______________________________________________________________________________________________________________________________
* Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, οικονομική Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com * τηλ. 210 8656.731, η δ/νση των Γραφείων της εφημερίδας είναι Πυθίας 6, πλατεία Κυψέλης, καθημερινά 9.00 π.μ. με 9.00 μ.μ
_______________________________________________________________________________________________________________________________
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................. Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

Διάλεξη Δημήτρη Νανόπουλου με τίτλο :«Ο θαυμαστός κόσμος του Higgs: από που προέρχεται η μάζα»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ του ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Το τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και διακεκριμένος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Τέξας, Δημήτρης Νανόπουλος, θα δώσει διάλεξη με τίτλο :«Ο θαυμαστός κόσμος του Higgs: από που προέρχεται η μάζα».
Το Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ τον ανέδειξε 4ο των πιο αναφερομένων θεωρητικών φυσικών όλων των εποχών.
Την εκδήλωση οργανώνει ο επιστημονικός σύλλογος  Ελλήνων Αποφοίτων Πανεπιστημίων στις ΗΠΑ, την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012 ώρα 7:00 μ.μ., στΘέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, Αθήνα).

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Γερμανικά ΜΜΕ: Η Γερμανία έχει δεθεί με ένα πτώμα, την Ελλάδα


Γερμανικά ΜΜΕ: Η Γερμανία έχει δεθεί με ένα πτώμα, την Ελλάδα
Φωτιά είναι τα σημερινά γερμανικά ΜΜΕ εναντίον της Ανγκελα Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι εξαπάτησε τους γερμανούς φορολογούμενους σχετικά με το αληθινό κόστος διάσωσης της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα σώθηκε και πάλι», γράφει η οικονομική εφημερίδα «Χάντελσμπλατ» στην οποία ο γερμανός ακαδημαϊκός Γκούναρ Μπεκ αναφέρει ότι η Γερμανία «δέθηκε με ένα πτώμα» εννοώντας την Ελλάδα και προσθέτει πως θα ήταν καλύτερο να απελευθερωθεί παρά τα οφέλη που το κοινό νόμισμα προσφέρει στους γερμανούς εξαγωγείς.

Άλλες εφημερίδες γράφουν πως η ειδική μεταχείριση που επιφυλάχθηκε για την Ελλάδα αδικεί χώρες όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, οι οποίες έχουν κάνει μεγάλες θυσίες για να βάλουν σε τάξη τα δημόσια οικονομικά τους.

Η Bild γράφει πως 25 ευρωσκεπτικιστές βουλευτές από το συνασπισμό της Μέρκελ θα ψηφίσουν κατά του πακέτου για την Ελλάδα. Mε τίτλο «Ιστορία χωρίς τέλος» η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας είναι καταπέλτης εναντίον της κυβέρνησης.
Σε σχόλιό του, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Ούγκο Μίλερ-Φογκ χρησιμοποιεί μια μεταφορά από τον κόσμο της ιατρικής για να επαναλάβει τη μακροχρόνια αντίθεση της εφημερίδας στις διασώσεις στην ευρωζώνη, για τις οποίες υποστηρίζει πως οι γερμανοί φορολογούμενοι δεν μπορούν να αντέξουν.

«Η ομάδα των ευρωπαίων γιατρών γύρω από το κρεβάτι του ασθενούς δικαιολογεί τα διαρκώς αυξανόμενα κόστη της θεραπείας με την ελπίδα ότι σε κάποιο σημείο τα ακριβά φάρμακα θα αποδειχθούν αποτελεσματικά», έγραψε.
Κανένας από τους γιατρούς δεν πρόκειται να παραδεχθεί πως το κόστος της διάσωσης της Ελλάδας θα είναι μεγάλο, προσθέτει.

Η επιχειρηματική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρει πως τα μέτρα που συμφωνήθηκαν για την Ελλάδα, τα οποία περιλαμβάνουν μείωση επιτοκίων και παράταση της ωρίμανσης των δανείων, ήδη ισοδυναμούν με ένα «κούρεμα» για τα κράτη πιστωτές που κατέχουν ελληνικό χρέος.
«Έπειτα απ' αυτές τις διαπραγματεύσεις, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν μπορεί πλέον να ισχυρίζεται πως η διάσωση του ευρώ δεν κοστίζει τίποτε», έγραψε η εφημερίδα
«Η συμφωνία δεν μπορεί να περιγραφεί ως κούρεμα για να μην ρεζιλευτούν οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Φινλανδίας και της Ολλανδίας», προσθέτει αναφερόμενος στις χώρες-πιστωτές των οποίων τα κοινοβούλια πρέπει να εγκρίνουν το πακέτο.


__________________________________________________________________
Πηγή: iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/node/78816#ixzz2DXgifHz7

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Τριανταπέντε (35) βρέφη -παιδιά ζητούν τη βοήθειά μας…


35 παιδιά ζητούν τη βοήθειά μας…


Τριανταπέντε βρέφη και μικρά παιδιά ζητούν την αγάπη των συνανθρώπων τους αυτόν τον χειμώνα. Οι μικροί «άγγελοι», ηλικίας από 4 μηνών έως 12 ετών που βρίσκονται στο ΠΙΚΠΑ Πεντέληs, έχουν ανάγκη από ρούχα και παπούτσια, προκειμένου να έχουν έναν ζεστό χειμώνα και να περάσουν «χαρούμενα Χριστούγεννα».

Τα φιλοξενούμενα παιδιά στο αναρρωτήριο Πεντέλης είναι τα εξής (όνομα – ηλικία – Νο παπουτσιού):

1. Πέτρος… 20 μηνών – Νo 21
2. Βιβή… 3,5 ετών – No 25
3. Χάρης… 2 ετών – No 23
4. Νίκος… 12 μηνών – Νο 20
5. Ραφαήλ… 1,5 ετών – No 19
6. Παναγιώτης… 1,5 ετών – No 20
7. Έλλη… 2 ετών – No 22
8. Νίκος… 12 μηνών – Νο 18
9. Μυρτώ… 2 ετών – No 21
10. Αναστασία… 2 ετών – No 22
11. Γιώργος… 8,5 ετών – Νο 36
12. Σήφης… 6 ετών – Νο 30
13. Βαγγέλης… 7 ετών – Νο 31
14. Αποστόλης… 4,5 ετών – Νο 24
15. Αλεξάνδρα… 9 ετών – Νο 29-30
16. Χριστίνα… 5,5 ετών – Νο 24
17. Σωτήρης… 5,5 ετών – Νο 30-31
18. Νικόλαος… 3 ετών – Νο 23
19. Ρεβέκκα… 2 ετών – Νο 23
20. Αντώνης… 2,5 ετών – Νο 23
21. Αλέξανδρος… 12 ετών – Νο 41
22. Γιάννης… 10 μηνών
23. Ανδριάνα… 11 μηνών
24. Στέλλα-Ρόζα… 7 μηνών
25. Ηλίας… 11 μηνών
26. Νάντια… 9 μηνών
27. Μαρίνος… 9 μηνών
28. άρρεν… 4 μηνών
29. άρρεν… 4 μηνών
30. άρρεν… 4 μηνών
31. άρρεν… 5 μηνών
32. άρρεν… 7 μηνών
33. άρρεν… 7 μηνών
34. άρρεν… 11 μηνών
35. θήλυ… 11 μηνών

Προτάσεις για δωρεές:

-ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΓΙΑ ΒΡΕΦΗ, ΝΗΠΙΑ, ΠΑΙΔΙΑ
-ΤΟΣΤΙΕΡΑ
-ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΥΝΙΕΣ
-ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΟ και ΧΩΡΙΣ (ΠΑΙΔΙΚΑ - ΜΟΝΑ)
-ΠΑΠΛΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΟΝΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ
-ΠΑΠΛΩΜΑΤΑ - ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΚΟΥΝΙΕΣ
-ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΠΑΝΙΟΥ
-ΠΙΚΕ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΟΥΝΙΕΣ
-ΦΟΡΜΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΩΝ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ
-ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ (Νο 20 - 33)
-ΚΑΛΤΣΕΣ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΩΝ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ - ΚΑΛΤΣΟΝ
-ΚΡΕΜΕΣ ΣΥΓΚΑΜΑΤΟΣ
-ΒΑΦΛΙΕΡΑ
-ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ DVD
-ΡΟΥΧΑ ΕΦΗΒΙΚΑ για αγόρι Νο14-16
-ΣΑΛΙΑΡΕΣ
-ΜΠΟΛΑΚΙΑ
-ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ
-ΠΙΠΙΛΕΣ ΚΑΟΥΤΣΟΥΚ «ΤΡΕΙΣ ΤΡΥΠΕΣ»
-ΚΟΥΝΙΕΣ ΨΗΛΕΣ ΓΙΑ ΒΡΕΦΗ
-ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΠΙΡΟΥΝΑΚΙΑ Κ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ
-ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΚΑ
-ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΑ ΜΠΑΝΙΟΥ
- ΚΟΥΤΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ (ΜΕΓΑΛΑ ΜΠΑΟΥΛΑ)
- ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ (30-35 τμ.)
- ΧΑΡΤΟΝΙΑ - ΓΡΑΦΙΚΗ ΥΛΗ


Η «attikipress.gr», μαζί με άλλους φορείς, συγκεντρώνει ρούχα, παπούτσια και άλλα απαραίτητα είδη για τα μικρά παιδιά, τα οποία θα τους τα παραδώσει στις 15 Δεκεμβρίου.
Σε αυτό το έργο μπορείτε να βοηθήσετε και εσείς: επικοινωνήστε με την «attikipress.gr» (τηλ.: 210-7522600, email: info@attikpress.gr) για να προσφέρετε ό,τι μπορείτε στα μικρά παιδιά που χρειάζονται την αγάπη μας.


Η «attikipress.gr», αυτά τα Χριστούγεννα, θα βρίσκεται δίπλα στα παιδιά. Εσείς; 

http://www.attikipress.gr/34876/35-paidia-zhtoyn-th-vohtheia-mas?utm_source=new1&utm_campaign=17b1bdb415-paidia&utm_medium=email

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

Wikileaks: Γίνεται λόγος για σκάνδαλα που θα προκαλέσουν τεράστιο σοκ στην ελληνική κοινή γνώμηΗ CIA γνωρίζει τι κάνατε...

Ξέρει η CIA τα πάντα για την προσωπική ζωή Ελλήνων πολιτικών και επιχειρηματιών; Σύμφωνα με γερμανική εφημερίδα, ο γνωστός ιστότοπος Wikileaks διαθέτει ντοκουμέντα με πλούσιο, σκανδαλιστικό φωτογραφικό υλικό, όπου καταγράφονται...
ροζ σκάνδαλα με πρωταγωνιστές κορυφαίους δημόσιους άντρες της χώρας μας, που έχουν προτίμηση στο ίδιο φύλο. Στα χέρια της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών υπάρχουν, εκτός από τις φωτογραφίες, και συνομιλίες... 
Γιος επιχειρηματία έχει... πάρε δώσε με γιο πολιτικού και οι δυο τους εμπλέκονται σε μίζες και ναρκωτικά. 
Τα ντοκουμέντα του Wikileaks, σύμφωνα με τη γερμανική ιστοσελίδα που επικαλείται δημοσίευμα της «Espresso», είναι αναφορές Αμερικανών διπλωματών που υπηρέτησαν στην Αθήνα με μοναδική αποστολή να ερευνήσουν την προσωπική ζωή κορυφαίων Ελλήνων πολιτικών και επιχειρηματιών.
 Και οι αναφορές φυσικά υπάρχουν στα αρχεία της CIA. Γίνεται λόγος για σκάνδαλα που θα προκαλέσουν τεράστιο σοκ στην ελληνική κοινή γνώμη. Ανάμεσα στο σκανδαλιστικό υλικό υπάρχουν, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, καταγεγραμμένες συνομιλίες ανάμεσα σε κορυφαία πολιτικά στελέχη με άνδρες ερωτικούς συντρόφους, των οποίων η ζωή έχει γίνει φύλλο και φτερό, από την παιδική τους ηλικία.

__________________________________

Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012

Μποϊκοτάζ στα προϊόντα του ΙΚΕΑ όσο διαρκεί ο αγώνας των εργαζομένων του


ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑΌσο διαρκεί ο αγώνας των εργαζόμενων στα ΙΚΕΑ,
να τους συμπαρασταθούμε,
να μην ψωνίσουμε, κάνοντας μποϊκοτάζ στα προϊόντα τους.

Το όραμα της ΙΚΕΑ είναι να δημιουργούμε μια καλύτερη καθημερινή ζωή στο σπίτι για τους πολλούς του κόσμου. Παράλληλα, φροντίζουμε συνεχώς για την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση πόρων, αλλά και για τον ίδιο τον άνθρωπο. 
Έτσι, συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου . Αυτή η συνεχής προσπάθεια για βελτίωση δεν τελειώνει ποτέ. Αν και γνωρίζουμε ότι κι εμείς είμαστε μερικές φορές μέρος του προβλήματος, εργαζόμαστε σκληρά για να γίνουμε μέρος της λύσης. 
(Διαφημιστικό κείμενο του ΙΚΕΑ)


Αυτά και πολλά άλλα όμορφα λόγια, και φανταχτερές φωτογραφίες αντικρίζει κανείς όταν επισκέπτεται την αλυσίδα καταστημάτων ΙΚΕΑ, που ανήκει στον όμιλο FOYRLIS.
Ο όμιλος FOURLIS αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς ομίλους διαρκών καταναλωτικών αγαθών στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Δραστηριοποιείται σε 4 βασικούς κλάδους. Λιανική οικιακού εξοπλισμού ΙΚΕΑ, Λιανική αθλητικών ειδών, INTERSPORT, Λιανική ειδών ένδυσης και αξεσουάρ NEWLOOK και χονδρική ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών. 
Τα καταστήματα αυτά επισκέπτονται μεταξύ άλλων χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι για να κάνουν τις αγορές τους. Πολύ πιθανόν να μη γνωρίζουν ότι οι εργαζόμενοι στο όμιλο αυτό είναι αντιμέτωποι με μια σκληρή εργοδοσία, που επιδιώκει αξιοποιώντας την κρίση και τη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων και των κυβερνήσεων να καταργήσει ακόμα και τα πιο στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.
Αυτές τις ημέρες απειλεί και εκβιάζει τους εργαζόμενους να δεχθούν για άλλη μια φορά μείωση των αποδοχών τους. Τους ζητά να υπογράψουν και να αποδεχτούν με το πιστόλι στον κρόταφο,απειλώντας τους ότι θα πεταχτούν στον καιάδα της ανεργίας μείωση 11% στους ήδη πενιχρούς μισθούς. Όσο κοστίζουν δυο εισιτήρια στα μέσα μεταφοράς την ημέρα, ένα κιλά ψωμί, και ίσως το ενοίκιο του μήνα. Οι εργαζόμενοι διέπραξαν αυτές τις ημέρες μέγα έγκλημα. Τόλμησαν στο κατάστημα του Αιγάλεω στο Κηφισό να απεργήσουν. Αντέδρασαν σε κάτι το αυτονόητο, να μην δεχτούν να μειωθεί και άλλο ο μισθός τους. Στο πλάι τους βρίσκονται αρκετά σωματεία, σύλλογοι, απλοί εργαζόμενοι, συνδικαλιστές αλλά και ανυποψίαστοι πελάτες που επισκέπτονται το ΙΚΕΑ για να ψωνίσουν και όταν αντικρίζουν τους απεργούς κοντοστέκονται να δουν τι συμβαίνει. Πολλοί δεν περνούν την πόρτα του καταστήματος και συντάσσονται με τους εργαζόμενους δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.
Η άρνηση των πελατών να μην περάσουν στο κατάστημα και να μην ψωνίσουν είναι κάτι που πονάει την εργοδοσία γιατί της μειώνει τις εισπράξεις, την κερδοφορία και της χαλάει το πρεστίζ. Αυτοί έχουν μάθει να μιλάνε για κέρδη και ζημιές, οι άνθρωποι της εργασίας μιλάνε για ανθρώπινες ζωές και πρέπει να τους συμπαρασταθούμε. Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Όσο διαρκεί ο αγώνας των εργαζόμενων στα ΙΚΕΑ, να συμπαρασταθούμε στους εργαζόμενους, να μην ψωνίσουμε κάνοντας μποϊκοτάζ στα προϊόντα τους. Αυτό χρειάζεται να κάνουμε – μποϊκοτάζ σε κάθε μεγάλη ιδιωτική εταιρεία που εκβιάζει, απολύει εργαζόμενους.
Είναι μια πράξη αλληλεγγύης σε εργαζόμενους που αγωνίζονται ενάντια στα γκέτο των μεγάλων εταιρειών.

* από το:
_____________________________________

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

Στα 82 του χρόνια άφησε την τελευταία του πνοή ο συγγραφέας Χρόνης Μίσσιος.


«Έφυγε» ο Χρόνης Μίσσιος

Ο Χρόνης Μίσσιος πάλεψε για πολλά χρόνια με τον καρκίνο.
Γεννήθηκε το 1930 στην Καβάλα. Για οικονομικούς λόγους δεν τελείωσε ούτε το δημοτικό σχολείο. Παιδί ακόμη, κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής εντάχθηκε στην Αντίσταση και το 1947 καταδικάστηκε σε θάνατο για τη συμμετοχή του στον εμφύλιο πόλεμο. Πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του σε φυλακές και εξορίες ως πολιτικός κρατούμενος. Έμεινε φυλακισμένος ως το 1953 και από το 1962 εξορίστηκε στη Μακρόνησο και τον Αη Στράτη.
Λίγο μετά την μεταπολίτευση άρχισε να ζει σαν ελεύθερος πολίτης.
Από τα γνωστότερα έργα του ήταν το «Καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίς», με το οποίο έκανε και την εμφάνισή του στη λογοτεχνία το 1985.
Σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις είχε δηλώσει: «Για πρώτη φορά ζω σε μια κοινωνία που δείχνει να έχει πάθει εγκεφαλικό. Δεν αντιδρά με τίποτα».


________________________________________________________
Read more: http://www.newsbomb.gr/politismos/story/254554/efyge-o-hronis-missios#ixzz2CnE1RpJC
ΧΡΟΝΗΣ ΜΙΣΣΙΟΣ (1930 -2012)

Βιογραφικό Σημείωμα, εργογραφία, βιβλιογραφία

Δείτε και το video του 24grammata.comWebTV

Ο Χρόνης Μίσσιος γεννήθηκε στην Καβάλα και απεβίωσε στην Αθήνα (20/11/2012). Οι γονείς του ήταν καπνεργάτες και το επάγγελμά τους άσκησε και ο ίδιος από παιδική ηλικία. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια σε συνθήκες φτώχιας αρχικά στη γενέτειρά του και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη. Για οικονομικούς λόγους δε μπόρεσε να τελειώσει ούτε το δημοτικό σχολείο (έφτασε μέχρι τη δεύτερη τάξη). Κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, παιδί ακόμη, εντάχτηκε στην Αντίσταση και το 1947 καταδικάστηκε σε θάνατο για τη συμμετοχή του στον εμφύλιο πόλεμο. Τελικά δεν εκτελέστηκε, έμεινε όμως φυλακισμένος ως το 1953 και από το 1962 έζησε εξόριστος στη Μακρόνησο και τον Άη Στράτη. Σε διάφορες φυλακές έζησε και κατά τη διάρκεια της απριλιανής δικτατορίας. Η ελεύθερη ζωή του άρχισε ουσιαστικά ξανά μετά τη μεταπολίτευση. Σήμερα ζει μακρυά από την Αθήνα και συμμετέχει σε ενέργειες προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ πραγματοποίησε και τηλεοπτικές εκπομπές με θέμα την προστασία της ελληνικής πανίδας. Στο χώρο της λογοτεχνίας εμφανίστηκε σε μεγάλη ηλικία το 1985 με το βιβλίο …Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς, αυτοβιογραφικό κείμενο γραμμένο σε συνειρμική και λαϊκή γλώσσα που εντάσσεται στην παράδοση της απομνημονευματογραφίας. Μετά την επιτυχία του πρώτου του βιβλίου ο Μίσσιος οδηγήθηκε σε μια παραγωγή της αρχικής μεθόδου του και έγραψε τρία ακόμη βιβλία, που εντάσσονται στο χώρο της λογοτεχνίας κυρίως χάρη στην έντονη δραματικότητά τους, η οποία επιβάλλεται μέσω της λιτής – και γι’ αυτό δραστικότατης – απεικόνισης συγκλονιστικών γεγονότων.
1. Τα στοιχεία αντλήθηκαν από το δημοσίευμα Κούρτοβικ Δημοσθένης, «Χρόνης Μίσσιος», Έλληνες μεταπολεμικοί συγγραφείς· Ένας κριτικός οδηγός, σ.150-151. Αθήνα, Πατάκης, 1995.
Ενδεικτική Βιβλιογραφία
• Ζερβός Θεοτόκης, Κριτική για το …Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς, Πόρφυρας 35 (Κέρκυρα), 6/1986, σ.314.
• Κούρτοβικ Δημοσθένης, «Χρόνης Μίσσιος», Έλληνες μεταπολεμικοί συγγραφείς· Ένας κριτικός οδηγός, σ.150-151. Αθήνα, Πατάκης, 1995.
• Παπαπέτρου Ανάστος, «…πεθαίνοντας μετά το θάνατο του ονείρου», Διαβάζω 143, 7/5/1986 σ.63-64.
• Σταυρόπουλος Κώστας, Κριτική για το …Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς, Πόρφυρας 46 (Κέρκυρας), 7-9/1988, σ.296-304.
• Τσακνιάς Σπύρος, «Χρόνης Μίσσιος, …Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς», Η λέξη 55, 6/1986, σ.659-662 (τώρα και στον τόμο Επί τα ίχνη, σ.121-127. Αθήνα, Σοκόλης, 1990).
Εργογραφία
(πρώτες αυτοτελείς εκδόσεις)
• …Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς. Αθήνα, Γράμματα, 1985.
• Χαμογέλα ρε, τι σου ζητάνε; Αθήνα, Γράμματα, 1988.
• Τα κεραμίδια στάζουν. Αθήνα, Γράμματα, 1991.
• Το κλειδί είναι κάτω απ’ το γεράνι. Αθήνα, Γράμματα, 1996.

* από 

Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

Telegraph: Αν η χρεοκοπία δεν κανονισθεί από την βουλή, θα γίνει στους δρόμους με αιματηρές συνέπειες...Το Eλληνικό Κοινοβούλιο πέρασε την Κυριακή έναν προϋπολογισμό λιτότητας, συμφωνώντας σε περαιτέρω περικοπές €9.4bn, σε όλους τους κρατικούς μισθούς και τις συντάξεις. 
Το προσεχές έτος η οικονομία θα συρρικνώνεται για έκτο διαδοχικό έτος σύμφωνα με τις κυβερνητικές προβλέψεις, παρουσιάζοντας περαιτέρω μείωση 4.5 %. 
Η ανεργία είναι ήδη 25% και, παρά τις περικοπές δαπανών, το κρατικό χρέος θα χτυπήσει 189 % του ΑΕΠ το προσεχές έτος (και θα ανέλθει σε 192 % το έτος το 2014/15 σύμφωνα με τον οίκο Fitch).
Η χώρα είναι τόσο χτυπημένη από την οικονομική και κοινωνική κρίση, που μοιάζει με έναν ασθενή νοσοκομείου σε κατάσταση “φυτού”, που κρατιέται ζωντανό από μέτρα που μεγαλώνουν μόνο τον πόνο που βιώνεται πριν από το αναπόφευκτο τέλος.
Δεν υπάρχει κανένας τρόπος η Ελλάδα να μπορέσει να ξεπληρώσει την τρόικα. Είναι ήδη παγιδευμένη σε ένα σπιράλ χρέους.
Αυτός ο κύκλος δεν εξυπηρετεί πλέον κανέναν σκοπό εκτός από το κλώτσημα… Η παραγραφή χρέους είναι αδύνατη για σημαντικούς πιστωτές της Ελλάδας, λόγω της απαίτησης που θα υπήρχε για να παραγράψουν το χρέος του μισού Eurozone. 
Όσο αυτό το “παιγνίδι” συνεχίζεται, τόσο μεγαλύτερη η μεταφορά του πλούτου από την Ελλάδα στην τρόικα στις πληρωμές τόκων, για ένα χρέος που δεν θα εξαγοραστεί ποτέ.
Η τρόικα θα πάρει κάθε πέννα από την Ελλάδα προτού να “πέσει κάτω”…
Εάν η χρεωκοπία δεν θεσπισθεί τελικά από το Κοινοβούλιο, θα γίνει στους δρόμους με αιματηρές συνέπειες.

____________________________________________________
http://www.tanea-london.net/NowNews/HOME.index.html

Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

Πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ


Ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης για την αυριανή πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

— Δημοσιεύτηκε 09/11/2012
Αύριο Σάββατο 10/11, η ΠΟΕ-ΟΤΑ διοργανώνει πανελλαδικό συλλαλητήριο ενάντια στις απολύσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση μετά την ψήφιση των τελευταίων μέτρων. 
Η Ανοιχτή Πόλη καλεί τα μέλη της και όλους τους πολίτες της Αθήνας να συμμετάσχουν ενεργά στην κινητοποίηση. Θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 12.00 στα γραφεία της ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη, και στη συνέχεια πορεία προς τη βουλή.

____________________
http://www.anoihtipoli.gr/anakoinosi-tis-anoichtis-polis-gia-tin-ayriani-panelladiki-kinitopoiisi-tis-poe-ota

Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Η θυελλώδης συνεδρίαση στην Βουλή, η ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων και οι διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην Αθήνα απασχόλησαν μεγάλη μερίδα των διεθνών μέσων ενημέρωσης.


 ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΥΠΟΣ 

«Ψηφίστηκαν δρακόντεια μέτρα λιτότητας»

«Ψηφίστηκαν δρακόντεια μέτρα λιτότητας»
«Η ελληνική Βουλή ψήφισε τα νέα μέτρα λιτότητας» αναφέρει το βρετανικό δίκτυο BBC. Όπως επισημαίνει το δίκτυο, οι Έλληνες βουλευτές με ισχνή πλειοψηφία υιοθέτησαν το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας, παρά τις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.
«Το νέο πακέτο λιτότητας που στοχεύει στην εξασφάλιση του νέου γύρου χρηματοδότησης της Ελλάδας ψηφίστηκε από 153 βουλευτές. Το πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ περιλαμβάνει περικοπές μισθών και συντάξεων», αναφέρει το δίκτυο, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί και στις βίαιες συγκρούσεις που σημειώθηκαν έξω από τη Βουλή την ώρα της ψήφισης των μέτρων και τον «πόλεμο» δακρυγόνων και μολότοφ.
«Θυμός στην Αθήνα για την ψήφιση των μέτρων λιτότητας» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της βρετανικής εφημερίδας Guardian.
«Ψηφίστηκαν δρακόντεια μέτρα λιτότητας»
«Πραγματοποιήθηκε (η ψήφιση) έπειτα από μία νύχτα με βροχή, δακρυγόνα και συγκρούσεις.


Αλλά μετά τέσσερις μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων και έντονων αντιπαραθέσεων στο ελληνικό κοινοβούλιο, αργά το βράδυ της Τετάρτης ανακοινώθηκε ότι πέρασε το πιο "δρακόντειο" πακέτο μέτρων λιτότητας, το οποίο είναι απαραίτητο για την παραμονή στην Ευρώπη της πιο αδύναμης οικονομίας», σημειώνει ο Guardian.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, μετά από σκηνές απείρου κάλλους που εκτυλίχθηκαν εντός και εκτός Βουλής, 153 βουλευτές ενέκριναν το πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ, σε μία ψηφοφορία που θα μείνει αξέχαστη ως η πιο ηλεκτρισμένη στην ιστορία της τριετούς οικονομικής κρίσης που βιώνει η Ελλάδα.
«Ο Σαμαράς επικύρωσε την ελληνική λιτότητα στην κούρσα για την εξασφάλιση της βοήθειας», αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.
Το πρακτορείο επισημαίνει ότι ο έλληνας πρωθυπουργός συγκέντρωσε την υποστήριξη ικανού αριθμού βουλευτών για την έγκριση του πακέτου μέτρων για να ξεκλειδώσει η επόμενη δόση της βοήθειας, την ώρα που περισσότεροι από 50.000 διαδηλωτές είχαν περικυκλώσει το κτήριο του κοινοβουλίου διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα. Το πακέτο των περικοπών συντάξεων, επιδομάτων και μισθών επικυρώθηκε με 153 ψήφους, 128 καταψήφισαν, 18 δήλωσαν «παρών», ενώ ένας βουλευτής απουσίαζε.
Η ελληνική βουλή επικύρωσε τα ξημερώματα της Πέμπτης το νέο πακέτο περικοπών που χρειάζονται για να λάβει η χώρα την επόμενη δόση του δανείου αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNN.
Οι περικοπές εγκρίθηκαν εν μέσω οργής των Ελλήνων για τις επιπτώσεις από τη συνεχή λιτότητα με την ανεργία να ξεπερνά το 25% και την Ελλάδα να βρίσκεται στον πέμπτο χρόνο ύφεσης, επισημαίνει το δίκτυο. Το CNN αναφέρθηκε και στις συγκρούσεις των διαδηλωτών με την αστυνομία η οποία απάντησε με δακρυγόνα στις ρίψεις βομβών μολότοφ, λίγο πριν αρχίσει η ψηφοφορία.
Η ψήφιση του πακέτου ήταν το δεύτερο βήμα που έγινε για την εκταμίευση της δόσης: το τρίτο θα πρέπει να γίνει την Κυριακή με την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2013, σημειώνει το δίκτυο.
Η Wall Street Journal σημειώνει ότι οι έλληνες βουλευτές μόλις που κατάφεραν να «περάσουν» το νέο πακέτο λιτότητας των 13,5 δισ. ευρώ, σε μία προσπάθεια να κερδίσουν την επόμενη δόση του δανείου. Ωστόσο, τα μέτρα απειλούν να βυθίσουν την χώρα σε μεγαλύτερη ύφεση και να αποσταθεροποιήσουν το ήδη εύθραυστο πολιτικό σκηνικό. Τις ώρες πριν από την ψηφοφορία, βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος έξω από τη Βουλή για να βροντοφωνάξουν την αντίθεσή τους στα μέτρα που προβλέπουν νέες περικοπές μισθών και συντάξεων και απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, επισημαίνει η WSJ.
Η ελληνική βουλή επικύρωσε το νέο πακέτο μέτρων αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η Frankfurter Allgemeine Zeitung. Οπως σημειώνει η FAZ, η Ελλάδα έφτασε πιο κοντά στη νέα οικονομική βοήθεια από τους διεθνείς πιστωτές της. Εν μέσω οργισμένων διαδηλώσεων, το πακέτο λιτότητας ψηφίστηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης με την ισχνή πλειοψηφία των 153 βουλευτών.

Οι Financial Times Deutschland γράφουν «Η υπερχρεωμένη Ελλάδα υιοθέτησε αργά χθες το βράδυ το διαφιλονικούμενο πρόγραμμα περικοπών. Κατά την ψηφοφορία στη βουλή, η κυβέρνηση απέσπασε την απαιτούμενη πλειοψηφία, εκπληρώνοντας έτσι έναν όρο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης».
Αργά τη νύχτα της Τετάρτης το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε το σκληρό πακέτο μέτρων λιτότητας, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Spiegel. Η ψήφιση συνοδεύτηκε από οργισμένες διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας με συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομικών, προσθέτει το περιοδικό.
Υπέρ του πακέτου λιτότητας ψήφισαν 153 βουλευτές, 128 ψήφισαν αρνητικά, ενώ υπήρξαν και 18 ψήφισαν «παρών». Το Spiegel τονίζει ότι το νεό πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ προβλέπει περικοπές και αυξήσεις φόρων μέχρι το 2016.

«Η ελληνική βουλή στήριξε το νέο πακέτο μέτρων», αναφέρει η γερμανική Die Zeit. Οπως σημειώνει η εφημερίδα, η ελληνική βουλή επικύρωσε το πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ, παραθέτοντας την δήλωση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έκανε λόγο για ένα «μεγάλο, αποφασιστικό και αισιόδοξο βήμα». Της ψηφοφορίας προηγήθκαν από έντονες αντιπαραθέσεις εντός του κυβερνητικού συνασπισμού, τόνισε η Zeit, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθέι και στις μαζικές διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στα νέα μέτρα.
«Μειώσεις συντάξεων, μείωση κοινωνικών παροχών, φορολογικές αυξήσεις – το ελληνικό κοινοβούλιο υιοθέτησε το διαφιλονικούμενο πρόγραμμα περικοπών. Ο κίνδυνος χρεοκοπίας έχει καταρχήν αποσοβηθεί», αναφέρει στην ιστοσελίδα του τo περιοδικό Stern.

Η γαλλική Le Monde αναφέρει ότι η ελληνική βουλή υιοθέτησε το πακέτο των νέων μέτρων λιτότητας. «Επειτα από μία προσωρινή διακοπή, η συζήτηση στο ελληνικό κοινοβούλιο για τα νέα μέτρα λιτότητας στέφθηκε με επιτυχία. Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης οι βουλευτές επικύρωσαν το νέο πακέτο που απαιτούν οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας», σημειώνει η Monde. Την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά στήριξε μία μικρή πλειοψηφία 153 βουλευτών με θεωρητική πλειοψηφία τους 178 , ενώ τα 128 μέλη της αντιπολίτευσης καταψήφισαν τα μέτρα. Η γαλλική εφημερίδα έκανε λόγο και για τους χιλιάδες πολίτες που διαδήλωσαν έξω από τη Βουλή ενάντια στη νέα λιτότητα.

«Με 153 ψήφους συντηρητικοί και σοσιαλιστές είπαν ναι στα μέτρα λιτότητας» γράφει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η οποία αναφέρεται στην 48ωρη απεργία των συνδικάτων, στις διαδηλώσεις, αλλά και στα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από τη Βουλή.

______________________________________
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63734613

Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

Ανατροπή της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ από το εργατικό και λαϊκό κίνημα


Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού 
και Δημόσιου Τομέα 


Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΛΥΔΩΝΙΖΕΤΑΙ!
ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

6 & 7 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ
ΤΡΙΤΗ ΜΟΥΣΕΙΟ 10.30. ΤΕΤΑΡΤΗ 6ΜΜ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΟΝΟΣ

 ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΣΦΑΓΗΣ  

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
·        Το νέο πακέτο μέτρων που ετοιμάζεται να καταθέσει η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στη Βουλή, οδηγεί τους εργαζόμενους και το λαό στην απόλυτη φτώχεια,  ενώ η ανεργία θα εξελιχθεί σε εργατική γενοκτονία με την «απελευθέρωση» των απολύσεων και το πετσόκομμα στις αποζημιώσεις.
·        Η λεηλασία του δημόσιου πλούτου με τις ιδιωτικοποιήσεις, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και η νέα μείωση των δημόσιων επενδύσεων θα εκτινάξουν τις τιμές στο ρεύμα, το νερό και στις συγκοινωνίες, θα χειροτερεύσουν ποιοτικά τη δημόσια υγεία και παιδεία.
·        Η φορολογία εκτινάσσεται για τους εργαζόμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους αγρότες για να σωθούν οι τραπεζίτες
·        Οι ίδιοι ομολογούν κυνικά στο σχέδιο προϋπολογισμού ότι δεν θα έρθει καμία «ανάκαμψη», αντίθετα, η ύφεση και η κρίση θα βαθύνει.
·        Οι δανειστές, η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ καταπατούν χυδαία κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας με τις ιταμές απαιτήσεις τους για μόνιμη «εποπτεία». Θέλουν την Ελλάδα προτεκτοράτο.
·        Μαζί με το εργατικό και λαϊκό εισόδημα χτυπούν τις ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα, ενώ ο κρατικός αυταρχισμός φουντώνει μαζί με τη νεοφασιστική τρομοκρατία και η  πληροφόρηση επιστρέφει στην εποχή της ΥΕΝΕΔ.

ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ 
ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Η συνοχή της συγκυβέρνησης έχει ραγίσει ανεπανόρθωτα, ως αποτέλεσμα των αγώνων των εργαζομένων και της παλλαϊκής  αντίδρασης. Η «τρόικα εσωτερικού» διασπάται και αλληλοσυγκρούεται. Ο αντίπαλος δεν είναι παντοδύναμος,λοιπόν!  Ωστόσο, δεν θα πέσουν από μόνοι τους. Πρέπει να τους ανατρέψουμε! Ο δρόμος για την ανατροπή τους δεν θα είναι εύκολος, ούτε σύντομος. Δεν θα διστάσουν να καταφύγουν σε σε πολιτικούς ελιγμούς, σε κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, αλλά και σε κάθε αντιδημοκρατικό και αντιδραστικό μέσο για να συνεχιστεί η ίδια αντιδραστική πολιτική. Όμως, η ενωμένη, συνειδητή και οργανωμένη πάλη εργαζομένων και λαού μπορεί να ακυρώσει και θα ακυρώσει κάθε αντιδημοκρατικό αντιδραστικό σχέδιο!

  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ  

Σύμμαχος των «μνημονιακών δυνάμεων» αντικειμενικά είναι η πολιτική συμβιβασμού, ταξικής συνεργασίας και αποκλιμάκωσης που ακολουθεί η γραφειοκρατία της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας  των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Οι αγώνες στα χέρια των εργατών!
Για να υλοποιηθεί αυτό το σύνθημα, πρώτο ποιοτικό βήμα είναι ηενότητα και όχι η διάσπαση των ταξικών και μαχητικών δυνάμεων!  Τώρα είναι η ώρα για έναν «Συντονισμό όλων των Συντονισμών» με προωθημένο ταξικό περιεχόμενο. Κάθε χωριστό βήμα μας πάει πίσω. Δεν υπάρχει τέτοια πολυτέλεια.
Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα καλεί σε συσπείρωση σε μια τέτοια κατεύθυνση.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ
 ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ 
ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ

ΟΛΟΙ στην 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑγια  έναν μεγάλο, μαζικό, μακρύ και ανυποχώρητο αγώνα μέχρι την νίκη.

Να ανατρέψουμε  τον μνημονιακό εφιάλτη,  τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ κεφαλαίου που ρημάζουν τη χώρα και τον λαό. 
Η ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ  να γίνει το σύνθημα που θα αντηχεί,  σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε τόπο δουλειάς, στους δρόμους και στις πλατείες.
Μπορούμε γιατί είμαστε οι πολλοί: εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, φοιτητές, μετανάστες, επιστήμονες, η μεγάλη πλειοψηφία του λαού.
Μπορούμε γιατί ενώνουμε τις δυνάμεις μας, κλιμακώνουμε και συντονίζουμε τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις μας και συγκροτούμε ένα πλατύ και μαζικό ποτάμι ανατροπής και νίκης.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:
  • Να μην ψηφιστούν τα εφιαλτικά μέτρα. Να μην περάσει ο αντεργατικός αντιλαϊκός προϋπολογισμός. Συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα ακόμη κι αν περάσουν!
  • Όχι στις απολύσεις, σε κάθε μείωση των αποζημιώσεων, κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις. Όχι στην ανεργία. Ριζική μείωση του χρόνου εργασίας για νέες θέσεις εργασίας, αυξήσεις και όχι μειώσεις των μισθών για να ζήσουμε. Αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των μεγάλων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, με εργατικό έλεγχο. Υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών και της δημόσιας περιουσίας. Δημόσια παιδεία – υγεία – κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια.
  • Όχι στα χαράτσια, δραστική φορολογία  στο κεφάλαιο, τις  τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Δραστική μείωση της φορολογίας για τους εργαζόμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους αγρότες.
  • Διαγραφή του χρέους που ρημάζει τις ζωές μας. Σύγκρουση με το ευρώ και την ΕΕ.  Πραγματική δημοκρατία. Όχι στον κρατικό ολοκληρωτισμό, την εργοδοτική τρομοκρατία και τη φασιστική βία.
  • Η Ελλάδα δεν θα γίνει μπανανία.
  •  Έξω η τρόϊκα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ.

Ανατροπή της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ από το εργατικό και λαϊκό κίνημα 

καλό καλοκαίρι...

καλό καλοκαίρι...
από το "Αρκαδικό Βήμα"

ΓΣΕΕ: «Εξοντωτικά και αστυνομικά τα μέτρα για το κάπνισμα»
Τη διαφωνία της με τη γενική απαγόρευση του καπνίσματος στους ιδιωτικούς χώρους εργασίας εκφράζει η ΓΣΕΕ. Μάλιστα σε ανακοίνωσή της, αν και σημειώνει πως οι συνέπειες του καπνού είναι αναμφισβήτητες όπως και η ενόχληση των μη καπνιστών, ζητεί «να γίνουν σεβαστά και τα δικαιώματα των καπνιστών για τους οποίους λαμβάνονται εξοντωτικά- αστυνομικά- μέτρα».
«Ειδικότερα», προσθέτει, «η γενική απαγόρευση καπνίσματος σε όλους τους εργασιακούς χώρους του ιδιωτικού τομέα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις είναι απαράδεκτη, καταπιεστική και ρατσιστική. Χωρίς να λαμβάνονται καν υπόψη οι προβλέψεις του Νόμου 3730/08 (για διαμόρφωση ειδικών χώρων) και οι ιδιαιτερότητες του ιδιωτικού τομέα, Βιομηχανίες - Βιοτεχνίες - Κατασκευές - Γραφεία - Κατάστημα κ.λπ., η απόφαση για γενική απαγόρευση του καπνίσματος διευκολύνει στα μέγιστα τις επιχειρήσεις (αφού δε θα δαπανήσουν ούτε ένα ευρώ και δε θα "χάνουν" ούτε ένα λεπτό».
Καταλήγοντας ζητεί πριν εκδοθεί γενική απαγορευτική απόφαση καπνίσματος για τους χώρους εργασίας να πραγματοποιηθεί «ουσιαστικός και ειλικρινής διάλογος με σεβασμό στο νόμο».
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ στην εφ. "ΤΑ ΝΕΑ": Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Συνέντευξη του προέδρου της Διεθνούς Oργάνωσης για την Επανένωση των Γλυπτών

Συνέντευξη του προέδρου της Διεθνούς Oργάνωσης για την Επανένωση των Γλυπτών
«Θέμα χρόνου η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα» είπε στο naftemporiki.gr, ο Ντέιβιντ Χιλ,σε συνέντευξή του στην Αλίνα Σαράντη...διαβάστε στο: http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/06/19/1679519.htm

O Πλάτωνας κατώτερος του Καραμανλή...

Εφαγε και τον Πλάτωνα...
Ο κ. Θωμάς Βουγιουκλής, καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, γράφει:
Οταν προσπαθούμε να αναδείξουμε τον σημαντικότερο Ελληνα όλων των εποχών και προκύπτει ο Πλάτωνας κατώτερος του Καραμανλή, τότε ή όσοι ψηφίζουμε είμαστε ηλίθιοι ή η ψηφοφορία είναι ηλίθια ή και τα δύο.
Κατά συνέπεια, προτείνω να ψηφίσουμε για την ανάδειξη του «ηλιθιότερου Ελληνα» όλων των εποχών.

* δημοσιεύθηκε στην στήλη Επιστολές προς ΤΟ ΒΗΜΑ
την Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Οι Eλληνες της μυστικης Λεσχης "Μπιλντερμπεργκ": Ποιοι πολιτικοι, επιχειρηματιες

Οι Eλληνες της μυστικης Λεσχης "Μπιλντερμπεργκ": Ποιοι πολιτικοι, επιχειρηματιες
και ποιός δημοσιογράφος, συμμετείχαν στις συνεδριάσεις της

καλo καλοκαιρι...

καλo καλοκαιρι...
στον ενα απο τους δυο ελληνες που δεν θα πάει διακοπες...ας προσεχαμε

καλo καλοκαιρι...

καλo καλοκαιρι...
1988-2008 είκοσι χρόνια στο χώρο του βιβλίου

Σύγκρουση Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ για τα ΚΕΣ στη Βουλή

Μέρες κινητοποιήσεων κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16 θύμισε χθες η Βουλή, όπου συζητήθηκε το επίμαχο νομοσχέδιο, με το οποίο τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών (ΚΕΣ) περιβάλλονται την αίγλη ξένων ΑΕΙ με το τρυκ του "φρανσάιζινγκ". Ο υπουργός Παιδείας Ε. Στυλιανίδης, με ύφος Πολύδωρα, επετέθη στον Αλ. Αλαβάνο παραποιώντας θέσεις που είχε υποστηρίξει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ως ευρωβουλευτής. Ο Αλ. Αλαβάνος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση όφειλε να κλείσει τα ΚΕΣ, τα οποία λειτουργούν με άδεια που έχουν πάρει επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Το κυβερνητικό νομοσχέδιο ψηφίζει και ο ΛΑΟΣ. Μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν το νομοσχέδιο ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, το οποίο όμως κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τις πρωτοβουλίες του κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16.
*από την εφ. "ΑΥΓΗ" Ημ/νία καταχώρησης : 31/07/2008

καλοκαιρι 2008: Εκηλωσεις δημου αγιας παρασκευης

καλοκαιρι 2008: Εκηλωσεις δημου αγιας παρασκευης
http://www.agiaparaskevi.net

Χιλιάδες τίμησαν τον διανοούμενο της ανανεωτικής αριστεράς Άγγελο Ελεφάντη

Η πολύπλευρη προσφορά του Άγγελου Ελεφάντη στη διαμόρφωση της πολιτικής σκέψης και της κριτικής ματιάς της ανανεωτικής αριστεράς, ο ηγετικός πνευματικός του ρόλος στον χώρο των διανοουμένων, η δημιουργική συνεισφορά του στη σύγχρονη ελληνική ιστορική έρευνα αναδείχθηκε χθες με τις ομιλίες στην κηδεία του διανοούμενου της αριστεράς, εκδότη της περιοδικού "Ο Πολίτης" και επιμελητή των "Ενθεμάτων" της "Κυριακάτικης Αυγής", πρώην προέδρου και μέλους του Δ.Σ. της εφημερίδας μας. Αύριο στην "Κυριακάτικη Αυγή" θα δημοσιευθούν όλες οι επικήδειες ομιλίες. Σήμερα πραγματοποιείται η ταφή του Άγγελου Ελεφάντη στο χωριό του, το Νεχώρι Ευρυτανίας.

* http://www.avgi.gr/cgi-bin/hwebpressrem.exe?-V=hpress_int&-A=491191&-P

40 χρόνια από το Μάη του '68

Με δεκάδες συζητήσεις ξεκινούν σήμερα Πέμπτη το απόγευμα στην ΑΣΟΕΕ οι εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια από τον Μάη του '68, που οργανώνει το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα στο πλαίσιο του Μαρξισμού 2008.
Από τις συζητήσεις δεν θα μπορούσε να λείψει η παγκόσμια οικονομική κρίση. Την Κυριακή στις 17.00 ο πανεπιστημιακός και συνεργάτης της «Ε» Κώστας Βεργόπουλος, ο δημοσιογράφος της «Ε» Μωυσής Λίτσης και ο Πάνος Γκαργκάνας, διευθυντής της εφημερίδας «Εργατική Αλληλεγγύη», θα αναπτύξουν το θέμα «Πού πηγαίνει ο καπιταλισμός, η κρίση σήμερα». Το Σάββατο στις 15.00 ο δημοσιογράφος Πέτρος Παπακωνσταντίνου και ο Σωτήρης Κοντογιάννης θα μιλήσουν με θέμα «Καπιταλισμός και νεοφιλελευθερισμός». Αλλες συζητήσεις οικονομικού ενδιαφέροντος είναι: «Νεοφιλελευθεριμός και κινήματα πόλης», Παρασκευή στις 17.00 με τους Μαρίνα Δίζη, Πάνο Τότσικα, Αποστόλη Αλωνιάτη και Γιώργο Ράγκο και το Σάββατο στις 10.00 «Γιατί υπάρχουν κρίσεις», με το δημοσιογράφο και συνεργάτη στην «Οικονομία» της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», Κώστα Σαρρή.

* από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 15/05/2008

Εκδηλώσεις της ΕΣΗΕΑ για τον Μάη του 1968

Διήμερο μουσικής και Ιστορίας με τίτλο «Μάης ΄68- Μάης 2008» διοργανώνει στις 16 και 17 Μαΐου το Μορφωτικό Ιδρυμα της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών στον πολυχώρο Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι). Με αφετηρία τον Μάη του 1968, οι εκδηλώσεις του διημέρου θα προσφέρουν μια ιστορική παρουσίαση (πολιτική- κοινωνικήπολιτιστική) των γεγονότων που σημάδεψαν τον κόσμο τα τελευταία 40 χρόνια. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο μεγάλες συναυλίες στις οποίες θα συμμετάσχουν σημαντικοί καλλιτέχνες, ημερίδες και συζητήσεις, έκθεση φωτογραφίας, προβολές ταινιών και βίντεο, καθώς και μουσικές αναδρομές στα ωραιότερα τραγούδια που γράφτηκαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό την περίοδο εκείνη. Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Εκδηλώσεις της ΕΣΗΕΑ για τον Μάη του ΄68 Δ ιήμερο μουσικής και Ιστορίας με τίτλο «Μάης ΄68- Μάης ΄08» διοργανώνει στις 16 και 17 Μαΐου το Μορφωτικό Ιδρυμα της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών στον πολυχώρο Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι). Με αφετηρία τον Μάη του 1968, οι εκδηλώσεις του διημέρου θα προσφέρουν μια ιστορική παρουσίαση (πολιτική- κοινωνικήπολιτιστική) των γεγονότων που σημάδεψαν τον κόσμο τα τελευταία 40 χρόνια. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο μεγάλες συναυλίες στις οποίες θα συμμετάσχουν σημαντικοί καλλιτέχνες, ημερίδες και συζητήσεις, έκθεση φωτογραφίας, προβολές ταινιών και βίντεο, καθώς και μουσικές αναδρομές στα ωραιότερα τραγούδια που γράφτηκαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό την περίοδο εκείνη. Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
*Απόκομμα ΤΟ ΒΗΜΑ - Ημ. δημοσίευσης 3/5/2008

"ΞΕΦΥΛΛΙΖΟΝΤΑΣ ....

"ΞΕΦΥΛΛΙΖΟΝΤΑΣ ....

Καλημέρα Αθήνα...

Καλημέρα Αθήνα...

Συγχωροχάρτι σε ΔΕΗ και άλλους 151 βρωμιάρηδες


Της ΧΑΡΑΣ ΤΖΑΝΑΒΑΡΑ*
Η ΔΕΗ, που με τρεις μεγάλες μονάδες της φιγουράρει στον κατάλογο των 10 πιο ρυπογόνων επιχειρήσεων της Ε.Ε., θα μπορεί να συνεχίσει να επιβαρύνει το περιβάλλον. Μάλιστα σε περίπτωση υπέρβασης του ορίου των 45 εκατ. τόνων διοξειδίου του άνθρακα, που της αναλογεί ώς το 2012 μέσω της κατανομής δικαιωμάτων ρύπων, ξεφεύγει με τον... «παρά» της.
Ηδη για τις υπερβάσεις της περιόδου 2006-7 κατέβαλε περίπου 80 εκατ. ευρώ στο χρηματιστήριο ρύπων, ενώ εκτιμάται ότι η επιβάρυνση, που άλλωστε μετακυλίστηκε στους καταναλωτές, είναι πιο συμφέρουσα σε σχέση με το κόστος των επενδύσεων σε «καθαρές» μονάδες παραγωγής ρεύματος.
*ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 26/02/2008

Aναβάλλεται ημερίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού

Αγαπητοί,
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών η προγραμματισμένη για σήμερα, 18 Μαρτίου 2008, ημερίδα με θέμα : Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο-Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων: προβλήματα και προτάσεις» αναβάλλεται και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008, στις 17:00.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Αναστασία Αριτζή
Τμήμα Επικοινωνίας
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού
Τηλ: 210 3225245, εσωτ. 8 Email: sepi@ellinikietairia.gr

Συμμαχία ενάντια στον λιθάνθρακα: Όχι άλλο κάρβουνο

Τη δημιουργία συμμαχίας ενάντια στον λιθάνθρακα, ανακοίνωσαν σήμερα το WWF Eλλάς και επτά Δήμοι και Κοινότητες, όπου προβλέπεται ή ακούγεται έντονα η δημιουργία μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από λιθάνθρακα. Οι Δήμοι και Κοινότητες είναι οι εξής: Καβάλας, Αλμυρού Μαγνησίας, Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, Διστόμου Βοιωτίας, Κηρέως Ευβοίας, Αντίκυρας Βοιωτίας και Κυριακίου Βοιωτίας.
Περισσότερα...

Tα τέλη κοροϊδίας τα πληρώσαμε με τις λακούβες στους δρόμους τι θα γίνει κύριοι...

Tα τέλη κοροϊδίας τα πληρώσαμε με τις λακούβες στους δρόμους τι θα γίνει κύριοι...
εδώ θα καταγράφουμε με την βοήθειά σας τις λακούβες που πέφτουμε καθημερινά καταστρέφοντας τα ταλαιπωρημένα αυτοκίνητά μας... με κίνδυνο την ίδια μας τη ζωή

http://athens.fse-esf.org/

http://athens.fse-esf.org/

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τα αποτελέσματα για το 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό του Περιοδικού ΥΦΟΣ...

ΥΦΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, το Ντουμπάι και την Αυστραλία για το ενδιαφέρον που έδειξαν στέλνοντάς μας τα αγαπημένα τους κείμενα για το 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος, Ποίησης και Ταξιδιωτικού Δοκιμίου του Περιοδικού ΥΦΟΣ. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις αρχές του 2008, όταν τελειώσει η αξιολόγηση των έργων από την Επιτροπή.
Η τελετή βράβευσης των συμμετεχόντων που θα διακριθούν θα γίνει σε κεντρική αίθουσα της Αθήνας την άνοιξη του 2008. Περισσότερες λεπτομέρειες (τόπος και χρόνος) θα ανακοινωθούν από την ιστοσελίδα του περιοδικού (www.yfos-texnes.blogspot.com ή www.yfos-magazine.gr). Τηλ. Επικοινωνίας: 210-3245771 και email: yfosmagazine@in.gr Θερμές ευχές για μια δημιουργική και ευτυχισμένη χρονιά.
Πάνος Αϊβαλής
Εκδότης περιοδ. ΥΦΟΣ

Xρόνια πολλά & ευχές για καλή χρονιά

Xρόνια πολλά & ευχές για  καλή χρονιά
θλιβερές οι μέρες που ζούμε ...με όλα αυτά τα κωμικοτραγικά... να τους χαιρόμαστε...

κυκλοφόρησε εορταστικό το MAG με ποικίλη ύλη

κυκλοφόρησε εορταστικό το MAG με ποικίλη ύλη
Ευχές για καλές γιορτές

«Κοινωνικό Παντοπωλείο» στο Ιδρυμα Αστέγων...

Παντοπωλείο
Την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου μια νέα μορφή επιχειρηματικής οργάνωσης θα κάνει την εμφάνισή της στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» όπως θα ονομάζεται το κατάστημα που θα στήσουν από κοινού ο Δήμος Αθηναίων, και συγκεκριμένα το Ιδρυμα Αστέγων, και ο όμιλος Carrefour-Μαρινόπουλος.
* * *
Το παντοπωλείο θα πωλεί βασικά είδη διατροφής (π.χ. ζυμαρικά, όσπρια κτλ.) και άλλα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, προσφορά του ομίλου Carrefour-Μαρινόπουλος, τα οποία βρίσκονται κοντά στην ημερομηνία λήξης. Ως εκ τούτου, οι τιμές τους θα είναι ως και 90% φθηνότερες των αρχικών.
* * *
Το κατάστημα, το οποίο απευθύνεται σε ανθρώπους που βρίσκονται στο τελευταίο σκαλοπάτι της κοινωνικής ανέχειας, δημιουργήθηκε στην οδό Σοφοκλέους 66 και θα εγκαινιαστεί από τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνη (σκίτσο). Παρόντες στην εκδήλωση θα είναι ο κ. Ζερόμ Λουμπέρ, διευθύνων σύμβουλος της Carrefour-Μαρινόπουλος ΑΕ, και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Αστέγων του δήμου κ. Ελ.Σκιαδάς.

*από την στήλη Σεμνά & ΤΑΠΕΙΝΑ εφημ. ΤΟ ΒΗΜΑ 12.12.07

Υποστήριξη από μη κυβερνητικές οργανώσεις

Για μπάνιο και συσσίτιο οι άστεγοι μπορούν να απευθυνθούν:
- Στις Αδελφές Μητέρα- Τερέζα, καθημερινά εκτός Πέμπτης στις 8.00, Αίμωνος 79, Κολωνός -
-Στην Ευαγγελική Εκκλησία της Βραζιλίας , Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή στις 14.30, Αρμοδίου 14, 2ος όροφος, Βαρβάκειος Αγορά
-Στα Χέρια Βοήθειας, κάθε Τρίτη και Σάββατο μετά τις 15.00, Σοφοκλέους 53Δ, 1ος όροφος
- Στο Δίκτυο Αλληλεγγύης Πειραιά, καθημερινά στις 10.00, Ζωσιμάδων 44 Ενημερώστε τους άστεγους της γειτονιάς σας ότι ζεστό φαγητό μπορούν να βρουν:
- Στο Κέντρο Υποστήριξης Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, καθημερινά στις 12.00-13.00 και το απόγευμα στις 18.00- 19.00, Σοφοκλέους 70 και Πειραιώς 35
- Στην Κλίμακα, Τετάρτη και Παρασκευή στις 18.00, Κωνσταντινουπόλεως 30, Βοτανικός
- Σε αρκετές ενορίες στις 12.00 το μεσημέρι
- Στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, Χριστούγεννα και Πάσχα, Λυκαβηττού 1
- Στα Στέκια Ελπίδας, κάθε Τρίτη στις 19.00, Λιοσίων 47 και Μεταξά 2 - Στην Κάριτας, καθημερινά στις 11.00 (μόνο για πρόσφυγες και μετανάστες), Καποδιστρίου 52, πλατεία Βάθη - Στο Κέντρο Φιλίας και Αλληλεγγύης, καθημερινά στις 13.00, Ηρακλείου 20, πλ. Μακρυγιάννη, Αγία Βαρβάρα
- Στο Κέντρο Στήριξης Οικογένειας, καθημερινά στις 10.00, Ακαδημίας 95 - Στο Καταφύγιο Αγάπης, κάθε Τρίτη στις 19.00, Ευριπίδου 14

Xριστούγεννα...στην Αθήνα

Xριστούγεννα...στην Αθήνα

ο μέρμηγκας και ο τζίτζικας...

Ήταν καλοκαίρι στο δάσος έκανε τρομερή ζέστη και ο μέρμηγκας ήταν έξω καταϊδρωμένος και μάζευε ξύλα...* Εκείπου μάζευε ξύλα ακούει ένα φρενάρισμα....ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙιιιιιιιι .. γυρνάει και τι να δει! Ο τζίτζικας μέσα σε ένα MERCEDES CABRIO SL 500 με δύο θεογκόμενες! "Έλα ρε άτομο τι κάθεσαι και κάνεις εδώ και μαζεύεις ξύλα ;;;;" του λέει ο τζίτζικας... "Αδερφέ,χειμώνας έρχεται και μαζεύω προμήθειες για το τζάκι." "Καλά τρελός είσαι ρε... πάμε εδώ στην παραλία να κάνουμε το μπανάκι μας έχω και τα δύο μωρά μαζί ... κοίτα πως σε κοιτάνε ρεεεε... χαζός είσαι που θα κάτσεις να μαζέψεις ξύλα... Παραλία, Μπανάκι, BEACHBAR και σφηνάκια.. " "Όχι ρε φίλε δεν μπορώ έχω δουλειά ακόμα ." "Καλάρε φιλαράκι δεν πειράζει τα λέμε ... να ξέρεις εσύ χάνεις!!!" Φεύγει ο τζίτζικας, αναστενάζει ο μέρμηγκας και συνεχίζει το κουβάλημα Περνάνεκάνα δυο βδομάδες εκεί που ήταν ο μέρμηγκας πάλι στο δάσος και μάζευε τροφή (ντάλα ο ήλιος) σκάει μύτητο γνωστό φρενάρισμα ....ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ.... Γυρνάει ο μέρμηγκας με βαριά καρδιά και τι βλέπει... Ο γνωστός τζίτζικας με ένα JEEP 4 x 4 GRAND CHEROKEE και από πίσω κοτσαδούρα με ένα κότερο 20 μέτρα!!!! Πάνωστο κότερο 1 0 θεογκόμενες 2μετρες να τον χαιρετάνε!!! "ΦΙΛΑΡΑΚΙ!!!"φωνάζει ο τζίτζικας "Καλημέρα . " του απαντάει ο μέρμηγκας με ξεψυχισμένη φωνή! "A ντε, παράτα το κουβάλημα και ανέβα στο εργαλείο μαζί με τα κορίτσια ! πάμε ΜΥΚΟΝΟ τριήμερο!" "...εεεεε... ξέρεις έρχεται χειμώνας και αν δεν μαζέψω τροφή θα πεινάσουμε..." "ΡΕΕΕ ΔΕΝ ΠΑΣ ΚΑΛΑ!!! Μαζεύεις από βδομάδα τροφή ! καβάλα να φύγουμε. Τα κορίτσια σε περιμένουν πώς και πως! κοίτα κορμιά κοίτα ρεεε πως σε κοιτάνε!!!!!" "...όχι ρε φίλε δεν μπορώ" "ΚΑΛΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ!!!! ΧΑΖΟΣ τι να σου πω ...." του λέει ο τζίτζικας και βάζει μπρος και την κάνει... Περνάει το καλοκαίρι, περνάει το φθινόπωρο και έρχεται ο χειμώνας. Έξω έχει 2 μέτρα χιόνι και ο μέρμηγκας είναι αραχτός στην πολυθρόνα δίπλαστο τζάκι...χαζεύει τηλεόραση "Πρωινό Καφέ" και πίνει το τσαγάκι του χαλαρός.... Ξαφνικά χτυπάει η πόρτα "ΤΑΚ ΤΑΚ ΤΑΚ" και ακούει μια φωνή"ΦΙΛΑΡΑΚΙΙΙΙΙΙΙ" Σηκώνεται αργά αργά και πάει στην πόρτα... ανοίγει την πόρτα και κοντεύει να πάθει έμφραγμα ΟΤζίτζικας με στολή Χιονοδρόμου κασκολάκι και γυαλιά να του χαμογελάει και πίσω του το γνωστό JEEP με αλυσίδες και από πάνω φορτωμένο με πέδιλα του σκι! Μέσα στο JEEP δύο ξανθές μοντέλες να του χαμογελάνε! "Εχεις 10 λεπτά καιρό να ετοιμαστείς και να κατέβεις να φύγουμε! Έχω κλείσει ΣΑΛΕ στον ΠΑΡΝΑΣΣΟ και θα πάμε για σκι με τα κορίτσια... άντε κατέβα!" ... Aφωνος ο μέρμηγκας έχει καταπιεί τη γλώσσα και έχει μείνει με ανοικτό το στόμα "A ντε ρε μη χαζεύεις... ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ Γρήγορα!!! Τα κορίτσια ανυπομονούν να σεγνωρίσουν!!!!" "Εεεε,Φίλε μου τζίτζικα δυστυχώς δεν μπορώ να έρθω σήμερα μαζί σου αλλά σε παρακαλώ πολύ κάνε μου μια χάρη : Αν εκεί πάνω στο βουνό δεις τον ΑΙΣΩΠΟ...πες του ΟΤΙ ΓΑM......... !!!!!

Μάθε, παιδί μου, «γράμματα»

Αγαπητή Φοίβη*, Στην περιοχή Κυπριάδου (Άνω Πατήσια) λειτουργεί το 142ο Δημοτικό Σχολείο. Τελευταία έγινε επέκταση του κτιρίου για την προσθήκη νέων αιθουσών διδασκαλίας. Ο κατασκευαστής όμως, προφανώς έπειτα από υπόδειξη υπευθύνου του Σχολείου, μέτρησε το πλάτος του πεζοδρομίου της οδού Κρυστάλλη και με την προσθήκη μέρους της πρασιάς, δημιούργησε αυθαίρετα χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Μάλιστα, έβαλε και δυο ταμπέλες με την ένδειξη «ιδιωτικό πάρκινγκ Σχολείου». Έτσι στο σημείο εκείνο, οι πεζοί πρέπει να κατέβουν από το πεζοδρόμιο και να βαδίσουν στο οδόστρωμα, με κίνδυνο να παρασυρθούν από διερχόμενα οχήματα. Τουλάχιστον οι ιδιώτες χρησιμοποιούν, ίσως μη νόμιμα, τις πρασιές ως χώρο στάθμευσης του αυτοκινήτου τους, πλην όμως αφήνουν ελεύθερο τον χώρο του πεζοδρομίου. Εδώ έχουμε κατάληψη του χώρου με τις ευλογίες του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία, Ηλίας Κ. Είδατε τι πολυμήχανος λαός είμαστε, αγαπητέ Ηλία, και με τι πολυμήχανο Δημόσιο; Εκεί που δεν έχει χώρους στάθμευσης στην αφόρητη πόλη, δημιουργεί. Τι καλά να έλυνε έτσι και το εκπαιδευτικό (που μόνο την κυρία Μαριέττα «έφαγε», για να υπαναχωρήσει η σεμνή και ταπεινή κυβέρνηση ασθμαίνουσα...).

* επιστολή στη στήλη της Φοίβης
εφημ. «ΤΑ ΝΕΑ», «Ορίζοντες», 14.11.2007

ΒΟΗΘΕΙΑ!!! ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ 6 ΕΤΩΝ ΜΕ ΟΞΕΙΑ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ...

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ 6 ΕΤΩΝ ΜΕ ΟΞΕΙΑ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ. ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΔΟΤΕΣ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ. Η ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΒ+ (ΡΕΖΟΥΣ ΘΕΤΙΚΟ). ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΤΣΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ (παιδο-ογκολογικό) (2310 993506 & 2310 993944) ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΤΣΙ> ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ, ΤΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ..... ΑΣ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΓΕΡΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ......ΑΣ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΡΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ...

http://www.livepedia.gr

http://www.livepedia.gr

Το χαμομηλάκι

Πόσο θέλει το όνειρο να γίνει πραγματικότητα; Την Κυριακή, 29 Ιούλιου 2007 η Panagiota έβαλε την ιδέα. Σήμερα η αγαπημένη μας Αθηνούλα, χαμομηλάκι, μας παροτρύνει όλους να κάνουμε πράξη την αναδοχή παιδιού που έχει την ανάγκη μας. Η Αθηνά στηρίζει την Chabbi Kumari Magar, από το Νεπάλ – Ουνταϊαπούρ. Η Chabbi γεννηθηκε το 1998. Τώρα έχει κάποιον να την φροντίζει. Εύγε Αθηνούλα μας. Εύγε!!

http://hamomilaki.blogspot.com/

Σαν σήμερα: 8 Νοεμβρίου


Ιστορία
1793:Εγκαινιάζεται το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, κατασκευασμένο το 13ο αιώνα ως βασιλική κατοικία.

Επιστήμη
1907: Ανακαλύπτεται η τηλεγραφική μετάδοση των φωτογραφιών.

Πολιτική
1961: Η Ένωση Κέντρου διά στόματος του αρχηγού της Γεωργίου Παπανδρέου κηρύσσει "ανένδοτο αγώνα" για την ανατροπή της κυβερνήσεως της ΕΡΕ.

Πολιτική
1963: Ορκίζεται η υπό το Γεώργιο Παπανδρέου νέα κυβέρνηση της χώρας.

* από το www.in.gr

Παγκόσμιες Ημέρες - International Days

*ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ (Ημέρα κατά του διαβήτη, Ημερα κατα του διαβητη)
14 Νοεμβρίου
*ΗΜΕΡΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΟΧΗΣ (Ημέρα υπέρ της ανοχής, Ημερα υπερ της ανοχης)
16 Νοεμβρίου
*ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ (Ημέρα της τηλεόρασης, Ημερα της τηλεορασης)
21 Νοεμβρίου
*ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (Ημέρα κατα της βίας εναντίον των γυναικών, Ημερα κατα της βιας εναντιον των γυναικων)
25 Νοεμβρίου
*ΗΜΕΡΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ (Ημέρα υπέρ των Παλαιστινίων, Ημερα υπερ των Παλαιστινιων)
29 Νοεμβρίου
*ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS (Ημέρα κατά του aids, Ημερα κατα του aids)
1 Δεκεμβρίου

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ανακύκλωση

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

«Αυτό σε ποιο κάδο μπαίνει;» Ανακύκλωση τώρα! Εκεί τα παιδιά θα αντιληφθούν τη σημασία της ανακύκλωσης για το περιβάλλον και θα ενημερωθούν για τα υλικά εκείνα που, ενώ θεωρούνται άχρηστα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά: πλαστικό, χαρτί, αλουμίνιο, γυαλί και όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά βρίσκουν τη θέση τους στους κατάλληλους κάδους, και το περιβάλλον δεν επιβαρύνεται από τα σκουπίδια.
Τάξεις: Β΄, Γ΄, Δ΄ Δημοτικού (κωδικός για τηλεφωνική κράτηση: 604)*Κυριακή 4 Νοεμβρίου«Ελληνικός Κόσμος», Κτήριο 1, Πειραιώς 254, ΤαύροςΤηλ. 212 254 0000 http://www.hellenic-cosmos.gr/,http://edu.ime.gr/

Ο Διονύσιος Σολωμός (1798-1857).

Ο Διονύσιος Σολωμός (1798-1857).

Ημερίδα με θέμα: "Τιμή στον Σολωμό"

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας και το Ίδρυμα "Τάκης Σινόπουλος-Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης" διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: "Ο Σολωμός σήμερα".
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2007 και ώρα 10.30 π.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Ιωνίας. (http://www.greek-language.gr/greekLang/portal/blog/archive/2007/10/19/948.html)

* "Ποίηση: Λόγος και τέχνη - Δεκαπέντε μαθήματα για τον Διονύσιο Σολωμό" Ο Δήμος Νέας Ιωνίας και το Ίδρυμα "Τάκης Σινόπουλος-Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης" σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις "Ποίηση: Λόγος και Τέχνη-Δεκαπέντε Μαθήματα για τον Διονύσιο Σολωμό". Οι εκδηλώσεις θα γίνονται στην αίθουσα του Ιωνικού Συνδέσμου (Τσουρουκτσόγλου 1 και Λεωφόρος Ηρακλείου 251, Νέα Ιωνία) και ώρα 8.00 μ.μ. (http://www.greek-language.gr/greekLang/portal/blog/archive/2007/10/19/949.html)

http://www.e-liberta.gr/

Η πρώτη ελληνική εφημερίδα, συνεχούς ενημέρωσης Διευθυντής:ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ Διεύθυνση:Καρνεάδου 9 Αθήνα, 10675 Τηλ:210-7250588 info@e-liberta.gr

Αν είναι ανθρώπινος ο πόνος δεν είμαστε άνθρωποι μόνο για να πονούμε...

Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς

Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς
Αντιδήμαρχος Αθηναίων Πρόεδρος Κ.Υ.Α.Δ.Α.

Όραμά μας μια Αθήνα με ανθρώπινο πρόσωπο

Φίλες και Φίλοι
Το ζήτημα των αστέγων στην Αθήνα, δυστυχώς, έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, με τους αριθμούς και τις προβλέψεις να μην αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό. Οι άστεγοι συμπολίτες μας καθημερινά αντιμετωπίζουν τη σκληρή πραγματικότητα του δρόμου, πασχίζοντας για την επιβίωση υπό τις πλέον δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. Η Αθήνα υπήρξε από τις λίγες πόλεις που αντέδρασε γρήγορα και η ελληνική κοινωνία δεν έπαψε να αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία πόσο βαθιά αλληλέγγυα είναι.Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια αναμόρφωσης του προγράμματος του Δήμου Αθηναίων για τους αστέγους. Σκοπός του Ιδρύματος Αστέγων η προσαρμογή στις ανάγκες και στις απαιτήσεις μιας ευρωπαϊκής μητρόπολης. Προσανατολισμός του η πεποίθηση πως οι άστεγοι αποτελούν ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας. Αλλά δεν νοιαζόμαστε μόνο για τον άνθρωπο που βρίσκεται στον δρόμο. Πολύ περισσότερο μας ενδιαφέρει αυτός που μπορεί να καταλήξει εκεί. Γι' αυτό υλοποιώντας ένα πρόγραμμα δράσης εξωστρεφές και ανθρωποκεντρικό, θέλουμε να παρέμβουμε προτού κάποιος βρεθεί στο απόλυτο αδιέξοδο. Παλέψαμε και παλεύουμε καθημερινά για την ανάδειξη του προβλήματος, επιδιώκοντας να γίνει συνείδηση ότι οι άστεγοι δεν είναι έξω από εμάς, αλλά ότι είναι ανάθεσα μας, ένα κομμάτι μας. Όραμά μας μια Αθήνα με ανθρώπινο πρόσωπο: Θέλουμε όλοι οι πολίτες να αναγνωρίσουν και να αγκαλιάσουν την προσπάθεια, για να αισθάνονται οι συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη ότι είμαστε συνέχεια κοντά τους. Προσεγγίσιμοι, ανθρώπινοι αλλά και αποτελεσματικοί. Οι άστεγοι περιμένουν από εμάς τη ζεστασιά και τη φροντίδα που - ανεξάρτητα για ποιους λόγους - τους στέρησε η ζωή. Ας είμαστε λοιπόν δίπλα τους και ας γίνουν κομμάτι της σκέψης και της καθημερινότητάς μας. Είναι η ελάχιστη χειρονομία ανθρωπιάς και πολιτισμού που μπορούμε...

Κέντρο Υποδοχής Αστέγων Δήμου Αθηναίων

http://www.kyada.gr/

Σκοποί του Συλλόγου Φίλων Ιδρύματος Αστέγων Δήμου Αθηναίων είναι η συμβολή στην αντιμετώπιση των αναγκών των αστέγων που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Αθηναίων, η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε ζητήματα στέγασης, σίτισης, ένδυσης κ.λπ. των αστέγων και των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας, και γενικότερα η εξεύρεση τρόπων και μέσων επίλυσης των ανωτέρω προβλημάτων.

ο καιρός σήμερα...

BOHΘΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ

ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΘΕΙ ΞΑΝΑ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙΚΟ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ! ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΙΣ ΝΤΟΥΛΑΠΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΤΕ ΤΙΣ ΓΚΑΡΝΤΑΡΟΜΠΕΣ ΣΑΣ. Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΡΟΥΣ 111 ΣΤΟΝ ΚΟΛΩΝΟ.
ΥΠΕΥΘΥΝΗ Η k. ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 210 5142309 210 5148 629
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΖΑΧΑΡΩ ΓΙΑ 1000 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΕΚΕΙ ΔΕΧΟΝΤΑI ΤΑ ΠΑΝΤΑ... ΤΡΟΦΙΜΑ ΡΟΥΧΙΣΜΟ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ - ΘΗΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΣΚΕΥΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ... ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ!!!ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ.

Ξεφυλλίζοντας...τα πρωτοσέλιδα

κυκλοφόρησε 16σέλιδο με πλούσια ύλη

κυκλοφόρησε 16σέλιδο με πλούσια ύλη
με ειδήσεις και ρεπορτάζ από την Αρκαδία

για μια ανθρωπινη κοινωνία

για μια ανθρωπινη κοινωνία
με πράσινο, πεύκα, παιδότοπους...και έξω τα αυτοκίνητα από την πόλη

Αλέκος Παναγούλης, o ΗΡΩΑΣ της αντίστασης κατά της χούντας των συνταγματαρχών.

Αλέκος Παναγούλης, o ΗΡΩΑΣ  της αντίστασης κατά της χούντας των συνταγματαρχών.
την 1η Μάη 1976 "σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα" στη λεωφόρο Βουλιαγμένης...

Πρωϊνή Εφημερίδα της Αριστεράς. Kυκλοφορεί ανανεωμένη με πλούσια ύλη...

Πρωϊνή Εφημερίδα της Αριστεράς. Kυκλοφορεί ανανεωμένη με πλούσια ύλη...
Email: editors@avgi.gr

Eυχές για ένα

Eυχές για ένα
χαρούμενο Πάσχα

Άνεργοι Δημοσιογράφοι

Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε για να καταγράφονται και να δημοσιεύονται τα προβλήματα και η αγωνία των δημοσιογράφων εκείνων που πέρασαν την πόρτα της ανεργίας. Επειδή λένε οτι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, ελπίζουμε οτι μπορεί να αλλάξει το θολό τοπίο για τους άνεργους δημοσιογράφους, αρκεί να υπάρχει θέληση και διάθεση.
http://anergoidimosiografoi.blogspot.com/

Στενός συγγενής της συναδέλφου Εύης Γιαννοπούλου νοσηλεύεται στο ΝΙΜΤΣ με σοβαρότατο μυελοδυσπλαστικό σύνδρομο και έχει άμεση ανάγκη από μετάγγιση αίματος και αιμοπεταλίων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΕΔΟΕΑΠΔότες αιμοπεταλίων μπορούν να είναι όλοι, ανεξαρτήτως ομάδας αίματος, ενώ, ως προς το αίμα, υπάρχει επείγουσα ανάγκη για Β αρνητικό (που είναι η σπάνια ομάδα αίματος του ασθενούς), αλλά και οποιασδήποτε άλλης ομάδας, ώστε να εξασφαλιστεί το ισοδύναμο των αιμοδοτών.Το όνομα του ασθενούς είναι Αδόλφος Τσοπελογιάννης.Για οποιαδήποτε συνεννόηση, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την Εύη Γιαννοπούλου στα τηλέφωνα 211 3658765 και 6973034597.

"ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ"ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ 6 ΕΤΩΝ ΜΕ ΟΞΕΙΑ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ. ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΔΟΤΕΣ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ... ...
Πηγή: dcorfu.blogspot 10 σχετικά άρθρα »
ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!

Aναγνώστες ανά τον κόσμο...

«Στο κόκκινο» 105,5 στα FM

«Στο κόκκινο» 105,5 στα FM
Ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο κόκκινο» αποτελεί έναν εναλλακτικό δίαυλο επικοινωνίας και ενημέρωσης. Δίνει φωνή σε εκείνους που τους τη στερούν, υπερασπίζεται τα κοινωνικά δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες, δυναμώνει τη φωνή και τις διεκδικήσεις του κόσμου της Αριστεράς και όχι μόνο, των κοινωνικών κινημάτων και των συλλογικοτήτων, κυρίως όσων δρουν στο γοητευτικό «περιθώριο» που αφήνει ο νεοφιλελευθερισμός και η παγκοσμιοποίηση. Το e-mail μας είναι: info@stokokkino.gr

Να πληρώσουν την κρίση αυτοί που την προκάλεσαν, ζητεί ο Κ.Παπούλιας

Να πληρώσουν την κρίση αυτοί που την προκάλεσαν, ζητεί ο Κ.Παπούλιας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με το προεδρείο της ΓΣΕΕ «Την κρίση δεν θα πρέπει να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι, γιατί τουλάχιστον είναι αθώοι. Πρέπει να την πληρώσουν αυτοί που προκάλεσαν την κρίση και που εξακολουθούν να επιμένουν να μην χάσουν τίποτα από αυτά που έχουν κερδίσει στο παρελθόν και από αυτά που σκέπτονται να κερδίσουν στο μέλλον».

Θερινή ώρα από την Κυριακή 29 Μαρτίου

Θερινή ώρα από την Κυριακή 29 Μαρτίου
Επανέρχεται από τα ξημερώματα της Κυριακής, 29ης Μαρτίου 2009, το μέτρο της θερινής ώρας. Ετσι στις 03.00 το πρωί της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή στις 04.00. Το μέτρο αυτό, που θα ισχύσει ως την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (25.10.2009), εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ

Αθήνα - Σύνδεσμοι - Links

http://www.cityofathens.gr/ Ο Δήμος της Αθήνας
http://www.athina984fm.gr/ Το ραδιόφωνο της Αθήνας
http://www.transport.ntua.gr/map/el/index.php Αθήνα κυκλοφοριακός χάρτης
http://www.meteo.gr/cf.asp?city_id=12 Τι καιρό κάνει στην Αθήνα
http://www.athensartmap.net/ Αθήνα σύγχρονη τέχνη
http://www.athinorama.gr/ Περιοδικό Αθηνόραμα
http://www.athenscitymuseum.gr/ Μουσείο Πόλεως των Αθηνών

ώρα Ελλάδας..

Eν Αθήναις

ο κόσμος της επικοινωνίας-online

http://mme-communication.blogspot.com/
ηλεκτρονική περιοδική έκδοση για τα μέσα μαζικής επικοινωνίας * με ειδήσεις * σχόλια & άρθρα
* Ένθετο της Εφημερίδας "Εν Αθήναις" *
τηλ. 210 3245771,
email panosaivalis@in.gr

Historic Bill to End Canada's Commerical Seal


actionalerts@care2.com
Hi Aivalis,
Thanks to a courageous Canadian Senator, Marc Harb, there is now a Bill to end Canada's commercial seal hunt, which is expected to take the lives of more than 250,000 baby seals this year alone.
Support the historic Bill to stop the hunt! »
Imagine a Canada in which there are no more baby seals hooked and dragged onto boats while still conscious. No more seals as young as three weeks old skinned alive. No more needless slaughter of hundreds of thousands of seals each year.
With the proposed seal product ban in the EU and Russia's recent ban on hunting harp seals less than a year old, this dream can soon be made a reality. The momentum to end Canada's commercial seal hunt has never been stronger.
Senator Harb wants to fill the Senate with messages of support for his Bill. Please sign the petition today! »
Take action link: http://www.care2.com/go/z/e/AFlLF/zjYz/bBED0
Thanks for taking action!
SamerThePetitionSite

Για την ανάπλαση στο Βοτανικό

Για την ανάπλαση στο Βοτανικό
ΟΧΙ ΝΕΟ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

πολιτισμικες αναζητησεις-online

21 Μαρτίου Ημέρα Ποίησης
Ημέρα Ποίησης έστω... και λίγο ένα ελάχιστο φως πνευματικότητας...
πολιτισμικες αναζητησεις-online
πολιτιστικο περιοδικο με κειμενα, αρθρα, συνεντευξεις λογοτεχνων, και συγχρονους προβληματισμους της εποχης μας... ΕΝΘΕΤΟ της εφημερίδας εν Αθήναις-online * http://www.athens-press.blogspot.com/

Αναγνώστες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 8 ΜΑΡΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 8 ΜΑΡΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Ο Συνασπισμός απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες που βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα όλο αυτό τον καιρό και αρνούνται να επωμιστούν τις συνέπειες της νεοφιλελεύθερης κρίσης. Αντιστέκονται, σε μια εξαθλιωμένη επιβίωση και διεκδικούν τα δικαιώματά τους σε αξιοπρεπή εργασία και ζωή. Υπερασπίζονται το δικαίωμα στην εργασία και κοινωνική ασφάλεια, στη δημόσια υγεία και παιδεία, στο δημόσιο κοινωνικό κράτος.

8-9 Μαρτίου - Εσωκομματικές εκλογές για το ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

8-9 Μαρτίου - Εσωκομματικές εκλογές για το ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
04/03/2009: Συνέντευξη Τύπου της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής του Συνασπισμού για τις εσωκομματικές εκλογές υποψηφιων για το ευρωψηφοδέλτιο || 2η εγκύκλιος της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής || Ανακοίνωση της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής: Οι κατατεθειμένες υποψηφιότητες || 1η εγκύκλιος της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής

Ρεκόρ Γκίνες διεκδικεί η χώρα μας στην καθυστέρηση της απονομής δικαιοσύνης

Μια θέση στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες διεκδικεί η χώρα μας στην καθυστέρηση της απονομής δικαιοσύνης. 416.000 δικογραφίες εκκρεμούν σήμερα στην Ελλάδα, ενώ το υπουργείο δικαιοσύνης σχεδιάζει μέτρα για επιτάχυνση της λειτουργίας στα διοικητικά δικαστήρια.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρωτοδικείο Αθηνών εργάζεται μόνο μία δακτυλογράφος η οποία καθαρογράφει τις αποφάσεις.
*από το: http://greece.flash.gr/soon/2009/3/2/44336id/

"διαφορα θεματα"-online

http://themata-diafora.blogspot.com/
που απασχολουν τον Ανθρωπο σημερα...
για επικοινωνία email: parisaivalis@gmail.com

13,14,15 Φεβρουαρίου 2009

13,14,15 Φεβρουαρίου 2009
Διαρκές Συνέδριο ΣΥΝ

"Ανοιχτή Πόλη"

Η Ανοιχτή Πόλη είναι μια δημοτική κίνηση που δραστηριοποιείται στην Αθήνα. Ιδρύθηκε στις αρχές του 2006 και στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2006, όπου συμμετείχε με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, ψηφίστηκε από το 10,52% των δημοτών.
Εκπροσωπείται στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων από 4 δημοτικούς συμβούλους και από έναν/ μια σύμβουλο σε κάθε ένα από τα αντίστοιχα επτά διαμερισματικά.
http://anoihtipoli.gr/

Συνάντηση ΣΥΝ με bloggers και πολίτες-δημοσιογράφους

>>φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη συνάντηση
To tvxs μετέδωσε ζωντανά από την Πλατεία Κουμουνδούρου τη συνάντηση του ΣΥΝ με bloggers και πολίτες-δημοσιογράφους με θέμα τη λειτουργία της δημοκρατίας, τους νέους τρόπους συμμετοχής των πολιτών στη διοίκηση και την πολιτική και το διαδίκτυο.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο καθηγητής Αριστείδης Μπαλτάς, κεντρικό στέλεχος της επιτροπής θέσεων, ο καθηγητής Μιχάλης Σπουρδαλάκης και ο Ματθαίος Τσιμιτάκης, υπεύθυνος της επιτροπής Διαδικτύου του ΣΥΝ.>>περισσότερα

«νοικοκύρεμα στην οικονομία»,

«νοικοκύρεμα στην οικονομία»,
σπατάλη, χρέος και επαιτεία

Δυστυχώς επτωχεύσαμε!

Επτωχεύσαμε
ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΣΟΥΜΑ για να καταδείξω την απόλυτη χρεοκοπία της Νέας Δυστυχίας.
Για να τη συνειδητοποιήσετε δεν έχετε παρά να μεταφράσετε.
Είπε «καθημερινότητα» αλλά εννοούσε παράνοια και συγκρουόμενα ανθρωπάκια. Είπε «ασφάλεια», αλλά εννοούσε ξεχαρβάλωμα στην Αστυνομία.
Είπε «νοικοκύρεμα στην οικονομία», αλλά εννοούσε σπατάλη, χρέος και επαιτεία. Είπε «σεμνά και ταπεινά», αλλά εννοούσε λαμογιά με κόλπα χοντρά.
Είπε «πόλεμος στη διαφθορά», αλλά εννοούσε Βουτα-πέδια και άλλα σκάνδαλα εξωφρενικά.
Είπε «λαϊκή ευαισθησία», αλλά εννοούσε «περισσότερο χρήμα στην πλουτοκρατία». Ποτέ άλλοτε και σε τόσο σύντομο διάστημα δεν έγινε τέτοια ολική κατεδάφιση προς κάθε μεριά. Και ποτέ άλλοτε τόσοι λίγοι πολιτικοί και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα δεν έφεραν τόση δυστυχία με τόση απέραντη αναλγησία. Και από τη στιγμή που τους ανεχόμαστε, δεν έχουμε παρά ως πολίτες, ψηφοφόροι και Έλληνες πατριώτες μαζί μ΄ αυτούς το εξής να παραδεχόμαστε:
Δυστυχώς επτωχεύσαμε!
Δημήτρης Δανίκας , ddanikas@dolnet.gr
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ στην εφημ. "ΤΑ ΝΕΑ" στις 5 Φεβρουαρίου 2009

oxikaklamanis

Στην παρακάτω διεύθυνση συγκεντρώνονται υπογραφές για παραίτηση του ξυλοκόπου δημάρχου.

http://www.petitiononline.com/patisiwn/petition.html
To: Athens Municipality
Μία φορά ακόμη βρισκόμαστε μπροστά σε τραγικές εξελίξεις σε ότι αφορά το ζήτημα της απαξίωσης των ελεύθερων χώρων στην πόλη και των πολιτών, την καταστροφή του ελάχιστου πρασίνου και την αδιαφανή και πλάγια πολιτική του Δήμου και συγκεκριμένα του Ν. Κακλαμάνη που απροκάλυπτα εργάζεται για τα συμφέροντα του Βωβού και όχι των πολιτών της Αθήνας στην οποία εκτελεί (;) χρέη Δημάρχου. Ποιος νομιμοποιεί τον άνθρωπο αυτό; Ποιες είναι οι ενέργειές του που μας έχουν πείσει για κάτι άλλο πέρα από την ανομία και την ενάντια στο δημόσιο συμφέρον δράση του; Όταν ο Δήμος λειτουργεί αυθαίρετα, με τρόπο αδιαφανή και προκλητικό, ενάντια στους νόμους και στο δημόσιο συμφέρον, τότε εφόσον υπάρχει δημοκρατία πρέπει να υπάρχουν συνέπειες και λογοδοσία. Επειδή οι παρακάτω πολίτες πιστεύουμε ότι αυτό έχει συμβεί επανειλημμένα με την παρούσα δημοτική αρχή και τον Νικήτα Κακλαμάνη, τρέχοντα Δήμαρχο ο οποίος ενεργεί ενάντια στην θέλησή μας, δηλώνουμε την απαίτησή μας για την παραδειγματική άμεση παραίτηση του.
Sincerely,
The Undersigned

ο... ξυλοκόπος δήμαρχος Αθηναίων

Στα πεταχτά
Κοντεύει να γίνει επιδημία...

Εχω την εντύπωση ότι ο... ξυλοκόπος δήμαρχος Αθηναίων καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες να υπερβεί «εις έργον» κάθε προκάτοχο του αξιώματος από καθιδρύσεως πρωτευούσης και εντεύθεν. Βεβαίως, από τη μεταπολίτευση και μετά -με εξαίρεση τον καλύτερο όλων, Δημήτρη Μπέη και τις προθέσεις (δεν πρόλαβε ο άνθρωπος) του Αντώνη Τρίτση- η Αθήνα δεν ευτύχησε σε «πρώτους πολίτες» (ούτε σε... δεύτερους, αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα). Ομως, ουδέποτε φανταζόμουν ότι η τλήμων Αθήνα... επέπρωτο να αποκτήσει αιρετό υπηρέτη χειρότερον του Αβραμόπουλου, και μάλιστα προτού καν βάλει -κατά το κοινώς λεγόμενο- «ένα τούβλο»...
Μία μόνο χειρότερη περίπτωση θυμάμαι αμυδρά: Του δημάρχου Ιωάννη Κόνιαρη, τον προπερασμένο αιώνα. Που όταν εκδηλώθηκε η «ξένη» (η μεγάλη χολέρα, καλοκαίρι/φθινόπωρο του 1854, που αποδεκάτισε την Αθήνα -πάνω από 10% του πληθυσμού οι νεκροί), ο δήμαρχος απέδρασε -προς διάσωσιν...- στην εξοχή, υποχρεώνοντας την κυβέρνηση να τον απολύσει!
Να σταυροκοπιόμαστε λοιπόν που -για την ώρα!- οι μεγάλες, θανατηφόρες επιδημίες ανήκουν στο παρελθόν. Διότι αν ήταν -ο μη γένοιτο- του παρόντος, τρέμω στην ιδέα του τι θα «σκαρφιζόταν» ο -και γιατρός!- δήμαρχος.
Με αυτήν την κορδωτή αυταρέσκεια και τη «μεταξωτή» αναίδεια που τον χαρακτηρίζουν, να θεωρεί μόνον αυτόν -καί τινες γνωστούς εργολάβους...- ότι ήλθαν στον μάταιο τούτο κόσμο με μοναδική αποστολή να ευεργετήσουν την πόλη...
Το αν είναι δημοφιλής (δημοφιλείς είναι και οι «τηλεστάρ» του μεσημεριού), τόσο το χειρότερο για την πόλη. Οποιος θυμάται και συγκρίνει, βλέπει και καταλαβαίνει. Δεν είναι ο Ελαιώνας, τα δέντρα στην Κυψέλη ή τα Ιλίσια ή τον Νέο Κόσμο, το Αλσος Παγκρατίου... είναι όλο το «πακέτο» Κακλαμάνης -πρόσωπο, ιδέες και νοοτροπία- η μεγάλη απειλή για (ό,τι απέμεινε από) την πόλη, που μπορεί να εξελιχθεί και σε επιδημία...
*Από τον ΠΕΤΡΟ ΜΑΝΤΑΙΟ στην εφημ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 03/02/2009

Μάγμα, τεύχος 3 -Κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία

Μάγμα, τεύχος 3 -Κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία
Περιεχόμενα τεύχους: -Κορνήλιος Καστοριάδης, "Η ανθρωπολογική κρίση του καπιταλισμού" -Αυτονομία ή Βαρβαρότητα, "Η "κρίση του πολιτικού συστήματος" κι η κρίση των φιλελεύθερων ολιγαρχιών" κ.ά.

Μια/περιπλανηση/στους/λαβυρινθους/του/καθρεφτη

«Η Ν.Δ. λειτουργεί ως λαϊκή δεξιά του '70»

Ο Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Με οργισμένη έκπληξη αντέδρασε ο πρώην υπουργός Δημ. Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδης, όταν του θέσαμε υπ' όψιν το κείμενο της γαλάζιας «Μετεξέλιξης», που βλέπει τουρκικό δάκτυλο στις σκανδάλες των όπλων του «Ε.Α.».«Είναι πρόδηλο», σχολιάζει στην «Κ.Ε.» ο κ. Χρυσοχοΐδης, «πως σε ό,τι αφορά τη νέα γενιά τρομοκρατών, όπως και ευρύτερα τα ζητήματα δημόσιας ασφάλειας, η κυβέρνηση της Ν.Δ. "στρογγυλοκάθισε" στις επιτυχίες του παρελθόντος, αψήφησε τις νέες δυνατότητες του οργανωμένου εγκλήματος, υποτίμησε τους κινδύνους των νέων χτυπημάτων και γύρισε την πλάτη της σε μια σύγχρονη πολιτική δημόσιας ασφάλειας. Αντί για περαιτέρω εκσυγχρονισμό και αξιοκρατία στα σώματα ασφαλείας, επέλεξε τον διαλυτικό κομματισμό. Αντί για συστηματική διερεύνηση και αξιοποίηση των στοιχείων που είχε στα χέρια της, στηρίχθηκε -όπως μαρτυρά και το αστείο κείμενο της "Μετεξέλιξης"- στην άκαρπη, αλλά βολική συνωμοσιολογία. Και τέλος, αντί να ασχολείται διαρκώς με τη μελέτη των νέων μορφών εγκληματικότητας και να στοχοποιεί το οργανωμένο έγκλημα, στράφηκε εναντίον της ίδιας της κοινωνίας, συγκεκριμένων πολιτικών χώρων, και των γνωστών-άγνωστων μειοψηφικών ομάδων. Επραξε δηλαδή ό,τι θα έπραττε μια κλασική λαϊκή δεξιά κυβέρνηση της δεκαετίας του '70. Το πρόβλημα είναι ότι σήμερα έχουμε 2009. Και μαζί με τις κοινωνίες, προχωρεί και εξελίσσεται και η εγκληματικότητα. Αυτό δυστυχώς είναι κάτι που δεν έλαβε σοβαρά υπόψη της η Ν.Δ. Με τα τραγικά αποτελέσματα που όλοι βιώνουμε σήμερα».
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 25/01/2009

Κυκλοφόρησε το νέο ανανεωμένο τεύχος με πλούσια ύλη και φωτογραφίες με θέματα μόδας, πολιτισμού και

Κυκλοφόρησε το νέο ανανεωμένο τεύχος με πλούσια ύλη και φωτογραφίες με θέματα μόδας, πολιτισμού και
ό,τι αφορά το σύγχρονο άνθρωπο. http://thetamag.blogspot.com/

http://themata-diafora.blogspot.com/

επισκεπτες

site statistics

Press Bank Press-Bank.gr - Τράπεζα Τύπου

θερμές ευχές για καλή χρονιά με ειρήνη και αγάπη

θερμές ευχές για καλή χρονιά με ειρήνη και αγάπη
για όλο τον κόσμο να 'ναι το 2009. Kαλλιόπη Βερνάρδου

Δεσμώτες οι «ελεύθεροι»

Ο κ. Ελευθέριος Κυπραίος, καθηγητής Μαθηματικών (οικοδιδάσκαλος- ελεύθερος επαγγελματίας), από την Ιαλυσό της Ρόδου, γράφει: Τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου πήγα να ανανεώσω το βιβλιάριο ασθενείας μου του ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ). Κρατούσα μαζί μου τη βεβαίωση που στέλνει ταχυδρομικά το ΤΕΒΕ ότι δεν έχω ασφαλιστικές οφειλές και πηγαίνοντας να περάσω την πόρτα του ΤΕΒΕ διαβάζω ότι με εγκύκλιο στις 11.12.08 απαιτούνται για την ανανέωση του βιβλιαρίου μου η προσκόμιση του πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης, οι ΑΦΜ των εμμέσων μελών, οι φωτοτυπίες της ταυτότητας των έμμεσων μελών καιάκουσον άκουσον- το εκκαθαριστικό της Εφορίας για τη χρήση του 2008! Δηλαδή η κυβέρνηση με άλλα λόγια έχει βάλει στο μάτι τους ελεύθερους επαγγελματίες και δεν της φτάνει ό,τι ως τώρα τους έχει κάνει, αλλά σε περίπτωση που κάποιος από αυτούς δεν έχει εκκαθαριστικό τού αρνείται το δικαίωμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ακόμα κι αν είναι συνεπής στις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις! Είμαι βέβαιος για την αντισυνταγματικότητα της απαίτησης αυτής. Ασφαλώς είμαι βέβαιος και για την αντισυνταγματικότητα της κατάργησης του αφορολόγητου ορίου των ελεύθερων επαγγελματιών.
Η ανανέωση των βιβλιαρίων του ΤΕΒΕ άρχισε από την αρχή του Δεκεμβρίου, ενώ η εγκύκλιος έχει ημερομηνία 11.12.08 που φανερώνει ότι πρόκειται για ένα σκαρίφημα της τελευταίας στιγμής.
*από το ΒΗΜΑ 1.1.2009

Γιατί;

"Με θλίβει.
Με τρελαίνει.
Με φοβίζει.
Με εξοργίζει.
Για ΤΙ ζω;
Για ΤΙ παλεύω;
Με άγγιξε.
Θέλω να γίνω...
Θέλω να νιώσω...
Θέλω να ΖΗΣΩ"
Νεφέλη,
20 χρόνων

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 12/12/2008

Σοκ: Νεκρός ετών 15, από σφαίρα αστυνομικού...

Σοκ: Νεκρός ετών 15, από σφαίρα αστυνομικού...

Αλ. Αλαβάνος: Κακούργημα το να είσαι νέος στην Ελλάδα της ΝΔ

"Δεν υπάρχει δικαιολογία. Ο 16χρονος είναι πια δίπλα σ΄ όλους τους νέους αγωνιστές, τον Πέτρουλα, τον Κομνηνό, τον Κουμή, τη Σωτηροπούλου, τον Καλτεζά, που τους στέρησαν τη ζωή μόνο και μόνο επειδή αγαπούσαν την ελευθερία" δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος.
"Στην Ελλάδα της ΝΔ το να είσαι νέος ή νέα θεωρείται κακούργημα. Η νεολαία δολοφονείται όχι μόνο με σφαίρες. Με την ανεργία, με την ανασφάλεια, με την εισβολή του κέρδους στην Παιδεία, με την έλλειψη προσδοκιών και προοπτικής...
Η Ν.Δ. δεν είναι δυνατόν πλέον να παραμένει στην κυβέρνηση της χώρας" πρόσθεσε, καταλήγοντας ότι "η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει άμεσα την προκλητική παρουσία των ΜΑΤ, τα οποία ούτως ή άλλως πρέπει να διαλυθούν".
Enet - 07/12/2008

Πεδίο μάχης η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, ένταση και σε άλλες πόλεις...

Πεδίο μάχης η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, ένταση και σε άλλες πόλεις...

Σοκ: Νεκρός ετών 15, από σφαίρα αστυνομικού
Ποινική δίωξη στους δύο ειδικούς φρουρούς
Τις χειρότερες ταραχές των τελευταίων ετών προκάλεσε η ειδηση για το θάνατο του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από σφαίρα αστυνομικού ειδικού φρουρού το βράδυ του Σαββάτου στα Εξάρχεια.
Σε μάχες σώμα με σώμα μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων των ΜΑΤ εξελίχθηκε η πορεία που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε ένδειξη διαμαρτυρίας και στην οποία μετείχαν σύμφωνα με εκτιμήσεις ως και 10.000 άτομα. Εκρυθμη η κατάσταση στα Εξάρχεια και στις γύρω περιοχές, ενώ υπό κατάληψη βρίσκονται το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου στην Πατησίων και η Νομική.Ο θάνατος του 15χρονου αποτελεί πλήγμα στο κράτος δικαίου έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του θύματος εξέφρασε η κυβέρνηση. Δεν έγιναν δεκτές οι παραιτήσεις των Πρ. Παυλόπουλου και Π. Χηνοφώτη, ενώ έντονη ήταν η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

*από την εφημ. "Ελευθεροτυπία" 7.12.08

ΟΧΙ άλλο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας...

ΟΧΙ άλλο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας...
Κοράκια με νύχια γαμψά...αρπάζουν και τρώνε

Hμερήσιο Δελτίο Σκανδάλων ενός Mεταρρυθμιστή

Travel reportage-news

online διαδρομές, ταξίδια, περιηγήσεις,
οδοιπορικά από τα αρχαία χρόνια μέχρι τις μέρες μας...
http://reportage-news.blogspot.com/

Ποιητικές φωνές και... σιωπές

Σε μια πολυπληθή συνοικία, όπως η Κυψέλη, που οι άνθρωποι δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, το περιοδικό ΥΦΟΣ προσπαθεί να συμβάλει μέσα από την ποίηση και γενικότερα τη λογοτεχνία, οργανώνοντας κάθε Τετάρτη εκδηλώσεις στο φιλόξενο χώρο του θεάτρου Atelier Πάρνηθος ( Κυψέλη), Πάρνηθος 29, φέροντας κοντά φοιτητές, συνταξιούχους, αλλά και φίλους της ποίησης.
Έτσι, στο παραπάνω χώρο, την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008 και ώρα 20.00 θα γίνει παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Άννας Μοσχονίδου με τίτλο «Ένας άγγελος να’ μουν».
Όσοι πιστοί προσέλθετε.

*********************************

Ποιητική βραδιά αφιερωμένη στους ποιητές Λεονάρδο Βαλενστάιν, Νίκο Βαλλιανάτο, Μαρία Μαρκαντωνάτου και Φίλιππο Νικολόπουλο οργάνωσε το περιοδικό ΥΦΟΣ την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου και ώρα 19.30 στο θέατρο Atelier Πάρνηθος στην Κυψέλη, Πάρνηθος 29.
Για το έργο των ποιητών μίλησε ο δημοσιογράφος Πάνος Αϊβαλής.
Ποιήματα ανθολόγησαν και διάβασαν οι ποιητές και η ηθοποιός Ντίνα Ρίτσου.
Στο δεύτερο μέρος η Ντίνα Ρίτσου διάβασε ποιήματα μεγάλων ξένων ποιητών και ο Νίκος Βαλλιανάτος μίλησε για το έργο τους.
Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό για το νόημα της ποίησης και τη σημασία της στο σύγχρονο κόσμο στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, κατά την οποία έχει λάβει κεντρική θέση η έννοια του κέρδους.

Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ)

Τρίτη η Ελλάδα στην αναλογία συνταξιούχων προς εργαζομένους.

Μία Ευρώπη που γερνάει
Μία Ευρώπη που γερνάει παρουσιάζουν τα στοιχεία της Eurostat για τις δημογραφικές εξελίξεις στην ΕΕ, έως το 2050. Στην ΕΕ, σήμερα αντιστοιχούν περίπου 4 εργαζόμενοι ανά συνταξιούχο, ενώ το 2050 θα αντιστοιχούν 2 εργαζόμενοι ανά συνταξιούχο, καθώς το ποσοστό των ατόμων άνω των 65 ετών θα αυξηθεί από το 17% του πληθυσμού στο 29% το 2050. Τρίτη η Ελλάδα στην αναλογία συνταξιούχων προς εργαζομένους.

35 XΡΟΝΙΑ μετά...

35 XΡΟΝΙΑ μετά...
και είμαστε στην αρχή...

Τι απέγινε το όνειρο του Νοέμβρη

Μια διαφορετική ματιά στην εξέγερση του Πολυτεχνείου επιχειρεί να ρίξει ο Σεραφείμ Φυντανίδης μέσα από την εκπομπή του «Χθες, σήμερα, αύριο» που θα μεταδώσει την Κυριακή (16/11) η ΝΕΤ στις 16.00.
Ουσιαστικά δυο γενιές διασταυρώνουν τις απόψες τους για το τότε και το τώρα. Ο δημοσιογράφος συζητά με τους Δημήτρη Παπαχρήστο, Ολύμπιο Δαφέρμο αλλά και με τρεις σημερινούς φοιτητές αναζητώντας τι λέει η μια γενιά για την άλλη και τι απέγινε το όνειρο. Φιλοξενεί επίσης μια συγκλονιστική μαρτυρία από τη συγγραφέα Ευγενία Φακίνου για έναν άγνωστο ήρωα του Πολυτεχνείου. Για πρώτη φορά όμως η εκπομπή εστιάζει και στο πώς έβλεπαν οι Αμερικανοί την εξέγερση μέσα από αρχεία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Αρχισυντάκτης της εκπομπής είναι ο Τάκης Ψαρίδης και σκηνοθέτης ο Κώστας Γρηγοράκης.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μ. ΠΕΤΡΟΥΤΣΟΥ/ Σ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ / Δ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
*από την εφημ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 13/11/2008

το περιοδικό "ΥΦΟΣ" σας προσκαλεί

το περιοδικό "ΥΦΟΣ" σας προσκαλεί
την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008 και ώρα 8.00 στο θέατρο Atelier Πάρνηθος" Πάρνηθος 29 Κυψέλη στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια εκδόσεων του περιοδικού μας 1988-2008 με ποίηση και οίνο. Σας περιμένουμε... τηλ. επικοινωνίας 210 3245771

Για να γνωρίσουμε εμείς & τα παιδιά μας τους ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ της πατρίδας μας...


ΑΚΡΟΠΟΛΗ
Ακρόπολη, 210-3210219. Ώρες: 8 π.μ.-7 μ.μ. Εισιτ. € 12 (ισχύει και για Αρχαία Αγορά, Κεραμεικό, Ναό Ολυμπίου Διός, Ιερόν Διονύσου, Ρωμαϊκή Αγορά), άνω των 65 ετών € 6. Είσ. ελεύθερη για νέους έως 19 ετών, φοιτητές & Κυρ.
ΑΜΦΙΑΡΑΕΙΟ
Κάλαμος, 22950-62144. Τρ. - Κυρ. 8.30 π.μ.-3 μ.μ. Εισιτ. € 2, άνω των 65 ετών € 1. Είσ. ελεύθερη για νέους έως 19 ετών, φοιτητές & Κυρ.
ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ
Είσοδοι: α) Αδριανού 24 έναντι Αγίου Φιλίππου, β) Απ. Παύλου Θησείο, γ) Πολυγνώτου τέρμα. Τηλ. , 210-3210185. Ώρες: 8 π.μ.-7.15 μ.μ. (Δευτ. το μουσείο ανοίγει στις 11 π.μ.) Εισιτ. € 4, άνω των 65 ετών € 2. Είσ. ελεύθερη για νέους έως 19 ετών, φοιτητές & Κυρ.
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΔΡΙΑΝΟΥ
'Αρεως 3 & Αδριανού, Πλάκα, 2103249350. Ώρες: 8 π.μ.-7 μ.μ. Εισιτ. € 2.
ΒΟΡΕΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ & ΝΟΤΙΑ ΚΛΙΤΥΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ, ΙΕΡΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
Είσοδος από Διονυσίου Αρεοπαγίτου, 210-3224625. Ώρες: 8 π.μ.-7 μ.μ. Εισιτ. € 2, άνω των 65 ετών € 1. Είσ. ελεύθερη για νέους έως 19 ετών, φοιτητές & Κυρ.
ΒΡΑΥΡΩΝΑ
Βραυρώνα, 22990-27020. Τρ.-Κυρ. 8.30 π.μ.-3 μ.μ. Εισιτ.: € 3, άνω των 65 ετών € 2. Είσ. ελεύθερη για νέους έως 19 ετών, φοιτητές & Κυρ.
ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Ιερά Οδός 1 και Γκιόκα, Ελευσίνα, 210-5543470. Τρ.-Κυρ. 8.30 π.μ.-3 μ.μ. Εισιτ. € 3, άνω των 65 ετών € 2. Είσ. ελεύθερη για νέους έως 19 ετών, φοιτητές & Κυρ.
ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
Ερμού 148, 210-3463552. Ώρες: 8 π.μ.-4 μ.μ. Εισιτ. € 2, άνω των 65 ετών € 1. Είσ. ελεύθερη για νέους έως 19 ετών, φοιτητές & Κυρ.
ΜΥΚΗΝΑΪΚΟΣ ΘΟΛΩΤΟΣ ΤΑΦΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ
Λεωφ. Φιλαδελφείας 205, 5η στάση Κόκκινου Μύλου, Μενίδι, 210-2321470. Τρ.-Κυρ. 8.30 π.μ.-2.30 μ.μ. Είσ. ελεύθερη.
ΟΛΥΜΠΙΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΙΛΙΣΣΙΑ ΙΕΡΑ
Β. Όλγας 1, 210-9226330. Ώρες: 8 π.μ.-7.30 μ.μ. Εισιτ. € 2, άνω των 65 ετών € 1. Είσ. ελεύθερη για νέους έως 19 ετών, φοιτητές & Κυρ.
ΡΑΜΝΟΥΣ
Μαραθώνας, 22940-63477. Ώρες: 8.30 π.μ.-3 μ.μ. Εισιτ. € 2, άνω των 65 ετών € 1. Είσ. ελεύθερη για νέους έως 19 ετών, φοιτητές & Κυρ.
ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ
Πελοπίδα και Αιόλου τέρμα, 210-3245220. Ώρες: 8 π.μ.-7 μ.μ. Εισιτ. € 2, άνω των 65 ετών € 1. Είσ. ελεύθερη για νέους έως 19 ετών, φοιτητές & Κυρ.
ΣΟΥΝΙΟ
Σούνιο, 22920-39363. Ώρες: 9.30 π.μ. έως τη δύση του ήλιου. Εισιτ. € 4, άνω των 65 ετών € 2. Είσ. ελεύθερη για νέους έως 19 ετών, φοιτητές & Κυρ.
ΤΥΜΒΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Μαραθώνας , 2294055462. Τρ.-Κυρ. 8.30 π.μ.-3 μ.μ. Εισιτ. (ενιαίο και για το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μεσοελλαδικό Νεκροταφείο, τον Τύμβο των "Πλαταιέων" στο Βρανά και το Πρωτοελλαδικό Νεκροταφείο στο Τσέπι): € 3, άνω των 65 ετών, πολύτεκνοι € 2. Κυρ. είσ. ελεύθερη.

Οι φυλακές της χώρας έχουνε αθώα παιδιά,χρήστες ναρκωτικών

Οι φυλακές της χώρας έχουνε αθώα παιδιά,χρήστες ναρκωτικών
Που δεν έχουνε κάνει κακό σε κανένα μας,που δεν έχουνε κλέψει,που δεν έχουνε σκοτώσει,παρά μόνο έχουνε κάνει έγκλημα απέναντι στους ευατούς τους και έχουνε ανάγκη ιατρικής φροντίδας και απεξάρτησης,για να γίνουνε υγιείς,όπως ήταν δηλαδή και πρώτα.Διαβάστε στο: http://xanthi.pblogs.gr

Πορεία με επεισόδια...

Πορεία με επεισόδια...
Δυστυχώς, από την πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ επί της οδού Πανεπιστημίου δεν έλειψαν τα επεισόδια, όπου τραυματίστηκαν έξι διαδηλωτές της ΟΤΟΕ. (από το ΕΘΝΟΣ)

η ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με την ΕΣΕΕ καλεί τους Επαγγελματίες να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους...

Κάλεσμα σε κινητοποιήσεις - την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, η ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με την ΕΣΕΕ καλεί όλους τους Επαγγελματίες-Βιοτέχνες-Εμπόρους να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, δηλώνοντας την αντίθεσή τους για τα μέτρα και τις πολιτικές: της Φοροεπιδρομής, της Κατασυκοφάντησης των μικρομεσαίων, της Κρατικής Ακρίβειας και ιδιαίτερα της συστηματικής υπονόμευσης του Ασφαλιστικού μας Οργανισμού, του ΟΑΕΕ. Θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της Περιφέρειας. Η Συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στις 11 π.μ. στην πλατεία Κοραή (πεζόδρομος).
Ιδιαίτερα σήμερα, που η Οικονομική Κρίση απειλεί τις ΜΜΕ και την Κοινωνική Συνοχή, οι περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες λαμβάνουν μέτρα όχι μόνο στήριξης του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος, αλλά και της πραγματικής Οικονομίας, βασικός πυλώνας της οποίας είναι οι μικρές επιχειρήσεις.Στην Ελλάδα ακολουθείται αντίθετη πορεία. Αποσταθεροποιείται και οδηγείται στην Οικονομική Κατάρρευση το ελάχιστο δίχτυ Ασφάλειας για τους μικρομεσαίους, ο Ασφαλιστικός τους Οργανισμός. Αυξάνονται τα λειτουργικά κόστη των επιχειρήσεων και αποψιλώνεται το διαθέσιμο προς κατανάλωση εισόδημα με τις μεγάλες Αυξήσεις των ΔΕΚΟ, της φορολογίας, των διυλιστηρίων.Επιπλέον δε, στοχοποιούνται Κοινωνικά και Οικονομικά οι μικρομεσαίοι με τη Φοροεπιδρομή και την κατάργηση του Αφορολόγητου Ορίου.
Ο μεγάλος, πρώτος στόχος αυτών των κινητοποιήσεων είναι να πληροφορηθούν ΟΛΟΙ οι Επαγγελματοβιοτέχνες και Έμποροι για τις μεγάλες και καταστροφικές συνέπειες αυτών των πολιτικών που επισημοποιήθηκαν με τον πλέον κραυγαλέο τρόπο και με το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού.Υποχρέωση ΟΛΩΝ ΜΑΣ να απαιτήσουμε για αλλαγή πολιτικών, ώστε να στηριχθούν οι μικρές επιχειρήσεις, η απασχόληση με σταθερές θέσεις εργασίας, το Κράτος Πρόνοιας και η Κοινωνική Συνοχή.

http://www.gsevee.gr

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου συνομιλεί με μαθητές και καθηγητές στο 12ο Γυμνάσιο Λύκειο

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου συνομιλεί με μαθητές και καθηγητές στο 12ο Γυμνάσιο Λύκειο
Πετραλώνων κατά την διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε, την Πέμπτη 9 Οκτ. 2008. (AΠE) ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΩΝΑ

κυκλοφόρησε το "Αρκαδικό Βήμα"

κυκλοφόρησε το "Αρκαδικό Βήμα"
με ειδήσεις και ρεπορτάζ από την Αρκαδία

ΕΓΚΑΙΝΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ του Λουλζίμ Μουρτάϊ

Ο Λουλζίμ Μουρτάϊ γεννήθηκε στα Τίρανα το 1969. Θεωρείται ένας από τους ταλαντούχους ζωγράφους της γειτονικής μας χώρας. Ζει και δημιουργεί στα Τίρανα. Απόφοιτος του καλλιτεχνικού σχολείου Jordan Misja (1988), ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στην πατρίδα του (1995) και ξεκίνησε το όμορφο ταξίδι του στον χώρο των εικαστικών τεχνών. Έργα του έχουν εκτεθεί σε γκαλερί του Λονδίνου, της Ουρουγουάης, της Κορσικής και αλλού, ενώ αρκετές είναι οι εκθέσεις - μέσα από τις οποίες καθιερώθηκε - στην Αλβανία.
Ο Λουλζίμ έρχεται στην Οργανωση ΠΟΡΤΑ και σας περιμένει στα εγκαίνια της έκθεσής του, με τίτλο " ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΝΤΑΣ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ " την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008, ώρα 19:00 μ.μ., καθημερινά μέχρι τις 27- Σεπτεμβρίου 2008, ώρες 19:00-22:00, είσοδος ελεύθερη.


L.Mourtai, stin Organosi PORTA, Dikaiou 9, Koukaki.
Egaineia 23/9/2008 stis 7 to vrady. Ekthesi eos 27/9/08
Plirofories Julie Janku, 6972425631

30/09/2008 - ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

30/09/2008 - ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Η ακτοπλοΐα είναι δημόσιο αγαθό

Η ακτοπλοΐα είναι δημόσιο αγαθό
ΟΧΙ ΝΗΣΙΑ ΟΜΗΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Ο Τατούλης ρίχνει το γάντι στον Καραμανλή

Χτύπημα κορυφής
«Βόμβες» Τατούλη στην αυλή του Μαξίμου λίγα 24ωρα πριν από την πρωθυπουργική εμφάνιση στη ΔΕΘ. Βάζει στο στόχαστρο Ρουσόπουλο, Μπακογιάννη, Βουλγαράκη για θέματα ηθικής και κομματικής τάξης και καλεί τον Καραμανλή να αναλάβει δραστικές πρωτοβουλίες. «Ουδέν σχόλιον», απαντούν Ρουσόπουλος και Ντόρα. Αμήχανη η Ρηγίλλης, δεν τον διαγράφει προς το παρόν. Ανάστατοι οι βουλευτές της Ν.Δ. εκφράζουν τον φόβο ότι «ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό».
*ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 04/09/2008

για την καθημερινή μας ενημέρωση

Eσπασαν το ναυτικό αποκλεισμό, που έχει επιβάλλει το Ισραήλ...

Τα δύο σκάφη της οργάνωσης Ελεύθερη Γάζα έσπασαν το ναυτικό αποκλεισμό, που έχει επιβάλλει το Ισραήλ από το 1967, και κατέπλευσαν στο λιμάνι της Γάζας, όπου τους υποδέχτηκε πλήθος κόσμου. Η αποστολή που είχε ξεκινήσει από το λιμάνι του Πειραιά, με ενδιάμεσους σταθμούς τη Κρήτη και την Κύπρο, αποτελείται από 47 ακτιβιστές, ανάμεσά τους η αδερφή της συζύγου του Τόνι Μπλερ, μια 87χρονη εβραία- επιζήσασα του Άουσβιτς, μια 80χρονη αμερικανίδα μοναχή, βετεράνοι των πολέμων στο Ιράκ, ξένοι δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης και άλλοι. Νωρίτερα, οι ισραηλινές αρχές είχαν επιβάλει ηλεκτρονικό αποκλεισμό στα δύο σκάφη, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στη χώρα μας και το εξωτερικό.

Μια αλλη φωνη στα ερτζιανα

ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ δεν είδαμε από τότε που ανέλαβε...

Αρειανός
Θάνος Παπαδόπουλος*

ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ δεν είδαμε από τότε που ανέλαβε. Γραβιέρα την έχει κάνει την οικονομία από τις μαύρες τρύπες. Στην αρχή έκανε απογραφή και μετά μας τράβηξε μια «ήπια προσαρμογή». Βογκήξαμε. Αλλά είπαμε «ας πάει στα κομμάτια, αν πρόκειται να βάλει τάξη». Ποια τάξη; Αύξησε τον ΦΠΑ και τους φόρους και κατάργησε το ΣΔΟΕ. Ούτε μαθητευόμενος μάγος να ήταν. Αλλά τον πλάκωσε η φοροδιαφυγή και επανίδρυσε το ΣΔΟΕ. Όμως δεν έφτανε. Έτσι μας έβαλε στην επιτήρηση των Βρυξελλών. Και μετά, για να μας βγάλει, επικαλέστηκε τις πόρνες, που βρήκε ότι αύξησαν το ΑΕΠ κατά 25%! Τώρα η οικονομία τρέχει σαν τρένο στον κατήφορο, χωρίς μηχανοδηγό. Κονταίνει η ανάπτυξη και ψηλώνουν ελλείμματα και πληθωρισμός. Στην Ευρώπη, τον βλέπουν σαν... Αρειανό! «Τι λέει ο άνθρωπος» λένε και φεύγουν. «Φταίνε οι ξένοι» κραυγάζει αυτός και εξαγγέλλει νέους φόρους. Σπρώχνει έτσι ολοένα και περισσότερους στη φοροδιαφυγή, αφού η παρανομία γίνεται φτηνή και συμφέρουσα, ενώ η νομιμότητα πανάκριβη. Αγανάκτησαν ακόμη και οι δικοί του και θέλουν να τον πετάξουν έξω από το πάρτι... «Γιατί τα κάνει αυτά;», αναρωτιούνται μερικοί. «Δεν έχει ιδέα από την πραγματική οικονομία» λένε. Δεν νομίζω. Μάλλον είναι σαδιστής!
*ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: στην εφημ. "ΤΑ ΝΕΑ" 8 Αυγούστου 2008

Γίνετε ρεπόρτερ στο Πεκίνο

«δημοσιογραφία των πολιτών» στο GroundReport.com

Ο ιστότοπος GroundReport. com, που αποτελεί φόρουμ «δημοσιογραφίας των πολιτών», αναζητεί ανάμεσα στους 500.000 τουρίστες που θα επισκεφθούν το Πεκίνο, εκείνους που έχουν τη διάθεση να λειτουργήσουν ως δημοσιογράφοι. Σκοπεύει να καλύψει τους Ολυμπιακούς της Κίνας μέσω βίντεο που θα τραβήξουν οι τουρίστες μεταξύ 25 Ιουνίου και 31 Αυγούστου. Τα βίντεο δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 5 λεπτά σε διάρκεια και θα πρέπει να σταλούν έως τις 31 Αυγούστου. Όσα επιλεγούν για μετάδοση θα κερδίσουν 500 δολάρια.
Περισσότερες λεπτομέρειες στο http: //www. groundreport. com/World/Groundreport-ΒeijingΟlympics-Video-Contest2

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Γ. Παπανδρέου

O Νάσος Αλευράς υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Αθηνών

O Νάσος Αλευράς υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Αθηνών
θα μιλήσει την Κυριακή 27/9/09 και ώρα 12 το μεσημέρι στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Ακρόπολη (σταθμός μετρό "ΑΚΡΟΠΟΛΗ").

http://arkadiko.blogspot.com

Σε πύρινο κλοιό η Β.Α. Αττική

Σε πύρινο κλοιό η Β.Α. Αττική
δεκάδες μέτωπα να βρίσκονται σε εξέλιξη και τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν άνιση μάχη με τις φλόγες... περισότερα στο: http://anatoli-neamakri.blogspot.com/

Τριήμερο αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο,

Τριήμερο αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο,
στη ιστορική Ζάτουνα Αρκαδίας

Αποψη της Αθήνας... ή το κατάντημα μιας πόλης

Αποψη  της Αθήνας... ή το κατάντημα μιας πόλης
...και συνεχίζουνε το θεάρεστο έργο σε μικρά πάρκα πλατείες και ότι ακάλυπτο υπάρχει ακόμα!!! Και άφησαν οι φαταούλες εργολάβοι του "Θείου"-εθνοπατέρα και συνεχίζουν του "ανηψιού"... και οι πέριξ αυτού "βατοπεδινοί" και τα άλλα κλεπτόπουλα με τα 52 σπίτα!

αναγνώστες μας...

widgeo

Το Μουσείο Θεοδωράκη τιμά τον ποιητή της «Ρωμιοσύνης»

Τριήμερο αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο, με ποικίλες εκδηλώσεις, από 20 ως τις 22 Aυγούστου στη Ζάτουνα Γορτυνίας

Αρχίζει την Πέμπτη 20 και θα ολοκληρωθεί το ερχόμενο Σάββατο 22 Αυγούστου το τριήμερο αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο που διοργανώνεται στη Ζάτουνα της Αρκαδίας από το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη με αφορμή τον εορτασμό για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου ποιητή.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν αύριο με την παρουσίαση σπάνιων οπτικοακουστικών ντοκουμέντων για τον ποιητή σε μια παράσταση όπου ποιήματα του Ρίτσου θα απαγγείλει ο ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός. Την επόμενη ημέρα η Παιδική Χορωδία του Διονύση Τυπάλδου θα συνοδέψει τον Αντώνη Καλογιάννη σε τραγούδια, τα περισσότερα από τα οποία εμπνεύστηκε ο Μίκης Θεοδωράκης όταν ήταν εξόριστος στη Ζάτουνα.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο με τη συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη, την οποία θα συνοδεύει στο πιάνο ο Χένινγκ Σμιντ, ενορχηστρωτής και παραγωγός των εκτός Ελλάδος συναυλιών του Θεοδωράκη.

Η Μαρία Φαραντούρη θα ερμηνεύσει τραγούδια του Θεοδωράκη σε ποίηση Ρίτσου, καθώς και άλλων ποιητών.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Επίσης, πριν από την έναρξη του αφιερώματος στον Γιάννη Ρίτσο, η Διεθνής Αρκαδική Εταιρεία θα ανακηρύξει επίτιμο μέλος τον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι της εταιρείας, «εκφράζει την αρμονία και τις ανθρωπιστικές αξίες ως σύγχρονος συνεχιστής του αρκαδικού ιδεώδους».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη συμπληρώνει εφέτος περίπου τρία χρόνια πολύμορφης δράσης με επίκεντρο τον πολιτισμό και τις διαχρονικές αξίες που νοηματοδοτούν την ανθρώπινη υπόσταση.
Το αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο είναι η πρώτη μιας σειράς εκδηλώσεων αφιερωμένες στους ποιητές που ενέπνευσαν τον δημιουργικό οίστρο του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος μετέτρεψε πολλά από τα ποιήματά τους σε τραγούδια που τραγουδήθηκαν από γενιές Ελλήνων. Οι επισκέπτες του μουσείου έχουν επίσης τη δυνατότητα να δουν τη διαρκή έκθεση ζωγραφικής του Νικόλα Κληρονόμου με θέμα την παιδική και εφηβική ηλικία του Θεοδωράκη.

*από την εφημ. "ΤΟ ΒΗΜΑ" Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Μουσικό ταξίδι στην ποίηση του Νίκου Καββαδία

«ΖΩΝΤΑΝΑ»
Ένα μουσικό ταξίδι στην ποίηση του Νίκου Καββαδία, μελοποιημένη από τους Θάνο Μικρούτσικο, Γιάννη Σπανό, Μαρίζα Κωχ, Δημήτρη Ζερβουδάκη και τους Ξέμπαρκους, παρουσιάζει η μουσική ομάδα Νυχτερινή Κυβέρνηση στην παράσταση «Στου Καββαδία τ΄ ανοιχτά» στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων (τηλ. 2510-516.014 και 2510-620.566), στις 21.30. Συμμετέχουν οι Κωνσταντίνος Μάτσικας (τραγούδι, κιθάρα), Εύη Μαυρίδου (ενορχήστρωση, πιάνο, τραγούδι), Πέτρος Βασιλειάδης (μπάσο), Μιρέλλα Πάχου-Φωκιαλή (ακορντεόν), Βαγγέλης Καλημέρης (τύμπανα), Νατάσσα Κρητικού (αφήγηση) και Μαίρη Καλδάρα (επιμέλεια παράστασης, μελέτη).
εφημ. "ΤΑ ΝΕΑ" 20.8.2009

Κόντρες δικαστών για το Χριστοφοράκο

Κόντρες δικαστών για το Χριστοφοράκο
Φωτιές στις τάξεις δικαστικών λειτουργών και δικηγόρων άναψε η προσπάθεια του προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαρ. Αθανασίου να υπερασπιστεί τον ανακριτή Νικ. Ζαγοριανό και γενικότερα την ελληνική δικαιοσύνη, με αφορμή τις αιτιάσεις του Μιχ. Χριστοφοράκου περί μη δίκαιης δίκης.

χωρίς λόγια... μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

Νέα σχολική εκστρατεία UNICEF 2009

Νέα σχολική εκστρατεία UNICEF 2009
Βοηθήστε εκατομμύρια παιδιά να πάνε Σχολείο

ON-LINE-NEWS

ειδησεις - νεα - ρεπορταζ και περιεργα απ΄όλο τον κοσμο... ενθετο ηλεκτρονικο περιοδικο της εφημεριδας "αρκαδικο βημα
"http://on-line-gr.blogspot.com/

κυκλοφόρησε το Αρκαδικό Βήμα με Αφιέρωμα στον Απόδημο Ελληνισμό..

κυκλοφόρησε το Αρκαδικό Βήμα με Αφιέρωμα στον Απόδημο Ελληνισμό..
...ως μια απάντηση για τους μετανάστες εδώ στην Ελλάδα σήμερα...

Eκδόσεις ΑΪΒΑΛΗ * 20 xρόνια εκδόσεις *

Eκδόσεις ΑΪΒΑΛΗ * 20 xρόνια εκδόσεις *
στηρίζουμε τους δημιουργούς... και είμαστε δίπλα στους ανα-Γνώστες από το 1988 με αγάπη και σεβασμό στο βιβλίο τηλ. επικοινωνίας: 210 3245.771 & email: panosaivalis@in.gr * Kαλό καλοκαίρι με ανά-γνωση στις παραλίες *

Η Λίμνη Μαραθώνα. Τα μολυσμένα "στραγγίσματα" θα καταλήγουν εδώ από το χώρο του ΧΥΤΑ,

Η Λίμνη Μαραθώνα. Τα μολυσμένα "στραγγίσματα" θα καταλήγουν εδώ από το χώρο του ΧΥΤΑ,
και θα μολύνουν το νερό ολόκληρης της Αττικής.

"Deja vu" φανταστικά διηγήματα

"Deja vu" φανταστικά διηγήματα
της Πόπης Βερνάρδου κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις του περιοδικού ΥΦΟΣ * Διατίθεται από το βιβλιοπωλείο ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, Γραβιάς 3-5, Αθήνα, * από το βιβλιοπωλείο ΚΟΑΝ Σκουφά 64 & Γριβαίων, Αθήνα * Κεντρική Διάθεση: ΕΚΔΟΣΕΙΣ // ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΥΦΟΣ * ΤΗΛ. 210 3245.771

H AYΓΗ για την καθημερινή μας ενημέρωση

H AYΓΗ για την καθημερινή μας ενημέρωση
ανανεωμένη και πλούσια σε ύλη κυκλοφορεί "η Αυγή" έτσι κάθε πρωί μαζί με τον καφέ μας μαθαίνουμε τα νέα ξεφυλλίζοντας την "Αυγούλα"

"Εiμεθα όλοι Ραμπαγαδες εν Ελλαδι!

Διότι τι εστί Ραμπαγάς; Παληάνθρωπος. Ουδεμίαν έχει αρχή, αίσθημα ουδέν, χαρακτήρα ουδένα!"

Από το πρώτο άρθρο του Βλάση Γαβριηλίδη
εκδότη της ιστορικής εφημερίδας "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ"

Bλάσης Γαβριηλίδης...

Bλάσης Γαβριηλίδης...

Ιστοσελίδες ενημέρωσης


www.bbc.co.uk/greek
www.mpa.gr
www.flash.gr
www.in.gr
www.e-go.gr
www.dwelle.de
www.aegeantimes.com (portal νησιών βορειανατολικού Αιγαίου)
www.emprosnet.gr (καθημερινή εφημερίδα Λέσβου)
www.samoscity.com (portal νομού Σάμου)
www.pramnos.net (portal Ικαρίας)
www.kosnews.gr (portal Κώ)
www.patris.gr (καθημερινή εφημερίδα Ηρακλείου Κρήτης)
www.mesogios.gr (καθημερινή εφημερίδα Ηρακλείου Κρήτης)
www.rodiaki.gr (καθημερινή εφημερίδα Ρόδου - Δωδεκανήσων)
www.dimokratiki.gr (καθημερινή εφημερίδα Ρόδου - Δωδεκανήσων)
www.patrastoday.gr (portal Αχαϊας)
www.patrisnews.gr (καθημ. Εφημ. Πύργου)
www.isthmos.gr (portal Κορίνθου)
www.thriassio.gr (portal Θριάσσιου)
www.servitoros.gr (portal Εύβοιας)
www.evros.gr (portal Έβρου)
www.xronos.gr (καθημερινή εφημερίδα Κομοτηνής)
www.godrama.gr (portal Δράμας)
www.kavalanet.gr (portal Καβάλας)
www.explo.gr (portal Ημαθίας)
www.e-lamia.gr (portal Λαμίας)

YΦΟΣ


Ύφος - Επιθεώρηση Λόγου & Τέχνης
Περιοδικό με θέμα τη λογοτεχνία....
Λεπτομέρειες