............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

ΤΟ ΧΡΕΟΣ "ΜΑΜΟΥΘ" 321 ΔΙΣ ΠΝΙΓΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ!



Iskra: ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ!


Εκτοξεύθηκε, πέρα από κάθε πρόβλεψη, το ύψος του δημοσίου χρέους στο τέλος του πρώτου εξαμήνου, φτάνοντας το γιγάντιο για τα ελληνικά δεδομένα ύψος των 321 δισ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι στο ύψος του χρέους δεν υπολογίζονται οι εγγυήσεις του Δημοσίου για δάνεια φορέων και επιχειρήσεων του τελευταίου, οι οποίες εγγυήσεις στη μεγάλη πλειοψηφία τους, καταπίπτουν στη συνέχεια, φορτώνοντας ισόποσα το δημόσιο χρέος.


Κυρίως, όμως, στο ύψος του δημοσίου χρέους δεν υπολογίζεται το αφανές χρέος που αντιπροσωπεύουν οι εγγυήσεις του Δημοσίου προς τις τράπεζες για τη δανειοδότησή τους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το οποίο, λόγω αδυναμίας των τραπεζών και του Δημοσίου να το εξοφλήσουν, ισοδυναμεί στην ουσία με πρόσθετο δημόσιο χρέος. (Να υπογραμμίσουμε εδώ και την πρωτοφανή κερδοσκοπία των τραπεζών, που πραγματοποιείται μέσω τους ως άνω αφανούς χρέους, με τα τρίμηνα και εξάμηνα έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου, τα οποία αγοράζουν οι τράπεζες με υψηλότατα επιτόκια, δανειζόμενες με σχεδόν μηδενικά επιτόκια από την ΕΚΤ και με εγγύηση του Δημοσίου!)
Το χρέος των 321 δισ. του τέλους του α’ εξαμήνου του 2013 είναι σε απόλυτους αριθμούς μεγαλύτερο από το χρέος που είχε η Ελλάδα το 2009, προτού ξεσπάσει η κρίση, ενώ ως ποσοστό του ΑΕΠ, λόγω και της δραστικής μείωσης του τελευταίου, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το χρέος, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Βήματος", επιβαρύνθηκε κατά 16 δισ. ευρώ εντός του 2013 και είναι υψηλότερο κατά 18 δισ. ευρώ από τον Ιούνιο του 2012 που ήταν 303 δισ. ευρώ. Με δύο λόγια το δημόσιο χρέος κατά τον τελευταίο χρόνο αυξανόταν κατά το πρωτοφανές ποσό του 1,5 δισ. ευρώ το μήνα!
Το ύψος των τόκων, παρά τη μείωση των επιτοκίων, κινείται μεταξύ 11 και 12 δισ. ευρώ ετησίως. Τοχρέος ξεπέρασε και οι τόκοι ανέβηκαν και πάλι στα ύψη που είχαν διαμορφωθεί πριν από το PSI.
Μπροστά σε αυτό το δυσθεώρητο ύψος του χρέους, που με τα σημερινά δεδομένα αντιστοιχεί στο180% του ΑΕΠ και το οποίο ακόμα και αν επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό, θα εξακολουθεί να επιβαρύνεται με το ύψος των τόκων, στο ίδιο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επικρατεί βαθύτατη ανησυχία όσο και αν αυτή επιχειρείται, ματαίως, να κρυφτεί από τα φώτα της δημοσιότητας.


ΑΕΝΑΟ ΧΡΕΟΣ - ΑΕΝΑΗ ΟΜΗΡΙΑ

Αφού το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους έχει αποκλειστεί μετά φανατισμού, πρώτα απ’ όλα από τη Γερμανία, όλη η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους εντοπίζεται στην περαιτέρω μείωση (τρίτη κατά σειρά) των επιτοκίων του χρέους και σε μια νέα επιμήκυνση της εξόφλησής του, που μπορεί για κάποια σημαντικά τμήματά του να φτάσει και τα 50 έτη.

Οι πιο αισιόδοξοι κύκλοι του Υπ. Οικονομικών, συνεπικουρούμενοι από τα οικονομικά επιτελεία των τραπεζών, π.χ. Alpha , προσπαθούν να διαβεβαιώσουν ότι η μείωση των επιτοκίων και η επιμήκυνση εξόφλησης του χρέους, μαζί με την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων θα μειώσουν κατά πολύ το έλλειμμα και κατά συνέπεια, σε ένα βαθμό, το «χρηματοδοτικό κενό» (χρήματα που απαιτούνται για την εξόφληση των δανείων που λήγουν), το οποίο, κατά το ΔΝΤ, κινείται γύρω στα 11,5 δισ. για τα έτη 2014-2015.

Οι ίδιοι κύκλοι θεωρούν ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο και εφ’ όσον η οικονομία περάσει σε ανάπτυξη, το χρέος μπορεί να καταστεί βιώσιμο και μετά από μια «μικρή χρηματοδοτική ένεση», να καταστεί και εξυπηρετήσιμο μέσω του δανεισμού από τις αγορές.
Η αισιοδοξία, όμως, αυτή, όπως τόνιζαν οικονομικοί κύκλοι της Αριστεράς στην Iskra, είναι παντελώς αστήρικτη.
Κι αυτό όχι μόνο γιατί οι προϋποθέσεις πάνω στις οποίες στηρίζουν την αισιοδοξία τους οι κυρίαρχοι κύκλοι, όπως πρωτογενές πλεόνασμα, ανάπτυξη της οικονομίας κλπ είναι ανεδαφικές αλλά γιατί και στο καλύτερο σενάριο, το συνολικό χρέος θα είναι με την πάροδο των ετών υψηλότερο από το δυσθεώρητο σημερινό και η έξοδος της χώρας στις αγορές απολύτως προβληματική.
Το μόνο που θα έχει καταφέρει η επιμήκυνση της εξόφλησης του χρέους, ίσως μέχρι και 50 χρόνια, είναι να καταστήσει το χρέος αέναο, να εκτινάξει σε ακόμα πιο υπέρογκα ποσά την εξόφλησή του(επιτόκια για πολύ μεγαλύτερο χρόνο) και να θέσει υπό αιώνια ομηρία τη χώρα.
Μόνη λύση για το χρέος είναι η πλήρης διαγραφή του με όπλο τη στάση πληρωμών. Επιλογή δύσκολη και επαναστατική αλλά μόνη δυνατή για να ανασάνει η χώρα, προκειμένου να εφαρμόσει ένα νέο προοδευτικό πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΟΝΑΣ
Σάββατο 24 Αυγούστου 2013.

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: Μας παίρνουν τηλέφωνο οι υπάλληλοι τηλεφωνητές και λένε ότι τηλεφωνούν από το δικηγορικό γραφείο της Βαρελά, της Ευτυχίδου, του Κοντογεωργίου και άλλων δικηγόρων υπαλλήλων των Σιούφηδων

2130175610 Δικηγορικό γραφ. Αφοί Σιούφα
2130175611 
2130175620 Δικηγορικό γραφ. Αφοί Σιούφα
2130175630 Δικηγορικό Ευτυχίδου
2130175635 Δικηγορικό Ευτυχίδου
2130175640 Σταματελάτος Marfin
2130175650 Δικηγορικό γραφ. Αφοί Σιούφα
Πρόκειται για τη δικηγορική εταιρία των υιών του πρώην υπουργού Σιούφα, η οποία έχει στήσει εισπρακτική εταιρία που αναλαμβάνει διάφορες τράπεζες με μεγάλο αριθμό προσωπικού και επίσης μεγάλο αριθμό υπαλλήλων δικηγόρων. Παίρνουν τηλέφωνο οι υπάλληλοι τηλεφωνητές και λένε ότι τηλεφωνούν από το δικηγορικό γραφείο της Βαρελά, της Ευτυχίδου, του Κοντογεωργίου και άλλων δικηγόρων υπαλλήλων των Σιούφηδων.
*από το: http://olympios1.blogspot.gr/2013/02/blog-post_7322.html
~~~~~~~~~


Ένα νέο φρούτο που είναι σε άνθιση στις μέρες μας, είναι οι κατάπτυστες εισπρακτικές εταιρίες που λειτουργούν μέσα από δικηγορικά γραφεία. Όλοι μας λίγο πολύ έχουμε δεχτεί όχληση μέσα στο κατακαλόκαιρο στην μεσημεριανή ανάπαυση. Στους περισσότερους από εμάς έχει μειωθεί το εισόδημα όχι από δική μας υπαιτιότητα. Με μειωμένη πλέον αγοραστική δύναμη (πάμε στη λαϊκή και αγοράζουμε μισό κιλό γαύρο προς ένα ευρώ για τέσσερα άτομα) αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που είχαμε δημιουργήσει με συν ευθύνη των τραπεζών -βλέπε πιστωτικές κάρτες, στεγαστικά δάνεια εφορία, χαράτσια-  κ.ά.. 
Σήμερα εκτός του ότι έχουν πουλήσει τα δάνειά μας σε εταιρίες ειδικού σκοπού στο εξωτερικό συνεχίζουν οι παραπάνω εισπρακτικές εταιρίες να ασκούν ψυχολογική βία και πίεση στους αδύναμους πλέον δανειολήπτες. Η δε πολιτεία είναι απούσα και δεν προστατεύει τους πολίτες. 
Ο Δικηγορικός Σύλλογος καλό θα ήταν να δει το θέμα από δεοντολογικής απόψεως και να τραβήξει το αυτί αυτών των "κυρίων" μελών του.

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Guardian: Μας παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο

Τεράστιο όγκο δεδομένων που συλλέγονται σχεδόν σε πραγματικό χρόνο μπορούν να ερευνήσουν οι αναλυτές της NSA (National Security Agency – Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ) χωρίς να έχουν εκ των προτέρων εξουσιοδότηση, αποκαλύπτει απόρρητη εσωτερική παρουσίαση της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας που έφερε στο φως την Τετάρτη ο Guardian στο πλαίσιο των αποκαλύψεων από τον Εντουαρντ Σνόουντεν.



Τεράστιο όγκο δεδομένων που συλλέγονται σχεδόν σε πραγματικό χρόνο μπορούν να ερευνήσουν οι αναλυτές της NSA (National Security Agency – Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ) χωρίς να έχουν εκ των προτέρων εξουσιοδότηση, αποκαλύπτει απόρρητη εσωτερική παρουσίαση της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας που έφερε στο φως την Τετάρτη ο Guardian στο πλαίσιο των αποκαλύψεων από τον Εντουαρντ Σνόουντεν.
Το πρόγραμμα XKeyscore, το οποίο είναι μέρος μόνο της τεράστιας υποδομής της NSA για την παρακολούθηση πρακτικά ολοκλήρου του Internet, μέσα από ένα απλό γραφικό περιβάλλον με μενού και πληθώρα επιλογών μπορεί να ερευνά email, ηλεκτρονικές συνομιλίες (chat) και ιστορικό πλοήγησης από εκατομμύρια άτομα.
Ο Σνόουντεν είχε πει εξαρχής ότι, καθισμένος στο γραφείο του, μπορεί να παρακολουθήσει τον οποιονδήποτε «μέχρι και τον πρόεδρο (των ΗΠΑ) αν έχω ένα προσωπικό email». Αυτή η παρατήρηση, που είχε αμφισβητηθεί για το πόσο εφικτή είναι, φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τις τελευταίες αποκαλύψεις. Και μάλιστα ένα email μπορεί να μην είναι καν απαραίτητο αν υπάρχει τηλέφωνο, όνομα, διεύθυνση IP και λέξεις κλειδιά.
Το πρόγραμμα XKeyscore καταγράφει δεδομένα και μεταδεδομένα από την καθημερινή δραστηριότητα ενός χρήστη στο Ίντερνετ. Ο όγκος είναι τόσο μεγάλος που δεν μπορούν να διατηρηθούν παρά για λίγες ημέρες ή 24 ώρες. Τα πιο ενδιαφέροντα μεταφέρονται σε άλλες βάσεις όπου διατηρούνται μέχρι και πέντε χρόνια.
Η υπηρεσία έχει και άλλες πλατφόρμες συλλογής, επεξεργασίας και αποθήκευσης και όλες λειτουργούν έξω από οποιοδήποτε εσωτερική εξουσιοδότηση και, όπως φαίνεται, έξω από τον έλεγχο και των τριών εξουσιών.

Διαβάστε το πρωτότυπο δημοσίευμα του Guardian.

Αναδημοσίευση από koutipandoras.gr

*από το: http://left.gr/news/guardian-mas-parakoloythoyn-se-pragmatiko-hrono#sthash.WJXPifvj.dpuf

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...