Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτέμβριος, 2009

... ακόμη στο ενοίκιο! ο Νάσος Αλευράς...

Εικόνα
ΑΠΟΚΟΜΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ*Κ ι όμως, παραμένει στο ενοίκιο!
Και δεν είναι, ούτε καν, θέμα
γοήτρου, γι’ Αυτόν, αφού, μέχρι κι
ο τελευταίος Έλληνας, έχει δικό του
σπίτι -διαμέρισμα ή μονοκατοικία...!
Όταν, και οι Αλβανοί, εδώ και χρόνια,
έχουν αρχίσει και αποκτούν...! Το
διαπιστώσαμε με την ευκαιρία της
δημοσιοποίησης των περιουσιακών
στοιχείων των 300 Εκπροσώπων
του Κοινοβουλίου... Το γεγονός, όχι
απλά μας εντυπωσίασε... αλλά μας
ξένισε! Ναι· ο Τριπολιτσιώτης, Νάσος
Αλευράς, ο εγγονός του αείμνηστου Γυμνασιάρχη, Θανάση Τσουτσάνη, κι ο
ανεψιός του Γιάννη Αλευρά και της φιλολόγου Άννας Τσουτσάνη, ναι, συνεχίζει,
να παραμένει στο ενοίκιο... σ’ ένα τριάρι διαμέρισμα, στο Πολύγωνο, όπου εκεί,
πράγματι, συνεχίζει να στεγάζεται η 5μελής Οικογένειά του!
Κι όμως· ο νέος, σε ηλικία, βουλευτής, του ΠΑΣΟΚ, στην Α’ Αθηνών, Νάσος
Αλευράς, δεν είναι ο πρωτάρης βουλευτής... αλλά έχει ένα τέταρτο του αιώνα
που ασχολείται με τα κοινά -κατά γενική ομολογία με μεγάλη επιτυχία- είτε
ως Δημοτικός Σύμβουλος Αθηνών, …

Μήνυμα ενότητας την επομένη των εκλογών απηύθυνε ο Γιώργος Παπανδρέου

Εικόνα
Κάλεσμα για συνεννόηση
Eurokinissi


Ο Γ.Παπανδρέου είπε ότι προτίθεται να καλέσει σε συνεννόηση όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις
Προσκλητήριο ενότητας προς όλους στους Έλληνες και τις Ελληνίδες απηύθυνε τη Δευτέρα, με δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου το μήνυμά του δεν αφορά μόνο στην Κυριακή των εκλογών, αλλά και την επόμενη μέρα.

Στις 5 Οκτωβρίου, είπε, ο ίδιος προτίθεται να καλέσει σε συνεννόηση όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου προκειμένου να συζητηθούν τα αυτονόητα που πρέπει να γίνουν πράξη.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι δυσπιστούν απέναντι στο πολιτικό σύστημα, θεωρώντας ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα, να του δώσουν τη δύναμη να αποδείξει ακριβώς το αντίθετο.

Και αυτό, όπως είπε, θα το κάνει συγκρουόμενος με κάθε αντίληψη και κάθε κατεστημένο που κρατούν την Ελλάδα καθηλωμένη και είναι διατεθειμένος αυτό να το πράξει με κάθε κόστος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαβεβαίωσε ότι «μ…

Υδροκέφαλο τέρας το ελληνικό κράτος

Εικόνα
Εκθεση του ΟΟΣΑ εκτιμά ότι η συγκεντρωτική δομή εμποδίζει τη διάχυση των κονδυλίων και την περιφερειακή ανάπτυξη


Το κράτος στην Ελλάδα είναι υδροκέφαλο και άκρως συγκεντρωτικό, διαπιστώνει έκθεση του ΟΟΣΑ την οποία παρουσιάζει  «Το Βήμα» και καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας με τη σύσταση ισχυρών αποκεντρωμένων μονάδων στην περιφέρεια που θα έχουν καθαρά αναπτυξιακό χαρακτήρα. Η έκθεση, που συντάχθηκε από εμπειρογνώμονες του οργανισμού οι οποίοι παρέμειναν επί αρκετό διάστημα στην Ελλάδα, κάνει λόγο για την απουσία ουσιαστικά δημόσιων επενδύσεων που να καλύπτονται από ίδιους πόρους, διαπιστώνει ότι υπάρχει στρεβλή ανάπτυξη της περιφέρειας και των αστικών κέντρων, επαναφέρει στο προσκήνιο την επικάλυψη αρμοδιοτήτων και την έλλειψη συντονισμού μεταξύ των φορέων διακυβέρνησης, στηλιτεύει την κακή χρήση των κοινοτικών κονδυλίων και τις αδιαφανείς διαδικασίες και κάνει λόγο για εκτεταμένη διαφθορά, κυρίως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που τίθεται εμπ…

Γιώργος Παπανδρέου: «Χρειαζόμαστε μια πολιτική, οικονομική, κοινωνική και ηθική ειρηνική επανάσταση

Εικόνα
Αρθρο-παρέμβαση  στο "Βήμα της Κυριακής"


Η Ελλάδα χρειάζεται μια «δημιουργική έκρηξη»,
τονίζει ο Γιώργος ΠαπανδρέουΗ χώρα έχει ανάγκη από μια δημιουργική έκρηξη, σημειώνει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος υπογράφει το κύριο άρθρο του Βήματος της Κυριακής.«Χρειαζόμαστε μια πολιτική, οικονομική, κοινωνική και ηθική ειρηνική επανάσταση. Μια δημιουργική έκρηξη που θα φέρει στην επιφάνεια τη δυναμική μιας κοινωνίας, η οποία ασφυκτιά στο τέλμα» σημειώνει, μεταξύ άλλων.Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι στις 4 Οκτωβρίου οι πολίτες έχουν δύο επιλογές: συνέχεια στον ίδιο δρόμο ή επιλογή της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για ριζικές αλλαγές και συγκρούσεις.Καταλήγοντας, ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι η πορεία αναμέτρησης με τα προβλήματα και τις παθογένειες δεν θα είναι εύκολη: «Για αυτό στις 4 Οκτωβρίου η κάλπη πρέπει να δώσει τη δύναμη που είναι αναγκαία για να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα και το αδιέξοδο.

» Χρειαζόμαστε ψήφο εμπιστοσύνης! Ψήφο ισχυρής βούλησης, ψήφο αυτοδυναμίας. Μιας αυτοδυναμίας …

Xρίστος Καραμάνος υποψήφιος Βουλευτής Α' Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Εικόνα
Χρίστος Καραμάνος, υποψήφιος στην Α’ Αθήνας

Ο Χρίστος Καραμάνος είναι 45 ετών και ζει στον Kεραμεικό. Πολιτικός μηχανικός, μισθωτός στον κατασκευαστικό τομέα. Στέλεχος της Kομμουνιστικής Oργάνωσης Eλλάδας και μέλος της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας «Aριστερά!». Aναδείχθηκε μέσα από τις Aριστερές Συσπειρώσεις Φοιτητών, των οποίων ήταν εκπρόσωπος στο ΚΣ της ΕΦΕΕ, στη δεκαετία του ’80. Έκτοτε συμμετείχε στην A/συνεχεια και έχει ασχοληθεί θεωρητικά με την ελληνική οικονομία και την EE. Είναι μέλος της συντονιστικής γραμματείας της «Aνοιχτής Πόλης» με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα. Δραστηριοποιείται στο Σωματείο Mισθωτών Tεχνικών και σε κινήματα πόλης, ιδίως στο 3ο διαμέρισμα, όπως η Επιτροπή Πολιτών για τη Διάσωση του Eλαιώνα και η Πρωτοβουλία για Υπόγειο Προαστιακό. Συνέβαλε στη δημιουργία του Παναττικού Δικτύου Kινημάτων Πόλης και Eνεργών Πολιτών.


http://www.syriza.gr/ypopsifioi-2009/karamanos-christos-toy-leonidaBουλευτικές εκλογές 4ης Οκτωβρίου 2009

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣ…

Γ. Παπανδρέου: «Δεν μπορούμε να σώζουμε το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις τράπεζες και την άλλη να λέμε ότι θα παγώσουμε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές για τον εργαζόμενο και την πραγματική οικονομία»

Εικόνα
Από τη Νέα Υόρκη

Αλλαγές στον τρόπο διακυβέρνησης του πλανήτη
 και της οικονομίας ζητά ο Γ. Παπανδρέου
ΑΠΕ Νέα Υόρκη
Τα θέματα της κλιματικής αλλαγής και της οικονομικής κρίσης τέθηκαν επί τάπητος στη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικούς Διεθνούς που έλαβε χώρα σε αίθουσα του κτιρίου των Ηνωμένων Εθνών, στην οποία προήδρευσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε την ανάγκη ριζικής αλλαγής του τρόπου διακυβέρνησης του πλανήτη μας, των οικονομιών και του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

«Δεν μπορούμε να σώζουμε το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις τράπεζες και την άλλη να λέμε ότι θα παγώσουμε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές για τον εργαζόμενο και την πραγματική οικονομία», τόνισε.

Και πρόσθεσε ότι κύριο μέλημα όλων των κοινωνιών θα πρέπει να είναι η δημιουργία μιας οικονομικής δομής που θα αναδιανέμει τον πλούτο και τα βάρη να πέφτουν στις πλάτες εκείνων που τα σηκώνουν, «ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μια οικονομία που έχει στη β…

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΡΙΑΡΑΣ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ σε τιμητική θέση...

Εικόνα
ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ, ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΣΤΗΣ, ΟΜΟΤΙΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.
 Γεννήθηκε το 1906 στον Πειραιά. Έχει συνδέσει το όνομά του με τη σύγχρονη πορεία των γραμμάτων και των τεχνών της χώρας μας. Σε όλη την διάρκεια της σταδιοδρομίας του ο Εμμανουήλ Κριαράς αγωνίστηκε για την επικράτηση της δημοτικής γλώσσας και του μονοτονικού συστήματος.


Εμμανουήλ Κριαράς:
«Έρωτας είναι η επιδίωξη του ιδανικού.
 Σε όλες του τις εκφάνσεις...».*δείτε σχετικά για τον ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΡΙΑΡΑ στο περιοδικό "ΥΦΟΣ":

http://yfos-texnes.blogspot.com/2009/07/blog-post_29.html
*από την εφημ. ΤΑ ΝΕΑ 21.9.2009

H κυκλοφορία δύο νέων βιβλίων του Περικλή Κοροβέση και του Χριστόφορου Κάσδαγλη για την Αριστερά...

Εικόνα
Οι εκδόσεις Οξυ
παρουσιάζουν
το βιβλίο του Χριστόφορου Κάσδαγλη

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΣ Ο ΛΥΚΟΣ
Το γαμώτο ενός αριστερού

Η Εμπειρία Εκδοτική
παρουσιάζει
το βιβλίο του Περικλή Κοροβέση

Αριστερή Ανακύκλωση
Μικρά πολιτικά κείμενα
(από τις εφημερίδες Εποχή, Αυγή, αλλά και ανέκδοτα)ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΙΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Μικρά πολιτικά κείμενα
(από τις εφημερίδες Εποχή, Αυγή,
αλλά και ανέκδοτα)


Η πεποίθησή μου εδώ και πολλά χρόνια είναι πως η κρίση της Αριστεράς είναι πρωτίστως κρίση πολιτικής και φιλοσοφικής σκέψης. Τα νέα προβλήματα της εποχής μας –η παγκοσμιοποίηση του κεφαλαίου, η κατάργηση όλων των κεκτημένων της εργατικής τάξης, το ξεπούλημα της δημόσιας κοινής περιουσίας, η εμπορευματοποίηση των δημόσιων αγαθών και η ραγδαία καταστροφή του περιβάλλοντος, που απειλεί άμεσα την ίδια τη ζωή– δεν ήταν μια φυσιολογική πορεία του καπιταλισμού, αλλά μια επανάσταση. Ό,τι είχε εξαναγκαστεί να δώσει ο καπιταλισμός κάτω από την πίεση των εργατικών κινημάτων σ’ όλο τον κόσμο, τώρα τα θεωρεί αρχαϊκά και τα…

Κάτω από το όριο της φτώχιας 2,1 εκατ νοικοκυριά το "επίτευγμα" του νεοφιλελευθερισμού...

Εικόνα
Ερευνα της ΓΣΕΕ κάνει λόγο για ανεργία 15% και για έναν στους τέσσερις εργαζόμενους που ζουν με 750 ευρώ


Εκρηξη της ανεργίας κατά το προσεχές 18μηνο προβλέπει το 85% των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε η ΓΣΕΕ για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Οπως ανακοινώθηκε πριν λίγο, οι επιχειρηματίες εκτιμούν ότι το 2010 θα είναι ακόμα χειρότερη χρονιά, ενώ μια μικρή σταθεροποίηση θα αρχίσει να σημειώνεται από το 2011 και μετά.


Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, σήμερα, περίπου 2.100.000 νοικοκυριά ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας, ενώ το πραγματικό ποσοστό της ανεργίας στη χώρα μας διαμορφώνεται στο 15%. Αυτό, πρακτικά συνεπάγεται ότι οι άνεργοι έχουν φτάσει στους 600.000, ενώ του χρόνου θα προστεθούν άλλοι 100.000, καθώς, σύμφωνα με την έρευνα, η πραγματική ανεργία θα φτάσει στο 17,3%. Τέλος, από το ίδιο κείμενο προκύπτει ακόμα ότι 1 στους 4 εργαζομένους σήμερα ζει με εισόδημα 750 ευρώ, ενώ 3 στις 10 προσλήψεις που γίνονται αφορούν σε ευέλικτες μορφές εργ…

Γιώργος Παπανδρέου: Με πάθος για την Ελλάδα, ζωντανεύουμε ξανά τα όνειρά μας!

Εικόνα
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, με τη  ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, απάντησε αποστοματικά στον ισχυρισμό ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρόγραμμα για την Οικονομία και την έξοδο από την κρίση.Απέναντι στις προτάσεις για νέα λιτότητα, πάγωμα μισθών, στράγγιγμα των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων και αόριστες διαρθρωτικές αλλαγές της ΝΔ και του Κώστα Καραμανλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη χώρα και την οικονομία, προσφέροντας όραμα και ελπίδα στους πολίτες.
Και μάλιστα ανέφερε συγκεκριμένα τα 5 πρώτα νομοσχέδια που θα κατατεθούν τις πρώτες 100 μέρες της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ κ του Γιώργου Παπανδρέου χαρακτηρίζονται από:

- Ρεαλισμό και εξειδίκευση
- Αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης
- Σεβασμό στον πολίτη και τα δικαιώματά του
- Όραμα για την οικονομική ανάπτυξη και την παραγωγή σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα
- Πάταξη της διαφθοράς, αξιοκρατία και διαφάνεια
- Ανοικοδόμηση του κοινωνικού κράτους


Με πάθος για την Ελλάδα,ζωντανεύουμε ξανά τα ό…

Γ. Παπανδρέου: Έχουμε σχέδιο και όραμα

Εικόνα
Ήρθε η ώρα για μια νέα πορεία και αρχή για τη χώρα, δήλωσε στο μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αποφεύγοντας να απαντήσει στις επιθέσεις που εξαπέλυσε εναντίον του ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι “η κυβέρνηση κατέρρευσε κάτω από το βάρος των αδιεξόδων που η ίδια δημιούργησε”.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει αποκλειστικά την ευθύνη για την κρίση που περνά η χώρα, υπενθυμίζοντας ότι ο ελληνικός λαός έδωσε δυο φορές εντολή στην κυβέρνηση, όμως, “αυτή την εντολή δεν την τίμησε”. Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για αναμέτρηση δυο διαφορετικών αντιλήψεων και επιλογών και έθεσε το εξής δίλημμα: “Από τη μια η νεοσυντηρητική επιλογή και αδιαφανής διαχείρισης της χώρας που μας έφερε στη σημερινή τραγική κρίση. Και από την άλλη η προοδευτική λύση για μια άλλη πορεία της χώρας”.

Υποστήριξε ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το μέλλον της Ελλάδας χτίζει ένα μεγάλο όραμα, προσθέτοντας ότι το κόμμα του έχει τη γνώση, την πολιτική βούληση, ξέρει τα προβλήματα, έχει αξιόπιστες λύ…

Πρόωρες εκλογές προκήρυξε ο πρωθυπουργός ...

Εικόνα
«Ζητώ νωπή λαϊκή εντολή»ΑΠΕ
Ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής απευθύνει διάγγελμα και ανακοινώνει τη διεξαγωγη πρόωρων εκλογών
Πρόωρες κάλπες ανακοίνωσε την Τετάρτη με τηλεοπτικό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, επικαλούμενος τις ανάγκες της οικονομίας και τη δεδηλωμένη πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να οδηγήσει ούτως ή άλλως τη χώρα σε εκλογές με αφορμή την Προεδρική εκλογή, στις αρχές του 2010.

Ο πρωθυπουργός δεν ανέφερε την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, όμως όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι στις 4 Οκτωβρίου. Ο κ. Καραμανλής έχει ήδη ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις αποφάσεις του και πρόκειται να επισκεφθεί την Πέμπτη στις 12:00 μ.μ. τον κ. Κάρολο Παπούλια για να του ζητήσει διάλυση της Βουλής.

Στο διάγγελμά του ο Κ.Καραμανλής αναφέρθηκε εκτενώς στην οικονομική κρίση, τις προκλήσεις που υπάρχουν για την Ελλάδα το επόμενο χρονικό διάστημα και τις αλλαγές που είναι απαραίτητες. Περιέγραψε μάλιστα το 2010 ως χρόνο «πολύ δύσκολο και καθοριστικό για το μέλλον», προσθ…

Η Ν.Δ. σε νευρική κρίση, περιμένει τον Καραμανλή να ανακοινώσει σήμερα ή αύριο τις αποφάσεις του...

Εικόνα
Υπουργοί και βουλευτές παίζουν ...Λόττο με τις εκλογές

Ραντεβού με την Πυθία...


Πριν από μερικά χρόνια περιμέναμε το ραντεβού με την Ιστορία. Τώρα περιμένουμε το ραντεβού του πρωθυπουργού με την Πυθία, για να ξεκαθαρίσει επιτέλους τις προθέσεις του, που έχουν δημιουργήσει εκρηκτικό κλίμα στη Ν.Δ., αλλά έχουν οδηγήσει και τη χώρα σε πλήρη ακυβερνησία.

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Βομβιστική επίθεση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Εικόνα
Έκρηξη και στο υπουργείο Μακεδονίας- ΘράκηςΙσχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 5:38 τα ξημερώματα στη Λεωφόρο Αθηνών στο ύψος Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στο κτίριο. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή. Τραυματίσθηκε ελαφρά μια γυναίκα. Κανονικά θα λειτουργήσει σήμερα το Χρηματιστήριο, σύμφωνα με επίσημη δήλωση της διοίκησης του Χρηματιστηρίου Αθηνών
Στις 5:00 τα ξημερώματα άγνωστος με τηλεφώνημά του στην «Ε» προειδοποίησε για την έκρηξη λέγοντας πως έξω από το Χρηματιστήριο Αθηνών, στην οδό Χρηματιστηρίου, έχει αφεθεί λευκό βαν γεμάτο με εκρηκτικά το οποίο όπως είπε θα εκρήγνυτο σε 40 λεπτά από το τηλεφώνημα.

Η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία και η έκρηξη έγινε προκαλώντας σοβαρές ζημιές στο κτίριο του Χρηματιστηρίου και σε γύρω κτίρια, ενώ ξέσπασε πυρκαγιά σε σταθμευμένα ΙΧ αυτοκίνητα, τα οποία σβήστηκαν λίγο αργότερα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Στο σημείο βρίσκονται αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής και κλιμάκιο της εγκληματολογικής υπηρε…