............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Περιμένοντας το τρένο στο Σταθμό της Τρίπολης που δεν θα έρθει... γιατί κ. Υπουργέ των Υποδομών;



  Έγκλημα στο σιδηρόδρομο...    



Στη διάλυση, ακόμη και αποδοτικών γραμμών, οδηγείται ο ελληνικός σιδηρόδρομος. Επικριτές της κυβερνητικής πολιτικής στα μέσα σταθερής τροχιάς διαπιστώνουν «παράδοση στο οδικό μονοπώλιο» και καταγγέλλουν «απαξίωση της ‘πράσινης’ ανάπτυξης».
Η υποβάθμιση
Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η μαζική κατάργηση σιδηροδρομικών γραμμών και δρομολογίων στο πλαίσιο προγράμματος του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων το οποίο ευαγγελίζεται την «εξυγίανση του ΟΣΕ». Εκτιμάται ότι, μέσα από την εφαρμογή κρίσιμων άρθρων του σχετικού νόμου, τα 2/3 της χώρας απειλούνται να μείνουν χωρίς σιδηροδρομικό δίκτυο, γεγονός το οποίο επιπλέον καθιστά άχρηστες υποδομές οι οποίες πρόσφατα αναβαθμίστηκαν μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων (βλ. Κόρινθος-Ναύπλιο, Έδεσσα-Φλώρινα, Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα). Παράλληλα, εγκαταλείπονται τροχαίο υλικό, εξειδικευμένο προσωπικό και εκπαίδευση η οποία κόστισε εκατομμύρια ευρώ στους Έλληνες φορολογούμενους.

Αποτελεί κοινή διεθνή παραδοχή το γεγονός ότι ο σιδηρόδρομος αποτελεί ένα από τα πιο ασφαλή, οικολογικά και αξιόπιστα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ωστόσο, η Ελλάδα φιλοξενεί το αραιότερο δίκτυο ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ: 2.500 χλμ (με κατεύθυνση να μειωθούν σε λιγότερα από 1000), έναντι περίπου 4.500 χλμ τα οποία της αναλογούν βάσει της αναλογίας πληθυσμού και έκτασης. Αντίστοιχα, θα έπρεπε να απασχολούνται 12.000 εργαζόμενοι (μέσα από τα μέτρα της κυβέρνησης περιορίζονται σε περίπου 3.000). Αυτά μάλιστα ισχύουν σε μία περίοδο κατά την οποία η χρήση μη ρυπογόνων μέσων, χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, προτάσσεται ως απάντηση στις επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή και την οικονομική κρίση.
Αντίθετα, οι ελληνικές μεταφορές παραδίδονται, ηθελημένα ή όχι, στα ιδιωτικά μονοπώλια των ΚΤΕΛ, των παραχωρησιούχων αυτοκινητόδρομων και των εθνικών εργολάβων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο νόμος Σουφλιά με αντικείμενο τις παραχωρήσεις των αυτοκινητόδρομων εξομοίωσε τις σιδηροδρομικές γραμμές με δίκτυα αποχέτευσης, ύδρευσης, κλπ, τα οποία πλέον ο ΟΣΕ υποχρεώνεται να απομακρύνει με έξοδα του οργανισμού (!) προκειμένου να εγκατασταθούν τα εργοτάξια των παραχωρησιούχων. Σε αυτό το πλαίσιο, αντί για έργα νέας ταχείας γραμμής προς την Πάτρα, η ΕΡΓΟΣΕ τοποθετεί εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού.
Περικοπές βάσει ανακριβών ελλειμμάτων
Όπως έχει αναφερθεί και σε παλαιότερη ανάρτηση του tvxs.gr, για τις επικοινωνιακές ανάγκες εφαρμογής του συγκεκριμένου σχεδιασμού, ο ΟΣΕ συνδέθηκε με «διαστημικά» ελλείμματα, παρά το γεγονός ότι περίπου το 85% από αυτά αφορά δάνεια και τοκοχρεωλύσια τα οποία «φόρεσε» η πολιτεία επί σειρά ετών στον οργανισμό, χωρίς η ίδια να καταβάλλει τη θεσμοθετημένη χρηματοδότηση.
Ως «χαριστική βολή» λειτουργούν οι μαζικές περικοπές γραμμών του ΟΣΕ και δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τα τελευταία 3 χρόνια, οι οποίες συνοδεύτηκαν από αδράνεια στην ολοκλήρωση κομβικών έργων, όπως η νέα γραμμή προς Πάτρα, η ηλεκτροκίνηση, τα έργα Προαστιακού Αθηνών και Νέου Σταθμού Αθηνών και η σύνδεση λιμένα Ικονίου.
Ενδεικτική ήταν και η αιφνίδια κατάργηση -το καλοκαίρι του 2009- του Intercity, που συνέδεε τη Δυτική Θεσσαλία με την Αθήνα, παρέχοντας ένα κατά γενική ομολογία χρήσιμο και αποδοτικό δρομολόγιο: εξυπηρετούσε τον κόσμο που επιθυμούσε να κάνει τις δουλειές του στην Αθήνα, απασχολούσε στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής του μόνο ένα άτομο ως προσωπικό, ενώ είχε μερικά εκατομμύρια ευρώ έσοδα και πολύ λίγα έξοδα. Στο τελευταίο του ταξίδι το τρένο είχε πληρότητα 100%, κι όμως καταργήθηκε.
Γνώστες του αντικειμένου, αναφέρουν χαρακτηριστικά: «δεν είναι δυνατόν π.χ. η γραμμή Πατρών-Πύργου που εμφάνιζε ημερήσια κίνηση 1300 επιβατών όταν είχε 8 ζεύγη δρομολογίων, να αξιολογείται σύμφωνα με την σημερινή κίνηση που παρουσιάζει μετά το 2009, οπότε αποψιλώθηκε δρομολογιακά και έμεινε μόνο με 2 ζεύγη. Σε ένα άλλο παράδειγμα αναφέρεται πως «ο πετυχημένος κατά γενική ομολογία Προαστιακός της περιοχής Καλαμάτας (προς Μεσσήνη / ΤΕΙ / Άνω Μεσσηνία / Κυπαρισσία) κρίνεται κι αυτός συγκυριακά: από 2000 επιβάτες ημερήσια κίνηση το 2008, έχασε στη συνέχεια κι αυτός μεγάλο μέρος της πελατείας του, επειδή τον Αύγουστο του 2009 αποψιλώθηκε από δρομολόγια (ή αναδρομολογήθηκε σε άσχετες ώρες άλλες αντ’ άλλων που δεν εξυπηρετούσαν τους σπουδαστές των ΤΕΙ) και απαξιώθηκε, παρά το γεγονός ότι είναι περιζήτητος από την τοπική κοινωνία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Το «άδειο» τρένο από Καλαμάτα προς Μεσσήνη που καταργήθηκε.
Επιπλέον, γίνεται λόγος για «αθηνοκεντρικό» σύστημα, καθώς από τα 50 εκατ. ευρώ (σε ετήσια βάση) της επιδότησης στις άγονες γραμμές, «τη μερίδα του λέοντος παίρνει ο Προαστιακός της Αθήνας, ο οποίος θα μπορούσε εν μέρει να επιδοτηθεί και από τις επιδοτήσεις για τις Αστικές Συγκοινωνίες που δίδονται στον ΟΑΣΑ, αφού σημαντικό μέρος του συγκοινωνιακού του έργου εκτελείται εντός των ορίων της ζώνης ΟΑΣΑ». Ως εκ τούτου, «δεν περισσεύουν χρήματα για να επιδοτηθούν γραμμές με σημαντική -τηρουμένων των αναλογιών- κίνηση», όπως «η γραμμή προς Φλώρινα, προς Τρίκαλα / Καλαμπάκα, οι γραμμές Αλεξανδρούπολης-Έβρου, Πατρών-Πύργου, Κορίνθου-Ναυπλίου / Τρίπολης και ο Προαστιακός της Καλαμάτας».
Οι φίλοι του σιδηρόδρομου
Φορείς όπως το δίκτυο για τη Δημόσια Συγκοινωνία και τη Βιώσιμη Κινητικότητα, ΕΠΙΒΑΤΗΣ, αξιώνουν όχι καταργήσεις και περικοπές αλλά τον οργανωτικό εξορθολογισμό του ΟΣΕ, μέσα από«μελετημένα δρομολόγια που να μπορούν να αφαιρέσουν μεταφορικό φορτίο από τις οδικές μεταφορές».
Το τελευταίο τρένο στη γραμμή Πατρών-Καλαμάτας (λήψη στο Ζευγολατιό)
Ο Σύλλογος Φίλων του Σιδηρόδρομου, αφού διαπιστώνει ότι «με πρόσχημα τα ελλείματα (που σε μεγάλο βαθμό αφορούν το δημόσιο χρέος), δρομολογείται μια πρωτοφανής συρρίκνωση του σιδηροδρομικού δικτύου», επισημαίνει πως «υπάρχουν τμήματα του δικτύου, ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους και μεγάλης τουριστικής σημασίας, τα οποία με διαφορετικού τύπου εκμετάλλευση, προσανατολισμένη στις αιχμές και τις ιδιαιτερότητες της τουριστικής αγοράς (όπως γίνεται στο εξωτερικό), θα μπορούσαν να είναι κερδοφόρα και πηγή εσόδων για την τοπική οικονομίαγενικότερα:
• οδοντωτός Διακοφτό-Καλάβρυτα
• τρενάκι Πηλίου
• Ολυμπία-Κατάκολο
• Κόρινθος-Ναύπλιο / Τρίπολη
• Πέρασμα Νέστου
Yπενθυμίζεται ότι ο «Εθνικός Χωροταξικός Σχεδιασμός» του 2008, ανάμεσα σε άλλα, προβλέπει ότι «στις σιδηροδρομικές επιβατικές μεταφορές αστικού και υπεραστικού τύπου δίδεται προτεραιότητα» και πως «η κύρια στρατηγική περιλαμβάνει επέκταση του δικτύου αύξηση της ασφάλειας, βελτίωση των ταχυτήτων και πύκνωση όλων των δρομολογίων των μέσων σταθερής τροχιάς αστικού και υπεραστικού τύπου (…) ολοκληρωμένη σιδηροδρομική σύνδεση και παροχή υψηλής ποιότητας συνδυασμένων μεταφορών σε όλους τους λιμένες που βρίσκονται πλησίον του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου», κ.ά.
Ο ΣΦΣ ζητά «με σχετική τροπολογία του νόμου, διπλασιασμό τουλάχιστον του ποσού των επιδοτήσεων των σιδηροδρομικών δρομολογίων (100 εκατ. ευρώ), ταυτόχρονα με την υλοποίηση των οργανωτικών και αναδιαρθρωτικών αλλαγών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για μείωση του μοναδιαίου λειτουργικού της κόστους», όπως και «τα κριτήρια δρομολόγησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να είναι αντικειμενικά και όχι να στηρίζονται σε αξιολόγηση των 2 τελευταίων ετών, όπου πολλές γραμμές υπολειτουργούσαν με ελάχιστα, άρα μη ελκυστικά, δρομολόγια (πχ Πελοπόννησος, Ανατ. Μακεδονία-Θράκη κλπ) ή δεν λειτουργούσαν καθόλου λόγω έργων ή επαναλειτούργησαν μετά πολύχρονη διακοπή και χωρίς διαφήμιση, με χρόνους διαδρομής μεγαλύτερους από τους στοχευόμενους από τα έργα ανακαίνισης (πχ γραμμή Τριπόλεως, Ναυπλίου)».
Επιπλέον, προτείνεται «οι Περιφέρειες να ασκήσουν το δικαίωμα που τους δίνει ο νόμος να επιδοτούν και αυτές τα δρομολόγια των «άγονων γραμμών», ενώ θα πρέπει στα πλαίσια του Σχεδίου Καλλικράτης να αναλάβουν συνολικά την αρμοδιότητα σχεδιασμού, παραγγελίας, ελέγχου και επιδότησης των δρομολογίων τοπικού, αστικού, προαστιακού και περιφερειακού χαρακτήρα τρένων και λεωφορείων, με δημιουργία κατάλληλα στελεχωμένων δομών και ανάληψη πόρων».
Ωστόσο, επικριτές των κυβερνητικών επιλογών στο σιδηρόδρομο θεωρούν ότι οι σημερινές εξελίξεις είναι αναπόφευκτες, καθώς «αγαλλιάζουν το πανίσχυρο αυτοκινητιστικό λόμπι στην Ελλάδα(μεγαλοεργολάβοι - παραχωρησιούχοι αυτοκινητοδρόμων που σπέρνουν κάθε 30 - 40 χλμ πανάκριβα διόδια και ΚΤΕΛ – φορτηγατζήδες - μεγάλο / μεσαίο / μικρό αυτοκινητικό κεφάλαιο που θα μονοπωλήσει τις χερσαίες μεταφορές, με ότι αυτό σημαίνει για το κόστος μεταφοράς κλπ)».

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΟΥ Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ-ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΟΥ Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΥ 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Σήμερα 33ή μέρα της απεργίας πείνας των μεταναστών στην Ελλάδα, η πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας είχε αποφασίσει να παραβρεθεί στην προγραμματισμένη εκδήλωση-αφιέρωμα στο έργο του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά στην Fondation Héllenique (Ελληνική φοιτητική εστία στο Παρίσι).
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε ομιλία του σκηνοθέτη και προβολή της πρόσφατης ταινίας του «Παράδεισος στη Δύση» με θέμα την «παράνομη» μετανάστευση. Θεωρήσαμε καθήκον μας να συμμετάσχουμε στην εκδήλωση ενημερώνοντας Γάλλους και Έλληνες παρευρισκόμενους για την κατάσταση των απεργών πείνας καθώς και για την ανάλγητη και ανυποχώρητη στάση της κυβέρνησης.
Μια ώρα πριν την εκδήλωση, συγκεντρωθήκαμε στο χώρο, αναρτήσαμε πανό στην είσοδο της εστίας και μοιράσαμε το κείμενο αλληλεγγύης στους παρευρισκόμενους. Στη συνέχεια και με την άδεια των διοργανωτών της εκδήλωσης , εισήλθαμε στην αίθουσα προκειμένου να παρακολουθήσουμε τόσο την ομιλία του σκηνοθέτη, όσο και το έργο.
Προς μεγάλη μας έκπληξη, λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης, εισήλθε στην αίθουσα ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος. Αυθόρμητα, πήραμε το λόγο ζητώντας την αποχώρησή του από την εκδήλωση. Θεωρήσαμε προκλητική τη σημερινή παρουσία του, την ώρα που αρκετοί από τους 300 έχουν ήδη υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία τους και δύο μόλις μέρες μετά τη μεγαλειώδη γενική απεργία στην Ελλάδα.
Προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε το κοινό για το λόγο της αγανάκτησης μας, τη στιγμή που η διεύθυνση της εστίας επιχειρούσε να παρεμποδίσει την παρέμβασή μας. Φωνάξαμε συνθήματα, τόσο σε αλληλεγγύη με τον αγώνα των μεταναστών στην Ελλάδα, όσο και ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας.
Ο Θ. Πάγκαλος μας κάλεσε σε ραντεβού την επόμενη μέρα. Την ώρα που η κυβέρνηση αρνείται να ακούσει την ελληνική κοινωνία (άρα και τους μετανάστες) θεωρούμε οποιαδήποτε πρόσκληση σε φιλική κουβέντα-ʽʼδιάλογοʼʼ ως εμπαιγμό, υπεκφυγή και τέχνασμα.
Μετά από αρκετή ώρα κι ενώ αρνήθηκε επανειλημμένα να απαντήσει στις ερωτήσεις που αφορούσαν τη στάση της κυβέρνησης σε σχέση με την αντιμετώπιση της απεργών πείνας, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης αποχώρησε λέγοντας «ακυρώστε το» και βρίζοντας οποιονδήποτε τον αποδοκίμαζε.
Οι παρευρισκόμενοι αντιμετώπισαν θετικά την παρέμβασή μας και παρέμειναν στη θέση τους ζητώντας τη συνέχιση της εκδήλωσης. Ωστόσο, η διεύθυνση πραξικοπηματικά την ακύρωσε ακολουθώντας πιστά την επιθυμία του. Η σημερινή εκδίωξη του Θεόδωρου Πάγκαλου από την ελληνική εστία στο Παρίσι έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία.
Τη στιγμή που στα νερά του Αιγαίου πνίγονται μετανάστες, που στον Έβρο χτίζονται τείχη, που 300 άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους και την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση συνεχίζει την αντεργατική επίθεση ενάντια στην ελληνική κοινωνία, τα μέλη της κυβέρνησης δε νομιμοποιούνται ούτε πολιτικά, ούτε και ως φυσική παρουσία.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ-ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας
Πρωτοβουλία ελλήνων εργαζομένων και φοιτητών στο Παρίσι

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Θηλιά 50+27 δισ. ευρώ μέχρι το 2015




    * Μέσα σε μια εβδομάδα η κυβέρνηση διπλασίασε, από 14 σε 27 δισ. ευρώ, το ύψος των αδιευκρίνιστων περικοπών μέχρι το 2015
    Η Κομισιόν διαψεύδει Παπακωνσταντίνου και "καρφώνει" τη δέσμευση της Αθήνας για έσοδα 50 δισ. ευρώ από εκποίηση της ακίνητης περιουσίας
    * Επιπλέον μέτρα 1,7 δισ. ευρώ το 2011, για να καλυφθούν οι "αστοχίες" εφαρμογής του προγράμματος
    Μέτρα - σοκ στο Μνημόνιο 4: Υγεία, Παιδεία, ΔΕΚΟ, εργασιακές σχέσεις, επικουρικές συντάξεις, τα βασικά θέματα
    * Παπανδρέου σε Γερμανία και Φινλανδία: Μην ανησυχείτε, την κρίση θα την πληρώσουν οι Έλληνες...

    Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/02/2011 εφημερίδα "Η Αυγή"

    Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

    Η δημοκρατία σας βρωμάει δακρυγόνο.....


    Σύνταγμα, 23/2/2011

    Τρέμω ακόμα. Σήμερα, όταν έφτασε η πορεία στο Σύνταγμα, μερικές εκατοντάδες άνθρωποι μείναμε μπροστά από τη Βουλή. Σύντομα ήμασταν πάνω από 5.000 άτομα. Αρκετές αριστερές οργανώσεις δεν στήριξαν καθόλου την προσπάθειά μας. Κατά τις 17:00, και ενώ είχε μείνει πολύς κόσμος (όχι πέντε χιλιάδες αλλά σίγουρα πάνω από τους μισούς), ενώ λέγαμε να μη φύγει κανείς και από τα σωματεία μάς έλεγαν ότι περιμένουν μικροφωνική για να γίνει συναυλία και να μαζευτεί κι άλλος κόσμος, σχεδόν όλες οι οργανώσεις πήραν τα πανό τους και έφυγαν. Μείναμε 500 άτομα. Πεντακόσιοι, πλην όμως αποφασισμένοι να κρατήσουμε την κατάληψη. Ανάψαμε δυο φωτιές, κάτσαμε γύρω τους και φωνάζαμε, ειρηνικά, συνθήματα. Όλες τις ώρες που ήμασταν εκεί, κάθε λίγο η ατμόσφαιρα γέμιζε δακρυγόνα - είτε με αφορμή μικροαψιμαχίες, είτε από επεισόδια σε διπλανούς δρόμους, τα οποία καταλαβαίναμε μόνο από το τσούξιμο στα μάτια και στο λαιμό. Γύρω στις 18:30, ενώ είχαμε μείνει κάπου 400 άτομα και τραγουδούσαμε το "πότε θα κάνει ξαστεριά" γύρω από τη φωτιά, τα ΜΑΤ μάς πλευρίζουν από τρεις μεριές. Μείναμε ψύχραιμοι. Άλλωστε δεν κάναμε τίποτα παράνομο ή επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα κανενός: καθόμασταν ειρηνικά οκλαδόν γύρω από τη φωτιά και τραγουδούσαμε, εξασκώντας το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας (και πάνω μας), για την κλεμένη μας αξιοπρέπεια, για το αμφίβολο μέλλον μας. 
    Ξαφνικά τα ΜΑΤ, που είχαν έρθει στο μισό μέτρο μπροστά από τους καθιστούς διαδηλωτές, αρχίζουν να μας ψεκάζουν εντελώς απρόκλητα στο πρόσωπο. Μία, δύο, τρεις φορές, μέχρι να αναγκαστούμε να σηκωθούμε. Τότε αρχίζουν να μας χτυπάνε με τα γκλομπ! Άοπλους διαδηλωτές, που το μόνο που κάναμε ήταν να κάθομαστε οκλαδόν και να τραγουδάμε. Παιδια αλλά και ανθρώπους ίδιας ηλικίας με τους γονείς τους. Όχι, δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί. Αλλά αρνούμαι να το συνηθίσω, αρνούμαι να δεχτώ το φασισμό και την ωμή βία, την ωμή τρομοκρατία ως κάτι φυσιολογικό και αναμενόμενο.
     Έχουμε φασισμό, εδώ, τώρα, δίπλα μας, έχουμε χούντα, το έχουμε καταλάβει;
    Η δημοκρατία σας βρωμάει δακρυγόνο.

    Πάνος Δαμέλος
    23/2/2011

    Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

    Απαράδεκτη και αντικοινωνική η συμπεριφορά της κυρίας Κωνσταντίνου προϊσταμένης των ΕΛΤΑ Νέας Μάκρης...


    ...προς την εφημερίδα "Αρκαδικό Βήμα" απαράδεκτη η συμπεριφορά της κυρίας Κωνσταντίνου προϊσταμένης των ΕΛΤΑ Νέας Μάκρης...



    ...σε δύσκολες εποχές με οικονομική κρίση για όλους μας η κυρία των ΕΛΤΑ μας "καταδικάζει" σε αφανισμό μια εφημερίδα με 23 χρόνια ζωής...

    Απαράδεκτη, αντικοινωνική και αλαζονική η συμπεριφορά της κυρίας Κωνσταντίνου προϊσταμένης των ΕΛΤΑ Νέας Μάκρης...προς την εφημερίδα "Αρκαδικό Βήμα"

    Πολλά τα παράπονα από κατοίκους της περιοχής μας για την αλαζονική και αντικοινωνική της συμπεριφορά προς όλους τους ατυχείς πελάτες του καταστήματος Νέας Μάκρης. Αυτό μας είπε υπάλληλος της Κεντρικής Διοίκησης όταν επικοινωνήσαμε  για να καταγγείλουμε το γεγονός της  άρνησής της  να εξοφλήσει  μια ταχυδρομική  επιταγή συνδρομητή μας  στην εφημερίδα "Αρκαδικό Βήμα" .
    Περισσότερα από 23 χρόνια τώρα είχαμε μια άψογη συνεργασία με τα ΕΛΤΑ.
    Οι συνδρομές όλα αυτά τα χρόνια έρχονται μέσω Ταχυδρομείου με την σχετική πάντα επιβάρυνση για τον αναγνώστη - συνδρομητή μας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση  τα 40.00 ευρώ φιλική συνδρομή ενίσχυσης είχαν επιπλέον 4,00 ταχυδρομικά έξοδα που σημαίνει θεωρητικά ότι είμαστε καλοί πελάτες για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. 
    Παρ' όλα ταύτα η παραπάνω κυρία μας αντιμετώπισε ως κάτι χειρότερο από τους "ληστές" που κάνουν επιδρομή στα Ταχυδρομεία..(Δείτε περίπτωση Ταχυδρομικού διανομέα έξω από την Κοντοβάζαινα Γορτυνίας προ ημερών όταν άγνωστοι του ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο με ηλεκτρονικό μηχανισμό και του αφαίρεσαν 20000 ευρώ, που προορίζονταν για συντάξεις των γερόντων). 
    Μια απλή περίπτωση στην οποία ήταν καθαρά στο χέρι της να δώσει μια λύση μετατράπηκε σε μέγα πρόβλημα, δείχνοντας μας ότι η εξουσία της την κάνει να μην το συζητά και να μας δείχνει την πόρτα εξόδου...
    Είναι απαράδεκτο να έχουμε μια τέτοια κυρία που εμείς την πληρώνουμε και δεν καταλαβαίνει ότι η ύπαρξή της εκεί οφείλεται σε εμάς τους αμετανόητους πελάτες των ΕΛΤΑ.
    Περιμένουμε τόσο από τον Δήμαρχο του ιστορικού Μαραθώνα  Ιορδάνη Λουϊζο να δει αυτό το σοβαρό πρόβλημα που υποβόσκει εδώ και καιρό σε μια περιοχή όπως η Νέα Μάκρη που λίγο πολύ γνωριζόμαστε όλοι και ευτυχώς ακόμη δεν υπάρχει το απρόσωπο της μεγάλης πόλης.
    Αλλά  και από την Διοίκηση της Περιφερειακής Δ/νσης Αττικής ΕΛΤΑ να διερευνήσει το θέμα κατόπιν εγγράφου καταγγελίας μας στην ανωτέρω Διοίκηση και να της αλλάξει πόστο.
    Πάνος Σ.  Αϊβαλής
    Δημοσιογράφος, εκδότης
    Ανατολή Ν. Μάκρη

    Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

    ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ




    ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ
    ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
    ΑΣ ΦΟΒΗΘΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ
    ΑΣ ΤΡΟΜΑΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
    ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ
    ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ


    Κι αν μέναμε εκεί;
    Αλήθεια πως αντιδράς σε ένα σκηνικό προαναγγελθέντος θανάτου;
    Σηκώνεις τα χέρια ψηλά; Κρύβεις το κεφάλι στην άμμο; Ελπίζεις στον από μηχανής Θεό;
    Βαυκαλίζεσαι με αντικατοπτρισμούς οάσεων;
    Γιατί σε αυτούς που σε πούλησαν, σε αυτούς που σε ξεπούλησαν, εισπράττοντας τα …..μεγάλα τα μεσιτικά τους, το …ξέρεις ότι το …ξέρω ότι ΔΕΝ ….ελπίζεις! 
    Όχι, μην μου λες ψέματα। Μπορούμε να κρύψουμε με αμήχανες σιωπές τις πραγματικότητες των γεγονότων, μπορούμε σπάμε το puzzle σε μικρά διαχειρίσιμα κομματάκια, μπορούμε να σαλαμοποιουμε την πραγματικότητα, και να χαϊδεύουμε μπας και γιγαντωθούν τις ψευδαισθήσεις, αλλά….. Αλλά είναι μεγάλος, τεράστιος ο δράκος τους για να κρυφτεί πίσω από χάρτινα δάχτυλα και πίσω από τους μιντιακούς καραγκιοζομπερντέδες.


    Τι έχεις; Τι έχω; Τι έχουμε; Μόνο Εμάς έχουμε!
    Κι απέναντι μας, κοινοβουλευτικές δικτατορίες, μιντιακές δικτατορίες, μεσίτες του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος μας. Μεσίτες της ζωής μας.
    Τα στρατεύματα τους, να βομβαρδίζουν με σφαίρες καμωμένες από φόβο, με κάτι λίγο από ελπίδα-ίσα για το καρότο για να μην τσινήσει το γαϊδούρι στο μαστίγιο- και μπόλικη σαντιγί «ευνομίας», «υπακοής στους δημοκρατικούς κανόνες», άμετρης, κακογουστης ηθικολογίας, και χυδαίας πατριδοκαπηλίας. Για το καλό μας…ώσπου τρελάθηκε στο τέλος το μυαλό μας….

    Έχουν βρει, τις …λύσεις Τους.
    Έχουν βρει, την …. «νομιμοποίηση» για να επιβάλλουν τις λύσεις Τους.
    Έχουν βρει, την …φόρμουλα για να μας επιβάλλουν τις λύσεις Τους.
    Εμάς μας χρειάζονται σαν ντεκόρ του έργου που παίζεται εδώ και καιρό μπροστά στα «έκπληκτα» (;;;;;) μάτια μας.

    Αυτοί είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για όλα αυτά;
    ΌΧΙ! Την μεγάλη ευθύνη, την ιστορική ευθύνη, την είχαμε, την έχουμε και θα την έχουμε ΠΑΝΤΑ εμείς.
    Εμείς επαναπαυτήκαμε, εμείς τους τα επιτρέψαμε όλα αυτά, εμείς υπήρξαμε βολικά υποχείρια τους, εμείς υπήρξαμε ανάξιοι εραστές του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος μας.
    Η ευθύνη δική Μας. Η δύναμη δική Μας. Η Ζωή δική Μας.

    Κι αν μέναμε Εκεί; Κι αν μέναμε στο Σύνταγμα στις 23 του Φλεβάρη;
    Μην με ρωτήσεις να σου πω το …μετά; Δεν το ξέρω. Ο δρόμος, δεν είναι χαραγμένος, δεν είναι …έτοιμος, δεν είναι εύκολος. Τον δρόμο έχουμε την ευθύνη να τον ψηλαφίσουμε, να το ανοίξουμε, να τον φτιάξουμε αλλά και να τον περπατήσουμε Εμείς. Με την βηματησιά μας…. Βήμα, βήμα. Πόντο, πόντο.

    Κι αν μέναμε Εκεί;
    Μην με ρωτήσεις να σου πω το …μετά; Δεν το ξέρω. Και χαίρομαι που δεν το ξέρω.
    Γιατί όλα τα …μετά που ξέρω, που μας ετοιμάζουν, που είναι τα δικά τους «μετά», αυτά τα …ξέρουμε. Και είναι όσο φρικτά…ξέρουμε ότι είναι. Και είναι τόσο αναποτελεσματικά όσο …ξέρουμε ότι είναι. Κι είναι τόσο χωρίς εμάς, όσο…ξέρουμε ότι είναι.

    Κι αν μέναμε Εκεί;
    Κι αν επιτέλους αναλαμβάναμε την ευθύνη που απεμπολήσαμε, που …τους επιτρέψαμε να έχουν, στα χέρια μας; Κι αν επιτέλους, λέγαμε με αυτήν την τόσο τρομακτικά εκκωφαντική σιωπή του αποφασισμένου βλέμματος, …Είμαστε και Εμείς εδώ! Και θα μείνουμε ΕΔΩ!

    Τα έχουν όλα. Δεν έχουμε τίποτα. Το μόνο που έχουμε, είναι Εμάς!
    23 Φεβρουαρίου 2011
    Κι αν μέναμε στο Σύνταγμα;

    Έγραψε η Κατερίνα –> εδώ


    Read more: http://tolimeri.blogspot.com/2011/02/blog-post_821.html#ixzz1EBkPB1bT

    Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

    Πάνω οι μπάρες και την Κυριακή στα διόδια Αφιδνών


    ;

    «Διαμαρτυρόμαστε για όσα ακούστηκαν για τους "τζαμπατζήδες". Μας στερούν το αυτονόητο δικαίωμα να πηγαίνουμε στις δουλειές μας ελεύθερα.
    Με νέα συγκέντρωση και μπλόκα στον σταθμό διοδίων στις Αφίδνες, απάντησαν μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω», στην τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή και μετατρέπει την άρνηση πληρωμής σε παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ σε κάθε παραβάτη.

    «Δεν συζητάμε τίποτε παρά την κατάργηση των διοδίων σε έναν δρόμο, που έχουμε πληρώσει εδώ και 40 χρόνια», δηλώνουν τα μέλη του κινήματος και εμφανίζονται αποφασισμένα να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους ενόψει της ψήφισης της τροπολογίας, την ερχόμενη εβδομάδα.

    Σε ανακοίνωσή της το πανελλαδικό συντονιστικό επιτροπών αγώνα κατά των διοδίων καταγγέλλει την «αποκλίνουσα συμπεριφορά της κυβέρνησης» και δηλώνει την απόφασή της να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο, από τη μαζική ειρηνική διαμαρτυρία ως την προσφυγή στην ελληνική και ευρωπαϊκή δικαιοσύνη, μέχρι «την οριστική κατάργηση των ληστρικών συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών οδών στους μεγαλοεργολάβους».

    Διαμαρτυρία και στη Λεπτοκαρυά

    Σε νέα διαμαρτυρία και στα διόδια της Λεπτοκαρυάς Πιερίας, προχώρησαν κάτοικοι, φορείς και σύλλογοι του νομού, στο πλαίσιο κινητοποίησης του κινήματος «Δεν πληρώνω». Ομάδες πολιτών, με πανό, κατέλαβαν τα διόδια από τις 2 το μεσημέρι και σήκωσαν τις μπάρες, προκειμένου να περνούν ελεύθερα τα οχήματα, διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της κυβέρνησης που ποινικοποιεί την άρνηση πληρωμής του αντιτίμου των διοδίων.

    «Διαμαρτυρόμαστε για όσα ακούστηκαν για τους "τζαμπατζήδες". Μας στερούν το αυτονόητο δικαίωμα να πηγαίνουμε στις δουλειές μας ελεύθερα. Είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε μεγάλα ποσά για την καθημερινή μας μετακίνηση», δήλωσε υπεύθυνος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας, Ηλίας Τσολακίδης.

    Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν απλοί πολίτες, σύλλογοι αυτοκινητιστών, εκπαιδευτικών, δικηγόρων, μηχανικών και επιμελητηρίων κ.α., οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, ακόμη και να προχωρήσουν σε κατάληψη διαρκείας.

    Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

    Ηγετική ομάδα ΠΑΣΟΚ: Πολιτικά καταστροφική για την κοινωνία και επικίνδυνη για τη δημοκρατία


    Η σημερινή ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχει ενσυνείδητα μεταλλαχθεί σε, μια βασική συστημική δύναμη, στον καλύτερο υπάλληλο των αγορών, σε πιστό οπαδό της αντιδραστικής μετεξέλιξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της πιο άγριας μορφής καπιταλισμού.
    Η πολιτική της κυβέρνησης έρχεται σε σύγκρουση με όλα τα κατώτερα και μεσαία στρώματα της πυραμίδας της ελληνικής κοινωνίας και ωφελεί μόνο την αστική τάξη και τα προνομιούχα πλούσια στρώματα, τα οποία απολαμβάνουν όχι μόνο ασυλίας αλλά επιπλέον κερδίζουν από την κρίση. Η πολιτική της την απομονώνει από στρώματα τα οποία μέχρι τώρα αποτελούσαν συμμάχους της και δεν εξασφαλίζει κανένα περιθώριο συναίνεσης. Έτσι, αφού δεν μπορεί να δημιουργήσει συμμαχίες στη βάση πραγματικών συμφερόντων, επιχειρεί να δημιουργήσει ένα γενικό εικονικό συμφέρον, με την αναγωγή του ταξικού συμφέροντος της οικονομικής ολιγαρχίας σε γενικό καλό της κοινωνίας. Επειδή όμως τα λόγια δεν αρκούν πίπτει και η ράβδος. Ο αυταρχισμός, η καταστολή και η προπαγάνδα αναγορεύονται σε βασικά εργαλεία πολιτικής.
    Το ψεύδος, η ανακάλυψη εχθρών, και υπονομευτών της οικονομίας και των θεσμών του κράτους είναι στην ημερήσια διάταξη. Δεν υπάρχει αγώνας των εργαζομένων που να μην κατασυκοφαντείται και να μην ρίχνονται στην πυρά οι συνδικαλιστές. Ο κοινωνικός αυτοματισμός επιχειρείται να γίνει καθημερινό φαινόμενο. Ουδείς εργαζόμενος έχει δίκιο. Ακόμη κι αν του κόβεται ο μισθός ή του ακυρώνονται συμβάσεις, ή δρομολογείται η απόλυσή του, υπάρχει στην καλύτερη περίπτωση το ναι μεν αλλά και η κατακλείδα: δεν βλέπεις τι γίνεται, εδώ χανόμαστε. Άρα αυτός που διεκδικεί τα δικαιώματά του, έχει συντεχνιακές διεκδικήσεις ή άλλες σκοπιμότητες και έρχεται λίγο ως πολύ αντιμέτωπος με ένα φαντασιακό γενικό καλό και με τους πολλούς που πλήττονται από τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

    Εξειδικευμένοι προπαγανδιστές του είδους έχουν αναδειχθεί τα επιτελεία του ΜΕΓΚΑ, του ΣΚΑΪ και της ΕΡΤ που καθημερινά δίνουν τα ρέστα τους και γίνονται απροκάλυπτοι υποστηρικτές της κυβερνητικής πολιτικής. Σπάνια βλέπεις εκπροσώπους της αριστεράς στα τηλεοπτικά πάνελ, τα οποία καταλαμβάνονται από βουλευτές του δικομματισμού και τηλεοπτικές περσόνες του νεοφιλελευθερισμού, ενώ όσοι εκπροσωπούν φορείς που αγωνίζονται δέχονται συνήθως τα πυρά των εισαγγελέων-δημοσιογράφων, που κατά τα άλλα παριστάνουν τις «κότες» μπροστά στους κυβερνητικούς εκπροσώπους. 
    Καμιά φορά δεν την γλυτώνει ούτε το πολιτικό προσωπικό του δικομματισμού, αν κανείς από αυτούς κάτω από την πίεση του κόσμου διατυπώσει μια -κατά τι - διαφορετική γνώμη έστω σε δευτερεύοντα θέματα. Πάντα θα υπάρχει ένας αμείλικτος Καψής που θα τον επαναφέρει στην τάξη.
    Επικαλούνται πάντα το δίκιο και την ταλαιπωρία των πιο ευάλωτων στρωμάτων, αλλά ο λόγος τους είναι ψεύτικος και υποκριτικός. Τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και τους συνταξιούχους, τους έχουν στην κυριολεξία γραμμένους. Απλά σήμερα τους παρουσιάζουν ως θύματα και όσους αγωνίζονται ως θύτες και αύριο όταν με τα νέα κυβερνητικά μέτρα θα χτυπηθούν πάλι τα πιο ευάλωτα στρώματα τότε θα έχουμε το ίδιο τροπάρι με αντιστροφή των ρόλων. Πάντα θα υπάρχουν καλοί και κακοί αλλά τους κακούς, οι ιθύνοντες, τους ανακαλύπτουν συνήθως μέσα στον κόσμο της εργασίας.
    Το τελευταίο διάστημα στρέφουν τα πυρά τους σε κάθε κίνημα που αποκτά δυναμική και κινδυνεύει να τους κονιορτοποιήσει την πολιτική τους. Το κίνημα κατά των διοδίων και αυτό κατά της αύξησης των εισιτηρίων το βαφτίζουν κίνημα τσαμπατζήδων και το εξομοιώνουν με τους φοροφυγάδες. Πρόκειται για άθλιες και κάλπικες συμπεριφορές, αυτών που έχουν ταχτεί υπέρ των συμφερόντων των μεγαλοεργολάβων που λυμαίνονται τα δημόσια έργα, τους εθνικούς δρόμους και διεκδικούν τις νέες μοιρασιές από τις εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις της περιόδου από τις χωματερές, την ενέργεια, τον τζόγο και άλλες επικερδείς δραστηριότητες. Όποιος αγωνίζεται λίγο ως πολύ θεωρείται παράνομος :οι μετανάστες που κάνουν απεργία πείνας, οι πολίτες που εκδηλώνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα τους, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι γιατροί που υπερασπίζουν τη δημόσια υγεία και καταλαμβάνουν το υπουργείο Υγείας, τα κινήματα κατά των διοδίων και των αυξήσεων των εισιτηρίων που αντιστέκονται στο κύμα ακρίβειας που σαρώνει τα πάντα, οι κάτοικοι της Κερατέας, οι αγρότες. Όλοι οι πιο πάνω καταγγέλλονται ότι δημιουργούν ένα κύμα ανομίας που απλώνεται στη χώρα, το οποίο κατά την άποψή τους πρέπει να παταχθεί. Έτσι ενεργοποιείται η καταστολή, η ποινικοποίηση των αγώνων, η αστυνομική κατάληψη στην Κερατέα, η προληπτική απαγόρευση συναθροίσεων στις Σέρρες, ενώ τμήματα του στρατού βιντεοσκοπούνται να κάνουν γυμνάσια για την αντιμετώπιση εξεγέρσεων. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τα δημοκρατικά δικαιώματα.
    Είναι οξύμωρο αλλά ισχύει το γεγονός ότι, σήμερα ο νεοφιλελευθερισμός αποκτά μεγαλύτερη επιθετικότητα την περίοδο της κρίσης του σε σχέση με την περίοδο της άνθησής του. Αποδεικνύεται ότι η συνταγή: ο νεοφιλελευθερισμός απέθανε, ζήτω ο ακόμη πιο ακραίος νεοφιλελευθερισμός, είναι καταστροφική για την οικονομία και την κοινωνία και επικίνδυνη για τη δημοκρατία.
    Μπροστά σε αυτή την κατάσταση απαιτείται να οργανωθεί η μεγάλη αντεπίθεση της κοινωνίας, με ένταση και συντονισμό των αγώνων, με ανάπτυξη της αλληλεγγύης, με καταδίκη της αντιαριστερής υστερίας. Σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία η κοινή δράση της αριστεράς για να μην ισοπεδωθεί η κοινωνία, η δημοκρατία και κάθε ζωντανή πολιτική ή κοινωνική δύναμη που αντιστέκεται και για να δοθεί πολιτική διέξοδος στους αγώνες.
    Πρέπει, να καταγγείλουμε τη διαρκή ανομία του καπιταλισμού, να υπερασπίσουμε την κοινωνική νομιμότητα των αγώνων, να αποκαλύψουμε την ιδεολογική και ταξική σκοπιμότητα της κυβερνητικής προπαγάνδας και πάνω από όλα να αποδείξουμε την αναγκαιότητα εναλλακτικών λύσεων στον αντίποδα του νεοφιλελευθερισμού και στην προοπτική της σοσιαλιστικής αλλαγής στη χώρα μας και στην Ευρώπη.


    * Ο Αλέκος Καλύβης είναι μέλος Π.Γ. ΣΥΝ

    Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

    Αθηναϊκό Φεστιβάλ Οίνου στο Ζάππειο


    Περισσότερα μετά την επίσκεψή μας εκεί και αφού δοκιμάσουμε τον φημισμένο ελληνικό οίνο από τους εναπομείναντες ελληνικούς αμπελώνες... 
    Εδώ και χρόνια με τις Οδηγίες της Ε.Ε. και με επιδοτήσεις μάλιστα ξηλώθηκαν τα αμπέλια από άκρη σε άκρη της χώρας μας... με το σκεπτικό να καταναλώνουμε γαλλικό οίνο... 
    Α ρε παππού!!!  ευτυχώς που έφυγες νωρίς  για να μην δεις τούτο το κατάντημα μας... εσύ που έδωσες 12 χρόνια από την ζωή σου ως στρατιώτης  μαχόμενος για την πατρίδα...

    ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

    Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...