............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Eκθεση Ηλεκτρονικής Μάθησης στις 2 και 3 Οκτωβρίου στη Γλυφάδα



Η Έκθεση e-Learning Expo

«Ηλεκτρονική Μάθηση για μία καλύτερη ποιότητα ζωής και κοινωνική ευημερία»

2 & 3 Οκτωβρίου, Εκπαιδευτικό Κέντρο Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στη Γλυφάδα
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται στις 2 & 3 Οκτωβρίου η e-Learning Expo η κύρια έκθεση όπου παρουσιάζονται προϊόντα και υπηρεσίες ηλεκτρονικής μάθησης στην Ελλάδα. Η e-Learning Expo διοργανώνεται στο υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας Εκπαιδευτικό Κέντρο Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στη Γλυφάδα.
Μετά την πολύ μεγάλη οργανωτική επιτυχία της περσινής έκθεσης, σκοπός της έκθεσης e-Learning Expo 2010 είναι να παρουσιαστούν από κορυφαίες εταιρίες και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στη διαρκώς ανερχόμενη αγορά της ηλεκτρονικής μάθησης υποστηρίζουν την έκθεση καινοτόμα προϊόντα λογισμικού (educational software) και υλικού (educational devices), διαδικτυακές υπηρεσίες εκπαίδευσης και κατάρτισης καθώς και διαδραστικό ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και κατάρτισης.
Σκοπός της έκθεσης e-Learning Expo είναι να αποτελέσει ένα πεδίο ανταλλαγής τεχνογωνσίας, ανοικτής συζήτησης και συνεργασίας σχετικά με τις καινοτόμες προσεγγίσεις στην εκπαίδευση καθώς και τη δια βίου μάθηση οι οποίες επιδιώκουν την αναβάθμιση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας των εκπαιδευτικών συστημάτων και των προγραμμάτων τυπικής και άτυπης δια βίου μάθησης. Η θεματολογία της φετινής έκθεσης είναι «Ηλεκτρονική μάθηση για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και κοινωνική ευημερία (E-learning for better quality of life and social well being)». Η θεματολογία της e-Learning Expo συνάδει με τις δραστηριότητες της χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για στο πλαίσιο του Eυρωπαϊκού Έτους για την καταπολέμηση της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Στην έκθεση θα πραγματοποιηθούν, επίσης, τεχνολογικές παρουσιάσεις, ανοιχτές συζητήσεις με ανταλλαγή τεχνογνωσίας, επιδείξεις εκπαιδευτικού λογισμικού, προβολή μαθησιακού περιεχομένου, εκπαιδευτικών παιχνιδιών και εξοπλισμού ηλεκτρονικής μάθησης.
Εκθέτες που δραστηριοποιούνται στη διαρκώς ανερχόμενη αγορά της ηλεκτρονικής μάθησης θα δώσουν το παρών και θα παρουσιάσουν τις τρέχουσα κατάσταση σε υπηρεσίες και προϊόντα ηλεκτρονικής μάθησης στην Ελλάδα. Δείτε τη λίστα των εκθετών και τα πεπραγμένα της έκθεσης e-Learning Expo 2009 (πάνω από 30 εκθέτες και πλέον των 20 χορηγών και υποστηρικτών).
Η έκθεση e-Learning Expo απευθύνεται σε επισκέπτες όπως:
  • Γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές
  • Συμβούλους εκπαίδευσης και κατάρτισης
  • Στελέχη Εταιριών και Οργανισμών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών
  • Στελέχη Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού
  • Ανώτατα Διοικητικά Στελέχη Οργανισμών
  • Προσωπικό Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα
  • Ερευνητές και Επιστήμονες της Ηλεκτρονικής Μάθησης
Την 1η ημέρα της έκθεσης, στις 2 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί διεθνής ημερίδα με θέμα «E-learning for better quality of life and social well being» με προσκεκλημένους καταξιωμένους ομιλητές.
Την 2η ημέρα της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλες επιστημονικές εκδηλώσεις σχετικά με με τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ελλάδα αναφορικά με την ηλεκτρονική μάθηση και την τεχνολογικά υποστηριζόμενη κατάρτιση.
Επίσης, θα γίνουν παρουσιάσεις ηλεκτρονικών εκπαιδευτικών υπηρεσιών και προϊόντων για μαθητές, γονείς και στελέχη κατάρτισης, όπως
  • skoool.gr. Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο εργαστήρι, η Intel Hellas και η ερευνητική ομάδα Προηγμένων Τεχνολογιών Μάθησης και Πολιτισμού – CoSyLLab – του Τμήματος Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων, Πανεπιστημίου Πειραιά θα παρουσιάσει τη δωρεάν υπηρεσία skoool.gr που παρέχει ελεύθερη πρόσβαση σε διαδραστικό εκπαιδευτικό υλικό για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση για τη Φυσική, Χημεία, Μαθηματικά, Βιολογία, Μελέτη Περιβάλλοντος.
  • EduComics. Η ερευνητική ομάδα CoSyLLab του Πανεπιστημίου Πειραιά και η εταιρία ITisART θα οργανώσει σε ένα ειδικά διαμορφωμένο εργαστήρι ΗΥ ένα σεμινάριο με θεωρητικό και πρακτικό μέρος για την αξιοποίηση των ψηφιακών κόμικς στην εκπαίδευση.
Τέλος, σημαντική καινοτομία στη φετινή έκθεση είναι η διοργάνωση Τεχνολογικών - Επιχειρηματικών Συναντήσεων “elearning Match 2010” σε συνεργασία με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, μέλους του Enterprise Europe Network – Hellas. Επιχειρήσεις και οργανισμοί από Ελλάδα και εξωτερικό που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ηλεκτρονικής μάθησης και κατάρτισης θα έχουν ευκαιρίες δικτύωσης και ανάπτυξης επιχειρηματικών / τεχνολογικών συνεργασιών που θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 2 & 3 Οκτωβρίου 2010 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον εκθεσιακό χώρο της e-Learning Expo.

Οργάνωση έκθεσης

ITisART.Ltd (Ιnteractive Technologies for ART & Education). Η ITisART εξειδικεύεται στην παροχή καινοτόμων ολοκληρωμένων Διαδραστικών Τεχνολογικών λύσεων κυρίως στους τομείς της Ηλεκτρονικής Μάθησης (e-learning), της Ψηφιακής Τέχνης (digital art) και του Ηλεκτρονικού Εμπορίου.
Επιστημονικός υπεύθυνος της έκθεσης κ. Συμεών Ρετάλης, Αν. καθηγητής Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Πειραιά.


http://www.elearningexpo.gr/

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Eνταση στη Bουλή



Photo: Μαρία Μαράκη

Oι οδηγοί έφτασαν στη Bουλή, διαμαρτυρόμενοι για τη ψήφιση του νόμου με τον οποίο απελευθερώνεται το καθεστώς των μεταφορών. Eπιχείρησαν είσοδο στο κτίριο, αλλά παρεμποδίστηκαν από τους αστυνομικούς. Παράλληλα απομακρύνθηκαν οι Eύζωνοι από το μνημείο του Aγνωστου Στρατιώτη.  Η συγκέντρωση τους προκάλεσε κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ το σώμα της πορείας ενισχύθηκε από οδηγούς που κατέφθασαν με λεωφορεία από τη B. Eλλάδα. 

Είναι άγνωστο τι θα συμβεί από εδώ και στο εξής. Οι οδηγοί έχουν δηλώσει ότι θα κάνουν ολονύχτια καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή και πως σκοπεύουν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Πως θα μεταφραστεί αυτό; Με επιπλέον αποκλεισμούς και συνέχιση της... σουρεαλιστικής αντιπαράθεσης στα δελτία ειδήσεων; Η κυβέρνηση ελπίζει πως οι τόνοι θα πέσουν μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου...

http://www.protagon.gr/

Αναζήτηση επενδύσεων

του Ανδρέα Πετρουλάκη


*από το: http://www.protagon.gr/

Ο Γιώργος Καμίνης απαντά στον Γιώργο Παπανδρέου


Πρόσωπα                       



Ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε να στείλει από την ΔΕΘ ένα μήνυμα προς τους φορολογούμενους πολίτες κατά την διάρκεια της συνέντευξης Tύπου την Κυριακή.
«Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουν όλοι, ακόμα και οι φορολογούμενοι, ότι το να πληρώνεις το φόρο, είναι βασικό στοιχείο αλληλεγγύης, άρα και βασικό στοιχείο για να πάει καλά αυτή η χώρα.»

Σωστό. Η φοροδιαφυγή είναι η ακραία μορφή της ιδιώτευσης. Ο καλός πολίτης δεν φοροδιαφεύγει. Όποιος αγαπά την Ελλάδα πληρώνει ΦΠΑ. Τότε γιατί όλοι, εάν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, προτιμούμε να μη μας κόψει απόδειξη ο υδραυλικός για να γλιτώσουμε μερικά ευρώ;

Δεν θα απαντήσω εγώ στον κ. Παπανδρέου. Θα απαντήσει ο δικηγόρος μου. Για την ακρίβεια ο πρώην συνήγορος μου. Και νυν υποψήφιος με τη στήριξη της Δημοκρατικής Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ για τον Δήμο της Αθήνας. Τον περασμένο Μάϊο πήρα συνέντευξη από τον κ. Γιώργο Καμίνη για το Περιοδικό «Κάππα» της Κυριακάτικης Καθημερινής ακριβώς με αυτό το ερώτημα: Οι Έλληνες νιώθουμε περισσότερο πολίτες ή ιδιώτες; Με άλλα λόγια μας νοιάζει που η χώρα μας καταρρέει ή κοιτάμε, ο καθένας μας, την πάρτη του;


Η απάντηση του, με την επίσημη ιδιότητα του ως Συνηγόρου του Πολίτη, όπως δημοσιεύτηκε στην Κυριακάτικη Καθημερινή στις 9 Μαϊου 2010, παρουσιάζει κατά την γνώμη μου ξεχωριστό ενδιαφέρον: 
«Πολύ σωστά τίθεται το ερώτημα για την ιδιώτευση. Η ιδιώτευση αφορά όλους και μπορεί να πάει μέχρι τα άκρα – την παρανομία και την φοροδιαφυγή. Την ίδια στιγμή υπάρχει και μία φυσική αποσύνθεση του κρατικού μηχανισμού, γιατί έχουν ατονήσει και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Εδώ πέρα βραδυπορεί πια η Δικαιοσύνη σε βαθμό αφόρητο. Έχουμε φθάσει στην αρνησιδικία, όπως λένε πολλοί. Τι θα κάνει μόνος του ο πολίτης; Θα αυτοδικήσει; Και μετά δεν έχουμε μία παράδοση κοινωνίας των πολιτών. Δεν υπάρχει αυτό, γιατί στην Ελλάδα δημιουργήθηκε ένα υπερτροφικό, δυσκίνητο και αντιπαραγωγικό κράτος που τροφοδότησε την ιδιώτευση.»
Ήταν ο Μάϊος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Το «Κάππα» είχε δώσει τον λόγο στους πολίτες, με ένα ερώτημα κλειδί : «Θα κλέβατε ποτέ την εφορία;» Όσοι δέχθηκαν να μιλήσουν, από όλα τα μετερίζια της ζωής, περιέγραψαν την σχέση τους με ένα κράτος σε χρεωκοπία. Και κάποιοι ναι, ευυπόληπτοι πολίτες, ναι, είπαν ότι, ναι, θα την έκλεβαν την εφορία όχι γιατί δεν αγαπούν την Ελλάδα, αλλά γιατί όταν το παιδί τους αρρώστησε αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε ιδιωτικό νοσοκομείο για να εξυπηρετηθούν σωστά μέσα στην ίδια ημέρα, ή γιατί δεν θέλουν να πληρώνουν τις κλεψιές των άλλων. Επωνύμως, με φωτογραφία και με χαμόγελο. Με ειλικρίνεια. Χωρίς φόβο και πάθος.
Για αυτό νομίζω ότι ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να δει λίγο πιο άμεσα από τη μεριά του το θέμα της φοροδιαφυγής και να το πολεμήσει ως προτεραιότητα αντί να στέλνει μηνύματα στους πολίτες. Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε αρκετές φορές γενικόλογα στις «μεγάλες αλλαγές στο θέμα της εισφοροδιαφυγής και της φοροδιαφυγής» κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στην ΔΕΘ την Κυριακή. Στην ειδική ερώτηση όμως του συναδέλφου Γιάννη Πιτταρά (ALPHA) «με ποιους μηχανισμούς θα παταχθεί η φοροδιαφυγή», η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν απογοητευτική, με δεδομένη και την υστέρηση στα κρατικά έσοδα:
«Συμφωνώ απολύτως μαζί σας», είπε, «είναι πολύ σημαντικό να αλλάξουμε όλο το φορολογικό μηχανισμό και είναι μέσα στις προτεραιότητες μας των επομένων μηνών.» Να συμπεράνουμε δηλαδή ότι το κυνήγι των φοροφυγάδων δεν ήταν μέσα στις προτεραιότητες της κυβέρνησης τους προηγούμενους έντεκα μήνες;

Η μάχη για τον δήμο της Αθήνας είναι πολιτική. Είχε πει και κάτι άλλο ο κ. Γιώργος Καμίνης σε εκείνη την συνέντευξη, που μου παραχώρησε σε ανύποπτο χρόνο, όταν όλη η Ελλάδα είχε μουδιάσει στο άκουσμα της χρεωκοπίας. Τον είχα ρωτήσει:«Νομίζετε ότι εμείς οι πολίτες φταίμε για την κατάσταση και τα προβλήματα της χώρας μας; Εμείς ευθυνόμαστε για τους πολιτικούς που εκλέγουμε;»

Και είχε απαντήσει, πάλι με την ιδιότητα του Συνηγόρου μας:
«Λέμε η κοινωνία είναι και η κοινωνία τα παράγει. Ωραία… Εντάξει. Αλλά εκλέγουμε τις ηγεσίες για να μας δείξουν τον δρόμο. Από πάνω πρέπει να αρχίσει η μεταρρύθμιση. Και θα πάει και προς τα κάτω. Από πάνω δίνεται το σύνθημα. Η ηγεσία θα πρέπει να εμπνεύσει την κοινωνία να προχωρήσει.»

Με άλλα λόγια. Ο Γιώργος Παπανδρέου τοποθετεί την είσπραξη των φόρων στις μελλοντικές του προτεραιότητες και ο μέχρι πρότινος Συνήγορος του Πολίτη και υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ του απαντά ότι η καθυστέρηση στην υλοποίηση των στόχων και των μεταρρυθμίσεων δεν συνιστά προτέρημα για πολιτικό ηγέτη.

Το συγκεκριμένο απόσπασμα δεν είχε δημοσιευθεί τότε στο «Κάππα», λόγω έλλειψης χώρου. Ούτε ο κ. Καμίνης μιλούσε τότε με τον στρογγυλεμένο λόγο του υποψήφιου πολιτικού. Σήμερα επέλεξε να περάσει στην αντίπερα όχθη των πολιτικών στελεχών, και, εάν οι πολίτες της Αθήνας τον επιλέξουν, της πολιτικής δράσης. Κοντός ψαλμός.


 Όλα τα άρθρα της Κατερίνας Μπακογιάννη
http://www.protagon.gr/Default.aspx?

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Σχετικά με τη διακοπή μετάδοσης του Athens International Radio

Σε μια πόλη με ελάχιστες υποδομές ενημέρωσης και πληροφόρησης για τους μετανάστες κατοίκους της η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών να διακόψει τη μετάδοση του Athens International Radio, του ξενόγλωσσου σταθμού του Δήμου Αθηναίων, αποτελεί μια εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη.
Χωρίς να γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες της απόφασης και τις όποιες ευθύνες δημοτικής αρχής και αρμόδιων φορέων, θεωρούμε ότι, σε κάθε περίπτωση, ο ξενόγλωσσος δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός πρέπει να επαναλειτουργήσει άμεσα.
Το δημοτικό ραδιόφωνο χρειάζεται να συμβάλλει -στο βαθμό που το κάνει εξαιτίας των προβλημάτων του- στην πλουραλιστική ενημέρωση των ελλήνων και ξένων συμπολιτών μας.

Προξενεί σίγουρα ερωτήματα το γεγονός ότι, την ίδια στιγμή που συντηρείται το θολό τοπίο που για χρόνια επικρατεί σχετικά με το καθεστώς των ραδιοτηλεοπτικών αδειών, (μια κατάσταση που βέβαια ευνοεί συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα), οι φορείς της πολιτείας εξαντλούν την αυστηρότητα της στο συγκεκριμένο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό.
Ανεξάρτητα με την πρόσφατη εξέλιξη, θεωρούμε ότι στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου οφείλει να γίνει μια δημόσια συζήτηση για τα μεγάλα σημερινά προβλήματα των δημοτικών μέσων ενημέρωσης (ραδιοφωνικός σταθμός 984, internet) και την ανάγκη διαφανούς οικονομικής και δημοκρατικής διαχείρισης και ελέγχου τους.

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Η δίκη του συναγωνιστή μας, μέλους των Επιτροπών Αγώνα ενάντια στα διόδια, Δημήτρη Αγγελή - Δημάκη.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΓΓΕΛΗ- ΠΕΜΠΤΗ 16 Σεπτέμβρη


Την Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη, στις 10.30 πμ, θα γίνει στο Β' Αυτόφωρο Τριμελές, στο κτίριο 7, αίθουσα 2, στα Δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, με αριθμό πινακίου 15, η δίκη του συναγωνιστή μας, μέλους των Επιτροπών Αγώνα ενάντια στα διόδια, Δημήτρη Αγγελή - Δημάκη.
Αναδημοσιεύουμε το δελτίο τύπου των επιτροπών μας που εκδόθηκε την ημερομηνία της σύλληψης. Επίσης βίντεο απο την σύλληψη του Δημήτρη.


ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Οι Επιτροπες Αγωνα Κατοικων, Πολιτων και Εργαζομενων Εναντια στα Διοδια, καταγγελουν την καθεστωτικη τρομοκρατικου χαρακτηρα παρανομη συλληψη του συναγωνιστη των επιτροπων μας Δημήτρη Αγγελή- Δημάκη.


Ο Δημήτρης , παρών σε όλους τους αγώνες μας τόσο στα διόδια Αφιδνών , όπου είναι μόνιμος κάτοικος της περιοχής, όσο και στις κεντρικές δραστηριότητες των Επιτροπών Αγώνα, συνελήφθη , την Τρίτη 29-6-10 , ενώ συμμετείχε ειρηνικά, στην πορεία της Γενικής Απεργίας με το μπλοκ των Επιτροπών Ενάντια στα Διόδια. Η σύλληψη του έγινε τελείως αναίτια και μάλιστα την στιγμή που η πορεία τελείωνε. Κατά την στιγμή της σύλληψης, ξυλοκοπήθηκε, προπηλακίστηκε και εξυβριστηκε με χυδαίες εκφράσεις απο τους ροπαλοφόρους των ΜΑΤ.
Ταυτόχρονα καθώς άλλα μέλη των επιτροπών αγώνα, σύντροφοι του ΕΕΚ καθώς και διερχόμενος κόσμος διαμαρτυρόταν τόσο για την παράνομη και αναίτια σύλληψη, όσο και για την κακοποίηση του Δημήτρη, οι ΜΑΤατζήδες «φιλοδώρησαν» με γκλομπιές, κλωτσιές και βάναυσα χτυπήματα με τις ασπίδες τους, τους συμπαραστεκόμενους πολίτες. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που ανεβαίνουν συνεχώς στο διαδίκτυο είναι αδιαψευστοι μάρτυρες για την βαναυσότητα των «προστατών του πολίτη».
Ο Δημήτρης ακολούθως ,σιδεροδέσμιος πισθάγκωνα, μετήχθη με περιπολικό στην ΓΑΔΑ, από όπου μεταφέρθηκε την άλλη μέρα στο Αυτόφωρο. Η δίκη προσδιορίστηκε για την 14 Ιούλη (και ακολούθως αναβολή για την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010) , και ο συναγωνιστής Δημήτρης αφέθηκε ελεύθερος.

Οι κατηγορίες που του αποδόθηκαν είναι: Αντίσταση κατά της αρχής , διατάραξη κοινής ειρήνης, απρόκλητη φθορά, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών.
Η δίωξη αυτή είναι φρονηματικού χαρακτήρα. Προσπαθούν να κάμψουν το ηθικό των νέων ιδιαίτερα αγωνιστών, που μπαίνουν μπροστά στα κινήματα για καλύτερη ζωή και για υπεράσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη. Τόσο η παρουσία πολλών δεκάδων αλληλέγγυων σε όλες τις διαδικασίες , από την σύλληψη έως το αυτόφωρο, όσο και τα συνεχώς αναπτυσσόμενα κινήματα δείχνουν ότι τα σχέδια της κυβέρνησης της τρόικας, θα αποτύχουν. Οι εργαζόμενοι και οι ενεργοί πολίτες αυτής της χώρας, όχι μόνο δεν κάμπτονται , αλλά σαν μια γροθιά , θα ανατρεψουν αυτούς που θέλουν να μας γυρίσουν στον μεσαίωνα.

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2010/09/16.html


Διαβάστε σχετικές ανακοινώσεις και ψηφίσματα συμπαράστασης:
http://provoria.blogspot.com/2010/06/blog-post_30.html
http://www.facebook.com/pages/Demetre-eimaste-sto-pleuro-sou/131525930214280
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=151750&cid=4
http://www.stopcartel.info/
http://www.ribandsea.com/waves/397--29-2010.html
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2010/06/blog-post_3618.html
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2010/06/29-6-10.html

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Χιλιάδες πολιτών διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στο μνημόνιο, την τρόικα και τα οικονομικά μέτρα

Οι διαδηλώσεις στη ΔΕΘ



Χωρίς επί της ουσίας σημαντικά παρατράγουδα ολοκληρώθηκαν όλες οι πορείες στη Θεσσαλονίκη. Χιλιάδες πολιτών διαμαρτυρήθηκαν εναντια στο μνημόνιο, την τρόικα και τα οικονομικά μέτρα. Μία πρώτη εκτίμηση φέρνει τους διαδηλωτές να είναι στο σύνολό τους περίπου 25.000.
Με τουλάχιστον 4.000 αστυνομικούς περιφρουρείται ακόμα... η πόλη με το Βελλίδειο Κέντρο να έχει μετατραπεί σε φρούριο. Ειδικά κάγκελα, φραγμοί από κλούβες και αστυνομικοί με συμβατικά οχήματα και πολιτικά έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στον χώρο. Παράλληλα δύο ελικόπτερα πετούν συνεχώς πάνω από την πόλη.

ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ
Η κεντρική συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκε στην οδό Εγνατία, με τη συμμετοχή εργαζομένων από όλη την Ελλάδα και εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Ιδιαίτερα δυναμική η παρουσία των εργαζομένων στον ΟΣΕ και τη ΔΕΗ.Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και ο πρώην πρόεδρος, Αλέκος Αλαβάνος.
Το ΠΑΜΕ
Πολύ μεγάλη τόσο σε όγκο όσο και σε παλμό ήταν η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Μάλιστα εικάζεται πως ήταν μεγαλύτερη από όλε ςτις προηγούμενες φορές. Μπροστά από το Ι. Βελλίδης εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ διάβασε ψήφισμα διαμαρτυρίας και στη συνέχεια αποχώρησαν.
Σε εξέλιξη η πορεία των αντιεξουσιαστών
Η πρώτη πορεία η οποία ξεκίνησε είναι αυτή των αντιεξουσιαστών που αριθμεί σε περίπου 2.500 άτομα. Σύμφωνα με την αστυνομία ανάμεσά τους βρίσκονται και διαδηλωτές με κράνη κουκούλες και αντιασφυξιογόνες μάσκες. Είναι η μόνη πορεία η οποία κατά μία έννοια είναι ακόμα σε εξελιξη, καθώς κινούνται συνταγμένα προς το χώρο του ΑΠΘ.
Το μπλοκ των αντιεξουσιαστών βρίσκεται πάντα σε αστυνομικό κλοιό για την πρόληψη επεισοδίων.
Προηγήθηκαν αρκετοί έλεγχοι και εξακρίβωση στοιχείων από αστυνομικούς οι οποίοι ήταν διασκορπισμένοι στην ευρύτερη περιοχή.Οι πληροφορίες θέλουν να υπάρχουν 20 προσαγωγές, πέντε Ελλήνων και 15 αλλοδαπών.Οι έλεγχοι ήταν μάλιστα τόσο αυστηροί ώστε μέχρι και κυβερνητικά στελέχη καθυστέρησαν να φτάσουν στο Βελλίδειο.

Μικρή ένταση έξω από το Βελλίδειο
Λίγο μετά τις 20.00 και πιο συγκεκριμένα γύρω στις 20.15 επικράτησε ένταση όταν ομάδες αντιεξουσιαστών επιχείρησαν να προχωρήσουν πιο πέρα από το φραγμό. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους απώθησαν κάνοντας περιορισμένη ρίψη χημικών αλλά και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Πηγή: http://www.news247.gr/
 Αλεξάνδρα Μαρία Τράγκα
http://kontiloforos.blogspot.com/2010/09/blog-post_4026.html

ΔΕΘέλουμε το Μνημόνιο!




    Ξεκινάει ένα κρίσιμο δίμηνο λαϊκών κινητοποιήσεων. Από τη ΔΕΘ στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση των συνδικάτων της 29ης Σεπτεμβρίου κι από κει στην κρίσιμη κάλπη του Νοεμβρίου. Ακόμα χειρότερες μέρες υπόσχεται ο Γ. Παπανδρέου. Κινδυνολογία για "καμπανάκι κρίσης που ηχεί ακόμα" και πακέτο νέων μέτρων στις αποσκευές του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Προωθείται μαζικά η άμεση εκποίηση δημόσιας περιουσίας και οργανισμών, αρχής γενομένης από τον ΟΣΕ.
    Εδώ Θεσσαλονίκη: Αυτή είναι η αφετηρία μεγάλων αγώνων δηλώνουν οι κινητοποιούμενοι στη συμπρωτεύουσα εργαζόμενοι.



    *από την εφημερίδα "Η ΑΥΓΗ"  Κυριακή 12.9.2010
    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=566199

    Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

    Διαδηλωτές απ΄όλη την Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη


    Κορυφώνονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι κινητοποιήσεις, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης, των συνδικαλιστικών οργανώσεων και πολιτικών φορέων όπου με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις θα εκφράσουν την αντίθεσή τους στο μνημόνιο και τα κυβερνητικά μέτρα.

    Οι διαδηλωτές θα κινηθούν προς την πλατεία ΧΑΝΘ, 200 μέτρα από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς.
    Συγκεκριμένα, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθούν, στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου.
    Ξεχωριστό συλαλλητήριο διοργανώνουν -την ίδια ώρα, στην πλατεία Αριστοτέλους- το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ (Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών), η ΠΑΣΥ (Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση), το ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών) και η ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος).
    *από : 

    Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

    Στους δρόμους οι Γάλλοι για την πολιτική Σαρκοζί για τους Ρομά








    Σε απελάσεις εκατοντάδων Ρομά έχει προχωρήσει η κυβέρνηση της Γαλλίας (Φωτογραφία:  Reuters )

    Σε απελάσεις εκατοντάδων Ρομά έχει προχωρήσει η κυβέρνηση της Γαλλίας
    Κατηγορούν την κυβέρνηση για ξενοφοβία




    Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά της πολιτικής της κυβέρνησης Σαρκοζί που περιλαμβάνει απελάσεις Ρομά πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο σε ολόκληρη τη Γαλλία.


    Παρίσι, Γαλλία:
    Αντιρατσιστικές οργανώσεις αναφέρουν ότι διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε 135 πόλεις και κωμοπόλεις της Γαλλίας, ενώ άλλες έλαβαν χώρα έξω από τις γαλλικές πρεσβείες σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως στο Λονδίνο, τις Βρυξέλλες και το Βουκουρέστι.

    Αντι-ρατσιστικές οργανώσεις ανέφεραν ότι μόνο στο Παρίσι διαδήλωσαν 30.000 άτομα.

    Ο Συνασπισμός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μία από τις οργανώσεις που βρίσκονται πίσω από τη διοργάνωση των διαδηλώσεων, ανέφερε ότι θέλει να πολεμήσει την «ξενοφοβία» της κυβέρνησης, λέγοντας ότι οι Ρομά υφίστανται κακομεταχείριση σε συστηματική βάση στη Γαλλία.

    Πολλοί είναι οι επικριτές της πολιτικής της κυβέρνησης που οδήγησε σε απελάσεις περίπου 1.000 Ρομά από τη Γαλλία στην Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

    Οι δημοσκοπήσεις στη Γαλλία δείχνουν ότι δύο στους τρεις πολίτες στηρίζουν την πολιτική Σαρκοζί.



    Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

    Ο Mαρκ Tουέιν και η ακραία αντικαπνιστική ηθικολογία, του Θ. Δρίτσα


    Η αντικαπνιστική εκστρατεία δεν είναι καθόλου πρόσφατη και φαίνεται ότι η επίθεση εναντίον του καπνίσματος έχει ξεκινήσει εδώ και πολλούς αιώνες. Στο εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόσφατο βιβλίο του συγγραφέα Christopher Snowdon, με τίτλο Velvet Glove-Iron Fist (μτφρ. Βελούδινο γάντι - Σιδερένια γροθιά) (εκδ. Little Dice 2009) παρουσιάζεται το ταξίδι της συνήθειας του καπνίσματος από την Κούβα του 15ου αιώνα μέχρι την Καλιφόρνια τού σήμερα με ενδιάμεσους σταθμούς όπως η Γαλλία της Eπανάστασης, η βικτωριανή Αγγλία, η ναζιστική Γερμανία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ισπανία του 1493 καταδικάστηκε από την Ιερά Εξέταση ο πρώτος Ευρωπαίος καπνιστής, στην Αγγλία το 1604 υπήρξε πολύ μεγάλη αύξηση στον φόρο του καπνού –όπως ακριβώς συμβαίνει και σήμερα–, το 1676 στον Καναδά απαγορεύτηκε το κάπνισμα στους δρόμους, στις ΗΠΑ το 1899 ο αντικαπνιστικός ακτιβισμός κορυφώνεται και ζητεί την απαγόρευση του καπνίσματος, στη ναζιστική Γερμανία το κάπνισμα θεωρείται αισχρή εβραϊκή συνήθεια και το 1944 απαγορεύθηκε στα μέσα μαζικής μετακίνησης. Αντίθετα, το κάπνισμα υπήρξε αγαπημένη συνήθεια του συμμαχικού στρατού κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και μάλιστα αμέσως μετά τον πόλεμο οι μη καπνιστές θεωρήθηκαν περίεργοι. Ακόμη και η διάσημη Αγκαθα Κρίστι έπρεπε να απολογηθεί δημόσια γιατί δεν μπορούσε να καπνίσει.
    Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η κορύφωση της αντικαπνιστικής εκστρατείας βασίζεται και σε αντικειμενικά επιστημονικά δεδομένα που αποδεικνύουν π.χ. τη θετική σχέση μεταξύ ενεργητικού καπνίσματος και καρκίνου του πνεύμονα ή ενεργητικού καπνίσματος και στεφανιαίας νόσου. Ομως εξακολουθούν να υπάρχουν αντίθετες απόψεις σχετικά με τους κινδύνους από το παθητικό κάπνισμα και μάλιστα ο Βρετανός γιατρός Michael Fitzpatrick στο βιβλίο του με τίτλο «Η Τυραννία της Υγείας» ισχυρίζεται ότι σε πολλές κλινικές μελέτες που αφορούν το παθητικό κάπνισμα υπάρχει ένα πρόβλημα στατιστικής μεθοδολογίας, που ενώ μεν ο σχετικός κίνδυνος (ως ποσοστό αύξησης) για καρκίνο του πνεύμονα εμφανίζεται σημαντικός, όμως οι απόλυτοι αριθμοί όσων παθητικών καπνιστών έπαθαν καρκίνο εξακολουθούν να μη διαφέρουν αξιοσημείωτα από τους μη καπνιστές. Ακόμη ίσως δεν έχουν προβληθεί και συζητηθεί επαρκώς κάποιες κλινικές μελέτες που δεν έχουν δείξει σημαντική σχέση μεταξύ καρκίνου και παθητικού καπνίσματος.
    Είναι βέβαιο ότι –πέραν των επιστημονικών δεδομένων– στην άνευ όρων καταδίωξη των καπνιστών έχουν υπεισέλθει και ψυχοκοινωνικά στοιχεία, όπως π.χ. η απαγόρευση των απολαύσεων από την προτεσταντική ηθική και μια προσπάθεια ελέγχου των μαζικών συμπεριφορών από τη σύγχρονη εξουσία. Ο Christopher Snowdon καταλήγει στο συμπέρασμα ότι στο μέλλον αναμένεται η ανάπτυξη ενός ακτιβισμού γενικά εναντίον απολαύσεων, ο οποίος πιθανά θα διώκει τους καταναλωτές fast food, σοκολάτας, αλκοόλ και αρωμάτων.



    Οι ακρότητες της αντικαπνιστικής εκστρατείας, στο πλαίσιο ελέγχου της συμπεριφοράς των ασθενών από τους σύγχρονους γιατρούς, τους οδηγούν π.χ. στο να σταματούν συχνά το τσιγάρο σε ασθενείς άνω των 75 ετών που εξετάζονται προληπτικά ενώ είναι κλινικά υγιείς, κι εκεί η κατάθλιψη που αναπτύσσεται μετά τη διακοπή του καπνίσματος είναι πιο θανατηφόρα από το τσιγάρο. Εδώ θα παραθέσω αποσπάσματα από άρθρο του γνωστού Αμερικανού συγγραφέα Mαρκ Tουέιν, που δημοσιεύθηκε στις 17 Ιουνίου 1865 σε εφημερίδα με τίτλο The Moral Statistician (μτφρ. Ο ηθικός στατιστικολόγος). Το άρθρο απαντά σε όσους φανατικά κυνηγούν τους καπνιστές (μτφρ. από το πρωτότυπο, Γρηγόρη Λάσκαρη):



    «Δεν θέλω καμία από τις στατιστικές σας. Τις χρησιμοποίησα όλες για να ανάψω την πίπα μου. Μισώ το σινάφι σας. Συνέχεια προσπαθείτε να αποδείξετε πόσο βλάπτεται η υγεία του ανθρώπου, πόσο πολύ παρεμποδίζεται η διανοητική του λειτουργία και πόσα δολάρια ξοδεύει κατά τη διάρκεια των 92 χρόνων της ζωής του στην απόλαυση της μοιραίας συνήθειας του καπνίσματος, αλλά και στην εξίσου μοιραία απόλαυση του καφέ και του μπιλιάρδου και κανενός ποτηριού κρασί μαζί με ένα ωραίο δείπνο Kαι ποτέ δεν προσπαθήσατε να ανακαλύψετε πόση παρηγοριά, χαλάρωση και απόλαυση αντλεί κατά τη διάρκεια της ζωής του ένας άνθρωπος από το τσιγάρο (όλα αυτά αξίζουν δέκα φορές τα λεφτά που θα εξοικονομούσε αν δεν κάπνιζε), ποτέ δεν μπήκατε στον κόπο να υπολογίσετε το φρικτό κόστος της απώλειας της ευτυχίας μιας ζωής χωρίς κάπνισμα. Φυσικά και μπορείτε να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα αρνούμενοι για πενήντα χρόνια να υποκύψετε σε όλες αυτές τις μικρές ακόλαστες απολαύσεις. Αλλά τι θα τα κάνετε; Πού θα τα ξοδέψετε;
    Τα χρήματα δεν μπορούν να σώσουν την απειροελάχιστη ψυχούλα σας.
    Τώρα που σας τα είπα, τα μάθατε πια όλα αυτά. Ετσι δεν είναι; Για ποιο λόγο τότε θέλετε να ζήσετε ισχνοί και μαραμένοι μέχρι τα βαθιά σας γεράματα; Για ποιο λόγο μαζεύετε χρήματα, αφού σας είναι τελείως άχρηστα; Εν ολίγοις, γιατί δεν πάτε να πεθάνετε κάπου αλλού, αντί να προσπαθείτε με τις μοχθηρές σας “ηθικές στατιστικές” να πείσετε τους ανθρώπους να γίνουν το ίδιο στεγνοί και αγέλαστοι με εσάς;»
    * Του Θανάση Δρίτσα στην Καθημερινή της 13/6/2010

    ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

    Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...