............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Κατάθεση Ρουμελιώτη για τις ευθύνες Παπανδρέου



Μαραθώνια ήταν κατάθεση του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) Παναγιώτη Ρουμελιώτη, στους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.

Ο κ. Ρουμελιώτης ανέλυε επί πέντε ολόκληρες ώρες στους οικονομικούς εισαγγελείς τα όσα είχε δηλώσει πριν από ένα περίπου μήνα, σε συνέντευξή του στους «New York Times». Εκεί, είχε αναφέρει ξεκάθαρα πως το ΔΝΤ γνώριζε εξαρχής ότι «το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει» αφού πουθενά δεν είχε εφαρμοστεί με επιτυχία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάθεση του κ. Ρουμελιώτη κρίνεται ως ιδιαιτέρως σημαντική και σύμφωνα με εκτιμήσεις, ανοίγει νέους δρόμους για την προκαταρκτική εξέταση που διενεργούν οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης. Επισημαίνεται ότι ο Γρηγόρης Πεπόνης διατάσσοντας την επίμαχη έρευνα έβαλε στο «κάδρο και τυχόν ευθύνες πολιτικών προσώπων σχετικών με την οικονομία». Ο εισαγγελέας παρήγγειλε «την αναζήτηση τυχόν ευθυνών υπηρεσιακών παραγόντων για ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του δημοσίου αλλά και εγκλημάτων σχετιζόμενων με την οικονομία».

Δικαστικοί κύκλοι θεωρούν ότι οι δυο εισαγγελείς θα συνεχίσουν την έρευνα αν και σύμφωνα με εκτιμήσεις, η αναφορά και μόνο του ονόματος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από τον πρώτο μάρτυρα της υπόθεσης θα μπορούσε να οδηγήσει στην αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή και με τον τρόπο αυτό να προκληθεί έρευνα για την οικονομία. Άλλωστε η διατύπωση της ίδιας παραγγελίας του κ. Πεπόνη στις 2 Αυγούστου, για διερεύνηση τυχόν διάπραξης του αδικήματος της «απιστίας σε βάρος του δημοσίου» αλλά και «εγκλημάτων σχετιζομένων με την οικονομία», όπως και η ρητή εντολή «να ανευρεθεί άμεσα και να προσέλθει να καταθέσει ο κ. Ρουμελιώτης», δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας.

Οι αντιδράσεις στους ισχυρισμούς Ρουμελιώτη

Δύο ημέρες μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης Ρουμελιώτη, υπήρξε αντίδραση και από πλευράς του πρώην πρωθυπουργού, αλλά και από πλευράς κύκλων του ΔΝΤ.

Ειδικότερα, συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου του καταλόγισαν ότι δεν ενημέρωσε κανέναν σχετικά και ούτε, όταν διαπίστωσε να γίνεται η σχετική συζήτηση στο Ταμείο, έθεσε το θέμα για να πάρει απαντήσεις από τους αρμοδίους και στη συνέχεια να ενημερώσει, ως όφειλε την κυβέρνηση της χώρας του.

Έθεταν ένα ακόμα ερώτημα, γατί ο κ. Ρουμελιώτης, εφόσον διαπίστωσε ότι το πρόγραμμα δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού, δεν παραιτήθηκε από τη θέση του. Στα σχόλιά τους, οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, αναφερόμενοι στην τοποθέτηση του κ. Ρουμελιώτη στον ιδιωτικό τομέα και σε συγκεκριμένη τράπεζα, ανέφεραν ότι ο καθένας μπορεί να βγάζει το ψωμί του όπως θέλει, αλλά όλοι μπορούμε να βγάζουμε τα συμπεράσματά μας.

Επίσης θεωρούσαν ότι η τοποθέτηση του κ. Ρουμελιώτη, όπως και πολλών άλλων, ισοπέδωνε τα βήματα προόδου που έκανε η χώρα και τις θυσίες των Ελλήνων. Και όλα αυτά υπονομεύουν τη διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας και δίνουν επιχειρήματα είτε σε όσους θεωρούν ότι χρειάζονται ακόμα σκληρότερα μέτρα είτε σε όσους θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ.

Έμμεση αποδοκιμασία αυτών των δηλώσεων δημοσιοποιήθηκε εκ μέρους πηγών του ΔΝΤ, ενώ ο κ. Ρουμελιώτης επανήλθε με γραπτή δήλωση.

Ο κ. Ρουμελιώτης αναφέρθηκε στο θέμα με γραπτή του δήλωση, χωρίς να απαντάει στα συγκεκριμένα ερωτήματα, αλλά θέτοντας με τη σειρά του τα δικά του, ζητώντας να ερωτηθεί ο πρώην πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, αν γνώριζε τις απόψεις του Ντομινίκ Στρος Καν, τότε επικεφαλής του Ταμείου, «σχετικά με τις προβληματικές πτυχές του προγράμματος που εκπονήθηκε από την Ελλάδα.

Επίσης ζητεί από τον κ. Παπανδρέου να διευκρινίσει:

1) Γιατί δεν επιδίωξε την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους όπως του υποδείκνυε ο Ντομινίκ Στρος Καν,
2) Γιατί αποδέχτηκε τόσο υψηλό επιτόκιο δανεισμού από την Ευρωζώνη, και
3) Γιατί συμφώνησε σε τόσο μικρή χρονική περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

________________________________
http://www.zougla.gr/politiki/article/varitates-ef8ines-papandreou-gia-tin-emploki-tou-dnt

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Εφιαλτική νύχτα στη Χίο-Στάχτη 50.000 στρέμματα


 - Απειλούνται μαστιχοχώρια


Άλλη μια δύσκολη ημέρα ξημέρωσε για την Χίο καθώς η πυρκαγιά που μαίνεται από χθες παρουσιάζει συνεχείς αναζωπυρώσεις.
Οι ισχυροί άνεμοι ενισχύουν την δυσκολία αλλά και την ανησυχία καθώς η μετεωρολογική υπηρεσία- σύμφωνα με την πυροσβεστική - περιμένει αύξηση της έντασης των ανέμων μετά τις 12 το μεσημέρι. 
Πυροσβεστικές ενισχύσεις αναμένονται σήμερα στο νησί από ολόκληρη την χωρά. 
Τις τελευταίες ώρες, εντονότερο είναι το πρόβλημα στα Μαστιχοχώρια Ελάτα, Αρμόλια και Άγιο Γεώργιο-Σικούσι, ενώ αναζωπυρώσεις σημειώνονται στην περιοχή του Προβατά, απ' όπου ξεκίνησε η φωτιά.
Περίπου 50.000 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης εκτιμάται ότι έχουν αποτεφρωθεί έως στιγμής.
Στο μεταξύ, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς για σήμερα στις Περιφέρειες Αττικής, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Ευβοίας, Κυκλάδων, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας. 

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Βερολίνο και Παρίσι διαφωνούν για την Ελλάδα

Δύο «στρατόπεδα» με φόντο την παροχή νέας βοήθειας

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, που αναμένεται να συναντηθούν την Πέμπτη στο Βερολίνο, διαφωνούν για την πιθανότητα παροχής νέας βοήθειας στην Ελλάδα, με τη Γερμανία να είναι αντίθετη στο ενδεχόμενο αυτό, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag που θα κυκλοφορήσει αύριο, Κυριακή. 
Η γερμανική κυβέρνηση είναι αντίθετη στην παροχή τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, αλλά και στο ενδεχόμενο να δοθεί στη χώρα περισσότερος χρόνος για να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της, καθώς επισημαίνει ότι περισσότερος χρόνος σημαίνει περισσότερα χρήματα, αναφέρουν ευρωπαϊκές πηγές, τις οποίες επικαλείται η Welt am Sonntag.
Ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ, είχε δηλώσει την Τετάρτη ότι η Μέρκελ παραμένει προσηλωμένη στην ισχύουσα συμφωνία όσον αφορά τις υποχρεώσεις της Ελλάδας, δίνοντάς της περιθώριο μέχρι το 2014 για να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της και να εφαρμόσει τις διαρθρωτικές αλλαγές στις οποίες έχει δεσμευθεί, με αντάλλαγμα την παροχή οικονομικής βοήθειας. 

Αυτή τη θέση έχουν υιοθετήσει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Φινλανδία, η Εσθονία και η Σλοβακία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Από την άλλη πλευρά, ο Φρανσουά Ολάντ και κάποιες χώρες της νότιας Ευρώπης θα ήταν έτοιμες να προσφέρουν νέα βοήθεια στην Ελλάδα προκειμένου να μην αναγκαστεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη. 
Σύμφωνα με τους Financial Times της περασμένης Τετάρτης, η Ελλάδα θα ζητήσει να παραταθεί κατά δύο χρόνια η προθεσμία για την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας που ακολουθεί, δηλαδή ως το 2016.



___________________________

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Οι “χρυσοί τραπεζίτες” συνεχίζουν το... πάρτι



Οι ελληνικές τράπεζες από το 2008 έως σήμερα έχουν κάνει αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου ύψους 13 δισεκατομμυρίων ευρώ. Από αυτές τις αυξήσεις ένα μεγάλο ποσοστό έχει γίνει με δανεικά από άλλες ελληνικές τράπεζες, αλλά κανείς δεν γνωρίζει το ύψος των... μετοχοδανείων - αφού η Τράπεζα της Ελλάδας αρνήθηκε να απαντήσει σε σχετική ερώτηση του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters. Με απλά λόγια: Οι χρεοκοπημένες τράπεζες δανείζουν...  χρεοκοπημένους τραπεζίτες, για να συνεχιστεί το πάρτι και να μην τιμωρηθούν όσοι δημιούργησαν
τη μεγαλειώδη φούσκα του τραπεζικού κλάδου.
Αξίζει βεβαίως να σημειωθεί ότι η δανειοδότηση χρεοκοπημένων τραπεζών από άλλες χρεοκοπημένες τράπεζες, μέσω υπεράκτιων εταιρειών, δεν είναι παράνομη. Αντιθέτως γίνεται εν γνώσει και υπό την ανοχή της Τράπεζας της Ελλάδας. Ουσιαστικά είναι νόμιμη, και το μόνο που μένει να ελέγξουν οι πολιτικοί της χρεοκοπίας είναι αν είναι... ηθική. Στην Οικονομία όμως, όπως και στην πολιτική, σημασία δεν έχει η ηθικολογία. Σημασία έχει να εξετάσουμε ποια συμφέροντα υπηρετούν όσοι κινούν τα νήματα και ποιος είναι ο τελικός στόχος. Η έρευνα αυτή βέβαια κάθε άλλο παρά εύκολη είναι, καθώς οι σχέσεις διαπλοκής μεταξύ του χρηματοπιστωτικού και του πολιτικού συστήματος είναι πολύπλοκες και δαιδαλώδεις.
Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι για πρώτη φορά στην Ιστορία οι τραπεζίτες έχουν στριμώξει τόσο τους πολιτικούς που, απειλώντας με χρεοκοπία, μετατρέπουν τα ελλείμματα των τραπεζών σε δημόσιο χρέος. Συγκεκριμένα, μετά τη χρεοκοπία της Λίμαν Μπράδερς το 2008 οι πολιτικοί σε ολόκληρο τον κόσμο -αλλά κυρίως οι Ευρωπαίοι-, φοβούμενοι τις συνέπειες που θα έχει η κατάρρευση του πιστωτικού συστήματος, χρηματοδοτούν με ολοένα και περισσότερα κεφάλαια τις χρεοκοπημένες τράπεζες. Η χρηματοδότηση αυτή μπορεί να είναι είτε άμεση είτε έμμεση, όπως στην περίπτωση που δίνουν χρήματα στην Ελλάδα για να μη χρεοκοπήσουν και τυπικώς οι δανείστριες τράπεζες. Στο σημείο αυτό όμως, ανεξάρτητα από τη μέθοδο της παρέμβασης ή το τελικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι η χρηματοδότηση των τραπεζών ήταν αναγκαία καθώς ενδεχόμενη πτώχευσή τους θα οδηγούσε σε ακραίες κι απρόβλεπτες καταστάσεις. Αν δηλαδή οι τράπεζες πτώχευαν, εκατομμύρια μικροκαταθέτες και χιλιάδες επιχειρήσεις θα έχαναν άμεσα τις περιουσίες τους, ενώ θα ξεκινούσε ο φαύλος κύκλος μια διεθνούς ύφεσης πολύ μεγαλύτερης από εκείνη της δεκαετίας του 1930. Αυτό λησμονούν να το αναφέρουν όσοι εύκολα καταγγέλλουν τη χρηματοδότηση των τραπεζών, ζητώντας παράλληλα να διακοπεί η “αιμοδοσία” ώστε να τιμωρηθούν αυτοί που δημιούργησαν την πιστωτική φούσκα.
Αν πτωχεύσουν οι τράπεζες, δεν θα τιμωρηθούν οι τραπεζίτες. Θα τιμωρηθούν οι καταθέτες, γιατί θα χάσουν τις αποταμιεύσεις τους. Οι τραπεζίτες θα παραμείνουν διοικητές στις... κρατικοποιημένες τράπεζες και θα συνεχίσουν να παίρνουν αν όχι μεγαλύτερο, τουλάχιστον τον  ίδιο μισθό. Αυτό λησμονούν να το εξετάσουν όσοι εύκολα καταγγέλλουν τη χρηματοδότηση των τραπεζών ζητώντας παράλληλα την κρατικοποίησή τους. Ουσιαστικά δεν βλέπουν την ευκολία με την οποία ο πρώην υποδιοικητής της ιδιωτικής Πειραιώς Θόδωρος Πανταλάκης έγινε διοικητής της κρατικής Αγροτικής. Αν “κοίταζαν” λίγο πιο προσεκτικά, θα διαπίστωναν ότι τα ίδια πρόσωπα  εναλλάσσονται τόσο στις θέσεις διοίκησης των τραπεζών όσο και στις υπουργικές καρέκλες. Θα διαπίστωναν επίσης ότι τα ίδια πρόσωπα διοικούν τις ΔΕΚΟ και εναλλάσσονται στις θέσεις των διεθνών οικονομικών ή μη οργανισμών. Θα διαπίστωναν γενικώς ότι η Ελλάδα είναι μια υπερβάλλουσα μικρογραφία ενός κόσμου που διοικείται από χρυσοπληρωμένους μάνατζερ.
Οι χρυσοπληρωμένοι μάνατζερ που διοικούν τις τράπεζες, πριν ξεσπάσει η κρίση, είχαν στόχο να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη των πιστωτικών ιδρυμάτων για να αποκτήσουν οι ίδιοι ακόμα μεγαλύτερο εισόδημα. Η πλεονεξία τους λειτούργησε ως κινητήριος μοχλός του οικονομικού συστήματος της δανεικής ευημερίας, καθώς οι τράπεζες παρείχαν δάνεια ακόμα και σε όσους δεν μπορούσαν να τα αποπληρώσουν, όπως η... Ελλάδα. Μετά την κρίση, οι χρυσοπληρωμένοι μάνατζερ προσπαθούν απλώς να σώσουν τις τράπεζές τους και τα προνόμιά τους. Απειλούν τους πολιτικούς με χρεοκοπία και αντλούν κεφάλαια για να συνεχίσουν το... πάρτι. Επειδή τα προνόμιά τους συνδέονται άμεσα, τόσο με τα συμφέροντα των μικροκαταθετών όσο και με τη διατήρηση της κοινωνικής γαλήνης, οι πολιτικοί υποκύπτουν και τους δίνουν χρήματα για να συνεχίσουν το πάρτι.
Το οξύμωρο και ταυτόχρονα κοινωνικά άδικο είναι ότι δίνουν χρήματα στους τραπεζίτες την ώρα που κόβουν χρήματα από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Αυτή η κοινωνική αδικία όμως έχει πολύ κοντά ποδάρια... κι αν δεν διορθωθεί σύντομα, θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα τόσο του τραπεζικού όσο και του πολιτικού συστήματος το οποίο δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί στους εκβιασμούς των χρυσοπληρωμένων τραπεζιτών. Είναι πλέον θέμα χρόνου το να αποδειχθεί ότι οι εκβιαστές δεν μπορούν να σώσουν το σύστημα το οποίο τους εξασφαλίζει τα προνόμια που απολαμβάνουν σήμερα.
Ειλικρινώς δεν ξέρω ούτε πότε θα συμβεί αυτό ούτε ποια θα είναι η διάδοχη τάξη πραγμάτων. Γνωρίζω όμως ότι μέχρι τότε οι χρυσοπληρωμένοι μάνατζερ θα συνεχίζουν το πάρτι, είτε ως στελέχη ιδιωτικών τραπεζών είτε ως διοικητές κρατικών τραπεζών είτε ως υψηλόβαθμα στελέχη θυγατρικών τραπεζών με μητρική κάπου στην Ευρώπη. Το πρόβλημα δεν είναι αν θα είναι κρατική ή ιδιωτική η Αγροτική. Ούτε αν θα είναι ελληνική ή ευρωπαϊκή. Το πρόβλημα είναι ότι θα συνεχίσει να διοικείται από αυτούς που ευθύνονται για τη σημερινή κρίση.



____________________________
από το:
http://www.eleftheriaonline.gr/

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Ταχυδρομικοί Υπάλληλοι: Θα μπει φρένο στην απόφαση ντροπής για το ξεπούλημα του ΕΛΤΑ



More Sharing Services

Α ν α κ ο ί ν ω σ η   τ η ς 
Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταχυδρομικών Υπαλλήλων

Η Κυβέρνηση αγνοώντας  τη σημασία και το ρόλο του Δημόσιου Ταχυδρομείου στην οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική και περιφερειακή ανάπτυξη του τόπου εξήγγειλε, την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου (τηρώντας έτσι πιστά τα πολιτικά ήθη και τις πρακτικές της τελευταίας οκταετίας)  την ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

 Αυτή η επιλογή αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Σε όλο τον πλανήτη η ταχυδρομική εξυπηρέτηση προσφέρεται από δημόσιους φορείς, ακόμα και στις μητροπόλεις του καπιταλισμού όπως: ΗΠΑ, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ιαπωνία, Ρωσία, Καναδάς, Βραζιλία, Αργεντινή και παντού, σ’όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Αυτό γίνεται, γιατί όλοι θέλουν να προσφέρουν το κοινωνικό αγαθό της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης σε όλους τους πολίτες τους και σε όλη την επικράτεια, με χαμηλό κόστος και υψηλή ποιότητα.

Είναι απορίας άξιον πως στην πρωτοβουλία για την ιδιωτικοποίηση Ταχυδρομείου πρωταγωνιστεί μια χώρα, όπως η Ελλάδα, που έχει πολίτες που κατοικούν σε ένα τεράστιο ορεινό όγκο και σε εκατοντάδες νησιά.

Σ’ αυτούς τους πολίτες ο ΕΛΤΑ παρέχει, εκτός της Ταχυδρομικής εξυπηρέτησης και Υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος (Συντάξεις, ταχυδρομικές επιταγές, εμβάσματα, Λιανική Τραπεζική κλπ).

Είναι προφανές ότι αδιαφορείτε για τις συνέπειες που θα επιφέρει η πολιτική σας, από τις κερδοσκοπικές πρακτικές που θα εφαρμοστούν αλλά και από την υποβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών και της ποιότητας των υπηρεσιών.

Κάνετε πως αγνοείτε ότι η ιδιωτικοποίηση του ΕΛΤΑ θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα το κλείσιμο Ταχυδρομικών Καταστημάτων στην περιφέρεια, στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές, τη διάλυση του πανελλαδικού δικτύου και οι πολίτες θα πληρώνουν ακριβές τιμές ως απόρροια της ανεξέλεγκτης αγοράς των ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Κύριοι της κυβέρνησης, δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα που να δικαιολογεί το ξεπούλημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Γνωρίζετε καλά ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία δεν έχουν επιβαρύνει και δεν επιβαρύνουν ούτε με ένα ευρώ το κράτος και τον Έλληνα φορολογούμενο και έχουν αποδείξει ότι και σε περιόδους κρίσης είναι βιώσιμα και αποτελούν μοχλό ανάπτυξης του τόπου και κοινωνικής προσφοράς στους πολίτες.

Το τίμημα από την πώληση τους, σαφέστατα και δεν λύνει κανένα δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας.

Και αναρωτιόμαστε τελικά γιατί πουλάτε τα Ελληνικά Ταχυδρομεία;

Αν μας πείσετε ότι  "με την πώληση του ταχυδρόμου" θα βγει η οικονομία μας από τα αδιέξοδα, τότε και εμείς ...μαζί σας.

Πιστεύετε ότι με τη στοχοποιημένη εδώ και καιρό στρατηγική της κατασυκοφάντησης των δημοσίων υπηρεσιών, των συνδικάτων και των εργαζομένων, έχετε πετύχει τον προσδοκώμενο για σας κοινωνικό αυτοματισμό.

Όμως, να είσαστε σίγουροι ότι η πολιτική σας θα ξεσηκώσει τεράστιο κύμα αντίδρασης σε όλη τη χώρα, γιατί το Ταχυδρομείο είναι ταυτισμένο με τον Έλληνα πολίτη, τον αγρότη, το μικρομεσαίο, το συνταξιούχο, το μετανάστη, το φοιτητή.

Οι εργαζόμενοι, οι απλοί πολίτες, οι κοινωνικοί φορείς, η Περιφερειακή, η Νομαρχιακή και η Τοπική Αυτοδιοίκηση δε θα επιτρέψουν να διαπραχθεί τέτοιο έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας, του λαού και της χώρας. Η αντίδραση τους θα βάλει φρένο στο ξεπούλημα του Ταχυδρομείου.

Η ΠΟΣΤ συγκαλεί εκτάκτως τα συνδικαλιστικά της όργανα για λήψη αποφάσεων.


_____________________________
*από το:


http://www.left.gr/article.php?id=5655

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Ξένιος Ζευς: Ο ορισμός της φιλοξενίας στην Αρχαία Ελλάδα... στην Σημερινή Ελλάδα μας προκαλεί ΝΤΡΟΠΗ! η πολιτική Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουρέλη η δίωξη των φιλοξενούμενων μας - οικονομικών μεταναστών!!!

         Ξένιος  Ζευς;;;;;;          



Στην Αρχαία Ελλάδα η φιλοξενία εθεωρείτο πράξη αρετής. Τους ξένους προστάτευαν ο Ξένιος Δίας και η Αθηνά η Ξενία, όπως και οι Διόσκουροι Κάστωρ και Πολυδεύκης. Υπήρχε θεία απαίτηση για την περιποίηση των ξένων και εθεωρείτο αμάρτημα η κακή αντιμετώπισή τους. Η φιλοξενία ακολουθούσε μία ιεροτελεστία και παρέχονταν σε κάθε ξένο, ο οποίος ανεξάρτητα από την τάξη που ανήκε, μπορούσε να μείνει σε ειδικό δωμάτιο στον «ξενώνα».

Η φιλοξενία είχε σημαντική κοινωνική δύναμη, διότι μπορούσε να συνδέσει άτομα οποιασδήποτε τάξης, ακόμη και απλούς πολίτες με βασιλιάδες. Στα χρόνια του Ομήρου, σε όποιο σπίτι και αν πήγαινε ένας ξένος, θα έβρισκε φιλοξενία. Κάτι τέτοιο αφορούσε όλες τις Πόλεις Κράτη της Ελλάδας, αν και οι Θεσσαλοί και οι Αθηναίοι φημίζονταν ειδικά για τα φιλόξενά τους αισθήματα. Ο ξένος βέβαια της εποχής του Ομήρου δεν ήταν τουρίστας, αλλά αγγελιοφόρος, εξόριστος, ταξιδιώτης, κλπ.

Η αποδοχή ενός ξένου για φιλοξενία λεγόταν «εστιάν» ή «ξενίζειν» ή «ξενοδοχείν». Ο ξένος με την άφιξή του έκανε ευχές στην οικογένεια που τον φιλοξενούσε και στην αναχώρηση δεχόταν δώρα. Όταν εμφανιζόταν ένας ξένος, ο κύριος του σπιτιού ή στην περίπτωση σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες «ξενοδόχος» ή «στεγανόμος», ή «εστιοπάμμων» ή «ναύκληρος», τον προσκαλούσε στο σπίτι του και παρέθετε γεύμα προς τιμή του.



Ένωση Αφρικανών Γυναικών: Ο παλιός θεός άλλαξε γνώμη και δεν μας προστατεύει πια....

Ημερομηνία: 05/08/2012hare on facebook

Δελτίο τύπου σε σχέση με τις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας και το σχέδιο "Ξένιος Ζευς", εξέδωσε η Ένωση Αφρικανών Γυναικών. να σκουπίζει τις ρητορικές μίσους, τα πογκρόμ, τη βία και τις φασιστικές αντιλήψεις.

Η μεταναστευτική συλλογικότητα τονίζει ότι, παρά τις αντιξοότητες, θα συνεχίσει να αγωνίζεται"για το αυτονόητο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στην ασφάλεια, την αξιοπρέπεια και την ειρηνική συνύπαρξη", μέχρις ότου οι "σκούπες" να γίνονται για "τις ρητορικές μίσους, τα πογκρόμ, τη βία και τις φασιστικές αντιλήψεις".

Ολόκληρο το Δελτίο Τύπου:

Εμείς οι γυναίκες που συμμετέχουμε στην Ένωση Αφρικανών Γυναικών, εκφράζουμε τη βαθύτατη ανησυχία μας, τη διαμαρτυρία μας και το θυμό μας για τις κάθε είδους επιχειρήσεις – εκκαθαρίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στην παρούσα φάση στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Από τις χώρες που ξεκινήσαμε πολλές από εμάς, χρόνια πριν, για να πάρουμε το δρόμο της προσφυγιάς, ξέραμε για μια μακρινή χώρα, την Ελλάδα, που οι άνθρωποι τιμούσαν και σέβονταν τον «ξένο», ως πρόσωπο ιερό. Γίναμε κι εμείς αυτός ο «ξένος» και στα απογευματινά σχολειά μας, μετά τη δουλειά, μάθαμε ότι υπάρχει ένας παλιός θεός, να μας συνδράμει, στο δύσκολο αγώνα της επιβίωσης: ο «Ξένιος Δίας».
Σήμερα ακούμε ότι ο παλιός αυτός θεός άλλαξε γνώμη και δεν θέλει να μας προστατεύει πια.

Πάντα προσπαθούσαμε με τη δράση μας να χτίζουμε γέφυρες μεταξύ των μεταναστευτικών κοινοτήτων και της Ελληνικής κοινωνίας.
Να αναζητάμε αυτά που μας ενώνουν, περισσότερο από αυτά που μας χωρίζουν και να τα αναδεικνύουμε.
Να αγωνιζόμαστε μαζί με τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ενάντια στη φτώχια, τον παραλογισμό ως μια ενιαία και δυναμική κοινότητα που διεκδικεί το δίκιο της.
Σε πείσμα όσων κόβουν τις γέφυρες, εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στην ασφάλεια, την αξιοπρέπεια και την ειρηνική συνύπαρξη.

Την κάθε «σκούπα» που προτάσσεται για τη δήθεν ανθρωπο – εκκαθάριση, εμείς οι γυναίκες της Αφρικής που ζούμε στην Ελλάδα, την θέλουμε να σκουπίζει τις ρητορικές μίσους, τα πογκρόμ, τη βία και τις φασιστικές αντιλήψεις.

Δεν θέλουμε να νικήσει ο ρατσισμός.
Δεν θέλουμε να εξαφανιστεί κάθε ελπίδα.
Δεν θέλουμε να ξαναρχίσουμε από το μηδέν έναν αγώνα που θα έπρεπε να έχει ήδη τελειώσει.



http://www.africanwomen.gr/ 


Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Ήθελαν να αφήσουν τα παιδιά τους στο Χαμόγελο του Παιδιού για να βρουν δουλειά στο εξωτερικό!


Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει πολλές οικογένειες στα άκρα. Σε όλη την Ελλάδα καταγράφονται ιστορίες οι οποίες μόνο πόνο προκαλούν.


ΠΑΤΡΑ: Σύμφωνα με το best.gr, η Χαρά Γροσδάνη Κοινωνική Λειτουργός - Υπεύθυνη του Τμήματος Κοινωνικών Υποστηρικτικών Δράσεων του «Χαμόγελου του Παιδιού» σε όλη την Ελλάδα με έδρα το γραφείο της Πάτρας, αποκάλυψε ότι υπήρξε και περίπτωση οικογένειας από την Πάτρα που ζήτησε να αφήσει τα παιδιά της στο «Χαμόγελο», προκειμένου οι γονείς να εργαστούν στο εξωτερικό.


«Καταγράφηκε μια τέτοια περίπτωση από την Πάτρα αλλά ευτυχώς οι γονείς, δεν εγκατέλειψαν τα παιδιά. Προσπαθήσαμε να τους ενδυναμώσουμε. Στηρίξαμε την οικογένεια πιστεύουμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο και θεωρώ ότι τα παιδιά δεν θα στερηθούν τους γονείς τους. Ως μοναδική λύση στα προβλήματά τους βρήκαν το να φύγουν στο εξωτερικό, αλλά δεν μπορούσαν να φύγουν όλοι μαζί και έπρεπε κάπου να αφήσουν τα παιδιά. Ζήτησαν τη φιλοξενία τους. Συζητήσαμε μαζί τους και καταλήξαμε στο ότι αυτή δεν είναι η ιδανική λύση για την ψυχολογία των παιδιών, ούτε των ίδιων των γονιών».

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Συνέλαβαν άνεργο Ηρακλειώτη πατέρα 7 παιδιών για χρέη… 5.000 ευρώ στο δημόσιο!!!


                                 Α   Π   Ι   Σ   Τ   Ε   Υ   Τ   Ο     :                             

Πρόκειται για τον πρόεδρος της κίνησης Ομάδα 
Αλληλεγγύης Αγίας Αικατερίνης Μηνάς Χατζηδάκης 
ο οποίος διατηρούσε στο παρελθόν εμπορικό κατάστημα 
και φόρεσε χειροπέδες για βεβαιωμένα χρέη προς τον ΟΑΕΕ.

Στα κρατητήρια για χρέη… 5.000 ευρώ προς το δημόσιο οδηγήθηκε ένας άνεργος Ηρακλειώτης πατέρας 7 παιδιών την ίδια στιγμή που μεγαλο-οφειλέτες του δημοσίου οι οποίοι χρωστούν εκατομμύρια 
ευρώ στο κράτος συνεχίζουν
να κυκλοφορούν
και να δραστηριοποιούνται ανενόχλητοι.

Πρόκειται για τον πρόεδρο της κίνησης Ομάδα Αλληλεγγύης Αγίας Αικατερίνης, Μηνά Χατζηδάκη, ο οποίος διατηρούσε στο παρελθόν εμπορικό κατάστημα και φόρεσε χειροπέδες για βεβαιωμένα χρέη προς τον ΟΑΕΕ.
Η είδηση προκαλεί τουλάχιστον προβληματισμό καθώς ο γνωστός για την κοινωνική του δράση Ηρακλειώτης κινδυνεύει να καταλήξει στη φυλακή αφού αδυνατεί να καλύψει το χρέος του απευθύνοντας έκκληση βοήθειας σε κοινωνικούς φορείς και πολίτες.

Για το θέμα αναμένεται να ζητήσει ενημέρωση και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχουν περιθώρια παρέμβασης. Ζητήσαμε να ενημερωθούμε για να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτή την υπόθεση ανέφερε στο PrismaNews ο κ. Βαρδάκης.

____________________
http://www.tsantiri.gr/

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...