............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Η σημερινή πορεία για τον Κ. Σακκά



Η πορεία ήταν πραγματικά μεγάλη. Σίγουρα πάνω από πέντε ίσως να άγγιξε και τις επτά σε χιλιάδες.

Σε δυο σημεία, στην Αθηνάς η κεφαλή ήταν στο δημαρχείο και κόσμος ακόμα ξεκινούσε από την πλατεία και στην Σταδίου είχαμε φτάσει Κοραή και η ουρά της πορείας δεν είχε γυρίσει ακόμα από την Ομόνοια. Αυτά ενδεικτικά και κρίνετε μόνοι σας

Η πορεία ξεκίνησε στις 1 από το Μοναστηράκι, πήγε όλη την Αθηνάς, έστριψε Σταδίου και ανέβηκε μέχρι το Σύνταγμα. Ανεβήκαμε την Όθωνος μέχρι την Αμαλίας και μετά Πανεπιστήμιου όπου στα προπύλαια διαλυθήκαμε.
Κατά διαστήματα ύπαρχε πολύ έντονος παλμός, και γράφτηκαν παρά πολλά συνθήματα και πετάχτηκαν άπειρα τρικάκια.
Οι μπάτσοι ελάχιστες φορές ήταν κοντά μας και με καθόλου προκλητική διάθεση. Αυτό μάλλον φανερώνει και την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να μην ανοίξει μέτωπο φοβούμενη πιθανό ντόμινο μετά την Βραζιλία και την Τουρκία

______________________
* από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Πηγή: indymedia 

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

NY Times: Οι Έλληνες τραπεζίτες θησαυρίζουν…




Περιθώρια μεγάλων κερδών για υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη από το πρόγραμμα διάσωσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος διαβλέπει ο Landon Thomas, συντάκτης σχετικού δημοσιεύματος των N.Y Times.

Το πρόγραμμα που εκπονήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση και τους διεθνείς πιστωτές της για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών περιλαμβάνει μια «ασυνήθη» ρύθμιση: Οι νέες μετοχές στις τράπεζες θα παράσχουν στους επενδυτές δωρεάν και πιθανότατα εξαιρετικά επικερδή warrants, βάσει των οποίων θα δικαιούνται να αγοράσουν μελλοντικά περισσότερες μετοχές σε προκαθορισμένη τιμή.
Επειδή πολλοί από τους επενδυτές που αναμένεται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα είναι τα ίδια στελέχη που διεύθυναν τις τράπεζες όταν αυτές κατέρρευσαν, ο συντάκτης αλλά και άλλοι επικριτές θεωρούν ότι επιβραβεύονται παρά τα λάθη που διέπραξαν στο παρελθόν. Προσθέτουν επιπλέον ότι με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα αποποιείται πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η καμπάνια συγκέντρωσης κεφαλαίων ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου μήνα και ολοκληρώνεται τον επόμενο, με στόχο τη συλλογή έως και 23 δισ. ευρώ από τις τρεις μεγαλύτερες τράπεζες της Ελλάδας. Με το δέλεαρ των warrants να χρησιμεύει ως το βασικότερο κίνητρο, η Τράπεζα Πειραιώς, η Εθνική Τράπεζα και η Alpha Bank έχουν ήδη επιτύχει να συγκεντρώσουν 2,9 δισ. ευρώ και να εξασφαλίσουν την μη εθνικοποίησή τους. Τα υπόλοιπα χρήματα θα δοθούν από Ευρωπαίους φορολογούμενους μέσω του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Όμως, οι οικονομικοί αναλυτές επιμένουν ότι τα δωρεάν warrants, όχι μόνο θα επιβραβεύσουν τους έχοντες εσωτερική πληροφόρηση αλλά και θα στερήσουν από την ελληνική κυβέρνηση δισεκατομμύρια ευρώ σε δημόσια έσοδα από την μη πώληση αλλά δωρεά των warrants.
Στο δημοσίευμα εκφράζεται τέλος η άποψη ότι η κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών δεν οφείλεται στο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, όπως κοινώς προβάλλεται, αλλά στα «κακά δάνεια», τα οποία κόστισαν στις ελληνικές τράπεζες 48 δισ. ευρώ. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις επιδόσεις και στα πιθανά κέρδη από τα δωρεάν εντάλματα του Μιχάλη Σάλλα και της Τράπεζας Πειραιώς.


__________________________
REPORTER | 26.06.2013

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Επείγον κάλεσμα για περιφρούρηση της ΕΡΤ το τριήμερο




Οι εργαζόμενοι καλούν πολίτες και συνδικάτα να προστατέψουν τη δημόσια περιουσία από επίθεση των δυνάμεων καταστολής.
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ καλούν όλους τους πολίτες να προστατεύσουν το ραδιομέγαρο αλλά και εγκαταστάσεις της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σε όλη την Ελλάδα καθώς πληθαίνουν οι φήμες για ενδεχόμενη εισβολή δυνάμεων καταστολής.
Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο καθώς το καθεστώς Σαμαρά – Βενιζέλου ενδέχεται, σύμφωνα με τους εργαζομένους, να χρησιμοποιήσει την απουσία των πολιτών για να μετριάσει το επικοινωνιακό κόστος βίαιης εκκένωσης.



Ήδη φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν προτάσεις για τον επόμενο διευθυντή ή «υφυπουργό ΕΡΤ» προκειμένου να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι η αντιπαράθεση οδηγείται προς εκτόνωση.
Το υπουργείο οικονομικών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Σε συνέχεια της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών για την προσωρινή λειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, η κυβέρνηση προχωρά στον προσδιορισμό των 2.000 αναγκαίων θέσεων για την λειτουργία του μεταβατικού φορέα. Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, έχει ήδη δώσει εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος να καταβληθούν 2 μηνιαίοι μισθοί στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου της πρώην ΕΡΤ, ως πρώτη δόση έναντι της συνολικής αποζημίωσης.
Στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου θα καταβληθεί ένας μισθός μέχρι να υπάρξει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής και υπολογισμός τυχόν υπολοίπων, ενώ οι εργαζόμενοι κατηγοριών ΠΕΘ, Ειδικών Συμβούλων και Μετακλητών Υπαλλήλων δεν θα λάβουν αποζημίωση. Τα ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς μισθοδοσίας των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ. Η κυβέρνηση καλεί τους εργαζομένους να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ, ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και άμεσα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».


Πηγή: http://info-war.gr/
Babushkα - 21-6-2013

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ.: ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 17/6 ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ
ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ


ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!



ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ.
Δ/νση: Βασ. Σοφίας 2, Μέγαρο Βουλής των Ελλήνων 10021, Αθήνα
Τηλ2103708387Fax2103708391

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Υπογράφουμε ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ


signing
Συλλογή υπογραφών προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ώστε να μην υλοποιηθεί η απόφαση για το κλείσιμο της ελληνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης βρίσκεται σε εξέλιξη στο διαδίκτυο.
Τα κείμενα της έκκλησης, τα οποία απευθύνονται τόσο σε ελληνικό όσο και σε αλλόγλωσσο κοινό, αναφέρει ότι το κλείσιμο της κρατικής τηλεόρασης απειλεί ευθέως τη Δημοκρατία και το δικαίωμα των Eλλήνων σε ανεξάρτητη πληροφόρηση, πέρα από το γεγονός ότι «η Ελλάδα έγινε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα χωρίς Δημόσια ραδιοτηλεόραση« και ότι το «λουκέτο» στην ΕΡΤ αφήνει χωρίς δουλειά περισσότερους από 2.600 εργαζομένους.
Υπογράψτε και εσείς, πατώντας τους παρακάτω συνδέσμους.

Ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης για το κλείσιμο της ΕΡΤ








Η τρικομματική Κυβέρνηση προχώρησε σε ένα ακόμα θεσμικό πραξικόπημα κλείνοντας την κρατική ραδιοτηλεόραση (ΕΡΤ) και καταργώντας το δημόσιο σήμα της.
Τέτοιες μεθοδεύσεις στρέφονται όχι μόνο ενάντια στους εργαζόμενους της ΕΡΤ αλλά ενάντια στον ελληνικό λαό στο σύνολό του, που πληρώνει την ΕΡΤ και δικαιούται να έχει αντικειμενική και πλουραλιστική ενημέρωση.
Πρόκειται για μία πράξη ενάντια στην πολυφωνία, τον πολιτισμό και τη δημοκρατία. Αφήνεται η ενημέρωση στο χέρι των ιδιωτικών συμφερόντων, ώστε να προπαγανδίζουν αναίσχυντα τον σφαγιασμό του Λαού για την δήθεν «σωτηρία της Χώρας».
Ο αγώνας που δίνεται είναι αγώνας ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στα μνημόνια είναι αγώνας για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της κυβέρνησης.
Η Ανοιχτή πόλη στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ που είναι αγώνας όλης της κοινωνίας, και καλεί τους εργαζόμενους στην 24ωρη αυριανή απεργία.
Παλεύουμε να πάρει πίσω η κυβέρνηση την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, απαιτώντας επίσης το δικαίωμά να ζούμε σε μια χώρα με δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

H «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ» καταγγέλλει την επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης που με απροσχημάτιστο, πρωτοφανή στα χρονικά τρόπο, επέλεξε να φιμώσει τη δημόσια ενημέρωση

Η «Εφ.Συν.» για την ΕΡΤ






H «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ» καταγγέλλει την επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης που με απροσχημάτιστο, πρωτοφανή στα χρονικά τρόπο, επέλεξε να φιμώσει τη δημόσια ενημέρωση, καταφέροντας βαρύτατο πλήγμα στον κλάδο των ΜΜΕ, στη Δημοκρατία, στην ελευθερία της έκφρασης. 


Εκφράζοντας αμέριστη συμπαράσταση στο δημοσιογραφικό, διοικητικό και τεχνικό δυναμικό της ΕΡΤ δηλώνει «παρών» στη συγκρότηση δυναμικού μετώπου των εργαζομένων, ώστε να αναχαιτιστεί ο καταστροφικός – καθ΄ υπόδειξη της τρόικας – κυβερνητικός σχεδιασμός για την εκποίηση των δημόσιων περιουσιακών στοιχείων.
11/06/2013

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...