............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ο 8χρονος που "έκλεβε" κεριά για να διαβάσει!!!

Ο πιο αθώος και δικαιολογημένος "κλέφτης" του κόσμου -


Ο πιο αθώος και δικαιολογημένος "κλέφτης" του κόσμου: Ένας 8χρονος από την Αλεξανδρούπολη αναγκάστηκε να κλέψει κεριά από εκκλησία, μια και στο σπίτι του, όπως είπε, δεν έχουν πια ηλεκτρικό ρεύμα, αφού τους το έκοψε η ΔΕΗ και δεν είχε φως το βράδυ για να διαβάσει.
Τον 8χρονο τον "συνέλαβαν" περαστικοί, σε κεντρικό σημείο της πόλης, να φεύγει τρέχοντας με κεριά από την εκκλησία. Όταν κλήθηκε η αστυνομία ο μικρούλης αποκάλυψε την αιτία που τον οδήγησε στην κλοπή: «Δεν έχουμε στο σπίτι μας ρεύμα, μας το έκοψαν, και δεν μπορώ να διαβάσω για το σχολείο. Τα πήρα για να μπορέσω να διαβάσω τα μαθήματά του γιατί νυχτώνει νωρίς και δεν προλαβαίνω το φως του ήλιου».
Ευτυχώς ο μικρός αφέθηκε ελεύθερος αφού κανείς δεν ζήτησε την δίωξή του...
Η πρότασή μας είναι να απονεμηθεί, κατ' αρχήν, βραβείο θέλησης για μάθηση στον 8χρονο, από την Ακαδημία Αθηνών.
Δεύτερον, να γίνει παράδειγμα ο μικρούλης και να διδάσκονται τα κίνητρα της πράξης του στα κακομαθημένα Ελληνόπουλα στις ακριβές περιοχές των πόλεων της χώρας, όπου τα έχουν όλα και γι'αυτό αδιαφορούν για όλα και κυρίως για την μάθησή τους, παρά το γεγονός ότι φοιτούν σε ακριβά ιδιωτικά σχολεία.
Και τρίτον να τσακιστούν οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση στο σπίτι του μικρού και σε όσα σπίτια απόρων στην Ελλάδα, ειδικά με μικρά παιδιά έχουν κόψει το βασικό αγαθό.
Θα προτείναμε και σε κάποιους ενοίκους της Βουλής των Ελλήνων, νυν και τέως, να αυτοκτονήσουν, αφού έφεραν τη χώρα και τα 8χρονα παιδιά της σε αυτό το σημείο, αλλά ξέρουμε ότι ο παχυδερμισμός είναι στην ψυχή τους, οπότε....


_____________________________
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
* από Νέα Ανατολικής Αττικής - Δευτέρα, Φεβρουαρίου 25, 2013

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Στα μέτρα των τραπεζών η ρύθμιση των δανείων



Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι «προωθεί σχέδιο για τη ρύθμιση των δανείων κομμένο και ραμμένο σαφέστατα στα μέτρα των τραπεζών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου:
«Το ότι η κυβέρνηση είναι πίσω ακόμα και από το ΔΝΤ στο ζήτημα της ανακούφισης των υπερχρεωμένων δανειοληπτών καταδεικνύει το μέγεθος της πολιτικής της εμμονής σε μια λάθος μνημονιακή στρατηγική που καθημερινά ισοπεδώνει την κοινωνία και την οικονομία.
Για μια ακόμη φορά, αντί η κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί παραδοχές από την πλευρά του ΔΝΤ έτσι ώστε να προχωρήσει στην παραμικρή αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής, προωθεί σχέδιο για τη ρύθμιση των δανείων κομμένο και ραμμένο σαφέστατα στα μέτρα των τραπεζών. Για μια ακόμη φορά αδιαφορεί για τις ανάγκες των ασθενέστερων και μεσαίων στρωμάτων, αλλά και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, που ασφυκτιούν από την πολιτική της λιτότητας και της φορολογικής εξόντωσης.
Οι βασικές αρχές της πρότασης νόμου που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την ολική διαγραφή υποχρεώσεων δανειοληπτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και για τη μείωση των μηνιαίων καταβολών, έτσι ώστε να μην ξεπερνούν το 30% του μηνιαίου διαθέσιμου εισοδήματος και το υπόλοιπο ποσό άνω του 30% της ετήσιας υποχρέωσης του δανειολήπτη να διαγράφεται οριστικά, συνιστούν αναγκαίες ρυθμίσεις που δεν στοχεύουν μόνο στην ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και των επαγγελματιών, αλλά συνολικά στην παροχή ρευστότητας και στην ανάκαμψη της οικονομίας».

_____________________
REPORTER | 23.02.2013

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης για τη διενέργεια ΕΔΕ σε βάρος συνδικαλιστών

— Δημοσιεύτηκε 18/02/2013       http://www.anoihtipoli.gr/

Καταδικάζουμε την πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων κυρίου Καμίνη να διατάξει ΕΔΕ σε βάρος συνδικαλιστών, οι οποίοι συμμετείχαν στην κατάληψη του δημαρχείου ενάντια στo μέτρο της διαθεσιμότητας. Γίνεται πλέον φανερό, πόσο υποκριτική ήταν η – έστω και στα λόγια – στήριξη του δημάρχου στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Στόχος του κ. Καμίνη είναι να ποινικοποιήσει την αντίσταση των εργαζομένων και τη συνδικαλιστική δράση συνολικά, ώστε να μπορεί απρόσκοπτα να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην κυβερνητική τρόικα στο μέλλον. 
Υπενθυμίζουμε στον κ. Καμίνη ότι δεν είναι διορισμένος διοικητικός λειτουργός, υπάλληλος του Υπ. Δημόσιας Τάξης ή δημόσιος κατήγορος, αλλά εκλεγμένος δήμαρχος. Ας σταματήσει λοιπόν να κρύβεται συνεχώς πίσω από τη νομιμότητα, και να πάρει ξεκάθαρη πολιτική θέση για τη διάλυση των ΟΤΑ, που μεθοδεύει η κυβέρνηση, και καταστρέφει τους εργαζόμενους στο δήμο.

_______________

http://www.anoihtipoli.gr/anakoinosi-tis-anoichtis-polis-gia-ti-dienergeia-ede-se-baros-syndikaliston

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Αθήνα, 18/2/2013 

20 ΦΛΕΒΑΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 

Φίλες και φίλοι,
Σας καλώ όλους στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της ΤΕΤΑΡΤΗΣ, για να ρίξουμε την κυβέρνηση της ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ και του ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ. Η ανατροπή των μνημονίων απαιτεί τη συμμετοχή όλων μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας και να δώσουμε προοπτική στα παιδιά μας οφείλουμε να αγωνιστούμε ΟΛΟΙ για ένα καλύτερο αύριο.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 
(Πατησίων & Μάρνη - Αθήνα, απέναντι από την αφετηρία του Β12) 


Γιώργος Πάντζας 
Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Ε.Κ.Μ.
Δ/νση: Βασ. Σοφίας 2, Μέγαρο Βουλής των Ελλήνων 10021, Αθήνα
Τηλ: 2103708387, Fax: 2103708391
gpantzas@parliament.gr
www.facebook.com/giorgos.pantzas
www.facebook.com/gpantzas
www.twitter.com/gpantzas
www.youtube.com/user/gpantzas

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Κοινωνία.gr: Η Ελλάδα σε κίνδυνο*

Κοινωνία.gr: Η Ελλάδα σε κίνδυνο*: Μ ια καινούργια αιθαλομίχλη κρέμεται πάνω από τις ελληνικές πόλεις αυτόν τον χειμώνα: Ένα αψύ σύννεφο καπνού από ξύλα που καίει στο πίσω μέ...


Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Συντονίζονται και κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες

(Βίντεο)


Δεν πέρασε φυσικά η κυβερνητική κοροϊδία στον αγροτικό κόσμο γ’ αυτό και απ’ ότι παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε οι αγρότες όχι μόνο δεν εξαπατήθηκαν απ’ τις κυβερνητικές υποσχέσεις αλλά αντίθετα οργίστηκαν και δυνάμωσαν τα μπλόκα τους.
Και ενώ η κυβέρνηση κάνει αναφορά ότι οι αγρότες υποκινούνται από πολιτικά κόμματα -Σύριζα και ΚΚΕ- οι κινητοποιήσεις των ξωμάχων της γης μπαίνουν σε άλλη φάση.
Από τις συμβολικές καταλήξεις δρόμων που έκαναν μέχρι τώρα, την Κυριακή προγραμματίζουν πανελλαδική συνάντηση για να συντονίσουν τον αγώνα τους ενώ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέβουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα.


___________________
* από ΒΑΘΥ KOKKINO

"Gracias, Grecia" Nuestra herencia

Συζήτηση για την αξιολόγηση προσωπικού στη Συνέλευση ΔΕΕ

ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ <ompopr@gmail.com>


Αγαπητοί φίλοι,
σε συνέχεια της επιστολής του προέδρου και σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 3 παρ. 5 του Κανονισμού Λειτουργίας του ΔΕΕ,
συγκαλούμε τη Συνέλευση των Μελών για την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013, στο Εντευκτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ακαδημίας 48, κτίριο Κωστή Παλαμά) και ώρα 19.00μμ. Κατά τη Συνέλευση θα συζητηθούν ο απολογισμός του απερχόμενου ΔΣ και θα προκηρυχθούν αρχαιρεσίες για την εκλογή νέων οργάνων διοίκησης του ΔΕΕ. Για τη επίβλεψη των εκλογών θα εκλεγεί και 4μελής εφορευτική επιτροπή.
Μετά τη Συνέλευση (20.00μμ) θα ακολουθήσει εκδήλωση-συζήτηση για το κρίσιμο θέμα της επικείμενης αξιολόγησης του προσωπικού της Δημόσιας Διοίκησης, στην οποία θα λάβουν μέρος αφενός ο καθηγητής Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου κ. Δημήτρης Μπουραντάς ("διοικητικοί-οργανωτικοί όροι αξιολόγησης) και αφετέρου ο συνταγματολόγος κ.Απόστολος Παπακωνσταντίνου ("συνταγματικοί-νομικοί όροι αξιολόγησης").
Αμέσως μετά (9.30μμ) θα ακολουθήσει κοπή της πίτας μας και δεξίωση στον οικείο χώρο του Εντευκτηρίου.
Παρακαλούμε όλα τα μέλη να φροντίσουν, αφενός να προγραμματίσουν την παρουσία τους και αφετέρου να τακτοποιήσουν τις ταμειακές τους εκκρεμότητες (καταβολή της συνδρομής τουλάχιστον ενός έτους), προκειμένου να μπορούν να λάβουν ενεργό μέρος στη διαδικασία. Η συμμετοχή στην εκδήλωση κοστίζει 10 ευρώ (για μέλη και μη).


Το Δ.Σ.

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΖΑΡΙ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ώρα 12.30 

CAMP Contemporary Art Meeting Point
Ευπόλιδος 4 & Απελλού 2
Πλ.Κοτζιά, 105 51 Αθήνα 210 3247679 

ομιλητές: ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) κ. Σολδάτος Ιωάννης,
ο Πρόεδρος του το Επαγγελματικού Σωματείου Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.Β.Ε) κ. Μπουκουμάνης Ηλίας,
ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών (Σ.Ε.Β.Α.) κ. Ψυχογιός Θάνος
και η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοπωλών (Π.Ο.Ε.Β.) κα. Ραγιά Ουρανία.


ΠΑΖΑΡΙ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ 2013
25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΕΩΣ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ. 

το Παζάρι Βιβλίου μετά από 16 χρόνια παρουσίας στην πλατεία Κλαυθμώνος τη φετινή χρονιά πραγματοποιείται στην Πλατεία Κοτζιά (Πλ. Εθνικής Αντίστασης) μετά από απόφαση του Δήμου Αθηναίων.

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.Β.Ε.), θα παραθέσουν συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 12.30 στο CAMP, Ευπόλιδος 4 & Απελλού 2, Πλ.Κοτζιά, με στόχο να ενημερωθούν τα Μ.Μ.Ε., για την απαράδεκτη και αβάσιμη απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων κ. Καμίνη να αρνηθεί την παραχώρηση της Πλ. Κλαυθμώνος μετά από 16 χρόνια για τη διεξαγωγή της κορυφαίας σε συμμετοχή εκδοτών και μαζικότερη σε προσέλευση βιβλιόφιλου κοινού εκδήλωσης στο χώρο του βιβλίου στην Ελλάδα, αγνοώντας τους Έλληνες εκδότες και προασπίζοντας τα συμφέροντα ιδιωτικής επιχείρησης που απαίτησε την απομάκρυνση της εκδήλωσης από τον χώρο της πλατείας Κλαυθμώνος.

Στο παζάρι βιβλίου συμμετέχουν 190 εκδοτικές επιχειρήσεις που προσφέρουν για λίγες ημέρες στο κοινό βιβλία σε πολύ φθηνές τιμές.

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά και να σας διαθέσουμε οποιοδήποτε υλικό θέλετε αλλά και να δείτε τον χώρο της εκδήλωσης και τα βιβλία που διαθέτουμε.
Ενημερώστε μας για την παρουσία σας στα τηλέφωνα των υπευθύνων
Μπαζίνας Νίκος: 6957293991 nbazinas@gmail.com Νίκας Γιώργος: 6934917639 nikasgeorg@gmail.com

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...