Ευελπίδων βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής, που φέρονται ως εμπλεκόμενοι σε εγκληματική οργάνωση .

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

27 Σεπτεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και Νερού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αρ.πρωτ.     36/2013 – 26/09/2013

    27 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και νερό   

Βιέννη, 26 Σεπ, 2013


"Τουρισμός και Νερό : Προστασία του κοινού μας μέλλοντος“ είναι το σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού του τρέχοντος έτους στις 27 Σεπτεμβρίου. Οι Naturefriends δηλώνουν τη στήριξη της βιώσιμης διαχείρισης των υδάτων.

Το νερό θα καταναλώνεται, όπου βρίσκονται τουρίστες. Σε όλο τον κόσμο, το 1% του διαθέσιμου νερού καταναλώνεται στον τουριστικό τομέα. Συνολικά μιλώντας, αυτό δεν φαίνεται υπερκατανάλωση? Αλλά σε τοπικό επίπεδο - ειδικά όταν πρόκειται για περιοχές όπου οι υδατικοί πόροι είναι περιορισμένοι, αυτό έχει σοβαρές επιπτώσεις στους ανθρώπους και στο περιβάλλον. Λαμβάνοντας υπόψη το παράδειγμα της Ζανζιβάρης : Σύμφωνα με έρευνα του TourismConcern, η κατανάλωση νερού σε πολυτελή ξενοδοχεία ανέρχεται σε 3.195 λίτρα ανά δωμάτιο ξενοδοχείου την ημέρα. Ένα μέσο νοικοκυριό στη Ζανζιβάρη χρειάζεται περίπου 93 λίτρα ανά ημέρα. Λαμβάνοντας υπόψη το παράδειγμα της Γκόα: Ένας φιλοξενούμενος σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων χρησιμοποιεί περισσότερα από 1.700 λίτρα νερό την ημέρα, σε σύγκριση με 14 λίτρα διαθέσιμα ανά κάτοικο.
Το νερό είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα.
Η μόλυνση και η σπατάλη του νερού είναι το ζήτημα της δίκαιης κατανομής του. Η έλλειψη νερού που υφίστανται οι τοπικοί πληθυσμοί συχνά επιδεινώνεται από τον τουρισμό. Η έλλειψη νερού σημαίνει την έλλειψη των προς το ζην - επειδή υποδηλώνει ότι δεν υπάρχει ούτε αρκετό πόσιμο νερό, ούτε αρκετό νερό για την άρδευση των καλλιεργειών . Ακόμη και στην Ευρώπη, πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό. Σε αυτό το πλαίσιο κινείται η πρωτοβουλία «right2water. ( http://www.right2water.eu/ ) που διοργανώνεται στην Ευρώπη: Η ζήτηση αφορά στο ανθρώπινο δικαίωμα στο νερό και στην αποχέτευση τα οποία πρέπει να προβλέπονται από τη νομοθεσία και στο νερό το οποίο πρέπει να προστατεύεται ως “δημόσιο αγαθό“.  Μέχρι στιγμής, πάνω από 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν δηλώσει την υποστήριξή τους στο αίτημα αυτό.
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) καλεί την τουριστική βιομηχανία να αναλάβει την ευθύνη της για την αειφόρο χρήση του νερού και την προστασία των σχετικών με το νερό οικοσυστήματων στον τομέα του τουρισμού. " Καθώς γιορτάζουμε το 2013 ως το έτος που τα Ηνωμένα Έθνη ανακήρυξαν ως “Διεθνές Έτος της συνεργασίας για τα ύδατα“, καλούμε όλους εκείνους που εμπλέκονται στον τομέα του τουρισμού να συμμετάσχουν στην εκστρατεία για να συνεχίσουμε να προτείνουμε πρωτοποριακές λύσεις για να διασφαλίσουμε ότι τουρισμός συμβάλλει στη βιώσιμη πρόσβαση στους υδάτινους πόρους σε όλο τον κόσμο»,  είπε ο Taleb Rifai, Γενικός Γραμματέας του UNWTO.


Προστασία υγροβιότοπων
Πολλοί από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς βρίσκονται κοντά σε υδατικά συστήματα – ακτές, ποτάμια, λίμνες – τα οποία είναι σημαντικά για την πανίδα και τη χλωρίδα και ζωτικής σημασίας για την ισορροπία του νερού. « Διατήρηση της φύσης σε συνδυασμό με την υπεύθυνη ανάπτυξη του τουρισμού παρέχει το υπόβαθρο για τη διατήρηση των οικοτόπων που βρίσκονται κοντά σε νερό - με άλλα λόγια, το νερό θεωρείται ως πηγή ζωής ", υπογραμμίζει ο Andrea Lichtenecker, Αναπληρωτής Διευθυντής της Διεθνούς Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Naturefriends.
Αξιοσημείωτα είναι τα παραδείγματα βιώσιμης, ψυχαγωγικής χρήση του νερού τα οποία αναφέρονται στο πλαίσιο της εκστρατείας (http://www.water-trails.net/) από τους Naturefriends. Αυτή η εκστρατεία επιδιώκει την ευαισθητοποίηση για τα ειδικά χαρακτηριστικά και τη σημασία των υδάτων και των οικοτόπων που βρίσκονται κοντά στο νερό, και συνεπώς επιδιώκει να εμπνεύσει τον σεβασμό έναντι του νερού.

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Candid Camera Funny 2




Για να μην ξεχάσουμε πως γελάμε.... με όλα αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.... 

Για ανάρτηση αξιωματικών στο Διαδίκτυο, η έκτακτη σύσκεψη στον Άρειο Πάγο

Η ανάρτηση φέρεται πως έγινε από αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, στην οποία γινόταν λόγος για κατάλυση του πολιτεύματος. Στη σύσκεψη είχε κληθεί και ο εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.


Μία ανάρτηση στο Διαδίκτυο φέρεται να ήταν η αίτια της πραγματοποίησης έκτακτης σύσκεψης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στην οποία είχε κληθεί και ο εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Η ανάρτηση φέρεται πως έγινε από αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, στην οποία γινόταν λόγος για κατάλυση του πολιτεύματος.
Η σύσκεψη έγινε υπό την προεδρία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη και συμμετείχαν η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Παναγιώτα Φάκου, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Μανώλης Ρασιδάκης και ο εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Γιώργος Τζαβέλας.


Η ανάρτηση
Το κείμενο της ανάρτησης φέρεται να το υπογράφει η «Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (Κ.Ε.Ε.Δ.)» και με το οποίο ζητούν «την άμεση παραίτηση της Κυβέρνησης και την σύμπραξη λαού – στρατού». Από τους εισαγγελικούς λειτουργούς θα συνεχιστεί αύριο η εξέταση του όλου θέματος και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο διαδίκτυο η Κ.Ε.Ε.Δ. ζητά την «άμεση παραίτηση της Κυβέρνησης λόγω αδυναμίας να προσφέρει στον λαό τα προβλεπόμενα στο Σύνταγμα σε εργασία (άρθρο 22), υγεία, παιδεία, Δικαιοσύνη, ασφάλεια» και την «συγκρότηση Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας υπό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, από προσωπικότητες εγνωσμένης αξίας εκτός πολιτικής σκηνής και συμβούλους από την Ακαδημία Αθηνών».
Επίσης, καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραιτηθεί «σε κατάλληλο χρόνο για την διευκόλυνση των εξελίξεων που επιθυμεί ο Ελληνικός λαός».
Ακόμη, οι εισαγγελείς εξέτασαν και σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian στο οποίο γινόταν αναφορά για «στοιχεία» του Ελληνικού Στρατού που εκπαιδεύουν ομάδες κρούσης της Χρυσής Αυγής, ενώ 3.000 μέλη της παραστρατιωτικού σχεδιασμού φέρονται να δέχονται εκπαίδευση για μάχη από στρατιωτικούς.


_____________________
efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Στις 27 Σεπτεμβρίου από την Ακρόπολη εκκίνηση του Μαραθώνιου για την Σπάρτη

Ολοκληρώθηκαν οι προετοιμασίες για τον 31ο αγώνα και είμαστε έτοιμοι για την εκκίνηση στις 7 το πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου από την Ακρόπολη, μπροστά από το Ηρώδειο, με τη συμμετοχή 350 αθλητών από 34 χώρες. Συμμετέχουν 39 γυναίκες και 311 άνδρες, Η Ελληνική συμμετοχή είναι εντυπωσιακή, 43 άνδρες και 3 γυναίκες.


Χάρτης Διαδρομής
 


Διεθνής Ιστορικός Αγώνας Υπεραποστάσεων
 ΑΘΗΝΑ - ΣΠΑΡΤΗ 246 χλμ


ΑΘΗΝΑΗ πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους και η σημαντικότερη πόλη της Αρχαίας Ελλάδας.
Η Αθήνα έφθασε στο απόγειο της δόξας της κατά τον 5ον π.Χ. αιώνα, τον αποκαλούμενο " Χρυσό Αιώνα ", με τον τεράστιο και πρωτοφανή ρόλο που έπαιξε ως δημιουργός ενός μεγάλου πολιτισμού, που κατά κύριο λόγο οφείλεται στην ιδιοφυή πολιτική προσωπικότητα του Περικλή.( 490 - 429 π.Χ. )
Αυτός είναι κατ αρχήν, ο ιδρυτής της Αθηναϊκής Δημοκρατίας που έγινε παγκόσμιο σύμβολο και θαυμάζεται αιώνες ολόκληρους ως την εποχή μας.
Ο Περικλής δώρισε στην ανθρωπότητα ένα θαυμάσιο πολίτευμα που βάση του είναι η ελευθερία και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, και όπου, " ο δήμος εστί ο κρατών ", κατά την έκφραση του Αριστοτέλη.
Παράλληλα όμως φρόντισε να κοσμήσει την Αθήνα με απαράμιλλα αρχιτεκτονικά μνημεία που αναγέρθηκαν πάνω στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.
Ο Παρθενώνας, (447 - 438 π.Χ. ) το λαμπρότερο αρχιτεκτονικό δημιούργημα όλων των εποχών και η έκφραση της τελειότητας του κλασσικού πνεύματος της εποχής του Περικλή. Είναι ναός δωρικού ρυθμού, αφιερωμένος στη Θεά Αθηνά χτισμένος από λευκό πεντελικό μάρμαρο. Αρχιτέκτονες του ήταν ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης. Το χρυσελεφάντινο άγαλμα της θεάς στο εσωτερικό του ναού καθώς και τα γλυπτά των διαζωμάτων και των αετωμάτων φιλοτεχνήθηκαν από τον μεγάλο γλύπτη Φειδία.
Τα Προπύλαια, (437 - 432 π.Χ. ) η μεγαλοπρεπή είσοδος στην Ακρόπολη και τα μνημεία της, έργα του διάσημου Αθηναίου αρχιτέκτονα Μνησικλή.
Ο ναός της Αθηνάς Νίκης λεγόμενης της Απτέρου Νίκης (420π.Χ.), αναγέρθηκε με σχέδια του Καλλικράτη σε ανάμνηση των νικών των Ελλήνων κατά των Περσών. Είναι ένα από τα πιο περίφημα μνημεία της Ελληνικής Κλασσικής Αρχιτεκτονικής, ένα αριστούργημα Ιωνικού Ρυθμού.
Το Ερεχθείο ( 420 - 206 π.Χ. ), κομψός ναός Ιωνικού ρυθμού αφιερωμένος στη Θεά Αθηνά και τον Βασιλέα Ερεχθέα, διακοσμημένος με 6 Καρυάτιδες, ωραίες ιέρειες που με ασύλληπτη χάρη υποβαστάζουν τη σκεπή του ναού
Η Ακρόπολη της Αθήνας αποτελεί το σύμβολο, τη δόξα και την περηφάνια αυτής της πόλης δια μέσου των χιλιετηρίδων και παρά τις αναρίθμητες επιδρομές και επιθέσεις που έχει υποστεί, στέκει όρθια πάνω στο βράχο της για συνδέει τον θαυμαστό αρχαίο πολιτισμό με τον σύγχρονο. Ανεκτίμητα ευρήματα των ανασκαφών της Ακρόπολης καθώς και γλυπτά από τον Παρθενώνα και τους άλλους ναούς στεγάζονται στο Μουσείο της Ακρόπολης. Ανεγέρθηκε το 1878 και είναι το μοναδικό μουσείο στον Κόσμο για τη γνωριμία με τις πρωταρχικές δημιουργίες της Αττικής τέχνης.
 ΕΛΕΥΣΙΝΑΠόλη - Κράτος της αρχαιότητας που έγινε γνωστή σε ολόκληρο τον Ελληνισμό μετά την έλευση της θεάς Δήμητρας, που έφθασε εκεί αναζητώντας την χαμένη κόρη της Περσεφόνη. Προς τιμήν της Δήμητρας και της Περσεφόνης καθιερώθηκαν και τελούνταν μυστικές θρησκευτικές τελετές, τα Ελευσίνια Μυστήρια.
Η Ελευσίνα είναι πατρίδα του μεγαλύτερου τραγικού ποιητή της Αρχαίας Ελλάδας και όλων των αιώνων, του Αισχύλου ( 525 π.Χ. ).
Η Ελευσίνα είχε πολύ σημαντική θέση στην ιστορία εφόσον για πολλούς αιώνες υπήρξε μαζί με τους Δελφούς και την Δήλο ένα από τα μεγαλύτερα πνευματικά κέντρα του Αρχαίου κόσμου.
Αξιόλογα ερείπια του ιερού χώρου της Δήμητρας γνωστού με το όνομα Μέγα Τελεστήριο όπου γίνονταν η μύηση στα Ελευσίνια Μυστήρια σώζονται μέχρι σήμερα. Στην πόλη υπάρχει μουσείο με πολυάριθμα αρχαιολογικά ευρήματα.
Σήμερα η Ελευσίνα είναι μια διαρκώς εξελισσόμενη βιομηχανική πόλη.

 ΜΕΓΑΡΑ Η πόλη των Μεγάρων είναι αρχαιότατη και απέκτησε μεγάλη ισχύ, δόξα και αυτονομία ήδη από τον 8ο π.Χ. αιώνα. Λαός Θαλασσοπόρων, οι Αρχαίοι Μεγαρείς, ίδρυσαν σημαντικότατες αποικίες κατά τον 7ο και 5ο π.Χ. αιώνα στη Σικελία, την Προποντίδα, τον Εύξεινο Πόντο και το φημισμένο Βυζάντιο στις ακτές του Βοσπόρου.
0 πλούτος και η ευημερία της πόλης οφείλονταν κατά κύριο λόγο στο εμπόριο μεταξύ της μητρόπολης και των πλουσίων αποικιών της.
Η μεγάλη ακμή της πόλης είχε ως επακόλουθο και την πνευματική ανάπτυξη των κατοίκων της.
Τα Μέγαρα ανέδειξαν σπουδαίους άνδρες των γραμμάτων και της τέχνης, όπως τον φιλόσοφο Ευκλείδη, ιδρυτή της Μεγαρικής Σχολής ( 450 - 470 π.Χ. ) τον μαθητή του Στίλπωνα, τον μεγάλο αρχιτέκτονα Ευπαλίνο, τον ελεγειακό ποιητή Θεογνή και πολλούς άλλους γλύπτες και ποιητές.
Τα Μέγαρα θωρούνται ακόμη πατρίδα της κωμωδίας αφού οι κάτοικοι φημίζονταν για την ευθυμία τους και τους σκωπτικούς αυτοσχεδιασμούς τους.
Η Αρχαία πόλη με τα θαυμάσια μνημεία της περιγράφονται στον " Περιηγητή " του Παυσανία.
Τα σημαντικότερα ήταν, η Κρήνη του Θεαγένη και το Υδραγωγείο που την τροφοδοτούσε, o μεγαλοπρεπής ναός του Ολυμπίου Διός με άγαλμα του Θεού των Θεών, ο επιβλητικός ναός της Αρτέμιδος με το άγαλμα της Θεάς και τα αγάλματα του ελληνικού Δωδεκάθεου, έργα του Πραξιτέλη, ο ναός της Αθηνάς στην κορυφή του λόφου της Ακρόπολης με επίχρυσο άγαλμα της θεάς, οι ναοί του Διονύσου, της 'Ίσιδος και του Απόλλωνα καθώς και πλήθος άλλων ναών και ιερών αφιερωμένων σε διάφορες θεότητες.
Η σημερινή πόλη των Μεγάρων είναι χτισμένη πάνω στους δύο λόφους που σκεπάζουν τα ερείπια της αρχαίας πόλης. Είναι πόλη κυρίως γεωργική, κέντρο πτηνοτροφίας, και έδρα διοικητικών υπηρεσιών.
Στα Μέγαρα συρρέουν κάθε χρόνο την Τρίτη του Πάσχα πλήθη επισκεπτών για να παρακολουθήσουν τον ονομαστό χορό της " Τράτας " που χορεύεται από νέες με ωραιότατες χρυσοποίκιλτες παραδοσιακές στολές, υπολείμματα του αρχαίου χορού των πεπλοφόρων παρθένων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέες των Μεγάρων φημίζονται για την ομορφιά τους, το παράστημα τους και τη δωρική κατατομή τους.
 ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ Μικρό χωριό σήμερα δίπλα στα ερείπια της Αρχαίας Κορίνθου μίας από τις λαμπρότερες πόλεις της αρχαιότητας και από τις πρώτες κοιτίδες της τέχνης.
Η πόλη, χτισμένη στους πρόποδες του Ακροκόρινθου είχε αναπτύξει τεράστιο πλούτο, ήταν διακοσμημένη με θαυμάσια μνημεία και οικοδομήματα, ανάμεσα στα οποία δέσποζαν ο ναός του Απόλλωνα και η Αγορά. Στην Κόρινθο δημιουργήθηκαν τα περιζήτητα Κορινθιακά αγγεία και ειδώλια, άκμασαν η ζωγραφική και η ποίηση και φιλοτεχνήθηκε ένας νέος ρυθμός στην αρχιτεκτονική των κιόνων, ο κορινθιακός ρυθμός.
Η πόλη λεηλατήθηκε και πυρπολήθηκε από τους Ρωμαίους το 146 π.Χ. και έσβησε για 100 χρόνια το " lumen totius graecie " ( Το φως όλης της Ελλάδος ) όπως την αποκάλεσε ο Κικέρωνας.
Ανοικοδομήθηκε το 46 μ.Χ. από τον Ιούλιο Καίσαρα, αναπτύχθηκε ταχύτατα και το 52 μ.Χ. ο Απόστολος Παύλος ίδρυσε εκκλησία στην οποία απηύθυνε δύο Επιστολές.
Η σημερινή πόλη της Κορίνθου, χτισμένη σε απόσταση 8 χλμ. από την θέση της Αρχαίας, είναι ένα από τα μεγάλα αστικά κέντρα της Πελοποννήσου.

ΑΡΧΑΙΑ ΝΕΜΕΑ
Ονομαστή πόλη της αρχαιότητας από τους μεγάλους πανελλήνιους αγώνες τα " Νέμεα ", που τελούνταν εκεί κάθε διετία καθώς και από τον περίφημο ναό του Δία του 4ου π.Χ. αιώνα, ένα από τα εθνικά ιερά των Ελλήνων, ερείπια του οποίου σώζονται μέχρι σήμερα.
Η Αρχαία Νεμέα ήταν επίσης γνωστή και από τον άθλο του Ηρακλή που φόνευσε τον Νέμαιο λέοντα.
Η αρχαία Νεμέα είναι σήμερα ένα γραφικό χωρίο και η Κωμόπολη της Νεμέας σε μικρή απόσταση είναι γνωστή από τα φημισμένα κρασιά της Νεμέας που παράγονται από τους αμπελώνες της περιοχής.



 ΤΕΓΕΑΑρχαία σημαντική πόλη όχι μόνο της Πελοποννήσου αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, στην οποία λατρευόταν η θεά Αλέα και η θεά Αθηνά. Προς τιμήν τους έχτισαν το ναό της Αλέας Αθηνάς, έναν από τους λαμπρότερους ναούς της αρχαιότητας. Το ναό κοσμούσε άγαλμα της θεάς, έργο του μεγάλου γλύπτη Σκόπα.
Στην πόλη υπήρχαν ακόμη μεγαλοπρεπή κτίρια, στάδιο, γυμνάσιο και ολομάρμαρο θέατρο.
Η Τεγέα είχε δικό της νόμισμα και ήταν πατρίδα πολλών συγγραφέων, ιστορικών και λυρικών ποιητών.
Στην πόλη υπάρχει σήμερα αξιόλογο αρχαιολογικό μουσείο με διάφορα γλυπτά και αντικείμενα έργα του Σκόπα, καθώς και πολλά σημαντικά ευρήματα από την περιοχή.


 ΣΠΑΡΤΗ  Οι αρχές της ιστορίας της Σπάρτης ανάγονται σε πανάρχαιους χρόνους, διότι βάσει των ανασκαφών, η περιοχή κατοικείτο από του τέλους της νεολιθικής εποχής.
Τα ερείπια της αρχαίας Σπάρτης βρίσκονται περίπου 500 μέτρα από τη νέα πόλη και περιλαμβάνουν τον λεγόμενο " Τάφο του Λεωνίδα ", το λόφο της Ακρόπολης της πόλης, ερείπια του ναού της Χαλκιοίκου Αθηνάς, ερείπια του ναού της Ορθίας Αρτέμιδος, του θεάτρου του 2ου π.Χ. αιώνα και ακόμη ερείπια χριστιανικού ναού του 10ου αιώνα.
Η Σπάρτη κυριάρχησε ως κράτος αριστοκρατικό, ολιγαρχικό και στρατιωτικό σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.
Ο νομοθέτης Λυκούργος θεωρείται ο διοργανωτής του στρατιωτικού και δωρικού πολιτεύματος της Σπάρτης με τον διαχωρισμό των πολιτών στις τάξεις των " Σπαρτιατών " , απογόνων των Δωριέων κατακτητών, πλουσίων γαιοκτημόνων με πλήρη δικαιώματα, των " Περιοίκων ", αυτοχθόνων με δικαιώματα να ζουν στην περιφέρεια ελεύθερα και να υπηρετούν στο στρατό, και των " Ειλώτων " δούλων των Σπαρτιατών χωρίς κανένα πολιτικό δικαίωμα.
Η ιστορική διαδρομή της Σπάρτης κατά την αρχαιότητα είναι πολυκύμαντη και σηματοδοτείται από κατακτήσεις, νίκες, πανίσχυρες συμμαχίες αλλά και μεγάλες ήττες. Γενικά η Σπάρτη διαδραμάτισε πρωτεύοντα ρόλο.
Η σύγχρονη Σπάρτη, η πρωτεύουσα της Λακωνίας συγκεντρώνει τις διοικητικές υπηρεσίες του Νομού και αποτελεί το βιομηχανικό, γεωργικό και εμπορικό κέντρο της εύφορης κοιλάδας του Ευρώτα, με την εξαιρετικά πλούσια παραγωγή σε εσπεριδοειδή και φημισμένο ελαιόλαδο.
Η πόλη έχει ωραία ρυμοτομία, καλαίσθητη αρχιτεκτονική και αξιόλογο αρχαιολογικό μουσείο με πολλά γλυπτά, είδωλα, αμφορείς, αγαλματίδια κτλ.
Η Σπάρτη περιβάλλεται από μία καταπράσινη φύση εκπληκτικής ομορφιάς και προστατεύεται από δύο επιβλητικά βουνά στα ανατολικά τον Πάρνωνα και στα δυτικά τον Ταύγετο.


_________________________

Κλειστός ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα


24.09.2013 07:24

Ταλαιπωρία περιμένει τους πολίτες που χρησιμοποιούν το Μετρό για της μετακινήσεις τους, σήμερα Τρίτη  αφού ο κεντρικότερος και αυτός που χρησιμοποιεί περισσότερο ο κόσμος, του Συντάγματος θα κατεβάσει ρολά στις 10:30 και θα παραμένει κλειστός μετά από εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Ο σταθμός του θα κλείσει στις 10:30 το πρωί, λόγω του συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιήσουν τα συνδικάτα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και θα ανοίξει ξανά με το τέλος των διαδηλώσεων.
φωτογραφία: fosphotos
___________________
| iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/node/123124#ixzz2fnijimDD

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Οι Έλληνες ψωνίζουν … διαδικτυακά!


 Η οικονομική κρίση που πλήττει τις καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων φαίνεται πως δεν επηρεάζει το ηλεκτρονικό εμπόριο. Αντίθετα, φαίνεται πως υπάρχει ραγδαία αύξηση της τάσης για online αγορές στα ρούχα και σε άλλα προϊόντα.
Η έρευνα της Focus Bari για το 4ο Συνέδριο Distance Selling & e- commerce έδειξε ότι το 2012 αυξήθηκαν κατά 19% οι online καταναλωτές έναντι 14% το 2011. 
Σύμφωνα πάλι με τους ερωτηθέντες τα προϊόντα που θα αναπτυχθούν περαιτέρω είναι τα ξενοδοχεία, τα ρουχα ( ανδρικα ρουχα και γυναικεια ρουχα ), τα είδη σούπερ μάρκετ, τα κινητά και τα παπούτσια. Ειδικότερα, το εμπόριο των ρούχων παρουσιάζει ιδιαίτερη αύξηση διαδικτυακά σε αντίθεση με τα φυσικά καταστήματα. Ο Έλληνας καταναλωτής φαίνεται πλέον πως είναι αρκετά εξοικειωμένος με το internet, ώστε να είναι σε θέση να επιλέγει τα ρούχα της επιλογής του διαδικτυακά.
Αυτό το είδος της αγοράς του δίνει τη δυνατότητα να βρει μπλούζες, παντελόνια, πουκάμισα, φορεματα, φούστες και ότι άλλο επιθυμεί σε πολύ μεγάλη ποικιλία και φυσικά σε οικονομικότερες τιμές.
 Όσοι λοιπόν δεν έχετε δοκιμάσει ακόμη τα … διαδικτυακά ψώνια, τολμήστε το και δεν θα χάσετε! Θα βρείτε σίγουρα ανδρικά και γυναικεια ρουχα στις καλύτερες τιμές της αγοράς!

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Νέο ρεκόρ για την ανεργία - Εκτινάχθηκε στο 27,9% τον Ιούνιο

  Ελληνική Στατιστική Αρχή  (ΕΛ.ΣΤΑΤ.)   

Νέο ρεκόρ για την ανεργία - Εκτινάχθηκε στο 27,9% τον Ιούνιο

Στο 27,9% διαμορφώθηκε η ανεργία τον Ιούνιο, από 27,6% τον Μάιο, σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.).
Το ποσοστό είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ από το 2006 που δίνει μηνιαία στοιχεία η ΕΛ.ΣΤΑΤ.
Παραμένει υπερδιπλάσιο της ανεργίας στην ευρωζώνη που διαμορφώθηκε στο 12,1% τον Ιούλιο, συνέπεια της εξαετούς ύφεσης που διέρχεται η ελληνική οικονομία. Τα στοιχεία είναι εποχικά προσαρμοσμένα.

_________________

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Καθημερινή εικόνα από την Αθήνα της κρίσης: «Eυκαιρία για να γίνουμε Ευρώπη!!!»

Το πολιτικό τραβέρσο
Καθημερινή εικόνα από την Αθήνα της κρίσης: κλειστά καταστήματα και άστεγοι. Η λιτότητα και οι περικοπές στην κοινωνία, γράφει ο Δ. Χριστόπουλος, συνοδεύονται από λιτότητα και περικοπές στη δημοκρατία

 (ΙCON PRESS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

http://www.tovima.gr/books-ideas/article/?aid=528132

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...